Да почистим България...БЕЗ БТВ

nortrant

Well-Known Member
578000_233699686737489_100002923787106_449829_1131763921_n.jpg


ще се включите ли в тазгодишната кампания на бтв ?

преди месец някъде по телевизията Венелин Петков каза: "Тази кампания не е на БТВ"

този май ни мисли за глупаци ?

аз няма да се включа.
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Преди няколко дни след голямо колебание се излъгах да им пиша на оставения за тази цел имейл, за да им предложа нашата помощ... (сещате се, малко безплатна реклама). И каква беше изненадата ми, когато получих отговор след секунди: "Вашето писмо не може да бъде доставено до получателя, защото неговата пощенска кутия е препълнена."

Извода е ясен - коя сериозна фирма, която обявява и рекламира кампания и оставя мейл за контакт няма да преглежда и да поддържа пощата си? Това е смешно.
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Да... кампании. Почистване, боядисване, озеленяване... винаги се включвам. Не обичам свинщина просто.

Ама знам, че съм глупак.

Щот във всяко населено място над 2000 човека има по 20 мангалки към местния аналог на "Чистота". Дето цял ден лежат по пейките в градския парк, но ги държат на работа. Щото ако ги изгонят ще вдигнат врява до небесата. Мангала не може. Шоту е малцинство.

И останалите им събратя които нямат работа и прибират социални? Не мое да копат ли ??? Е тогава нека прибират помощи. Всъщност тогава няма да са помощи, а ще са си ги ЗАСЛУЖИЛИ. Ще са полезни.

До тогава ще са си мръсни долни паразити. А за глупаците- кампании...с или без някоя телевизия.
 
Последно редактирано:
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Такива кампании има много преди bTV изобщо да се сети, че България е мръсна. Те обаче не са били подкрепяни от bTV по никакъв начин, дори морално с 30 секунди информация в новините. Сега как да повярваме, че правят нещо друго, освен да самохвалстват и да си вдигат имиджа?
 
Да изчистим България за един ден

Аз лично ще се включа, но не мисля да се съобразявам с БТВ. Не за друго, но нещо им куца организацията нещо.

Мисля, че инициативата е много добра и я подкрепям и като видя някой бакшиш да си хвърля фаса през прозореца ми идва да го настигна с колата и да го забия в някой стълб, за да си знае. Не стига, че има пепелник в колата, не стига, че е с клиент (може и да го е питал дали е удобно да пуши, но определено не е професионално) и пак през прозореца. Веднъж ми се случи, докато ме возеше един и ме погледна така, както аз го погледнах като си хвърли фаса през прозореца. Да си знае следващия път. Когато имам възможност, наказвам такива неандерталски изяви.

Аз ще агитирам всеки, който може да отдели малко време на 12-ти май, да го направи. Аз лично ще се включа, но определено не мисля да се съобразявам с кампанията на тези аматьори. Не се подлъгвайте, това на тях и се плаща, не го правят, защото са много GREEN, просто явно имат друга изгода. Вече всичко, което те поемат като инициатива поставям под съмнение.

Да изчистим България за един ден - кампанията е хубава, но е редно да не се обвързва с медия....а по-скоро с някоя некомерсиална и неправителствена организация, така може би било по-добре. Хората ще могат да вярват идея повече и няма да знаят, че ще е поредната кампания на някоя медия и ще има наистина действие, а не някой да си направи рекламата чрез доброто име на кампанията.

На 12-ти, аз ще съм строен пред нас и се надявам и моите съседи да го направят, ако не - жалко, но мен това няма да ме откаже.
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Защо аз да чистя? Защо вие да чистите? Защо някой трябва да върши работатат на другите?

Нали затова има данък, такса, ддс, акциз и всички останали такси и таксички?
Предполагам че ак осе заведе гражданско дело срещу държавата за това че се плаща данък смет а живеем в кочина ще се спечели и ще бъде много по ползотворно от еднократно пролетно почистване.

Кога ще започнат да глобяват тези които си хвърлят боклуците на улицата?
Кога ще глобят основните замърсители ? - циганите?
Строителните фирми ? и всички останали

Колко от тях ще излязат да помогнат в почистването ?
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Ще се включа в почистването защото искам България чиста, но бтв ако при всяко анонсиране на кампанията вместо да натякват, че това е тяхна инициатива можеше в това ценно рекламно време да отправят апел към обществото да не замърсява а не само да си рекламират кампанията.
 
На 100% съм съгласен с теб. Но това, че другите (гореспоменатите) са неудачници, не означава, че и ние трябва да сме. Хората ще излязат, ще почистят, за да им е уютно пред тях и на местата, на които ходят, пък като дойде време за данъци и такси, не се притеснявам, че ще го играят така, както държавата и обществото ги принуждава. Просто така се връща и баланса в живота. По друг начин системата едва ли би имала логика. :)

На мнение е съм, че качествен човек в добро възпитание, ценности и адекватно възприятие би бил активен на въпросния ден, пък самата мисъл, че не е честно някак си ще избледнее, до момента, в който не дойде време за реванш. :) А той обикновено идва неусетно.
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Човека който ти описваш, няма да чака посочен ден за да почисти хабитата си, а ще го прави редовно по негова лична преценка, аз лично няма да се включа в подобно начинание, просто не бих търпял някой да ми казва какво и кога да правя и после да се бие по гърдите - ние ги накарахме да чистят.

Няма смисъл да се преструваме като пишман митингуващите от фейсбук... онлайн хиляди, на площада десетки...

За тези зони които се чистят си има отговарящи, те се водят към определена община и за всяка от тях си има и контролни органи и отговорни лица, защо някой друг трябва да им върши работата, докато се чудят как да откраднат някой лев?

Някой да е обръщал внимание, българи в германия хвърлят ли си боклуците на улицата?
 
Re: От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Ще се включа в почистването защото искам България чиста, но бтв ако при всяко анонсиране на кампанията вместо да натякват, че това е тяхна инициатива можеше в това ценно рекламно време да отправят апел към обществото да не замърсява а не само да си рекламират кампанията.
Мда, и няма да е лошо да си сменят слогана от медията. Това не е "твоя личен избор", защото всеки го прави всеки ден, това е просто инициатива, за по-добър живот. Аз като държа чисто при нас и се опитвам да е така, означава ли, че трябва да направя този избор, ами ако вече съм го направил?

Това като с кучетата, как нищо не се прави и в същото време кампании. Но едно е сигурно, има 2 гледни точни - едната и на фирмите за чистота, а другата на гражданите. Малко трудно е да изчистиш нон стоп пълнещи се улици с боклуци, както и е адски тъпо да караш хората, които си плащат данъци да вършат работата на тези с големите концесии за боклука. Така, че тук може би няма много правилна страна. Която и да заемете, може да бъдете сигурна, че и другата има аргументи. :
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Да се чисти в градът е все едно да дарим пари на титан, тази кампания трябва да е насочена към природата, към бреговете на реките към незаконните сметища в планините и извън градовете където отговорноста е размита в разни административни и териториални спорове. Не съм съгласен с бтв ,усилията трябваше да отидат в друга посока а почистването да бъде следствие. Ако се правят такива почиствания всяка година проблемът няма да се реши. Доста хора ще помислят че има кой да чисти след тях.
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Трябва да се направи една кампания "Да осъдим България за един ден заради мръсотията и дупките". :)
 
Последно редактирано:
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

И аз искам да е чиста България и за това нека махнем първия боклук! Да изчистим България от Босфор ТВ!
 
Re: От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Трябва да се направи една кампания "Да осъдим България за един ден заради мръсотията и дупките". :)
В тази инициатива ще се включат всички, на 100% сигурен, но лошото е, че пак ние от данъците ще трябва да платим. :)

Тях ги боли, че са смотани, нали ние го отнасяме. :)
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Чистете. Миналата година до вкъщи чистиха. После един месец никой не изхвърли купчините боклук. Една сутрин жената ме събуди, защото през терасата ни се виждаше пет метров пламък от пластмасов казан, който някой беше запалил. С него изгоря и част от боклука, а останалия постоя още няколко седмици, докато се намери някой да го прибере.

Да се чисти в градът е все едно да дарим пари на титан, тази кампания трябва да е насочена към природата, към бреговете на реките към незаконните сметища в планините и извън градовете където отговорноста е размита в разни административни и териториални спорове.
Абсолютно точно. Кампанията е популистка. До вкъщи всичко е изоставени строежи, ламарини, цигани, кучета, кал и мизерия.
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Аз виждам нещата така:
- 364 дни в годината няколко милиона души мърсят, не си прибират строителните отпадъци, хвърлят си торбичките с боклук от балкона, замърсяват природата и т.н. и т.н.
- Един ден в годината 500 000 ентусиасти изчистват боклука, генериран от горепосочената група.
Общо взето мисля, че този, който има съзнание да чисти не е този, който мърси. Това са две отделни групи хора - едните си хвърлят боклука на строгоопределените за целта места (т.е. където им падне), а другите това ги дразни и го чистят :)

То хубаво... ще се изчисти... Но не знам какъв пример се дава по този начин на:
- Мърлявите съседи, хвърлящи си боклука от терасата, защото ги мързи да стигнат до контейнера
- Строителните босове, които предпочитат да си изхвърлят строителните отпадъци на незаконни сметища и да пестят пари и отговорните институции, които би трябвало да ги санкционират
- Фирмите за чистота, които не са си свършили работата през годината
 
Re: От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Чистете. Миналата година до вкъщи чистиха. После един месец никой не изхвърли купчините боклук. Една сутрин жената ме събуди, защото през терасата ни се виждаше пет метров пламък от пластмасов казан, който някой беше запалил. С него изгоря и част от боклука, а останалия постоя още няколко седмици, докато се намери някой да го прибере.


Абсолютно точно. Кампанията е популистка. До вкъщи всичко е изоставени строежи, ламарини, цигани, кучета, кал и мизерия.
Тук не знам какво да ти отговоря и аз. :) Май трябва нещо повече от чували и ръкавици. Танкове и багери, знам ли и аз. :) Това вече е малко в повече и общината да си го изчисти. При нас няма такава мизерия, но съм сигурен, че в крайните квартали и много други зони на здрача има такива гледки. Направо да ги застреляш и строителните фирми и общинарите, че са им позволили да направят такава свинщина.

Реално, който има малко мозък ще зацепи идеята на това събитие и на каузата, другите....сори, ама не можеш да обясняваш на хамстер да не гризе електрически кабел нали? С две думи, загубена кауза е това. Ни така, ни иначе. Малко си е тегаво да се прибирам и да гледам мизерия, защото едните не мърсят, другите не мърсят и все кочина е навсякъде. Ако питате всеки на улицата, ще ви каже, че си хвърля боклука в кофата, което статистически би трябвало да значи, че на 12-и реално не трябва да има такова мероприятие. Да, ама ще има. И ще има защото едните лъжат, а другите не. Кой какъв е, не става ясно. Но е факт, че е кочина.

Фирмите за честота са там за едно, единствено нещо - да събират пари от общините. Виждал съм ги как чистят, каквото е в кофата, всичко над 20 см. от кофата не е тяхна работа. Това са фирмите, които държат боклука, не мисля, че трябва да се разчита на тях. Ако някой смята, че ще си получат глоби за това, че тънем в мизерия....може пак да се върнем на примера с хамстера. :)

За строителните фирми е малко спорно - тук и те и общината са за клатене. Едните са мърлячи и не им пука, а другите са идиоти и им позволяват първите да са мърлячи и ето ти резултата. Няма да споменавам и за тънките сделки между тях, това вече отиваме в друга посока на дискусията тук. Ако забележите как е Манастирски ливади, ще ви стане ясно какъв е принципа на съвременното строителство - сгради чудо, ама и един танк ти трябва, за да стигнеш до там. Не ги знам тези строителни "предприемачи" как продават апартамент, до който се стига с 4х4 или танк, но явно има и балъци да дават пари за това, и то не малко. А отстрани на "улицата" (че не ми идва друг - лунна пътека, може би) нахвърляни строителни материали и всичко що са издрапали от убавите кооперации. Грозна работа. Ама така е, тук пак и двете институции са виновни - едните трябва да контролират другите, които пък трябва да спазват някакви изисквания и имидж. Все се чудя кой ядрен физик си слага името на строителната форма над кочината която е оставил след себе си. Ебаси рекламата, човек.

А тези, които си хвърлят боклука през терасата им го казвате и на втория път казвате на другите съседи, всеки си има начин за отмъщение. Повярвайте ми, виждал съм го. Кофти тръпка е. :) За тях де. Единият още се чуди как така новите огледала на колата му падат. :)
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Ето го истинския БОКЛУК за изхвърляне от земите на дунавските Българи, начело с БОКЛУК ТВ

[video=youtube;nlRCv2weuN0]http://www.youtube.com/watch?v=nlRCv2weuN0[/video]
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Никс стар ти е клипа - има много по пресен и належащ боклук за изхвърляне - тоя от клипа само загрозяваше пейзажа сегашния боклук яко се е вмирисал и не на път да доведе до пандемия
 
От: Да почистим България...БЕЗ БТВ

Манта, хайде да се улабиш и ти че гледам нещо напоследък си в големо напрежение, пък и да разбереш че съм пич

[video=youtube;f8LqtZBNU78]http://www.youtube.com/watch?v=f8LqtZBNU78[/video]

За мен икономическата и политическата обстановка в Задунайския кенеф е повече от задоволителна тъй като разстоянието да фалита и ликвидирането му се скъсява с геометрична прогресия
 

Горе