Гугъл официално обяви чистка

От: Re: От: Гугъл официално обяви чистка

Това според мен е денс.

Нещо интересно, което четох от един пич - от топ места по много думи излетял в небитието след пингвина. После махнал SEO Yoast plugin-a и само след ден си възвърнал позициите. Някой ако иска да пробва. Аз лично този плъгин не го тача и не го ползвам.

Аз разцъквам с Platinum SEO Pack, някой ако има повече наблюдения над тези плъгини да каже мнение.
 
От: Гугъл официално обяви чистка

Някой беше дал линк към формата за оплаквания от Пингвина. Изглежда е истинска - Мат я е туитнал: https://twitter.com/#!/mattcutts/status/195647452316049410

Има някои интересни туитове като цяло този засмян злетак:
@mattcutts is there any way to know if a penalty is algoritmic or manual? also how often does GWT update the link count. Any help appreci8ed
@cfernandesla if it's a manual action, there will typically be a message that we sent via GWT.
 
От: Гугъл официално обяви чистка

Някой беше дал линк към формата за оплаквания от Пингвина. Изглежда е истинска - Мат я е туитнал: https://twitter.com/#!/mattcutts/status/195647452316049410

Има някои интересни туитове като цяло този засмян злетак:

Чудя се дали има смисъл. 50/50 съм за един сайт. Съвети някой може ли да даде?
 
От: Гугъл официално обяви чистка

Аз пуснах там един мейл, но резултат няма, а и сайта започна да връща позиции, но 1вото място е твърде далеч все още. Натискам на контента и спирам с линковете за известно време. Това ми се струва най-разумно, но и аз не разчитам толкова на сайтовете и ми е все тая дали въобще ще ги има или не - това е хоби :)
 
От: Re: Гугъл официално обяви чистка

И понеже нямам работа, или поне ме мързи да върша такава, да взема да разводня темата от оплаквания.

Мисълта ми е такава - след като са наказани страници за екзакт мач анкори, какво ще бъде ако се промени структурата на линковете?
Иначе казано - мета редирект (който гугъл не го обича, но ще се получава трафика), при различни адреси? Някой пробвал ли го е?

Освен това, дори при 301, отнася ли се наказанието и за новия домейн/новите вътрешни връзки? Каноникъл тага оказва ли влияние?

То се е видяло, че наказание сме отнесли - дали сървъра ще връща 404, по-скоро ще ни е през онази работа, ако със счупените връзки се изкара същата статия на по-горни позиции с различен слъг. Някой изобщо пробвал ли е дали наказанието е върху самият домейн или върху самите връзки?

Много ми станаха въпросите, ама не съм СЕО, но пък гледам, че никой не се сети да попита за подобни резултати и промени..

Едит: И да знам, че въпросите са ми "анти сео", ама така или иначе вече не знаем какво е това понятие сео, поне аз.

И аз много се чудя дали наказва самите страници или домейна. За всеки случай на един от пропадналите сайтове съм му почнал редизайн, и смятам да му променя структурата и имената на вътрешните страници, без да ги пренасочвам с 301 от стария дизайн. През оня ми е дали ще дава 404, ако сайта дръпне нагоре. За съжаление няма да стане в близките 2-3 седмици, иначе вече щях да се похваля какъв резултат може да има такава манипулация.
 
От: Гугъл официално обяви чистка

Линковете при мен не са мръднали надолу - Като чели наказа определени страници - индекса също явно има някакво наказание защото по дадени думи изпадна по други отиде на пета страница а по екзакт мач домейна от първи стана втори.

Обаче според мен когато си останал все пак във серпа не става въпрос за наказание а просто за преизчисляване на резултатите по новите правила.

Вероятно за наказани страници може да се говори ако си паднал след 10-та страница и за тотално наказание ако си изчезнал от първите 30 страници
 
От: Гугъл официално обяви чистка

Я вижте при вас в Webmaster-a колко "How is your site linked" имате ?
Това къде се гледа , че не успях да го открия
google-sucks.jpg
 

Горе