Доларът пада яко!

От: Доларът пада яко!

Америка си е държава като всяка останала. Бил съм там достатъчно дълго за да видя инфлацията в действие. Цените скачат яко, а заплатите не се вдигат. Има си криза като навсякъде другаде. Не си мисли, че Америка е някакъв земен рай. Верно, че е по-добре от тука, ама си има безработица и инфлация колкото искаш.
 
От: Доларът пада яко!

допълнително и силното евро в момента съсипра европейската икономика и това ще се материялизира като по голяма рецесия в ЕС.
не съм експерт , но следя един блогче за икономика щото сигналите които идват от мас медиите са ми доста дезинформиращи
тенденциите май наистина са към рецесия и при нас само дето не знаем кога ще стигнем дъното

Код:
http://ikonomika.org/?p=2167


тука се дадоха някои идеи но аз наистина не знам какво правим в такива условия ......
 
Последно редактирано:
От: Доларът пада яко!

Що не даваш "живи" линкове,, бе мацка?

слава богу не съм опряла до там ...сега събирам идеи ама като дойде рецесията знам ли :)
 
Re: От: От: Доларът пада яко!

Хаха - по голяма смешка не бях чувал от много отдавна. Като гледам са спрели да пазаруват :lol: На средния американец му дреме на оная работа колко е слаб долара и колко е силно еврото, защото получава долари и харчи долари в Америка,
най-много да отиде на карнавал до Рио, но и там плаща с долари. А в америката инфлацията е никаква.
Така че, ти му мисли, ако искаш да си на нула или поне да не губиш от тия валутни врътки можеш да хеджираш. Ако не ти ясно кво е това питай Г.
И за тия дето се ограмотяват в инвестора, мога да кажа, че от 2004 там избегаха всички дето разбираха. Един Пешко Караиванов остана, ама Марианчо му открадна темата и нещо и него го няма вече май. Не съм влизал поне 2-3 години.

там си е петър :) спамеше стабилно до скоро откакт го направи това предаване и прорукакуваше успешно апокалипсиса :) Въпреки това като се виждах с него есента не повярва на прогнозота че ако софикс падне под 750 ще ходи до 250 (арсенал го предвиди) а и беше прорукувал че маклеин ще спечели и перола ще удари $200 като сащ са нападнали иран в началото 2009
 
От: Доларът пада яко!

Засега работата е стабилна... От два дни доларът мърда с някакви хилядни и е закован на 1.379 лева за долар. Честно казано сега наистина е моментът за яки инвестиции... Не знам дали помните, но миналото лято имаше подобен спад и то доста дълготраен - 1.50, 1.40, 1.35, 1.32, 1.25, 1.23... 1.23 лева за долар беше най-ниската стойност миналата година, около средата на Юли месец. Помня го много добре, тъй като си бях купил един телефон от Amazon.com и парите направо бяха смешни. Почти сигурен съм, че и това лято ще стане така - поне натам е тръгнало. Но дали пък няма да направят точно обратното? Много интересна е работата. Колкото за спора евро=долар , съм съгласен с trader - за чий хуй американеца ще си сменя доларите за евро? Да не би да е по-гъзарско? Освен че са сребролюбци, американците са и себелюбци, тъй че на тях въобще не им пука за курса долар спрямо евро. Нали където и да отидат в света, все могат да плащат с щатски долари? ;)
А иначе за кризата - ЕС може и да изгуби много пари (вече губи), но те там пак ще са по-добре, тъй като едва ли ще им отрежат заплатите, а цените на почти всичко вече падат! Който има пари в момента така ще се налапа и толкоз ще намаже, че не е истина! И докато в Америка и Европейският запад цените падат, за да може хората да не се плашат от кризата, то в нашата мила България спекулантите не спят - цените се вдигат успоредно с нарастването на процента безработица (който можел да стигне 12-14% до края на годината, ако не се лъжа; справка - за момента е 4-5% ...), лихвите на кредитите скачат (вместо да спадат) и въобще абсолютно нищо не спада!! Дори техниката, която купуват вече почти на половин цена и нея си я държат за същите пари! Ако кризата продължи повече от една-две години, нашата икономика ще се срине, абсолютно сигурен съм в това... Директно си минаваме не в третият, ми в четвъртият свят - безработицата ще стигне 20-30%, хората няма да имат пари за хляб, банките ще им изземват имотите и така... Ако новото правителство не направи добър план за спасение, ние сме си просто загинали... Затова отивайте да гласувате и да дойде някой друг на власт, та да видим какво ще направи!!! Че тия комунисти и догановци почти 20 години вече, как не се наядоха мама им даеба...
 
От: Re: Доларът пада яко!

Кога започваме да купуваме долари? Ако и това лято долара падне до 1,23лв., зимата ще се пенсионираме :)

Изобщо не ти трябват големи колебания в курса на долара.

Решението се казва маржин търговия - това е начин с малко начален капитал да купуваш/продаваш много долари, в резултата на което може да имаш голяма печалба или голяма загуба.

Много хора си мислят, че така могат да забогатеят. В резултат на това хората, които рекламират стоки и услуги, свързани с търговията на Форекс, печелят от алчността на желаещите бързи и лесни пари :)
 
От: Доларът пада яко!

Вдигна се малко. Курс "купува" в ОББ в момента е 1.40100

http://ubb.bg/
 
От: Доларът пада яко!

Дано скоро скочи с още - поне да се закове на 1.60. Не искам много нали? :)
Много си скромен, аз искам като едно време по 2.10 :p
 
От: Доларът пада яко!

Не е важно курса да е висок - важното е количеството на доларите.
Няма да имам нищо против курса на долара да падне до 1 лв/долар, ако количеството долари се увеличи няколко пъти ;)
 
От: Доларът пада яко!

Няма да имам нищо против курса на долара да падне до 1 лв/долар, ако количеството долари се увеличи няколко пъти
То не се ли е увеличило достатъчно и без това?
Покритие никакво, американският дълг се увеличава с 4 милиарда на ден (ако се вярва на "часовника"), емитират се от дефакто частна организация и се крепи на статута си на световна валута и на интереса на Китай най-вече, който на всичкото отгоре успя в началото на кризата да закупи доста американски банки. Общо взето, повечето тук нямаме особена файда от качването на курса на долара спрямо еврото, тъй като се приема, че болшинството не сме на заплата в американска фирма (не броя европейските им клонове, тъй като там заплатите също са в юро) и не сме износители на български стоки за Америка (скъпият долар би поевтинил нашата стока и би улеснил нашия износ). А за приходите от Adsense, общо взето няма значение, че са в долари, тъй като в случая се касае за посредник между рекламодатели и рекламни площадки. Европейските рекламодатели имат определен бюджет в евро и ако доларът поскъпне, то те ще намалят цената на клик в американски центове, за да се вместят в бюджета, съответно рекламните площадки пак ще получават същия еквивалент в евро (или левове), какъвто са получавали и при евтиния долар. На приходите ни от рекламодателите влияят най-вече кризата и собствената ни кликооптимизация, а не курса на долара.
пп. Директните рекламодатели не ги броя, тъй като и те плащат в левове или евро, а тукправещите сайтове директно за американския онлайн-пазар не ги включвам в постинга, тъй като наблюденията показват, че курсът на долара е най-малкият им проблем, тъй като разликата в маржа не е от съществено значение при техните сравнително ниски нива на доходи.
 
От: Доларът пада яко!

Имах предвид количеството на доларите, които получавам аз :)
 
От: Доларът пада яко!

Е, щом е индивидуално желание при частен случай, то нямам думата :) Да ти се множат ти пожелавам и другата година - още по толкова
 
От: Доларът пада яко!

Едва днес купих $3770 (по-точно прехвърлих едно влогче 8)) при курс вече 1.4173лв. Дано не съм закъснял и дано скоро усетим файдата от тези наши начинания. :p
 
От: Доларът пада яко!

Не е важно курса да е висок - важното е количеството на доларите.
Няма да имам нищо против курса на долара да падне до 1 лв/долар, ако количеството долари се увеличи няколко пъти ;)

Абе не говори така че ще видиш не си прав :) хахах
То е всичко вързано междодругото.
 
От: Доларът пада яко!

Беше се вдигнал до над 1.40, а сега пак падна: 1.37630 (курс "купува" на ОББ).
 

Горе