Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

От: Re: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Темата отдавана не се е развивала и май и е време:

Гледам последно време, много от изкривените възприятия за истински бизнесмен и т.н. тотално започнаха да се насяват меджу крехките съзнания и образът е - костюмиран селяк със скъпа кола и силиконена курва.

Имаме напредък значи, преди бизнесмените бяха с анцузи Adibas. :wink: На силиконените заспи тип - пълен сутиен, празна глава не знам що ама не съм им фен много. :wink:
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Малко да вдигна и тази тема с една картинка за хората, които леко са в такова положение:

success.jpg

Не изпадайте в летаргия. Засилете се малко. Пробвайте нови неща, вижте къде може да успеете и действайте. Не искам отпуснати хора тук. :)
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Първоначално като влезнах в тоя форум бях (заблудено) хлапе "dota gamer", ползвах само скайп и "warcraft/garena", а и разбирах от хардуер по простата причина че бях ланаджия в едно село и за да изкарам някой левче препродавах компютърни компоненти, и като ми стане тъпо четях как да правя сайтове с "HTML" от "www4u-search-bg", а и да не забравя спамех много в хардуер секцията в калдата форуми!
Първия път тук -> червен
Съответно си казах, а мани го тоя форум, няа се занимавам, те не разбират!!
После като видях и разкрих истинския потенциал на форума(по-точно на хората в него), това което той наистина предлага се получи следното:
Спрях с глупостите, почнах да уча, за първи път от години разбрах колко е лесна математиката( и всички други предмети)... като уча
Осъзнах че дотата няма да доведе нищо хубаво в живота ми, освен горе-долу добрия английски език
Спрях да пиша само на латиница използвайки 4,6 и други вместо буквите
Разбрах че културното отношение те прави човек и че е много по-добре да гледаш "Myth busters" и "Discovery max" отколкото "Big Brother" и други подобни глупости, по-добре да имаш обща култура от колкото да показваш обществена простотия.
Когато пишеш грамотно и обясняваш добре своите проблеми, тогава наистина ти помагат!
За да получиш трябва и да дадеш, затова отделяй нужното време( не прекалявай ), когато ти помагат бъди благодарен, помагай и ти!
Не задавай тъпи въпроси...
Втория път тук:
Първоначално малко червена репутация, но с упоритост и качествени мнения или поне малка част от тях сега реп-а ми е добре!
Най-важното, откакто се зарибих да се занимавам с онлайн бизнес и да пиша във форума( и чета от него ) не играя дота, а и каквито и да е било простотии, не защото не искам или съм си казал няма, а защото хората от форума показа кое наистина има смисъл и това наистина ми доставя по-голямо удоволствие отколкото да играя, игрите вече просто не са ми интересни и ги смятам за загуба на време.
Ти драги посетител на този форум, четейки тази тема замисли се и си направи равносметка кое наистина си струва и се опитай да проникнеш по-навътре във форума и мненията които четеш и се опитай да изземеш най-важното от тях, а кое е то, трябва ти сам да разбереш и запомни нещата не винаги са такива каквито изглеждат!
Сега отново съм хлапе, но не зарибено към дотата, а жадно за знания и изпълнено с желание за успех и по-добър живот, не ползвам само скайп и "Warcraft", даже въобще не ги ползвам!
Сега на края на този пост искам да споделя на мотивираните хора, не всичко е пари, успеха не е да изкарваш по 5к месечно, а начина по който го правиш, тук е въпроса какъв успех искаш, тук трябва да решиш дали искаш да се развиваш като личност, да станеш човек който да бъде уважаван за това което постигнал и начина по който го е направил или да се развиеш като човек на който не му пука за другите и съответно на други не им пука за него!
На всички желая успех и много здраве!
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

@codefuture - евала за хубавото мнение. Човек се учи докато е жив!
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Чудесна тема, Блинки! Лично аз не мога да разбера хората, които сядат и казват: "не мога да го направя". Според мен, щом някой вече е направил нещо, то същото това нещо може да бъде направено и от друг. Аз започнах преди няколко години с направата на блог, свързан с моето хоби. Отначало беше пълен фарс. После, с първия коментар оставен от случаен потребител, видях че явно нещата може и да станат и се захванах да подобрявам темплейта, да попипвам в кодовете и да експериментирам... Още съм далеч от мисълта, че съм се научила как се прави сайт, даже колкото повече задълбавам, толкова повече ме хваща страх, че знам прекалено малко, но това не ме отчайва, напротив - смятам че ми носи късмет. Защо ли? Ами защото, аз си изкарвам прехраната със съвсем друго нещо, но веднъж в стремежа си да обесня на един клиент как ще изглежда нещата, които трябваше да направя за него, а той не схващаше, накрая му показах блога, който си правех за удоволствие. И той ме попита дали сама съм го правила и дали не бих могла да му направя нещо подобно и на него. Мен не ме е срам да си призная, че не съм специалист в сектора и си му го казах. Човекът ми благодари за искреността и настоя да му направя сайтчето от три странички. Еми - направих му го. Сега същия този човек ми изпрати клиенти - негови познати. Да ви кажа - шубе ме е! Но си признах пред хората и понеже става дума за направата на не много голям сайт, който няма да гони позиции в търсачките, нито ще продава нещо, споразумяхме се и вече близо месец работя по задачата (добре че не бързат, защото го правя след работа). Разбира се, всички мои "творения" сигурно имат много за дооправяне, но важното е да се тича по стълбицата и никога да не се спира на стъпалото - "не мога да го направя". Хубаво е че има форуми като този, а също и отзивчиви колеги, които ти подават ръка, като го закъсаш и за това единствената причина да не се успее остава само липсата на желание.
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Искам да шерна още нещо, защото последно време видях, че не само мотивационните писания дават полоцителен резултат върху потребителите, но и ги кара да се замислят. Ето и както ще добавя след като погледнето картинката и се замислите, както аз го направих, като я видях:

ne-se-predavai.jpg

Темата е предимно за хора, мислещи, че всичко е невърможно, че когато почнат да правят нещо шанса да стане е или, в най-добрия случай, 50:50 или минимален. Като винаги лавират в долните граници на %-товото отношение. Не за друго, но това никога не е било печеливша стратегия, не само за тях, но и за всеки около тях. Ако показвате слабост във всяко едно отношение, хората малко или много ще спират не само да разчитат на вас, но и ще пренебрегват както мнението ви, така и всяко едно ваше действие. Защо? Защото не ги карате да си мислят, че ще успеете. Но защо, пак? Защото това е менталната настройка, която им показвате в някои, ако не и в повечето ситуации.

Като начало искам да кажа на новите потребители и тези, които са от едно време, но все още не са се престрашили да пишат тук, а много им се иска. НЕ СЕ СДУХВАЙТЕ или ПРИТЕСНЯВАЙТЕ! За всичко има първи път, даже и да не сте на нивото на останали, не е нужно да сте. Фактът, че сте се регистрирали е доста показателен, че вие определено имате място тук. А писането - разсъждавайте на него, като на първи крачки в това приключение, наречено онлайн бизнес. Никой няма да ви упрекне в нищо. Аз лично като съм почвал съм се бутал и писал, ровил и наблюдавал. Бях много назад от всички и не виждах дали някога ще стига нивото им. Имах съмнения за себе си, и по-скоро за себе си, като човек занимаващ се с това.

Опитите и практиката, многото прочетена и усвоена инфорамция, ме накараха да погледма нещата малко по-оптимистично. Не съм стартирал тази тема, за да юркам и обиждам. Това никога не е било в стилът ми. А защото знам какво преживяват тези, в които има нотка съмнение или несигурност. Знам също така, че те са силни личности в живота, водещи, непрекъснато саморазвиващи се. И в същото време те са малки деца, несигурни и търсещи подкрепа и насока в това ново за тях начинание. Не само искам да ги окуража в тази тема, но да има кажа, че всеки един потребител тук е минал през това и той най-добре техните вътрешни емоции. Споделящите и можещеите някога са били учещи се. Винаги го имайте това в предвид, когато поглеждате назад и си казвате "не, това не е за мен". Напротив това е за всеки, който залсужава да го има.

Бъдете позитивни и положително мислещи както за професионалния си живот, така и за личния. Предполагам на много от Вас ви се е случвало да желаете нещо толквоа силно, че да виждата накрая резултата му, без той реално да е дошъл. Примерно искате един хубав сладолед с шоколадова глазура. Вие преди да сте излезле от Вас вече усещате вкуса му, както и ръката ви - как го държи към устата Ви. Пренесете го и тук. Вече го виждате, а то реално не се е случило. Но знаете, че ще се случи и за това вече "усещате" бъдещото му съществуване. ;)

Дано съм успял да мотивирам хората, които все още имат съмнения. НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СТРЯСКАТЕ. Знам, че всичко ново е плашещо, но няма нищо по-хубаво от това да разберете, че страхът е бил излишен. Знам го от личен опит. Вие сте на ход. ;)
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Здрасти на всички предприемачи,
Нов съм в интернет бизнеса и чесно се демотивирам като разбирам все по често че колко повее трябва да разбирам от още повече теми. По-принцип сам се мотивирам наново но външната мотивация винаги е добро разнообразие. Надявам се, че след време и аз ще мога да кажа, че от година 2 се занимавам с интернет бизнес и препечелвам добре, но дотогава, четене, общуване и тестване, четене, общуване и тестване.

Продължавайте в съшия дух!
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Малко да вдигна и тази тема с една картинка за хората, които леко са в такова положение:

Виж файлът 2893

Не изпадайте в летаргия. Засилете се малко. Пробвайте нови неща, вижте къде може да успеете и действайте. Не искам отпуснати хора тук. :)

Браво за снимката :)) Прииска ми се да я покажа на много, много хора, които познавам, но се сетих за... естествения подбор ;)

Иначе и аз да допълня по темата с един пример от скоро.

Имах клиент с електронен магазин - оптимизирах му магазина на цени по договорка, защото нямал пари; направих му 2-седмична рекламна кампания с близо 50% отстъпка... защото нямал пари.
Даже му дадох безплатна консултация, която продължи близо 90 минути за да бъде наясно с голямата картинка в развитието на сайта му, за в бъдеще, и в какви етапи на къде да си насочи инвестициите.

Резултат:
По време на рекламната кампанията, която правех за него, той пусна реклама във facebook (пари на вятъра), когато приключих пусна реклама във Google Adwords (още пари на вятъра, само се опитайте да си представите как я бе написал) и сега сам си прави """продуктовата фотография""", както и си пише ревютата на продуктите. И понеже няма пари.. се опитва да отвори магазин в търговски център.

Ето един типичен пример колко отчаяни са нашите драги сънародници да направят кинта по максимално бърз начин.

Това не е риболов. Само постоянството дава резултат в бизнеса. :)
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Първоначално като влезнах в тоя форум бях (заблудено) хлапе "dota gamer", ползвах само скайп и "warcraft/garena", а и разбирах от .... бъде уважаван за това което постигнал и начина по който го е направил или да се развиеш като човек на който не му пука за другите и съответно на други не им пука за него!
На всички желая успех и много здраве!

Ако някога си се чудел какво означава думата "просветление", то ето това е. :)
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Тук не става дума за просветление а за помощ, не каква да е помощ, а такава от която всеки един объркан човек има нужда...
Насока, насока към правилния път и правилният начин да се върви по този път.
Съвети, съвет да не се отказваме, колкото и да е трудно, каквато и безизходица да е, винаги има начин, винаги има вратичка, целта не е да я намерим веднага и да успеем за 2 дена да правим милиони, целта е да не се отказваме да я търсим защото някога, било то днес, утре или след 5години ще я намерим, ще излезем от другата страна на тъмния тунел и ще бъдем нови хора, с повече самочувствие, увереност и надежди готови и жадни за успех, знаещи какво искат.
Неминуемо е без трудности, тях винаги ги има, започвайки едно начинание без значение какво трябва да сте наясно, безизходица ще има...
Взех да се повтарям... та всички които четат това, влезнете в секция "Webmaster Help - Секцията на Експертите" и питайте кое не Ви е ясно, хората тук няма да Ви обърнат гръб и няма да Ви кажат че това са глупости както правят голям процент от родителите в България, напротив тук ще получите цялата нужна информация за да започнете от Нулата с минимални инвестиции, от опит глава не боли...
Действайте!
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

...Неминуемо е без трудности, тях винаги ги има, започвайки едно начинание без значение какво трябва да сте наясно, безизходица ще има...

Съгласна съм, точно така е, за това когато попадна в подобна ситуация вкарвам в действие принципа: Като няма изход, огледай се за вход!
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

аз ще дам малко "положителни" емоции тук, за да постимулирам хорицата, защото вече много се отпуснаха. едните им били криви депутатите, на другите им блести слънцето, на трети им е невъзможно, а има и такива които и да им го вкараш с нещо отзад пак ще имат съмнения. аз съм на принципа, като не вярваш и не искаш има работа за теб. ако си надъхан да правиш пари и искаш да се развиваш, ти си на ход. писна ми от време на време тук да гледам какви ли не екземпляра да ми циврят, че не било възможно. стига лиготии хора, всичко е в главите ви. не го ли разбирате?

имам един акаунта в една програма. там от 100ма записали се човека само 5ма продават. и си казах WTF. може ли да има такива неудачници на този свят. разборах да са 20ма продаващи, ама само 5ма. и си казах, това е баце. да го лапат мързеливите. нека си стават рано за работа, да си чакат автобуса рано сутрин и да имат таван на доходите си, определен от друг, а не от себе си. щом така се отнасят към бизнеса, така ще се отнася и живота към тях. а именно несериозно.

какво по дяволите ще му стане на някой от тях да седне да провери какво предлага програмта, да пусне няколко сайтове или да сложи тук таме някой банер и да изчака и после да се откаже. каква им е шибаната логика да се откажат още със записването. и лошото тук е, че го правят със всяка програма, в която се запишат. нищо чудно и до ден днешен да не са стигнали до никъде. сори, но на мен такива ми идват в повече. писна ми да гледам такива сдухани хора. такива, които само си намират занимание. и до там.

аз печеля то това, с което съм се захванал едно време. искам да попитам записалите се "вие започнахте ли?" ако отговора е "не", значи нещо не правите както трябва. да знаете, че не сте по-умни от ситемата. и много ненавиждам мързела. да знам, бич е. но за други е проклятие.
 
nejen.jpg


Това е в стила на темата. И за да раздвижа малко искам да кажа няколко думи на хората, които ама много, много искат да успеят, ама некакси не могат. Големият въпрос е защо. А аз мога да дам отговор от типа "Когато нещо ни прецаква и не знаем кое е то, го наричаме съдба". Реално това е пълна заблуда, за неуспеха на някои хора, които си мислят, че нещата се случват от самосебе си. Няма такива филми. Просто ставаш, започваш по задачите, правиш равносметка какво и как оптимизираш, правиш го максимално добре и после наблюдаваш резултатите какво казват. Защото ако някой си работи и не знам си какво, а нивото седи същото е време да се замисли върху ефективността на работата си и къде реално отива част от деня му, защото ще е жалко ако обяснява колко работи а резултата е същия.

Този пост ще го насоча към тези, които са се предали духом и които им е виновен я Google, а държавата, я мизерията, я малкото пари, я личния му живот, абе не му върви, ако го слушате, като цяло. Да, така е и за разлика от нелогичните действия на политиците, тук логиката е на лице - не даваш много -> не получаваш много. Не съм виждал някой, мотащ се цял ден, безцелно, на края на деня да е много напред с материала. Ако има такъв, то определено ще е някакво бясно изключение. Но такива винаги има и ако някой ще разчита на това той да е такъв, нека се замисли и за прераждане.

Познава хора, които не само не искат нещо повече за себе си, но и живеят живота си така, сякаш им се е изяснило (незнайно как и кой им го е обяснил), че това е нивото и няма мърдане от него. Драпат и всеки техен неуспех ги кара да застинат още повече, докато всеки неуспех на успелите хора ги кара да взимат все по-силна инициативата и това че са допуснали грешка означава само едно за тях - добър житейски урок (в продължават с ученето). Дано е станало ясно за какво иде реч в този параграф тук. Лягането да се мре, често е по-лесен, но не мисля, че е добра алтернатива.

И в обобщение - опичайте си акъла. Това се отнася и за мен. Лиготии и други такива изнежени истории си ги спестявайте. Такива от рода на "абе не мога, защото не знам си какво", или някакви женски ъбджекшъни как нямало да стане. Това е за нежни и неуспяващи. Тук вярвам, че сме се събрали само пробивни и силно мотивирани хора.
 
Казваш го по малко по-различен начин, но визираш универсалната истина - позитивното, дори наивното, мислене е ключът към успеха. Важното е да си вярваме и да сме непукисти поне що се отнася до опитите на негативните хора да ни разубедят. Негативизмът им се лее като река от тях. Мога само да ги съжалявам, когато повтарят, че този или онзи е виновен за неуспеха им. Вината в най-голяма степен е в тях, а останалото са само минимални външни влияния. Затова и почти не се интересувам от политика. В тази сфера аз съм невеж по собствено усмотрение. Много е интересно да се наблюдава отстрани как някои хора започват разговор с коментар за дадено политическо събитие и след известно време преминават към чисто плюене и обвиняване на всеки и всичко. Заради негативизмът вече дори лапетиите във vbox7 си мислят, че живеем едва ли не в най-ужасната страна в света. А къде забравяте почти 50% от населението на планетата, което живее с под $2.50 на ден? Нима тяхната е по-лесна? Та при нас дори минималната заплата е над 2 пъти по-висока от това.

Когато някой казва "Не мога да направя еди-какво си", той дори няма да си направи труда да опита - нали "не може" да го постигне. И по подобен начин хората, за които говори Блинки, са се примирили, че "не могат", и просто се предават. Иронията е, че ако редовно си повтаряме, че "не можем" да направим дадено нещо, подсъзнанието ни постоянно ще търси твърдения в подкрепа на това, че "не можем", при това ще го прави доста успешно. И така порочният кръг си се върти, и така минава целият живот - в безцелно шляене като муха без глава. Подсъзнанието е нож с две остриета - каквото "посееш" в него, такова ще пожънеш в живота, независимо дали става въпрос за нещо добро или нещо лошо. Хората са го казали - "Каквото сам си причиниш, дори и най-големият ти враг не може да ти го причини.". С две думи всичко се връща. Ако си хейтър, пълен с негативизъм, ще си мизерстваш (не само финансово, а и емоционално, личностно, духовно и т.н.). Ако си достатъчно оптимистичен, в общия случай ще се радваш на пълноценен живот. Изборът е твой.
 
Да си продължа и аз малката "мотивационна" лекция, която заформихем тук под формата на пост, хранещо всичко негативно в някой.

hards.jpg


Ако си мислите, че живота е труден и сякаш няма да успеете, искам да кажа само едно - СТЕГНЕТЕ СЕ. Какво по дяволите означава, че живота бил труден? Да, ако бяхме се родили безмозъчни мухи, които по цял ден се блъскат главите в някоя добре измита витрина, така живота щеше да е лесен и болезнен отчасти. Но който иска такова нещо, реално така се възприема и на еволюционно ниво, поне според мен.

Успехът е доста обширно понятие. За някой УСПЕХ означава да издигнат голяма компания, която да изгради традиции и да даде работни места на много хора, оставяйки печат в икономиката на света. А за други е посто да си завържат връзките на обувките, без да си извадят окото. Примерите са просто сега подбрани, но границата между тях съществува и в реалния живот под една или друга форма. Но като цяло успеха си е важен, защото дава реална представа кой до къде е. Той е тясно свързан с резултатите. Винаги съм се кефил, ама искрено, на хората, които очакват различни резултати с едни и същи действия. Като например, ставаш, моташ се цял ден, пиеш кафе, мастурбираш (защо не, имаш фри порно все пак), прочетеш 2-3 сайта нещо и дойде време за лягане отново. Не ми се вярва с такива действия ден за ден резултатите да са различни. А ако са, значи сте шибан късметлия. Нямам какво да кажа тук.

Преди месец един пит ми се оплака, че не вървяло нещо. По спомени мисля, че беше някой сайт за афилиейт, но не си спомням за какво. Та, той вика, че не му вървели нещата от пингвина насам, което е може би 3 месеца и нещо. Попитах го какво прави, а той ми се възмути на въпроса и каза "как какво правя, чакам да ме върне". Да ама не. Как бе преценил, че бездействието е най-добрата стратегия, не знам. Но ако го попитам пак как е, съмнявам се да има някакво развитие. Не се и опитвам да давам акъл. Каквото съм казал, не го повтарям.

И в заключение към този си пост искам да кажа няколко неща:

Не бъдете женски полови органи, когато става дума за работа, бизнес и професионален и личностен успех. Защо ли? Защото не може да си смотан в работата, а пък да си много добър в личния живот. Това не издържа никакви тестове - най-малко от финансова гледна точка. Да сте видя ли някоя добра мацка с застояло деграденце, което не става. Ако го видите, попитай защо са заедно. И на мен ще ми е любопитно.

Гонете мечтите си към успеха, стига те да не са свързани с: да изчукам съседката; да скоча от Витиня; да си сложи нов фар на БМВ-то; да си намеря жена, която да ме гледа какъв съм идиот и подобни. И така да е, това да са, не ги квалифицирайте като мечти, това са цели. Да, колкото и глупави да са повечето, нали според мое лично мнение.

Не се предавайте. Животът е гаден и да, не е лесен. А пък и защо да не е? Както си го направиш е, реално. Не казвайте майната му, а се борете. Всеки, който смята, че е победен, значи е време да се преориентира, защото скоро няма какво да има да губи.

Не влияйте зле на околните! Много е важно това, според мен. Това, че някой са неудачници, не означава, че и другите са. Често съм чувал "ама то няма да стане, защото..." и ти обясняват 100 хиляди причини. Такива хора даже не се опитвам да ги чувам какво ми казват. Ти не можеш, ама оня който може кара новата S класа. Това е. По просто не мога да го кажа.

Не живейте в шибана заблуда. Не мислете, че нещата ще се оправят от самосебе си, няма такъв филм. И да е така, а то няма как е, другите ще са идея по-напред, защото не са чакали "момента, в който нещата се оправят", вие си седите пак на същото ниво, което в общата картинка пак е зле като положение.

Това е като цяло. Пак ще се включа.....;)
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Предавам си курсовата по С и даскала вика "О това е абсурд да тръгне".Пускам му я всичко върви и той казва "Всичко е ок , ама аз нищо не разбирам трябва да ми я обясниш." Обяснявам му всичко ред по ред и той казва " Страхотно момче, но не мога да ти пиша 6-ца затова 5 " :shock:
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

ВОЛЯТА е СИЛАТА на СВОБОДАТА!
Следвайте мечтите си, постигайте целите си!
Не се отказвайте лесно, много от нещата са трудно постижими, но постигнем ли ги веднъж чувството е великолепно и незаменимо.
Бъдете самите себе си! Човек е уникален сам по себе си, няма друг като Вас, копирането на други хора е знак на слабост и слаба воля.
Светлината в края на тунела в повечето случаи е точно там където изобщо не очакваме, обръщайте повече внимание на малките неща около Вас, не всичко голямо е важно.
Понякога изпускаме малките и много ценни неща за нас и когато се замислим за тях е вече твърде късно, било то дори и за съжаления и извинения.
Мисълта за живота може да бъде много дълга и тежка, ако трябва замислим колко неща са ни от полза и колко ни вредят по-добре да се самоубием, живейте за мига!
Мислете, но не прекалявайте, забавявайте се, но не прекалявайте, работете, но не прекалявайте!
Всички сме еднакви в началото, кой какъв ще е накрая зависи само и единствено от него!

МиленГ., правата не са запазени :) 2013
 

Горе