Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Това съм писал аз:
Голям процент от българите са ниски мургави и кривокраки и това е факт, определен от историята, а не от приказките на този или онзи. При турците също има големи мешавици, просто няма начин тази граница между Европа и Азия, на пътя на която е и България, да не предизвиква големи катаклизми.

а това си писал ти:
някакъв провокатор, който нарича моя народ някакъв провокатор, който нарича моя народ "нация от кривокраки, ниски и мургави мелези"

Та кой е този кретен, който нарича българите "нация от кривокраки, ниски и мургави мелези"?

Осъзнайте се малко. С комплексарщини доникъде няма да стигнете. Не може в тема, където половината мнения са за "цигани", "рязани" и т.н. да набърквате баба Ванга, това е подигравка с името й.
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Осъзнайте се малко. С комплексарщини доникъде няма да стигнете.
това когато му дойде времето........някои се сещат някои си продължават да зяпат :)
човек след 21 започвал да осъзнава че всяко негово действие има последствия
strana не че не си прав ама сякаш не си бил тейненджър :)
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Ще завърша, че нещо почнах да се изнервям, отдавна не съм обяснявал толкова дълго и без никакъв резултат на опонент, който се е зомбирал все едно е от легионите на Филов, а не на 18 години.

1. Преди човек да обсъжда някого не е лошо първо да погледне себе си, особено ако повод да се почувства по-велик е цветът на кожата или косата му. Ти си рус и сравнително висок, по съвпадение и аз съм рус и сравнително висок, но това не ни дава право да мислим, че в този форум всички сме руси и високи. Нещо повече, това не ни дава право да смятаме, че сме по-добри от тези, които не са руси и високи. Мургавата кожа също си има някои предимства, примерно привлича повече жените според изследванията, а последната истинска блондинка ще изчезне след 200 години във Финландия. Това са гени и c'est la vie.
2. Когато човек има повод да се гордее със своите предшественици, то това е добре. Когато човек използва тези предшественици да оправдае собствената си слабост, то това е лошо.
3. Когато човек е обикалял и видял, то е добре да сподели. Да споделяш само това, което се върти между капаците върху очите ти, обаче е лошо. Светът е това, което минава край теб, докато се самонавиваш, че твоето място в него е на по-високо ниво само заради това, че имаш по-светла кожа или че дядо ти е бил министър. Има една тънкост при аристокрацията, разбира се, но да говорим за аристокрация в България ще е леко смешно, а не полезно.
4. Да виниш за несгодите си останалите (които са по-мургави, или обрязани, или ходят с нелакирани нокти на плаж е, как да се изразя по-коректно... нефункционално. Сума ти народи се гордеят с миналото си, сума ти народи говорят за териториални претенции, но само два народа съм видял да имат наистина имперско мислене и точно те рядко предявяват подобни претенции, макар че едните едно време са владели половината свят, а другите и сега живеят на територия, доста по-голяма от континента Европа. Това са англичаните и руснаците. Това не ги прави по-велики, просто начин на мислене, създал се в резултат на исторически реалии.
5. Да се наричаш ариец, когато исторически ариецът е точно обратното на теб, а определение за това да ти дава дребен черничък мустакат австриец, който прилича на ариеца от неговите мечти не повече, отколкото изрусил се японец на кореняк-швед от Малмьо, също не е голям повод за гордост. Пък и това не ти увеличава КПД-то на малките сиви клетки, които за хората са по-важни отколкото пигментацията.
 
От: От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

днес , гледайки една дълга опашка по вечето хора там бяха пенсионери естествено да си платят тока милите , си помислих че трябва да сме мазохисти щом можем да живеем тук в България :(

Не сме мазохисти но си мисля че хората са свикнали и не им прави впечатление и приемат за нормално цялата простотия в България.

Аз наскоро стърчах на една опашка 30 мин. за личната ми карта и един дядо имаше, той горкия сигурно му се е искало да се самоубие. Хората си се размотаваха на ляво надясно и не им дремеше, че 20 човека чакат. След като се разбеснях и развилнях и културно поздравих майките и лелите им взеха че направиха огромния жест да ни обърнат внимание:)
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Хм... интересен разговор се е развил тук. Макар някой да каза, че мястото му не е в този форум, истината е, че проблемите на България имат място във всеки форум. Ето защо искам да направя няколко малки, но важни уточнения.

Първо, въпросът дали турците са бели няма еднозначен отговор. Причината за това е, че днешните турци са наследници на населението Османската империя, създадена в своето начало като обединение на голям брой тюркски племена под ръководството на Осман, на чието име е наречена. Самите османски турци (едно от племената), действително са били високи, руси, със сини очи и светла кожа. Тяхното потекло и генетични белези се запазва до към средата на Османската империя и се среща най-вече сред благородническата класа в държавта. Можете да откриете доказателства за това, ако разгледате портретите на едни от първите турски пълководци-завоеватели. По-късно, обаче, тези гени се претопяват в гените на болшинството от населението, съставено главно от по-ниски и мургави хора, привлечени в империята по време на завоевателните походи. В състава на турската империя има и доста цигани (а не роми!!!), присъединили се към ордите по време на походите по двата бряга на река Цинган в Индия, от където идва и името им. В днешна Турция, голяма част от населението е по-мургаво, макар все още да се срещат високи руси и синеоки хора, потомци на отдавна изчезналата господстваща раса.

Втори, но не и по важност е въпросът с произхода на българите. Широко разпространеното мнение, че българите са смес от славяни и татари е вярно толкова, колкото и фактът, че китайците са негри или иначе казано - никак. Произходът но старите българи, погрешно (а и умишлено) наричани "прабългари", води началото си от териториите на днешен Авганистан, което е на половин свят път от земите на татарите. Последните изследвания по въпроса доказват редица сходства и дори еднакви елементи в културата, езика, обичаите, религията, занаятите и др. на днешните българи с народа, населяващ тези територии. Погрешното мнение, че българите са били чергарско племе, живеещо на коне идва от факта, че при идването си на Балканите, българите са имали армия, съставена главно тот леко въоръжени конници. Именно посредством тази армия се осъществява и първия контакт на българите с тогавашната византийска цивилизация по нашите земи. Това създава у тогавашните летописци впечатлението за нашествие на чергарско, подобно на хуните и татарите племе. Първоначалното мнение, обаче, бива много скоро опровергано, когато в новосъздадената българска държава започва активна строителна дейност и скоро се появява столица, разположена на територия три пъти по-голяма то територията на тогавашен Константинопол. Българите демонстрират удивителни за времето си умения в строителството - нещо нетипично за чергарите, които поради начина си на живот не строят нищо по-голямо от временна палатка. Причината българите да не са руси и със светла кожа е, че те никога не са били такива. Разликите с монголоидната раса (към която са татарите), обаче, отдавна са доказани на ДНК ниво.

На трето място искам да разгледам въпроса с така наречените "български турци". Първо трябва да отбележа, че през 2007 година, отново на ДНК ниво, бяха изследвани гените на етносите в България. Интересен е фактът, че в гените на българските "турци" бяха открити съществени разлики с гените на населението на днешна Турция. Това окончателно потвърди тезата, че тези хора са със сто процентов български произход. Тук бих искал да се върна към началото на темата, а именно клипа, от където тръгна целия разговор. В него се виждат хора, самоопределящи себе си като турци на база на своята религия. Това изключително погрешно твърдение има своето обяснение в следните факти: Противно на възпятото в народното творчество, при своето нашествие Османската империя не налага Исляма сък сила. С изключение на няколко по-брутали и имащи главно за цел показността операции, турците предпочитат един доста по-мек и чисто "политически" метод на приобщаване на навите територии. Те оставят покореното население да изповядва собствената си религия, но го лишават от редица права в социално тоношение. Обратното - хората, изповядващи Исляма, получават значителни социални придобивки, данъчни облекчения и най-важното - възможност за развитие. Всичко това тласка една немалка част то населението на покорените територии да приема фиктивно новата религия с цел да получи по-добър социален статус в империята. Макар да остават камерни християни (у дома да спазват християнските традиции), тези хора започват с времето да се сливат с мисиюманите и след няколко поколения постепено забравят своя произход. Доказателство за това от къде произхождат, обаче, е фактът, че те запазват доста от здраво вкоренените в традициите им обичаи и до ден днешен празнуват една немалка част от християнските празници по един чисто християнски начин. Не трябва да забравяме и фактът, че така наречените "български турци" са потомци на хората, които по враеме на възродителния процес все още са смятали себе си по-скоро за българи и не са заминали в Турция, заедно с "Голямата екскурзия". Тези хора, макар да върнаха старите си имена след промените, и до ден днешен биха наричали себе си "българи", ако не беше целенасочената политика на Ахмед Доган и конпания за отчуждаване и озлобяване към българския етнос. Днес техните думи са едно машинално повторение на постулатите на ДПС и торажение на сляпата им и глупувата вяра в едно по-добро, макар и неясно бъдеще. Тези хора не са по-лоши от всеки един от нас, но за съжаление са доста по-необразовани и наивни. Ето защо нашата борба не трябва да бъда насочена срещу тях, а срещу тези, които се опитват да разединят народа ни и да властват над създадения хаос. Не трябва да забравяме, че най-ревностните защитници на тезата "ние сме турци" утре ще защитават със същия плам и България, ако успеем да им покажем истината и да ги освободим от внушените заблуди. Но за да стане това, първо трябва да изрежем гнилата част от политечския ни "елит" и не на последно място да внимаваме, дали тези, които изглеждат прекалено политически зрели, много скоро няма да загният на свой ред.
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Изключително ценен постинг.

Имам някои дребни различия относно европейските турци, както и уточнения за Афганистан - не всички в Афганистан са пущуни (според мен, е бил дълговременна спирка по пътя на българите, а не прародина), но се поизморих от дудненето в предишните страници :) и ще се включа по-натам, ако се развие темата
 
Последно редактирано:
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Широко разпространеното мнение, че българите са смес от славяни и татари е вярно толкова, колкото и фактът, че китайците са негри или иначе казано - никак
При българите има омешани и славяни, и татари, което не означава, че българите са смес само от тях. Доста татари в Казан се възприемат, че са с български корен и имат както чисто физическа прилика, така и сходен манталитет със средностатистическия българин, срещан по улиците на градовете. Това татарско потекло е останало и в руското подсъзнание от кървавите татарски нашествия, затова, когато някой руснак се поядоса свръх нормите на приличието от българин поради някаква причина (да кажем от неуважение или лошо обслужване в крайморски ресторант) го нарича "татарин". Това правят и македонците, BTW, но при тях ми е трудно да определя генезиса. Това са внушения, останали от историята, и е трудно да бъдат оставени незабелязани или да не им се отдава значение. Разбира се, отпечатък оставя и популизмът - по същия начин както болшинството европейци, включително и българи, определят китайците като ниски хора, макар че нерде Китай, нерде Корея или Япония.
 
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

На мен ми е интересна третата част в поста на alexlazarov тази за "българските турци ".

Първо трябва да отбележа, че през 2007 година, отново на ДНК ниво, бяха изследвани гените на етносите в България. Интересен е фактът, че в гените на българските "турци" бяха открити съществени разлики с гените на населението на днешна Турция. Това окончателно потвърди тезата, че тези хора са със сто процентов български произход.

Това , че са родени в България не ги прави българи или хора с български произход въпреки споменатото ДНК изследване от 2007 . Ако беше вярно написаното ДПС щеше да се е разпаднала отдавна. :) Напротив факт е че областите в България където ДПС е първа политическа сила на всеки следващ избор се увеличават а само преди десетина - петнадесет години беше само Кърджали. От друга страна пък факта , че "българските турци " отиват да гласуват или ги прави по българи и от българите или пък доказва , че изобщо не са българи .

И последното което не разбрах
ако успеем да им покажем истината и да ги освободим от внушените заблуди.
от какви заблуди да ги освобождаваме - да им обясняваме, че не са мюсюлмани а християни ли , защото това , че някой богатее на техен гръб явно не ги притеснява особенно.

конституция на РБ
Чл. 13.
(1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.
 
Последно редактирано:
От: Всеки който се чувства БЪЛГАРИН да гласува

Помислих, че коментирате изборите в първия момент.
 
Последно редактирано:

Горе