Директории за статии - гавра

Дискусията в 'Link Building' стартирана от bgtifo, Ноем 6, 2018.

 1. petya77

  petya77 Well-Known Member

  Рег.:
  Март 29, 2010
  Съобщения:
  1,215
  Харесвания:
  562
  Точки:
  113
  Професия:
  Front End Developer
  Място:
  International
  [​IMG]

  Има го условието.

  Не виждам смисъл да се маха линк, освен ако не съществува вече линкнатата страница, което ми се е случвало при проверка за счупени линкове. Особености и предпочитания различни. :)

  Отдавна не разчитам на директориите - нови собственици, нови правила. И докога ще са "живи", е въпрос на време. Нищо не е вечно, както и социалките залязват.
   
  Последно редактирано: Ноем 8, 2018
  KISS харесва това.
 2. KISS

  KISS Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2009
  Съобщения:
  868
  Харесвания:
  123
  Точки:
  43
  Аз полза от повече мнения нямам, поне не знам да има нещо за отключване във форума. Има такова условие, аз нямаше да пиша, ако не го бях прочел току що. Може да е скоро добавено, не знам.

  В крайна сметка, като публикуваш в чужд сайт, той може да си променя условията. Може дори да продаде целия сайт и новия собственик да ги промени изцяло или да изтрие всичко. Това са рисковете на тази дейност.
   
 3. ExTended

  ExTended Active Member

  Рег.:
  Окт 2, 2009
  Съобщения:
  266
  Харесвания:
  88
  Точки:
  28
  Не се занимавам със СЕО, не знам какви са приетите правила там, но според Бернската конвенция, от която България също е част, когато създадеш нещо във вид годен за консумиране от аудитория, статия, музика, клип и т.н. притежаваш автроските права върху това произведение от момента на създаването му.

  Можеш да продадеш тези права във различен формат и с различни ограничения за купувача или теб самия, можеш и да лицензираш някого да ползва произведението ти срещу определени условия.

  Ако в правилата на сайта им ясно е упоменато, че им предоставяш пълни ексклузивни права върху статията и те стават новите й собственици след публикуване, тогава няма какво да направиш, освен да спреш да работиш с тях.

  Ако обаче само си ги лицензирал да използват труда ти, с идеята че те трябва да спазват някакви общоприети условия, можеш да поискаш да изтрият статията ти и да ги съдиш, ако не го направят. Просто прати на тях, на Google и на хостинга им едно писмо за сваляне на съдържанието и ще го свалят, няма къде да ходят.
   
  nikolaicho харесва това.
 4. bormanbg

  bormanbg Active Member

  Рег.:
  Окт 26, 2010
  Съобщения:
  413
  Харесвания:
  41
  Точки:
  28
  Професия:
  www.borman-bg.com
  Място:
  Борман България
  Прав си, извинявай!

  Не ми е целта да пиша и да се заяждам с хората!
  Вярно е, всички ние сме си виновни в случая! :)
  Но надявам се, да излезе името на собственика на споменатите сайтове, и да си имат хората винаги "едно наум" когато "правят търговия" с него.
  По-добре е да не се използват анонимни "директории за статии". Когато си създал и развиваш нещо стойностно - ти заставаш с името си зад него - всичко друго е "пунта мара"! :)
   
 5. KISS

  KISS Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2009
  Съобщения:
  868
  Харесвания:
  123
  Точки:
  43
  Няма проблеми. Е то по принцип директориите за статии са си спамерски сайтове, аз поне не бих очаквал нещо чак толкова стойностно. Малий, сега пък обидих сумати хора с такива сайтове ;)
   
 6. bgtifo

  bgtifo Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 17, 2007
  Съобщения:
  1,251
  Харесвания:
  161
  Точки:
  63
  Място:
  София
  @devilx

  Да, знам я темата, помня я! Знам го и правилото, че след година махат линковете.

  Това е един вид кражба на контент, но дори с това условия се съгласих.

  На година си пускам нови статии към клиентите.

  Това, което ме възмути обаче е, че за тях линк на второ ниво е скрит линк.

  Никъде в правилата не прочетох, че ще ми откраднат съдържанието.

  Да не говорим, че и това с едната година е супер смешно...

  Аз ги питах защо махат линковете след 1 година и те ми обясниха, че сайтовете можели да претърпят промени и да се превърнат в секс сайтове и хазартни сайтове, които не кореспондират с техните правила.

  Веднага си зададох въпроса как утвърдени брандове за продажба на дограма, пръскане срещу хлебарки и т.н. ще се използват домейните си, за да сложат на тяхно място сайт за залози например.

  P.S.

  Трето писмо и им пиша с апел да махнат съдържанието, но не статиите си стоят там.
   
 7. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,296
  Харесвания:
  1,227
  Точки:
  113
  @bgtifo не ги защитавам изобщо, но не смятам, че са ти откраднали съдържанието, все пак преди всичко ти си го добавил в сайта им.
   
  Dafa Web и хейтър харесват това.
 8. bgtifo

  bgtifo Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 17, 2007
  Съобщения:
  1,251
  Харесвания:
  161
  Точки:
  63
  Място:
  София
  @ReminD

  Аз съм го добавил в сайта, защото въпросният сайт ми предлага възможността, да добавя статия с линк. Това и направих, но линкът ми е изтрит, а статията остава. Тези статии са платени и никой не ме информирал, че ще си ги използва, за да си увеличи съдържанието. На година имам по 10 - 15 клиента, за които преди добавях статии в сайта. Всички мои статии са с премахнати линкове, тъй като имат някакви извратени правила. С това се примирих, но да ми откраднат статии, защото правя Tier 2 линкове това е направо смях. Имало скрит линк... Не няма скрит линк, има линк в статията, която се опитвам да избутам напред, а този линк може да се провери с едно движение, дали отговаря на правилата или не отговаря. Това е кражба на контент и подигравка с труда на хората.
   
 9. bgtifo

  bgtifo Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 17, 2007
  Съобщения:
  1,251
  Харесвания:
  161
  Точки:
  63
  Място:
  София
  И нещо повече, пичовете просто си трупат статии, за да си слагат адсенс рекламите в тях и да печелят трафик... Нищо чудно един ден да свалят всички линкове, като си сложат някакви нови правила...
   
 10. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,296
  Харесвания:
  1,227
  Точки:
  113
  Бате няма кво да ти кажа... Развивай си собствени подобни инкубатори за статии. Знам какво е много добре, ама няма какво да се направи, иначе е хубаво един такъв списък да се направи
   
  Dafa Web харесва това.
 11. bgtifo

  bgtifo Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 17, 2007
  Съобщения:
  1,251
  Харесвания:
  161
  Точки:
  63
  Място:
  София
  @ReminD

  Аз поемам ангажимент да направя до няколко седмици такъв списък. И да наистина директориите за статии не се използват много в наши дни, но пък има такива със стари домейни и разпределени тематики, които дават добри линкове. Факт, в който съм се убедил сам. Ще пусна списък в най-скоро време, само да покрия задачите, които имам към актуалния момент.
   
  petya77 и ReminD харесват това.
 12. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  455
  Харесвания:
  102
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Аз съм се наел да правя нови директории и там да се помества качествен материал с хубави линкове, като ще си останат завинаги безплатни. Който иска да помага с хостинг и домейните нека помага, добре ще е дошъл. И нека си вади пари. Много директории умряха, други са наспамени и не са добри за поставяне на съдържание с линк. Ако си направил списъка сподели ;)

  Върти ми се в главата, че ак осе обединим можем да създадем и чужди директории и да хващаме повече чужди клиенти, да скапем индийците с по-добра работа и да завземем пазара ( еех мечти :D )
  П.П> Искам да кажа, че не е лесно да се поддържат много директории, тези които се възпозлват от фрий ( включително и аз ) понякога не осъзнават че това все пак са с исредства. Аз минимум цъкам когато мога на гугъл рекламките, ако в момена нямам възможност да помогна с дарение на някой. Смятам, че е мног оважно да си помагаме и да се подкрепяме, а не да си мерим ония работи.... Все пак има море от хора и възможни клиенти, както в БГ, така и извън.
   
  Последно редактирано: Ян 27, 2019
 13. cuam4o

  cuam4o Member

  Рег.:
  Ян 20, 2019
  Съобщения:
  39
  Харесвания:
  11
  Точки:
  8
  Пол:
  Мъж
  Нали осъзнаваш, колко абсурдно звучи това? 2 от най-спамърските ниши, в които сайтове се вдигат и падат постоянно не са точно примера, който искаш да дадеш.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice