Е-Магазин / продажби

От: Е-Магазин / продажби

Има посещения и доста варират.
Посещения

582
Отделни посетители

474
Показвания на страници

3 369
Страници / посещение

5,79
Ср. продълж. на посещението

00:04:02
Степен на отпадане

53,09%
% нови посещения

77,66%
 
От: Е-Магазин / продажби

Alinka,

Аз не разбрах, към момента сайтът има малък трафик и искаш да го увеличиш или има трафик, но продажбите са малко.

На пръв поглед, това което на мен не ми хареса са категориите и според мен могат да се ревизират. Според мен категории като Коледа, Кръщене, 8-ми март и т.н. са основни и важни и трябва да се виждат задължително като главни категории. Същевременно има 2 категории за различни видове чаши. Тук може категорията да е една, с подкатегории. Това разбира се е само идея

Другото - идеята на сайта е за подаръци, но ми се струва прекалено слабо идентифицирането на сайта с подаръци.

А и като става дума за категориите, към заглавията (title) на много от тях може да се добави ключова дума подарък/подаръци. Например Корпоративни подаръци, Подаръци за Коледа и т.н. Също, ревизирай и подобри описания и ключови думи на категории и продукти.

Горе споменаха за фейсбук страница, но аз не виждам такава. Форумът според мен е излишен.
 
От: Е-Магазин / продажби

Алинка - Цените понякога нямат значение - Имам познати с онлайн магазини които продават и в продавалник и там продават неща които в продавалник ги има на половин цена за всеки влак си има пътници. Аз лично продавам някои неща с 20-30% по скъпо а конкуренцията която е в платеното си е показала цените.

И за името не се притеснявай - На последък Г уважава брандовете - Е верно твоят е малко дълъг но и него както и всякакви разновидности на подаръци никой няма да ги запомни. Много са малко сайтовете които са постигнали хората да ги запомнят и да ги влизат директно и това обикновено е след много реклама и години наливане на пари.

Относно продажбите раздели нещата на три части.

Първо дали нишата която си избрала има достатъчно потенциал - Ако е малка ниша и например целият трафик на ден по нея е 20 човека и всичките да ги хванеш чудеса няма да станат.

Второ в тази ниша има търсене но ти не можеш да се класираш - Отвори форума в секция СЕО и почети няколко дни - Това което ще ти напиша е много важно -
- Оправи си мета Заглавията на продуктите махни името на магазина което се повтаря в мета заглавието на всеки продукт и категория
- Оправи си мета описанията и на продуктите и на категориите - много са кратки
- На индекс страницата махни името на магазина от мета тайтъла и напиши нещо кратко - Магазин за Подаръци - колкото и банално да звучи
- Отвори си Гугле уебмастер тулса и отиди в секция - Облик на търсенето - Подобрения в ХТМЛ - Прочети всички препоръки и отстрани грешките

Трето чак тук вече цените имат значение - Оправила си си всичко, класирала си се добре имаш трафик обаче продажбите са "малко" - тоест лоша ти е конверсията
Тъй като това е малко субективно имай в предвид че лоша конверсия е когато от 100 уникални влизания не можеш да направиш средно една продажба - тоест под 1% - Например ако имаш 1000 посетители на ден би трябвало да правиш минимум 10 продажби - Ако правиш 5 тогава може да пробваш да намалиш цените за да видиш каква е еластичността на търсене.
 
От: Е-Магазин / продажби

Идеята на магазина е да се предлага качествен и стилен подарък с или без повод защото по добре да подариш нещо което ще се ползва отколкото букет цветя които ще е в кофата за боклук след 3 дни. ( а и ще струва по скъпо) Залагам на практичния и ползващ се подарък с изчистен дизайн не предлагам безсмислени сувенири събиращи прах по по секцията ... Но явно клиентите не ме разбират :( ... подаръка трябва да остане за спомен не знам как да го обясня на клиентите.
 
Последно редактирано:
От: Е-Магазин / продажби

цените на продуктите са високи - предлагат се продукти, които не са "a must have"! Тук в БГ не очаквай големи продажби онлайн на неща (напр. комплект ножове 105 лв) с такива цени. Опитай се да добавиш някакви стоки на атрактивни цени. Оправи си също мета таговете.
 
От: Е-Магазин / продажби

Благодаря на всички за отговорите.
Сега вече попаднах на правилното място. Ще падне голямо писане...

PS. Всички имате много хубави магазини.
 
От: Е-Магазин / продажби

Нещо малко съм притеснен: Искаш съвет, критика и насока, а реагираш все едно се отбраняваш и се опитваш да ни убедиш, че продукта ти заслужава тази цена. Това е грешно от където и да го погледнеш, предвид колко хора за колко кратко време са се включили за да ти посочат с пръст пропуските.

За мен губиш по няколко линии:
1. Този домейн може ЗА ТЕБ да е мега-хипер-яко-помнещ се, както сама каза САМО ВЕДНЪЖ ДА ГО ЗАПОМНИШ...Аз това име и след 6 месеца няма да мога. Ако имаш поглед над това що паплач обикаля и броди из нета, то не би трябвало и да се надяваш дори на другите. Всеки ти го посочи, а ти пак си упорстваш.

2. Не си ползваш урл адреси да си помогнеш с класирането. Ето виж сама -> bg/products/category77/product608.html Според теб що е то?

3. Още в първият отговор на питането ти за чашите ти казаха за цена, а ти пак подскочи, че било за две. Айде аз пък да те питам за това, което си написала:
Ед. цена: 32.00лв.
Посочената цена е за комплект от 2 бр.

а точно над това пояснение: Единична цена 14.00 лв.

Аз ли мога да смятам или ми е по-изгодно да поръчам 2 х 1бр чаши = 28лв от колкото да се възползвам от пакетната цена 2 чаши за 32лв?!?!?!

Както и колегите казаха, сядай и чети здраво, защото и описания на продуктите нямаш. Освен ако не мислиш, че :

Комплект от два ключодържатела зелено и червено цвете за Него и Нея. Метални в кутия.

Комплект от 2 бр. ключодържатели.
Материал метал.
размер 7x3,5cm.

е описание на продукт...
 
От: Е-Магазин / продажби

Ляля не съм съгласен с част от нещата които си написал - почти всичките :)

1. Домейна никой няма да го запомни независимо от всичко - 99% от хората влизат от търсачките, рекламите и запаметените фаворити в браузърите и да очакваш че някой ще те запомни е бош лаф работа - Ако някой много те е харесал ще те запамети в браузъра, ако не го е направил ще те намери както те е намерил предният път - през търсачката на Г.
(Не разбирайте че домейна няма значение просто му отдавате прекалено голямо значение - А в случаят той даже е бранд което е по добре от ключови думи)

2. Как точно си мислиш че си помагаш с френдли урл-тата ?!?!?!?!?!? Ако си забелязал напоследък Г отказва да разпознава български думи написани на латиница в урлтата - А пък да си направиш урл-тата на кирилица си е живо самоубийство

3. Като цяло цената има голямо значение особено за продукти които могат да бъдат сравнявани - Например каквото и описание да напишеш на Айфон 5-ца каквито и снимки да сложиш хората знаят че и конкуренцията ти продава точно същото и цената е определяща.

Когато обаче става въпрос за неща каквито се продават в този магазин с авторски снимки добро описание на продуктите изчистена схема на доставка можеш да продаваш и с доста по висока цена от конкуренцията
 
От: Е-Магазин / продажби

Да, ама не :)

1. Ако те кефи можеш да си кръстиш магазина shaka-zulu-vojda-voin.com, но нещо с до 5-7 буквички, било то име (бранд) ще е някак по-човешко. Нека юзъра си те намира през търсачки, ама що да пречим на онези, които биха могли да запомнят сайта.

2. Имам по-особенно мнение. Много мой познати шерват линкове. Не всеки път (например във ФБ) е хваната снимка и заглавие. АЗ виждам само урл. Такова като нейното - подминавам, ако не може да се загледам и тогава аз ставам един безплатно привлечен посетител от чисто любопитство.
Иначе за урл на БГ - прав си. Пълен абсурд.

3. Дал съм пример за цените - разминават се. Не може поръчката на 2х 1бр от един артикул да ти е по-евтин от 1 х комплект от 2бр артикул.
 
От: Е-Магазин / продажби

Третото вероятно е техническа грешка - и на ме ми се е случвало - Въпросът е че всички скачате на цените, а проблемът е че докато се стигне до цените този сайт има още много път да извърви
 
От: Е-Магазин / продажби

lqllqlq за цената сега погледнах грешката е моя скоро имаше корекция в цените и съм оправила само общата единичната съм я пропуснала. Не подскачам за цените просто си защитавам това което е написано защото мога да Ви гарантирам , че същите продукти в други магазини са на по високи цени с по лошо качество на снимките и с описание състоящо се от име и цена само. Материал, грамаж, размер това изобщо не съществува.

От сърце ме разсмяхте за името. ( това е супер обикновена фамилия с ... произход и всеки които я е чувал знае, че произхожда от там хората с тази фамилия са лекари в повечето случай.)

Да опитвам се да създам бранд не е лесно. Оценявам мненията Ви още в понеделник ще говоря с момчетата да оправят това което аз не мога а което мога се заемам сама.
Вече виждам грешката си исках да направя нещо различно от стандартите но по този начин избягах от клиентите.
Всички с който говорих в началото за домейна бяха против това име и все пак мисля, че е уникално. (не защото е мое)

Да трудно ми е с описанията не мога да разтягам локумите както се казва но какво описание да дам за двата ключодържателя червено и зелено цвете?
 
Последно редактирано:
От: Е-Магазин / продажби

Представи си как две млади госпожици си говорят и едната решава да се изфука с новия си часовник купен от мондесхакеепсакес точка ком само
 
От: Е-Магазин / продажби

Уферо представи си пък като каже че си го е купила от unicalni-podraci.eu - Другата как ще го запомни :)

Алинка и на най убитият продукт може да се напише прилично описание от 150 знака

Комплект от два ключодържателя специален подарък за вас и вашата половинка. Тези ключодържатели ще бъдат само още една брънка от многото неща които ви свързват.

Тука към края вече половината кифли почват да подсмърчат от умиление и вече си представят как ще го заключат само за тях си :)
 
От: Е-Магазин / продажби

Представи си как две млади госпожици си говорят и едната решава да се изфука с новия си часовник купен от мондесхакеепсакес точка ком само


Ха ха :D:lol:
 
От: Е-Магазин / продажби

Уферо представи си пък като каже че си го е купила от unicalni-podraci.eu - Другата как ще го запомни :)

Алинка и на най убитият продукт може да се напише прилично описание от 150 знака

Комплект от два ключодържателя специален подарък за вас и вашата половинка. Тези ключодържатели ще бъдат само още една брънка от многото неща които ви свързват.

Тука към края вече половината кифли почват да подсмърчат от умиление и вече си представят как ще го заключат само за тях си :)

Браво ...:)
 
От: Е-Магазин / продажби

като за начало задължително смени името не магазина + домейна.
това не мога и не искам да го прочета. (може ли да го напишеш как се чете?), според мен е абсурд някой да влезне директно в магазина ти (да напише името в адрес бара на броузъра)
предполагам, че трафика ти идва от търсене в гугъл и там ти е проблема, тази ниша е пренаселена, може да ти звучи гадно, но според мен трябва да си намериш друга ниша, защото парите които евентуално ще дадеш за адуърдс и/или сео, няма да можеш да си ги избиеш.
 

Горе