Днес видях че някъв кавал ми е копирал саита.

godjara

Member
Ре

Трафика ми е около 800 уникални на ден средно и около 50 процента външен. и не не се ебавам с google-to щото ще ме изплющят. И днес видях че някъв кавал ми е копирал саита. Тва може ли да ме прецака за търсачките поради еднакво съдържание ?
 
Гадно :( абсолутно целият сайт ли е изкопирал?

Опредлено не хубаво за сеото както и за адсенс (доколкото съм чувал за второто защото с адсенс не се занимавам)

Ще преместя това в нова тема че ще стане ценна дискусия и ще обсъдим какво може да се направи
 
аз имах същия проблем. Писах там имейли на Google, а у.. Никаф ефект. Направи един whois на домейна и виж дали неговите данни са там и направо му се обади и му кажи, ей кавал, знам те кой си, сваляй си дизайна до 3 дни иначе те съдя (имаш си реалното законово право, т'ва е интелектуална собственост). Ако пък ги няма неговите данни, се обади на хостинг компанията му и им кажи 'добър ден, вие хоствате сайт, който нарушва авторските ми права, държа да го спрете, моят сайт е ето този, на вашият клиент е ето този.' Едно от двете ще сработи, но по-добре първо се свържи с него, за да не си навлечеш врагове, а респект. Но все пак подай оплакването и в Гугъл (там във формуляра за спам си има да кажеш за duplicate content), в случай че ботовете се усетят, да се види, че ти си си подал оплакване, макар че то по default се санкционира по-младия сайт.
 
Виж му хуиса и му пиши да махне копието сайта ти. В писмото може да да добавиш че смяташ да събмитваш копието по всевъзможни формички за оплаквания като се започне от Г

http://www.google.com/contact/spamreport.html
Duplicate site or pages

По принцип общото мнение е че това не работи, но в коментарите на един български блог беше изказана една теория че като се получат много репорти от гугъл им обръщали внимание :) Това може да го проверим на практика, като целият форум се изредим да го рипортаме.

И да добавиш че освен твоят репорт ще получиш и подкрепата на един уебмастърски форум които също ще го рипортва.....

Ако контента ти е изцяло юник добави че освен рипорта до гугъл му кажи ще пишеш и на хостинга му да го изтрият, защото използва копираитнат материал.....

в повечето уебмастъри, които са направили нещо нередно се пречупват под такъв натиск и махат сайтовете...

Ако до няколко дни няма отговор, пращаш му втори имеил че поради липсата на желание за разговор от негова страна ще си принуден да предприемеш мерките които си описал.....

Можеш да пробваш и да пишеш какво е отговорил и ще обсъдим какви по нататъчни мерки да се предприемат

п.с А както каза georgimateev може и по телефона да го натиснеш
 
от

тои не го е копирал буквално само съдържанието ина4е дизаина му е друг саита ми е tvonline.bg.tc
 
www.tvonline.bg.tc - за да е кликабъл. Еми то че е кофти, кофти си е. Но на търсачките им е ясно кой е # 2 и кой е # 1 с такова съдържание. Така че този красавец със сигурност няма да го видиш на челни позиции в търсачките. Това е сигурно. Иначе coolice е прав - контакт ни го и му обясни, че този метод на копи и паст ще му наруши SEO-то и няма шанс да си докарва SE трафик. Ама по-заплашително - все пак говориме за кражба.

:arrow: Незнам какво повече може да направиш. А той щом го прави така, значи е яко новак и си няма идея за какво става дума. Ама както се знае, ако си тъп то обикновенно е за цял живот. :)
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Ot

Новак ще да е щом саита му е хит.бг :) Ще имисля как да процедирам и тенкс за съветите.
 
Re: Ot

godjara каза:
Новак ще да е щом саита му е хит.бг :) Ще имисля как да процедирам и тенкс за съветите.

Хе Хе Хе. Няма проблеми. Винаги готови за помощ и разговори. :) Много се радвам че си намерил този "бог на маркетинга". Сега вече знаеш че е българин. Абе тези хора не се ли научиха, че краденето не отговор на проблема им. Много е тъпо да се прави. :wink:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
http://www.copyscape.com/ - Ще ти е от позла за намериш още много такива негодници.

И сега като направих един search за cloxy.com за 5-ти (да пети) път намирам поредния lame, който ме е изкопирал на 100%

Псуваш ги яко, заплашваш ги - с добро не става. До сега винаги така съм процедирал, за да ги разкарам. Аз се захващам за репортване и заплахи :twisted:

Ето пример за това за което са ме изкопирали: тук

И нека спомена "кавала", за да го има в архивите, но без линк: http://www.vsi4ko.net/
 
Ако имаш линк към източника обикновено няма проблем :)

Освен като става на въпрос за пълно копие на саита като в случая на cloxy. Тия пичове въобще си нямат за какво става на въпрос в SEO то след като са копирали саита на сео фирма :)
 
coolice: Да, смешно е. То като им видиш таблиците в сайта и препълнените им метатагове и може да ти стане лошо :) Съдейки по дизайна им - представям си какво предлагат на клиентите си.

Нямаше да го споменавам, но най-сериозните с които съм си имал проблеми бяха http://www.irisvisia.com/ . Тези пичове ми бяха копирали ама цялото съдържание. Обаче се оказаха точни и си оправиха повечето неща след като им писах, даже ми се обадиха да ми се извинят. Още има мои мисли по сайта им :).

Имал съм и още случаи, но с поддомейни на hit.bg и подобни. Ааа, Host.bg ми бяха преразказали статията за SEO преди години, те единствени ме отрязаха директно и не я махнаха. Ама на тях какво да им кажеш? В момента гледам малко са я допълнили и допреразказали. Да бяха сложили една връзка към мен отдолу - щях да спя спокоен :roll:
 
Бате, в мрежата ще сме всидетели и на още такива случки. Кофти. Обаче си мисля че това не е полужителна интернет реклама, нито в уеб-а нито като цяло. Ама всеки си знае.

Ако правиш нещо сериозно, обикновено си спазваш правито: "Да съм уникален на пазара". Е явно някой не го използват. :roll:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Тези "фирми" не осъзнават, че веднъж да се издънят и после коментарите от издънката им по форуми и блогове ще ги преследват цял живот. Нормалният потребител винаги проверява рецениите за даден сайт в интернет преди да му се довери.

Аз затова предлагам да си казваме, за да предпазим бъдещите потребители. Най-често жертви са хостинг фирмите. Аз подготвям една много хубава статия за услугите на host.bg, но докато домейнът ми е при тях няма да я публикувам. :roll:
 
Какво по точно е копирал от твоя сайт, защото аз на този сайт не виждам нищо друго освен изброяване на канали и телевизии. Нямя никакви текстове или каквото и да е? Ако и твоя сайт е същия няма от какво да се притесняваш, просто и двамата нямате нищо уникално :)

Иначе гадното е че ти е изкопирал идеата но за това няма как да съдиш някой и сигурно ония калъф го знае.
Знаеш ли аз как ги оправям текива. На твое място бих си регистрирал един .info домейн и да му кача абсолутен дубликат на сайта му и да му пратя емей с линк и да му обясня културно да премахне какво е копирал от теб и аз ще премахна копието на сайта му. Всички печелят :)
 
cloxy каза:
Тези "фирми" не осъзнават, че веднъж да се издънят и после коментарите от издънката им по форуми и блогове ще ги преследват цял живот. Нормалният потребител винаги проверява рецениите за даден сайт в интернет преди да му се довери.

Аз затова предлагам да си казваме, за да предпазим бъдещите потребители. Най-често жертви са хостинг фирмите. Аз подготвям една много хубава статия за услугите на host.bg, но докато домейнът ми е при тях няма да я публикувам. :roll:
Какво не те кефи в хост.бг. Кажи, че познавам няколко вътрешни хора и тях наистина ги боли за мнението на клиентите, така че ако е имало някакво неприемливо отношение, то ще да е плод на дързостта на някой телефонист или админ. Може пък да се променят нещата за добро :)
 
Бате, това че някои фирми не взимат мненията на клиентите под внимание си е тяхна политика. Това рано или късно ще им изиграе лоша шега. Клиента трябва винаги да се "глезе", особенно когато става дума за хостинг услуги - там пазара е толкова голям, че на него му е още по през левият джоб за отношението на фирмата, защото избора на такава фирама е много голям и е въпрос на време да ги смени. :lol:

cloxy, мисля че им направи добро интро що за "Pro-та" са. Аз лично след това, не бих се обърнал към тях за хостинг. :lol:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 

Горе