Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Ми те Браун го обявиха за жив труп, за кого да гласувам?
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Абе приятел. Сега да тръгна да развивам теории за етногенезиса на българската нация ли искаш?

/инж. Емил Живков/
"Изследванията на масови гробове на "езичници", избити по времето на Борис І в Северна България, показват, че формата на черепите е с европеидни черти, а височината на скелетите достига 190 см. Всичко това опровергава съзнателно утвърждаваната дълги десетилетия заблуда, че (пра)българите били "ниски монголоиди"

Така... Из прологът на "Български Хроники" на Стефан Цанев 1-ви том:

Тук унгарският професор млъкна и се замисли. Ще използвам мълчанието му да добавя още няколко думи за тази България.
За разлика от нашата България, която няма запазени стари летописи (за което ще стане дума по-нататък), през 1680 година летописецът от Волжка България Бахши Иман събира в сборника си „Джагфар Тарихъ” („Историята на Джагфар”) древни български хроники, написани през предишните 4-5 века; от тях става ясно, че върху територията на Волжка България много векове преди това е имало друга прабългарска държава, наречена Идел; в една от хрониките – „Хон китабъ” („Книга за хуните”) на Кул Гали, се твърди, че историята на българите започва 33 000 години преди Христа и че българската цивилизация е съществувала паралелно или по-рано от цивилизацията на Шумер, с която сме имали един и същ корен, че Троя е бил български град и етруските са прабългари, избягали от този град, че египетските фараони също са били прабългари, а ацтеките, инките и майте са потомци на прабългарите, преплавали океана или преминали по ледовете от Камчатка в Аляска; с турците пък, които ще ни поробят след 7 века, сме били родни братя и сме имали общ праезик (затова много от думите, които смятахме за турски, се оказаха прабългарски)… Моят кураж ми стигна да се върна до 2137 година преди Христа, когато за пръв път българите се споменават в китайските хроники; да се върне по-назад в мрака на вековете оставям на някой свой колега с по-храбро въображение.

Унгарецът отпи бавно от чашата си и продължи:

- Кубер поел на запад, след него препускал Алцек, пре хвърлили Карпатите и се спуснали в Панония, в равнината край реките Тиса, Дунав и Сава, където е днешна Унгария; понечили да основат държава и там (просъществувала тя само година-две, така че няма да я броим), аварите обаче по срещнали на нож българите, след няколко сражения Кубер бил победен и побягнал с дружината си на юг и като стигнал, където е днес Македония, основал там край Битоля и Прилеп единадесетата българска държава; именно срещу тази България, която напирала да превзе ме Солун, се отправил на поход през 688 година византийски ят император Юстиниан II Носоотрязания и едва не бил пленен и побягнал позорно, както пише във византийските хроники, а войниците му били избити от прабългарите на Кубер.

По-късно, след век и половина, тази Куберова България се съединила с Аспаруховата България – вероятно това е бил тайният замисъл на двамата братя… Алцек продължил на запад, стигнал до страната на фран-ките, крал Дагоберт го приел с радост, но през нощта заповя дал всичките българи да бъдат изклани; Алцек се събудил от виковете на умиращите и с остана лите живи мъже и жени побягнал на юг през Алпите. Било зима, как са оцелели, не е известно, но през пролетта се появили в горната част на Италийския ботуш и продължили да слизат надолу, през Ломбардия, Тоскана и Умбрия, стигнали до Рим и Неапол, оставяйки след себе си вечното свое българско име: Булгаро (край Бергамо), Булгаро грасо (край Комо), Тера Булгарорум (край Римини), Монпге Булгаро…
Не успял Алцек да основе дванадесетата българска държава, но неговите българи оставили из Апенините не само името си, но и кръвта си:
- Данте, вика унгарецът, е от българския род Алдьгьори, и Борджиите са българи, и Верди е българин, а Паганини направо си е потомък на българския хан Паган…

- Между нас да си остане, сниши гласа си унгарецът, един потомък на вашия Кубрат, наречен Арпад, дошъл по нашите земи и през 889 година (да не ме чуй някой унгарец!) основал Унгария…

А кой основа вашата – дванадесетата българска държа ва през 681 година? – провикна се унгарецът, като гаврътна ракията си. – България, дето стана най-голямата държава в Ев ропа, от Киев до Атина и от Черно море до Адриатика, че и Пеща, днешната унгарска столица, влизаше в пределите й! Що не я основаха славяните, дето от два века се мотали из Балканския полуостров, що не я основаха траките, дето са там от 1500 години?

Ами защото прости хора държави не могат да правят. От славяните вий наследихте загадъчния мързел и бленуването, а от траките – анархизма и забравата, затова не помните и собствената си история. Тука унгарският професор стана, качи се на автомобила си и си замина. Сигурно прекаляваше той в приказките си, но някакъв прапраспомен заброди из тъмните пещери на кръвта ми и ме будеше нощем, зарових се в разните стари и нови истории и се оказа, че такива Българии наистина е имало, един автор раз казва за една, друг – за друга, трети яростно ги отрича, а ние всички нехаем…

И тъй ден след ден, век след век – „Било ли е, не е ли било?” – и всичко потъва в мъглата на вековете и, уви – в мъгла та на нашата памет. Другите народи провъзгласяват за истина и най-малката вероятност, а ние погребваме и най-големите истини под кръста на съмнението. Кое е по-добро?

Пролог от „Български хроники”, Т. І, С. 2007 – Стефан Цанев

[1] Магнус Феликс Енодий (473-521) – роден във Франция, близък приятел на остготския крал Теодорих, в негова чест написал „Похвално слово за крал Теодорих”.

[2] Заратустра (Зороастър) – персийски пророк, създател на зороастризма – дуалистично учение за вечно враждува щите бог на доброто Ахурамазда и бог на злото Анхра-Майню (Ариман).

[3] Патриарх Никифор I – бил патриарх в Константинопол от 806 до 815 г., а живял до 829 г.; написал „Кратка история” – за събитията от 602 до 769 г. и „Кратка хроника ” – от сътворението на света до 829 г.
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Хубаво са си пийнали хората и хубав чаршаф се е получил. Но не прочетох някъде да пише за арийците като "общо понятие" или че турците са по-мургави от българите. А нали това беше темата? Или ще чакаме още някой вместо по същество да почне по лични въпроси (ти си турчин, ти не си турчин, ти си провокатор, гласувахте ли и т.н.)?
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Общо взето, ти му казваш, че арийците не са общо понятие, то ти говори за национализъм. Ти му казваш, че турците са светли и да не се бъркат с всички в състава на тогавашната Османска империя, то го възприема като лична обида. Ти му казваш, че българите идват от Азия, то ти казва същото, но иска хем да си яздил оттам, хем ако може да няма конник под 2 метра. Ми направо да минем към лемурите тогава, щом ще поставяме нещата на височина - били са по 26 метра и почти безплътни... поне така твърдят оживели източници от китайската армия, ръгнали да влизат в тибетските пещери.
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Ми те Браун го обявиха за жив труп, за кого да гласувам?

това е провокативен въпрос , а не въпроса гласувахте ли на който се отговаря с да и не и което не е тайна
 
Последно редактирано:
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

щом смятате, че съм задължен да ви отговарям точно и конкретно на всеки въпрос, г-жо учител, то:
Не, не гласувах за лейбъристите
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

можеше и да не отговаряш щом не искаш ...не беше длъжен и не съм учителка :)
всеки има право да си каже мнението нали а аз смятам че трябва да се гласува и то не по задължение и нямам нищо против хора които са на различно мнение от моето ...камо ли да ги иронизирам
 
Последно редактирано:
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Когато за втори път се повтаря един и същ въпрос, то това обикновено се възприема като настояване :)

Значи, да преповторим за неразбралите.
1. Не аз съм отворил в уебмастърски форум тема за политическо гласуване
2. Намесих се, чак на четвърта страница, когато малки троглодити почнаха да плещят абсолютни дивотии. Дотогава четох. Не че нямаше разумни мнения от типа, че всяко стадо си има мърша и че няма смисъл да се политизира уебмастърски форум, но не видях някой да им обърне внимание.
3. По-голямо участие взех след неадекватната намеса на голобрадото студентче (смятам, че е студентче, защото използва препинателните знаци правилно, за което го поздравявам), тръгнало да се бара на голям спец в национализма. Не че не чета националистическите форуми от обща култура, познавам и лично някои от тарторите там, но къде са техните интелектуален капацитет и знания, а къде са мантрите на тукашния разбирач. Стефан Цанев е безспорно голямо име, но нито е 100%-во подплатен с факти, нито името му може да се ползва за щяло и не щяло без всякаква връзка с разисквания въпрос (слышал звон, да не знаю где он). Личи абсолютното непознаване на историческите факти, сливане на турци (народност), тюрки (народи от една езикова група) и Османска империя (империя, в състава на която влизат различни народности) в едно, както и опити на физически и морални джуджета да се скрият от комплексите си зад широкия гръб на Калоян. Бълват се епитети от типа "резани", "черни", "боклуци" и т.н. и се дават като алтернатива хора, които Борис е покръстил. В какво ги е покръстил, ако смея да попитам, и каква религия са изповядвали преди покръстването тогава? Голобрадото студентче от висотата на своята камбанария изрича мъдри аксиоми от типа, че арийците били "общо понятие" и вместо да се напъне поне малко да защити която и да е своя теза с аргументи, се чуди дали опонентът му е турчин, провокатор, чернокож, рязан и какви ли не други дивотии, породени от липсата на елементарен опит при водене на разумни дискусии. Не се ли усещате малко, че си плямпате ей-така, напосоки и че точно с подобни разсъждения и комплекси губите която и да е битка предварително?

пп. И самата тема е леко неадекватна. Как не се замислихте за тези години (колкото и някои от пискащите тук да не са били родени преди началото на Прехода), че Доган може да е всякакъв, но не и глупав. Ще се откаже от ролята на балансьор, която му дава тежест и влияние в политиката (която от своя страна му подсигурява финансовите лостове) и ще се юрне да става втори или не дай си Боже първи? Все пак е политик, а не уебмастър и би трябвало да знае (и го е доказал) поне елементарни политически ходове.
 
Последно редактирано:
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

пп. И самата тема е леко неадекватна. Как не се замислихте за тези години (колкото и някои от пискащите тук да не са били родени преди началото на Прехода), че Доган може да е всякакъв, но не и глупав. Ще се откаже от ролята на балансьор, която му дава тежест и влияние в политиката (която от своя страна му подсигурява финансовите лостове) и ще се юрне да става втори или не дай си Боже първи? Все пак е политик, а не уебмастър и би трябвало да знае (и го е доказал) поне елементарни политически ходове.
Това вече е нещо друго ..и гледайки безпристрастно всеки може да го види .
Между другото всички политически сили според мен единственото което демонстрират на тези избори , скрито зад всички лозунги и празни обещания е стремеж към запазване на статуквото такова каквото е в момента ... даже за някои от тях беше голяма радост и победа ,че са вкарали един депутат в европарламента . Само Доган не - на него третото място му е сигурно той това си го е проиграл отдавна.
И все пак си мисля , че гласувайки бихме могли поне да им нарушим спокойствието :)
 
Последно редактирано:
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

И все пак си мисля , че гласувайки бихме могли поне да им нарушим спокойствието
Хубаво е желанието към промяна, но съм песимист.

Първо, всеки български вот вече е против някого, а не за някого. Тоест, гласуваш за "своите", не че са ти много симпатични, а да не са "чуждите". Ако се появи трети и непознат, то най-добре, тества се и той един мандат до под кривата круша.
Второ, надеждата крепи човека. Така че както повярваха на 800-те дни на белите якички на Симеон, така ще повярват на харизмата на Бат Бойко, така ще повярват на третата вълна якички след него и това ще си продължава постоянно. "Всеки народ си заслужава управниците", не е моя мисъл.
Трето, няма алтернативи в българското пространство и няма полюси. В момента левите са десни, а десните - леви. Бих изказал и леко еретичната мисъл, че след победата на Бат Бойко на идващите избори, той ще се коалира с БСП, колкото и да се кълне в момента, че това е абсурд. "Всички са маскари" , също не е моя мисъл.
Четвърто, протестният вот ще се размие. Както едно време го присвои "Атака", така и сега голяма част от него взе ГЕРБ, а сега залъци откъсва и РЗС. Много баби, хилаво дете.
Пето, България и донякъде Румъния нямат място в ЕС, но щом са там, то това трябва да се използва. ЕС лека-полека се превръща в подобие на СССР с мудния си бюрократичен подход и планиран пазар, много по-зависим в суровинно отношение, но независимо от това европейските страни са се опарили много преди България и евентуално биха могли да преналеят опит и практики. Доста българи го разбират и това е добре, неслучайно Кунева спечели такъв голям процент доверие, макар и поради поста си да се занимаваше повече с китайските детски играчки отколкото с българските проблеми.
Шесто, България е може би единствената страна, която няма лобита никъде. Като нямаш нещо, което е важно и необходимо и те прави конкурентноспособен, то създай го.
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

То и моя оптимизъм е на изчерпване и всичко което казва strana по принцип е така , но нали все пак някой трябва да ни управлява . Какъв друг избор имаме освен да гласуваме за или против измежду това което ни се предлага .
 
Последно редактирано:
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

@HappySlacker - прителю, недей дава конституцията, щото знаеш ли, че ДПС и Доган трябва да минат през френската гилотина, ако се разчетем в конституцията? С тях трябва да идат и 98.99% от всички политици и корумпирани служители на висши административни постове, адвокати, съдии, прокурори, полицаи... Много са, много!!
@ xXxTheMasteR - имам я тая книга, първият том на Стефан Цанев "Български хроники" , онзи ден видях и трети том в една книжарница... Имам я книгата и прашасва и все не ми остава време да я прочета! Наистина не мога да повярвам (сигурно и вие) на всичките тия приказки, но и в книга на баба Ванга съм чел, че българите са най-древната цивилизация на Земята. И още нещо - пак баба Ванга казва "всеки народ има звезда. Когато звездата умре - и народът умира. Затова толкова много народи се затриха. Българите? Българите нямат звезда... Те имат цяла ГАЛАКТИКА" :) Много хубаво звучи, нали? :}
@strana - абе приятелю, ти чувал ли си за бутона 'edit' ? :D Ако Blinky тръгне да ти събира постовете на едно място, освен че ще му отнеме 1 месец, ще ти бутне мненията от 600 на 100 :D :D

Иначе и аз гласувах... Четвърта политическа сила сме :Р Мда... :Р С 2% по-малко от ДПС... Дано на другите избори да няма изненади, че... Сега понеже се гласуваше за хора, та се надявам на изборите за НС повечко хора да подкрепят Атака и да минем ДПС най-накрая!!!!
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

strana, не съм нито голобрад, нито студент. 18 години правя чак след половин година и тогава ще мога да гласувам. А относно партията на която съм симпатизант - 1,2. Много ми е интересно обаче ти какъв си. По метода на елиминацията стигнах до заключението, че си евреин. Познах ли ? :p
Прочее, какви доказателства да давам в уебмастърски форум на тема история на някакъв провокатор, който нарича моя народ "нация от кривокраки, ниски и мургави мелези", нещо което впрочем типично за цялата парадоксална действителност в България, само аз забелязвам. И тъй като явно всеки се съгласява с теб, за себе си поне да кажа, че съм 186см, бял и не смятам, че краката ми са криви :lol:

Moko, ето за Ванга - http://www.vbox7.com/play:897cbb0f. Всеки да мисли каквото си иска, всички знаем, че хората виждат това, което искат да виждат! Аз за себе си виждам истината например. strana, ще види пълни глупости пък :p

Относно "преувеличенията", това сигурно си го видял в началото на Хрониките:

"Едва ли има на света друг народ, който така слабо да познава своята история.
Ние имаме големи учени историци, издадени са монументални исторически трудове, но академичният им научен език е недостъпен за простосмъртните, а учебниците по история са написани толкова скучно, сякаш авторите са имали едничката цел: да накарат българчетата, още едва проходили, да намразят историята на своя народ и за съжаление, тази цел е вече почти постигната; от друга страна това незнание се дължи на многократното пренаписване на историята, нагаждайки я всеки път към интересите на властващата политическа сила, та човек не само ще се обърка, но може и да се побърка, а може би причината е по-отчайваща: старата наша история надвишава сегашното ни жалко самочувствие като народ, сравнението с миналото ни потиска и ние не искаме да си го спомняме..."
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Надценил съм те значи :) Но наистина пишеш граматически правилно, вероятно заради това.

По метода на елиминацията стигнах до заключението, че си евреин.
Доколкото знам, и евреите са обрязани, а някъде вече бях споменал, че съм православен християнин, така че няма как да съм извършил тази операция, колкото и да е препоръчвана от медицинска гледна точка. Надявам се, че тази информация хем ще ти притъпи огъня в кръвта в търсенето на "врага с партиен билет", хем ще ти задоволи необяснимата страст към търсене на лични подробности.

пп. плочкаджията да си гледа плочките и удивителните. На всяка удивителна - глоба от по плочка.
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

"Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия. Но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета... Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат... Народ, който има планета вместо звезда, ще угасне както свещ при силен вятър.
България има не само една звезда, а цяло съзвездие."

Точните думи на Ванга :) Стига сте се карали за тъпотии, вижте какво е казала пак тя - червени, сини, зелени - когато се обединят тогава ще стане добре.

Код:
http://vbox7.com/play:897cbb0f
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Бе не мога да разбера що все се опитвате да изцапате светлото име на Ванга с дребнавите си сметчици. Единият спори с думи, които си въобразява, че някой друг е изричал, другият пробутва Ванга за щяло и нещяло. Всяка жаба да си знае гьола - аре на плочките и прическите и това е.
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

днес , гледайки една дълга опашка по вечето хора там бяха пенсионери естествено да си платят тока милите , си помислих че трябва да сме мазохисти щом можем да живеем тук в България :(
 
Последно редактирано:
От: От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Надценил съм те значи :) Но наистина пишеш граматически правилно, вероятно заради това.


Доколкото знам, и евреите са обрязани, а някъде вече бях споменал, че съм православен християнин, така че няма как да съм извършил тази операция, колкото и да е препоръчвана от медицинска гледна точка. Надявам се, че тази информация хем ще ти притъпи огъня в кръвта в търсенето на "врага с партиен билет", хем ще ти задоволи необяснимата страст към търсене на лични подробности.

пп. плочкаджията да си гледа плочките и удивителните. На всяка удивителна - глоба от по плочка.
Опитвам се просто да определя в качеството си на какъв ще даваш ти квалификации за моя народ. Още повече е адски малоумно да говориш такива глупости, които направо граничат с престъпление, като се възползваш от липсата на знания по дадената тема от съфорумците. И съответно заблуждаваш много хора със своята антибългарска пропаганда.
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Абе, момче, сега кво, трябва да споря 2 страници с теб и да ти обяснявам, че между това, което съм писал аз, и между фантасмагориите, което се мъдрят в главата ти, има огромна разлика. Прочети пак какво съм писал аз, и какво си писал ти и кой "определя твоя народ като нация от кривокраки мелези". Единственият, който е написал тази глупост в тази тема, си ти. Има огромна разлика между това да кажеш, че между българите има доста ниски и мургави хора (както и в повечето по-южни страни), а друго е да разправяш за нацията си, че е съставена от мелези.
Аман от комплексари. Пращай циганите на Сатурн и бегай на Луната да си я делиш с македонците, като не можеш да асимилираш кво ти се пише.
 

Горе