Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

E,и аз не сам завършил информатика и затова
ми требет доста обяснения!
 
Отдавна не съм писал в тази тема и реших днес да постна нещо, защото така ми дойде.

Много разпасани хора виждам последно време и това също може да е ме подтикнало да драсна тук няколко реда. И защо не, все пак хората имат нужда и от ритник отзад, защото някои определено ги носи течението, други просто са идиоти. Това е за тях, ако някой се припознае в следващите няколко абзаца.

Последно време наблюдавам хора от типа:

"Баси живота труден, къде съм си дал зор"
"Драмата и емоциите контролират живота ми"
"Живея, за да преживявам"
"Майната му да етиката, човека е животно и такова ще си остане"
"Нямам намерение да правя нещо с живота си, а просто да наблюдавам успехите в чуждите"
"Дали ако съм паразит, няма да ми е по-лесно"
"Няма да дам нищо на света, защото съм тук да взимам"


.... подобни loser-ски изказвания, които последно време може да те накарат да сееш с картечницата. Ако ще трябва да живея в свят с подобни хора и плазмодии, ще се замисля сериозно за някакви мерки за унищожение. Това не е истина просто. Но нека обсъдя всеки един типаж горе, защото някои си мисли, че това е временно състояние, определено не е. А и да е временно, то след време се превръща в постоянно и от там няма ход назад. Освен лоботомия.

"Баси живота труден, къде съм си дал зор" - Да, баси живота, нали? Този тип хора обичат всичко да им тече отгоре, ако може даже някой да им натакова жените от негово име, направо ще е супер. Не си дават зор, нищо конкретно не им се случва, а някой не дай си Боже да ги накара да напавят нещо, приемат го като предизвикателството на живота им, защото първо, не искат да го направят, второ - и да го направят, все тази за тях. Принципът е ясен - за къде да си даваме зор. Това автоматично ги мята в графа "Шибани неудачници и мекотели".

szph.jpg


"Драмата и емоциите контролират живота ми" - Това трябва да отбележа, че ми е любимото. Драма, емоции, олигофрении. Сори, но на мъж грам не му приляга, което грам не е означава, че жените трябва да го практикуват също. Докато се реве, циври и не знам си още какво (примерно, защото нещо не става както го искат), нека се знае, че това е задънена улица за тях и в същото време възможност за конкурентите им. В бизнес средите емоциите, драмите и другите лиготии помагам само на конкуренцията, на никой друг. Ако не сте съгласни - пробвайте. ;) Докато на такъв тип хора им тече цивката и правят 10 435 епизод от Глистопад, то конкурентите вече са им влезли с двете бутонки, там където са най-податливи. Сами се досещайте къде. ;) И нека ви споделя колко време се губи в некреатиивни и неадекватни действия, които са присъщи на някой балетист, а не сериозен човек. Но както се казваше в един филм - "Оставете го, живота му е драма".

Отделно човек от този тип изглежда нерентабилен, нестабилен и определено аз лично бих го подминал ей така, защото няма какво да науча от него. Напротив, мога само да потъна с него. Който се чувства така, да потърси помощ, съвсем сериозно. ;) Или казано с две думи, никой не го взима на сериозно и от там такова ти и живота дето го имаш. Замислянето за рестарт, не никак лоша опция.

"Живея, за да преживявам" - Още един невероятен екземпляр във фауната около нас. Този тип хора не искат много, не желаят нищо повече от това да са посредствени и в същото време са като сиви пешки, не само в техния, но и в чуждите животи. Никой не ги иска, защото не може да разчита на тях, никой не ги търси за нищо, защото знаят, че не може да им се възложи нещо по-отговорно от това да гледат някоя муха да не кацне на хляба в кухнята. Абе като цяло, нещо по-зле от сянка. Но ги има, и не са малко. Лошото е, че влизат в пространството но можещите и искащите. Колкото и да им сипваш на такива хора, ефект нулев. Ден за ден, а на следващия - същото. Като цяло, олигофрения, която не пожелавам на никой.

"Майната му да етиката, човека е животно и такова ще си остане" - Това за мен са така наречените свине в човешки образ. Най-важното за тях е да се знае, че могат да поднесат ненужна информация и по доста просташки начин. И обикновено успяват. Няма нищо лошо да го гледаш на маса какъв боклук е, но стане ли дума за бизнес - бягайте далеч. Преобладават предимно в групи, в които могат да го демонстрират, защото им се позволява. Това е вече от възпитанието; начина, по който е израснал и в каква среда; положението в което е; не е грам пример за подражание; отблъскващ и определено не може да се води нормален разговор с него. Ако някой е видял подобен фрик, няма да е зле да се преориентира към късане на връзката. Освен, ако и вие не целите морален катаклизъм.

"Нямам намерение да правя нещо с живота си, а просто да наблюдавам успехите в чуждите"
- Това всички го наблюдаваме. Често върви със завист и комплексарщина, защото просто типа човек си е леке и утайка. Колкото по-далеч от такива, толкова по-добре. По принцип някои са безобидни, но все тази като ви губят времето, за да споделите вие за вашите успехи, а той да ви натовари с неговите тънкопишковски изпълнения. Нали? Ако се чудите кои попадат в тази категория - ето как може да ги откриете - набележете някой, и го вижте след няколко години къде е. Само ще си отговорите. Много е важно успоредно с това да го гледате какво прави. Този тип човек може цял живот да не направи нищо с живота си и е добър в това. Както се вика едно дърво оставя повече на света от него.

Loser.jpg


"Дали ако съм паразит, няма да ми е по-лесно" - Да, определено е по-лесно. Ако може и да се висне на няколко врата, ще е най-добре. Това, ако го забележите някъде (дови и себе си), не се притеснявайте, има решение, но няма да ви хареса. ;) Хората, представляващи този можел поведение (или по-скоро живот) са паразити, плевели и вредители, които изсмукват на готово, защото не стават, за да създадат те нещо. Работата с такива хора ще ви върне много бързо в началото, а в много случаи - ще ви затрие. За тях спасението се крие в нещо по-сериозно от професионална помощ. Не се лекува. Защо? Защото това е тяхната формула в живота. По-лесно им е така, не правят нищо, което да им отнема кой знае колко енергия и в същото време движат горе-долу, някои паразити, закачили се по-стабилно за голяма "хранилка" даже се оправят доста добре. Виреят около хора с пари и успехи (лични и/или професионални). Нямат скрупули и като цяло са големи нещастници във всяко едно отношение. ;)

И последни вит кретени от най-висша форма - "Няма да дам нищо на света, защото съм тук да взимам". Тези идват, взимат и си тръгват. Ако оставят нещо, това е обикновено преработеното, което са погълнали. Този тип хора не мисля, че са нужни на света и реално ако имаше дисциплина, направо изчезват един по един. Никой няма нужда от такива нещастници, които реално е все тази дали ги е имало. В определени случаи даже гледат да вземат повече, от колкото имат нужда. Защо? Няма все още обяснение на такива странни психически отклонения и характери. Това е просто начин да бъдеш себе си. Характеризират се с слузта, която остават след себе си, от където са минали. Не създават, не дават и определено не мислят, че трябва да го направят. В много ситуации се правят на велики, все пак трябва да се харесат и да се множат, нали? Какво по-добро от това да обясняваш колко си велик. В същото време скоро (разбра се след не много) става ясно, че някой много яко се е прецакал. стойте далеч от такива.

За това замисляйте се винаги, когато наречете някой, стъпил леко накриво с някой епитет, кой реално е идиота в ситуацията? Човек е не това, което говори, а което прави. Бъдете толерантни. Винаги знайте, че е по-добре някой да ви дължи услуга, а не шамар.

Аз съм до тук, и пак ще пусна едно линкче за тези, които искат да постигнат повече - Za naduhvane izgleidaite zadalje
 
Последно редактирано:
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Много хубаво, Блинки! Благодаря, че споделяш. :wink:
Такива разсъждения, трябва да си ги прочитаме от време на време и най-вече в моментите, в които се подхлъзваме и се оставяме на течението да ни понесе към бряг, където принципно не сме и сънували, че искаме да се озовем.
Та ако ми позволиш да допълня с нещо.

Моя дядо, лека му пръст, едно време ми казваше: "Линке, от човек идиот не ти требе да се боиш! Оти, идиот като е, го видиш отма и се паиш да те незакача. Най-нефелни измежду хората са полу-идиотите, оти доде го усетиш каков е и ти е е... майката. От тех требе да се да се пазиш и да ги отбираш какви са."

:)
 
Мерси, че го оценяваш и определено се радвам, че тук такива хора няма как да видя. Но за сметка на това пиша често тук, защото не ми се иска да се изпускат юздите, които движат това общество. Независимо от всичко.

Много хубаво го е казал дядо ти. Явно е бил доста мъдър човек. Искам повече като него да срещам. Моя роднина викаше - "Когато излизаш на вън не обръщай внимание на идиотите, те са навсякъде", както и "Повтаряш си, че през деня ще срещнеш много идиоти, не им обръщай внимание. Ако го направиш, това означава, че са си постигнали целта."

Няма какво да си го говорим. Трябва да си малко над, за да може да се развиваш. Ако всеки път по една или друга причина нещо дребно те дърпа назад, или някой от гореспоменатите образи, то няма да се измъкнем дори за миг. ;)
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Разбирам те Блинки.
Юздите на каквото и да било се държат трудно, да не говорим пък за общество като тукашното, където основния инструмент за общуване е напрактика с неограничени възможности от към изразни средства. В същото време, докато не погледнеш някой в очите, докато си говорите, е доста трудно да схванеш същината му. Поне на мен ми е трудно. Нямам голям опит в това отношение. Да не говорим пък, колко е трудно, че повечето пъти е и най-трудното, да удържиш юздите на собственото си поведение.

В тоя ред на мисли, тия дни ми се върти из главата една тукашна поговорка: Chi va con lo zoppo impara a zoppicare.
В превод ще рече: Който върви с куция се научава да куца.

В същия ред на мисли, предизвикани от казаното от теб, от казаното от моя дядо и от твоите близки, простия извод е, че трябва да се внимава не толкова на къде се върви, ами с кого си тръгнал. И за това, няма как да не се съглася пак с теб, че е важно да си малко над нещата, защото това ти позволява да не губиш от поглед целта, пък който като теб е "над" няма да те изостави. За другото - да не ни пука. :|
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Блинки за съжаление всички от изброените по горе образи винаги ще същесвуват и ще дърпат останалите към дъното. Една от мерките които трябва да предприеме човек ако иска да направи нещо смислено, но въпреки това е заобиколен от хора които му повтарят как няма да стане или пък се присламчват само да лапат, е моментална промяна на обкръжението му. Аз действам и това ми е в кръвта (мое мнение) а тези които ще си измислят 100 причини за да не стане нещо нека си останат долу за да има по какво да вървим.:):wink:

Try_loosing.jpg
 
Последно редактирано:
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Понякога и промяна на обкръжението е трудна без ритник отзад!
 
Днес пак ми дойде музата и исках да споделя с всички лигави червей, които мислят да се правят на големите генста тарикати, че няма да се получи. Защо. Защото този свят някак си е успявал да избягва техните глупости, тарикатии, далавери, смотано поведение и каквото там се сетите, присъщо на смотан човек. Или казано с мои думи тънко*ишко.

Събра ли сме се на място, в което мисля, че трябва да бъде на почит и уважението, добрия тон, колегиалното отношение, толерантността, добротата, професионализма,помощта, споделянето на опит и информация, общия успех и всичко друго, което ни прави по-добри, успели и конкурентоспособни, а не някакви ши*ани идиоти, които са поредното доказателство, че деградацията минава с пълния си демидж през нас.

Всеки път, когато някой агресира, бъде нетолерантен или нахално-груб към друг потребител тук, той реално изглежда така:

fzr2.jpg


Кой е почнал, какво е направил, ама какви каузи защитава с писаниците си. На никой не му пука, грозното се вижда като продукт. А това не е някакво много извисено нещо, а поредната свинска проява на прасе с човешки облик. Ако някой цели това, има моите искрени "поздравления". Както се вика на дъното може само да се пълзи.

Но защо пиша?

Пиша, защото трябва. Защото е хубаво да се знае, че се намираме в бизнес общество, в което ако започне лиготията, олигофренията и кретенията, няма да е зле да го прекръстим, а защо не и да си сложим клоунски носове, перуки и гумени ци*2, за да е пълна картинката. И ако някой иска да ги практикува, лично аз ще му дам засилка от тук, като силно се надявам да успее да се приземи на място, на което ще може да бъде щастлив със себе си и смотания си характер, както и другите да му се кефят, та да му правят чаено парти всеки месец.

Накратко, или сме хора или не. Вярвам, че тук сме хора. А който не мисли така....

fuep.jpg


Бачкаш, печелиш, развиваш се, учиш, успяваш, помагаш. Това са нещата, които ни интересуват. Всичко друго е извън обсега ни и не мисля, че ни интересува.

За това:


Бъдете толерантни! Помагайте си! Уважавайте се! Подкрепяйте се! Споделяйте си! Бъдете добри!

Не очаквайте нищо в замяна, то ще дойде без да го искате след време!

Грижете се за по-слабите от вас! Бъдете пример и модел за подражание! Бъдете чести с хората и себе си!

Не предавайте себе си, идеалите и принципите си за стотинки (буквално)!


Ако не го правим и не вярваме в това, по нищо не се различаваме от боклуците, които гледаме по новините и тези, които даваме за лош пример. Ако е така, жалко, тъжно дори.
 
От: Re: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Определено има върху какво да се разсъждава тук
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Ако не го правим и не вярваме в това, по нищо не се различаваме от боклуците, които гледаме по новините и тези, които даваме за лош пример.

Дай да дадем и добър пример:

Американската компания Progress Software купи "Телерик"

Познавам момчетата основатели - бяха ми батковци в университета, а и след това са идвали да правят презентации. Ако има повече като тях, България ще цъфти.

Както и този човек, който е уникален за нашата действителност - ако не сте го гледали - изгледайте това интервю:

Да разбиеш света със стена
 
Re: От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

радвам се, че попаднах навреме в този форум

Здравей, добре дошла и мерси много за хубавите думи. ;) До нови срещи във форума тук, в някоя тема. Успехи.
 
От: Re: От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Изключителна тема - евала на автора и на всички, които са оставили сериозни и обосновано дълги мнения!
Аз няма да се мъча да бъда многословен и умен - виноват!

Ще кажа само, че голяма част от примерите съм ги виждал на живо и наистина са жалки. Само да четеш за идиотизма на "сънародниците" ни и опитите им за бързо забогатяване или "прецакване на системата" и да ги изпиташ на гърба си са различни неща. Колкото и да е гадно - пожелавам на всеки да се случи, за да оцени правилно какво означават думите на Blinky:
Бъдете толерантни! Помагайте си! Уважавайте се! Подкрепяйте се! Споделяйте си! Бъдете добри!

Не очаквайте нищо в замяна, то ще дойде без да го искате след време!

Грижете се за по-слабите от вас! Бъдете пример и модел за подражание! Бъдете чести с хората и себе си!

Не предавайте себе си, идеалите и принципите си за стотинки (буквално)!

Евала, наистина!

ПС: Към колегата от ICN - респект човече - след такива изпълнения си позитивен... Респект! Дано винаги да сте така и съпорта ви да остане на ниво "човещина"!
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Много хубава тема, чак сега имах шанса да я видя....Евала
 
Re: От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

Много хубава тема, чак сега имах шанса да я видя....Евала

Ще се допълни скоро....;)

@ Hristo Kalaidjiev, мерси много за споделеното мнение. Всеки може да излее това, което смята по въпроса. Дори наскоро имаше нещо подобно - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=57070
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

@ Hristo Kalaidjiev, мерси много за споделеното мнение. Всеки може да излее това, което смята по въпроса. Дори наскоро имаше нещо подобно - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=57070

Яко... Прочетох първите две и последните две страници. Много жалко - явно човека не е успял да види съвета от левия ръкав! А толкова много време е загубил да пише обяснения... XD Липсата на култура не оправдава липсата на акъл - и обратното е вярно.
 
От: Ето един шибан съвет от левия ми ръкав

За толкова време чак сега намирам тази тема. :D Има много истини написани в нея. Дано помогне, особено на младите 18, 19 годишни, които тепърва навлизат в тази среда.
 

Горе