за IBAN няма никакви проблеми. Той е за това, за да го даваш на хората![]()
Не бих публикувал банковата си сметка на сайт. Някой може да се обади в банковия клон и да поиска информация за превод или салдо, като цитира сметка, а служителката да се заблуди, че е неговата, и да предостави информация. Сметка се дава при партньорски взаимоотношения.
Аз веднъж се пробвах и не стана. Не ми се ходеше до банката и се обадих да питам дали имам някакъв превод - нищо не ми казаха. Въобще нямат право да дават такава информация по телефона.Не бих публикувал банковата си сметка на сайт. Някой може да се обади в банковия клон и да поиска информация за превод или салдо, като цитира сметка, а служителката да се заблуди, че е неговата, и да предостави информация. Сметка се дава при партньорски взаимоотношения.
Аз веднъж се пробвах и не стана. Не ми се ходеше до банката и се обадих да питам дали имам някакъв превод - нищо не ми казаха. Въобще нямат право да дават такава информация по телефона.
Въобще нямат право да дават такава информация по телефона.
Я кажи за кои банки говориш, че да ги изключим от списъка ? "...които познаят по гласа" - доста несериозно ми звучи.
Я кажи за кои банки говориш, че да ги изключим от списъка ? "...които познаят по гласа" - доста несериозно ми звучи.
Това са пълни глупости. За да ти дадат каквато и да било информация обвързана по какъвто и да е начин със сметката ти трябва да им кажеш един кодова дума, която сам си я избираш когато си отваряш сметката. Осен нея се верифицираш и по други данни, който могат и да бъдат събрани от публичното пространство, но пак е трудно. Ако си пуснеш IBAN-a и имената няма да имаш никакви проблеми!
Глупости. Преди години обслужвах фирми на гише и познавах много клиенти по гласа им. Позвънят ли ми, знаех точно какво ще искат. Никой няма да ти позволи да бавиш редовен клиент с верификации. Те дори имат куп преференции, за това, че са си открили сметка в клона. Бързото обслужване смятат за една от тях.
Сигурно. Те като видят крупните суми по сметката ти и по цяла вечер кроят пъклени планове за присвояването им.И като бонус с бързото обслужване получават и възможност за злоупотреба с личните му данни и парите му![]()
Тук трябва да се съглася с Детре.Ако Нортранд го човърка съмнението просто да си направи експеримент като се обади в съответната банка и да поиска инфо,използвайки горепосочените данни.Предполагам няма да получи нищо като отговор.Лично мнение,не съм компетентен по въпроса.