Доларът пада яко!

От: Доларът пада яко!

Ако трябва да вярвам на документалните филми, които съм гледал, такива явления като хиперифлация и криза са engineered.
Моята стратегия е следната: Ако има криза с еврото пиша за DP, но ако кризата е в Америка, пиша за Предприемач.:mrgreen:
 
Като се гледат историческите данни при капитализма през живота си човек ще мине средно през две рецесии и една депресия... така че криза като криза. Да неприятна е и гадна но бизнесите които оцелеят след нея ще бъдат по силни.....
 
От: Доларът пада яко!

Нека пада $. Тъкмо ще купуваме по-евтин dedicate хостинг от САЩ ;-)

Извън кръга на шегата - преди месеци, когато печелих по някой и друг $ от едни промокодове ми се искаше да е висок долара ама уви...
 
От: Re: Доларът пада яко!

Значи само едно не разбирам защо изведнъж при паритет с еврото долара бил много скъп ? било неизгодно за америка щели да фалират......... паритет е имало някъде през 99 (тогава не са ме вълнували такива неща) после даже е беше по скъп от еврото до 2002 :) питай някои живял в сащ последните две години от втория мандат на клинтън и първите две от от мандата на буш колко зле е било като е бил скъп долара :)

Да можеби им е по изгодно да евтин ама няма да го удържът ;)

9-25-eurusd-monthly-for-dawnmeson.jpg
The euro was introduced to world financial markets as an accounting currency on 1 January 1999, replacing the former European Currency Unit (ECU) at a ratio of 1:1. Euro coins and banknotes entered circulation on 1 January 2002.
Както виждаш след въвеждането си през 2002 върви в общи линии все на горе ...
 
Ами всичко върви по план за голямата хипер инфлация в евро (шегувам се)

Значи има една теория че в момента петролните спекуланти вкарват долари в петрола което се отразява като шорт на долара. Това ще продължиминимум още месец максимум до есента (сезона на ураганите когато петрола традиционно се качва те ще го използват като момент за излизане) паритета на евро усд може да го видим зимата...

иначе по кратко срочна прогноза в близките дни евро/усд ако пробие 1,43 е възможно и до 1,47 да ходи ако не го пробие вероятно ще върне първо до 1,37

еврото представлява кошница от валути с различна тежест и стоиноста му е калкулирана за предни периоди
 
От: Доларът пада яко!

Сега ще трупам, пък наесен ще се обменят. Пу, да се спечеля и аз някой долар и той да ръгне надолу.
 
От: Доларът пада яко!

Разумно решение е това за трупането, само че зависи къде -дали в банка, дали по сметка в Adsense да кажем. Плюсовете на банката са олихвяването. Плюсовете на Adsense са в безплатния трезор. По време на криза трезорите са за предпочитане (макар че тези на българските банки почнаха да ги разбиват с такава лекота, че все едно са павилиони за вестници).
 
От: Доларът пада яко!

В банките парите до определена сума са защитени със закон от държавата и по-сигурно място за държане на пари няма.
 
От: Доларът пада яко!

В банките парите до определена сума са защитени със закон от държавата и по-сигурно място за държане на пари няма.
определената сума е 100000,
не виждам вас какво Ви радва ако стане долар = евро, това ще съсипе БГ икономиката, в БГ официалната валута все още е лев и е фиксиран към еврото ...
 
От: Доларът пада яко!

Не искам долара да е равен с еврото, но и не искам да е както сега, ебати ебавката 1,37.
 
От: Доларът пада яко!

Падането на долара значи, че стоките, които имат непроменени цени в долари поевтиняват. Това би трябвало да пораздвижи американската икономика и да започнат да купуват повече глупости, което ще доведе до повече комисионни от американски клиенти...

Сега е времето да се купува уеб хостинг!
 
От: Доларът пада яко!

Падането на долара означава намаляване на покупателната способност на американците. Цените на стоките обикновено се индексират спрямо по- стабилна валута.
 
От: Доларът пада яко!

А дали гледната точка "доларът пада" е достатъчно "правилна"? Може би е "по-правилно" да кажем "еврото поскъпва"?
 
Този пич в последната 1 година успя да предвиди доста от събитията които се случиха така че четете внимателно :)

acen1975 каза:
не,долара няма вечно да се качва пропорционално на петъролния балон,защото все повече и повече хора ще го купуват,защото ще решат,че е прекалено подценен.те не знаят защо става това падане на долара-тва се знае от много малко хора.
съответно например англичаните гледат,че паунда им се е качил с 20%,когато трябваше да е много по сринат от долара и постепенно почват да шортват паундове и лонгват долари.
иначе наливането на долари в петрол продължава с бесни темпове-но коралативното движение от шорт долар лонг петрол ще почне да се дисбалансира от форек играчи,които ще лонгват долара и шортват други валути.
за тва,когато дирижорите почнат да излизат от петрола,долара като нищо може да види паритет с еврото.дори и барненки ,колкото и да раздава долари,няма да може да прекрати поскъпването на долара.
допълнително и силното евро в момента съсипра европейската икономика и това ще се материялизира като по голяма рецесия в ЕС.
 
От: Доларът пада яко!

абе общо взето само измамници, измислят си повод и казват това е толкова скъпо онова пък толкова, ако някои вземе да ми спори да си спести времето. говориха ни за петрол 200$, ама не стана просто защото на промишленото производството ще излезне по-евтино да работи с ток, както и транспортната като цяло. освен това както знаем всички, китайците могат да си правят каквото искат с каквото поискат и никога няма да допуснат 1$=5euro по причина загуба на пазари и инвеститори.
 
От: От: Доларът пада яко!

Падането на долара означава намаляване на покупателната способност на американците.

Хаха - по голяма смешка не бях чувал от много отдавна. Като гледам са спрели да пазаруват :lol: На средния американец му дреме на оная работа колко е слаб долара и колко е силно еврото, защото получава долари и харчи долари в Америка,
най-много да отиде на карнавал до Рио, но и там плаща с долари. А в америката инфлацията е никаква.
Така че, ти му мисли, ако искаш да си на нула или поне да не губиш от тия валутни врътки можеш да хеджираш. Ако не ти ясно кво е това питай Г.
И за тия дето се ограмотяват в инвестора, мога да кажа, че от 2004 там избегаха всички дето разбираха. Един Пешко Караиванов остана, ама Марианчо му открадна темата и нещо и него го няма вече май. Не съм влизал поне 2-3 години.
 

Горе