Дайте съвети за сайта ми

finty

New Member
Здравейте,

отдавна съм открила вашия ценен форум. От около седмица съм се заела да създам нещо, което според мен е
1. уникално като съдържание и идея
2. добре таргетирано, жени на средна възраст, платежоспособни (жените пазаруват повече в интернет, по всички официални статистики)
3. за мен лесно за поддържане, понеже и аз самата съм в таргет групата. :D

Ето го сайта http://www.pazaruvane.com/

Засега е полупразен и направен по най-допотопния начин, но бих била благодарна за всеки съвет и посочване на проблеми и начини за подобряването на съдържанието и подредбата му. Таргетирам предимно по форуми, целенасочено.

Ето две странички които са почти завършени.

http://www.pazaruvane.com/index_strawberrynet.htm

http://www.pazaruvane.com/index_laredoute.htm

Ползвам CJ и самостоятелни affiliate партньори. Засега нямам постъпления, но както се казва още не съм започнала. Има добри изгледи обаче.
 
Много добра идея добре си се ориентирала. Аз не сам спец но сайта ми харесва :) и наистина се надявам да го разрабориш добре
Успех :)
 
Здравей !
Ще кажа/препоръчам само нещо и ти ще решиш дали да приемеш съвета ми , защото се занимавам отскоро със сайтове като цяло и не вдявам много от web дизайн.
Та ... мисля , че трябва да убиеш цвета на background . Специално мен ме дразни , дразни окото ми и това не е сайт , в който бих се застоял и зачел . Може би трябва да вкараш още един - два цвята , защото тази цветова гама не подхожда на интернет магазин , по-скоро на някой порно сайт . Както виждаш , коментирам само цветовете , защото не разбирам от уеб-дизайн , не искам да си мислиш , че искам да се самоизтъквам по някакъв начин , а по-скоро да те стимулирам и това да стане един наистина приятен сайт . Успех!
 
ценни мнения, благодаря

само да добавя, че това не е интернет магазин, а трябва да е много girly място.

съгласна съм със забележките за цветовата гама, но мисля да не сменям цветовете, а доста да ги намаля като контраст.
 
Да , розовият цвят определено ще набива в съзнанието , че това е едно girly място , но наистина трябва да намалиш контраста . Защо не пробваш да направиш нещо с Open Source ( Joomla например ) Лесно се работи с нея , хубави темплейти - какво му трябва на един начинаеш webmaster :D Поздрави! Хубаво е , че и момичета се занимават с подобни неща :)
 
Нищичко не разбирам от това, интересувах се, обаче засега преглеждам други възможности. ако не стане, ще помоля някого за помощ (платена или безплатна)

Коментарите на всички ви са ми много полезни!
 
Съгласен съм с всичко казано досега, но моят съвет е да промениш и резолюцията... трябва да скролваме(ние с 17''-те монитори) надясно, което не е добре ;)
И си промени е-майла ако искаш - сложи катринка вместо текст, по този начин ще се предпазиш от излипния СПАМ ;)
 
finty каза:
Нищичко не разбирам от това, интересувах се, обаче засега преглеждам други възможности. ако не стане, ще помоля някого за помощ (платена или безплатна)

Коментарите на всички ви са ми много полезни!
Joomla - с 2-3 движения на мишката ще получиш нещо подобно на това или това , или на който и да е от стотиците template-и . Само сменяаш цветовете и картинките , инсталираш нови компоненти и пренареждаш менютата и боксовете . Направена е за такива като мен и теб :) Ако проявяваш някакъв интерес - пиши - ще споделя скромния ми опит :)
 
Идеята е много добра. Обема на работа ми се струва огромен, но постепенно може и да се получи. Печалбите на сайта могат да идват от много места - а предполагам ще сложиш и линкове към сайтовете на които правиш ревю с някавъв афилиейт АйДи , ако имат афилиейт програми. Според мен ползвай готова система и темплейти за да можеш да наблегнеш на съдържание. Добре е да е нещо свежо.
Успех
 
Finty ako си съгласени бих могъл да ти инсталирам Joomla или някаква друга готова система която си харесаш само за един линк от твоята страница към моята ?
 
MsGeR каза:
MsGeR каза:
Finty ako си съгласени бих могъл да ти инсталирам Joomla или някаква друга готова система която си харесаш само за един линк от твоята страница към моята ?


Много ти благодаря за офертата, ако сайта ми имаше поне близка насоченост щях да го направя, но ще потърся друго решение. Успехи!
 
CrAzY-MaST каза:
finty каза:
Определено е накарахте да се позамисля за Joomla сайт.
Само ще трябва повече поддръжка, backup-и и да погледнеш това http://forum.joomla-bg.com/index.php?topic=8986.0 че Joomla е много лесна за хакване...
бате много ценно линкче , благодаря
 
Браво Финти!

Дизаина ти не е перфектен, но не мисля че трябва да се занимаваш с това сега.

Моят "то до лист" към теб е:

1. Създай си още пощи към сайта, всяка с различно предназначение
(админ, адвертайзмънт, клайънтс т.н.)

2. Кандидатствай за адсенс

3. Постави си малка цел (всеки ден да се популяризираш в 6 нови сайта)

4. За цел 3. направи си авто-брейнсторминг, записвай си всички идеи (даже най-лудите) като рекламни текстове и избирай най-добрите от тях.

5. Води си дневник (какво става със сайта, как рекламираш, на къде се стремиш)

6. Направи си банерчета и ги разменяй с подобни сайтове

7. разменяй връзки на всякъде с пр над 2

8. Събери доброволни съмишленици

9. Оптимизирай съдържанието (когато стигнеш до тази точка ще имаш достатъчно парички за добър дизайнер, но не отделяй повече от 10% от достигнатата печалба)

10. Помисли с какво да е още по-уникален сайтът, и продължавай напред!

Това от мен
 
Много благодаря, ценни напътствия! Преди малко пипнах цветовете на сайта да не са толкова дразнещи, другото наистина ще почака, че цял сайт трябва да се пълни с инфо :)

За Адсенс имам регистрация, но чакам да пуснат реклами и за българия, предполагам ще е скоро, поне по слухове.

За банерите - в момента действам.

Всичко - малко по малко (основната ми работа гълта поне по 10 часа и за това ми остава малко време).
 

Горе