Днес видях че някъв кавал ми е копирал саита.

vsi4ko.net

Малеее, вижте какво получавам в отговор от vsi4ko.net:

Уважаеми, г-н Тошков!

Много се радваме на вашето писмо ! И внимателно го прочетоме ! Но съжаля- ваме, че сте разгневени !

Аз съм написал тази част от страницата в която , са дадени обясненията за какво служи един сайт . Тези обяснения съм ги дал и на специално направения за това сайт www . prodava. biz

А горната част на тази страница, наистина Деси - я преписал от вашия сайт ! Сега прегледах внимателно сайта Ви !

Но, никъде в сайта Ви не пише, че е забранено да се копира от него и че изнесе- ната в него информация е обект на защита на авторското право .

Ако е имало такова уточнение, то Десислав е нямало до препише част от стра-ницата Ви, тъй като аз съм юрист и не бих му дал разрешение за това !

Не се гневете ! Ще се съобразим с желанието Ви ! А може да станем и приятели и да си сътрудничим !

Погледнете от добрата страна на това ! Правим пред потребителите известно съществуваването и на такива видове услуги ! Това е добре и за вас !

Така например, аз не бих се гневил, ако препишете някоя част от посочения от мен сайт www . prodava. biz . Така само бихте и вие популяризирали още една част от начините за популяризирането и оптимизирането на сайтовете - чрез имената им !

Личи си , че сте с добро сърце, защото в писмото си ни давате и съвети ! Благодарим Ви и за тях ! Акъл взимаме всякакъв ! Аз да ви кажа дълго време съм работил в Швеция и още там съм правил много опити и проучвания - по какъв начин търсачките класират сайтовете !

Така, че изводите, до които съм стигнал не са плод на копиране , а са изстрадани !

Ако искам да оптимизирам този сайт , нямаме никакви пречки, но предпочитам да не е толкова известнен , че и без това другите поръчки не са малко и предпо- читам аз да си подбирам клиентите , а не да ставаме пенкилери !

Но да ви кажа - , то специално за тези услуги - оптимизиранетона сайтове- все още няма достатъчно клиенти в България ! Но и това ще стане !

А с оглед на това :

че ви позволявам да си препишите каквото пожелаете от посочения мой сайт , които доводи са убедители пред клиентите, както и с оглед на това :

че и ние популяризираме, тази услуга, от което полза имате и вие -надали на вички фирми в България - ние можем да направим оптимизации, то помислете добре,и спокойно дали вредите или ползите за вас са повече , и след като спокойно помислите и решението ви взето на сокойствие , е че искате да изтрием тази част от нашия сайт - то ни уведомете и ние ще го изтрием, ако междувременно - не сме го направили до тогава !

Ще ви дам пример : Аз правя сайтове на различни хора ! Някои не искат да си купят сайтове лично от нас, и си поръчват сайтове при други уебдизайнерски фирми !

Та тези уебдизайнерски фирми би трябвало да са ни благодарни, защото, ако не сме били ние да подсетим тези хора ,че със сайт биха си интензифицирали бизнеса, нямало е да им поръчат изработката на сайт , нямало е да имат тези поръчки, които ги имат благодарение на нас !

Вие сте достатъчно интелигентен и примерът е напълно разбираем за Вас ! Та , ако махнем вашите доводи от нашия сайт, да не стане така, че да ви намалеят клиентите !

Помислете добре ! Чакаме вашия спокоен и мъдър отговор !

Значи ако ми махнат копираното съдържание от моя сайт ще остана без клиенти. Чак сега осъзнавам от къде ми идват толкова много клиенти, че чак отказвам всеки втори, защото е за недвижими имоти :oops: Определено няма пазар за оптимизация в България :lol:
 
vitohol каза:
Тия направо са се изгаврили с теб и това писмо ... ама щом с добро не става тогава с лошо ...

Освен това се гаврят със себе си и клиентите си, ако имат такива. Направо са за съжаление тия типове. 8)
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Малко, доста, прекалено, калабалак, в повечко нагло от негова страна а ??? :lol:

Но мии се струва че просто няма какво да направиш !

Как ще го накараш да изтрие дублиращата интомация ?
 
В такъв случай как стои въпросът с авторските права? Аз като не съм писала, че не може да се копира от сайта ми, значи ли, че всеки може да ме копира, без да ме цитира?
И ако да, какво трябва да направя за да не ме копират?
 
banditko.info каза:
А относно това, че не си поставил никаде означение че съдържането ти е копирайт - не са прави и най кратката справка в wiki-то го доказва.

Точно така - ако няма изрично указано какви са правата, то тогава всичко се счита защитено. Питайте Пейо ако искате за повече подробности. Онзи ако наистина е юрист, е много тъпо парче.
 
Re: Ре

godjara каза:
Трафика ми е около 800 уникални на ден средно и около 50 процента външен. и не не се ебавам с google-to щото ще ме изплющят. И днес видях че някъв кавал ми е копирал саита. Тва може ли да ме прецака за търсачките поради еднакво съдържание ?

Споко, ще има прецакани ама няма да си ти. Гугл знае кой е събмитнал пръв и другия го отнася, така че може да ти е копирал целия сайт ама хак да му е. Иначе вече ако по други причини ти къса нервите, момчетата хубаво са ти казали :)
 
От: Днес видях че някъв кавал ми е копирал саита.

http://www.copyscape.com/ - Ще ти е от позла за намериш още много такива негодници.
/
:) За сайта за косата - никакво копирано съдържание нямам, а за другия - само вицовете - то аз съм сложила 10 вица, ама ще взема да ги махна.
 
От: Днес видях че някъв кавал ми е копирал саита.

Вие вярвате на Google?
Ще ви споделя малко мой горчив опит. Много мои статии отдавна индексирани от Google бяха откраднати и лепнати на поддомейни и вътрешни страници на някои по-големи сайтове. След търсене на което и да е от изреченията от конкретната статия, тяхните страници излизат по-горе от моите поради простата причина, че техния домейн е по-рангнат. И така, да живее крадлива България, като не забравим най-големият спонсор на крадците - G*****
На много места чета, че имало някаква наказания за дублирано съдържание, но все по-силно се съмнявам в това. А ако случайно ги има, явно те не са чак толкова адекватни.
 
От: Днес видях че някъв кавал ми е копирал саита.

Ха ! На мен пък са ми копирали в sibir.bg /някаква групичка по интереси / въведението на началната страница от единия ми сайт ! Ама тези хора две думички на кръст ли не могат да вържат за ДОБРЕ ДОШЛИ към потребителите си ! И кво да ги правя сега ? То направо смешно !
 
От: Днес видях че някъв кавал ми е копирал саита.

Радвай се, че са те крали само от едно място. Крадците на една от статиите ми се събират на 2 Google-ски страници. Ето ви го и самото търсене:
http://www.google.bg/search?client=firefox-a&rls=org.gentoo%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&hl=bg&q=%22%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D0%BA+%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8+%D0%B5+%D0%B1%D0%B8%D0%BB+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D0%B8+%D0%B5+%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BB+%D0%B2+%D1%81%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D1%81%D0%B8+%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82+%D0%98%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%B8.%22&meta=&btnG=Google+%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Моята уж оригинал и то на поне 2-3 години е най-последна, макар и на първа страница.

http://www.google.bg/search?q="+Чес...org.gentoo:en-US:official&hs=aBa&start=0&sa=N
Тук дори не мога да си намеря статията при нормалните търсения, а я намирам чак в пропуснатите резултати.

Е, как да не намразиш Google, който подкрепя крадците. Какво като са се напомпали с линкове най-вече от размени? Защо това да ги прави по-важни пред Google и моето съдържание спокойно да може да става тяхно?
На SEO конференцията беше споменато "Content is the King", но аз не мога да се съглася. Не, съдържанието изобщо не е важно. Просто трябва да се напомпиш с линкове и да имаш по-рангван домейн, а съдържанието ти може да е 100% крадено и Google няма да ти направи никакъв проблем.
 
защото линковете имат повече тежест от контнента изблъскаи един събмит по социалки на статиите сложи диип линк където можеш и пробваи да свалиш част от копията

отделно още линкове никога не са излишни

и понеже тук сме готини :)

http://animerulezzz.org/?ttl=Naruto...epedia/view_s&p=Naruto/Geroite/Sasuke&lang=bg
 
Последно редактирано от модератор:
От: Днес видях че някъв кавал ми е копирал саита.

Благодаря, но нямаше нужда. Не това имах предвид. Нямам намерение да се боря за собствените си статийни материали. Те са си мои и нека пред целия свят Google показва как съдейства на крадците. Не мисля, че имам сили да се боря нито с dir.bg, нито и с останалите хостнати на поддомейни на много рангнати домейни, а и както казах, нямам намерение.
Това, което ви показах, беше просто показно за "наказанията" за duplicate content.
 
От: Днес видях че някъв кавал ми е копирал саита.

Аз наскоро намерих снимки на мои прически в един сайт, даже на снимките беше сина ми, обаче нищо направих - след като съм качила съдържанието, няма вече как да го пазя, а и аз вземам много снимки от нета, но предимно от руски сайтове.
 

Горе