Започна новата световна война

От: Започна новата световна война

Само да спомена, че не е случайно посещението на Хилъри Клинтън само след няколко дни в България, уж по покана на външният ни министър. Сега ще почнат едни совалки на Балканите, Турция и Близкия Изток, а това е сигнал че скоро ще почват действия и от нас ще се иска нещо. Следете къде след България ще отиде Клинтънката или къде е била преди това и наредете пъзела.

Интересно какво ще искат от нас, макар че надали ще разберем ...
Вероятно ще се напомни на който трябва защо е бил подкрепен и какво трябва да гласува юни месец в Европейския парламент ако иска да продължава подкрепата за него. Американският посланник много натискаше в тази насока в последните години, но явно сме много инатливи и трябва по-тежка ръка.
 
От: Започна новата световна война

Ето как ще протече:

The solar system's going to get another asteroid belt. :mrgreen:

[video=youtube;J8QV91dp99U]http://www.youtube.com/watch?v=J8QV91dp99U[/video]
 
От: Започна новата световна война

СВЕТЪТ СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА

Най-авторитетният източник на разузнавателна и военна информация за Близкия Изток, DEBKAfile, ежедневно публикува данни за мащабните военни приготовления в региона. В публикациите си израелският сайт не се отклонява от радикалния, милитаристичен уклон, доминиращ в израелската държава.

Приемайки за даденост нуждата от своевременни агресивни действия срещу редица държави от региона, авторите на докладите в www.debka.com не се занимават с това да ни убеждават колко са черни израелските врагове и колко потърпевшо - еврейското племе, а се стараят да задоволят нуждите на постоянно увеличаващия се брой състоятелни клиенти, които плащат абонаментна такса, за да получават трудно достъпна информация за намеренията на оста Тел Авив – Вашингтон – Брюксел да потопи Близкия Изток в невиждан хаос.

От изнесените на сайта данни и от обективния анализ на събитията от последните дни се налагат следните основни изводи:

1. Подготовката за война е достигнала последна фаза и удар срещу Иран и Сирия ще бъде осъществен най-вероятно през пролетта. Генералният щаб на израелската армия провежда усилена подготовка не само за мълниеносни атаки на територията на враговете си, но и за масиран обстрел срещу еврейските градове и инфраструктура от поне три източника – Иран, Сирия и Ливан, както и за нападения от задния си двор – ивицата Газа.

2. Иран ускорено привежда армията си в пълна бойна готовност и се подготвя за ожесточена съпротива, разчитайки на съвременното си въоръжение, за да нанесе тежък двоен удар освен по Израел (иранските ракети с дълъг обсег могат да достигнат всяка точка от страната) и по затъналите в дълг западни икономики, които ще се озоват лице в лице с бездната след закономерния взрив в цените на петрола. Масло в този огън вече наляха някои азиатски страни воглаве с Китай и Индия, които заявиха, че не могат да се лишат от ирански петрол, въпреки настойчивите подканяния от страна на САЩ да се присъединят към санкциите срещу режима на аятоласите. Индия дори стигна по-далеч, като обяви, че заедно с Иран подготвят споразумение, по силата на което Делхи ще заплаща огромните количества ирански петрол, които потребява, в злато вместо в долари.

3. Страни от региона, като Саудитска Арабия, също се подготвят, закупувайки рекордно количество американска бойна техника и подготвяйки защитата на петролопроводи и рафинерии от ирански ракетни нападения.

4. Русия и Китай този път ще се противопоставят по-твърдо на поредното западно упражнение в смяна на режими. Москва и Пекин наложиха вето върху резолюцията в ООН, призоваваща Асад да се оттегли, а Путин вече е наредил на черноморските бази на Спецназ да бъдат в готовност да се отправят към Сирия, за да защитят Дамаск. В руската база Тарт на сирийското крайбрежие вече са разположени тежкият самолетоносач ‘Адмирал Кузнецов’ с още два бойни кораба. И реториката, и действията на могъщия авторитарен режим в Москва не оставят съмнения, че той е решен най-накрая да превърне подновената от десетина години Студена война в съвсем истинска.

И така, картите са раздадени, фигурите са наредени. Тел Авив – Вашингтон – Брюксел – Анкара – Делхи – Рияд срещу Москва – Пекин – Техеран – Исламабад и всички кандидати за ускорена фанатизация държави, преживели своята арабска пролет. Неутралните ще бъдат малцина в това гигантско тектонично разместване на съществуващия световен ред. А ако някой се пита защо ЦРУ и Западът отвориха пътя на ислямистите към властта в редица страни от региона, създавайки нови смъртни врагове на обградената еврейска държавица, е – ще трябва да намери отговора сам. Жокери не липсват…

http://planbg.blog.bg/politika/2012/02/05/svetyt-se-gotvi-za-voina.896438
 
От: Започна новата световна война

ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ СЕ ГОТВИ ДА УДАРИ ИРАН НАПРОЛЕТ

Израелската армия (Израелските отбранителни сили - ИОС) вече не крие приготовленията си за атака срещу иранската ядрена програма, най-вероятно през пролетта, и очакванията си за избухването на въоръжени конфликти на поне три фронта: срещу Сирия, ливанската Хизбула и палестинската Хамас в Газа.

Запасняци от командването на домашния фронт на ИОС са получили писма тази седмица, подканящи ги да вземат газовите си маски до края на февруари: "Броят на газовите маски е ограничен и ако не вземете вашата сега, може да останете без маска", е писал в писмото полк. Тирош.

На 31 януари се е провело учение за набиране на запасняци под вражески огън. "Войните, които сме водили в миналото не стигаха до вътрешността на Израел. Осъзнаваме, че следващата война ще бъде различна", обясни ген. Йехезкел. "Следващият път може да се очаква мобилизационните центрове за запасняци да функционират под обстрел". Учението е симулирало ракетни нападения от три посоки: ивицата Газа, Ливан и Сирия.

Две седмици по-рано парашутната бригада на ИОС проведе най-голямото си учение за последните 15 години: повече от 1000 парашутиста скочиха от небето над южен Израел заедно с командирите на военните си окръжия и ескадрони. Парашутната бригада на ИОС за последно проведе масово оперативно спускане преди 56 години над Суецкия канал. Спускането беше широко отразено от медиите и предавано по телевизията.

Израел събира под знамената и преглежда щателно въоръжените си сили.

Военните източници на DEBKA-Net-Weekly докладват, че учението е сигнал към Иран, Сирия и Хизбула, че израелската армия има достатъчно тренирани командоси, способни да достигат ядрени и ракетни цели при операции дълбоко във вътрешността на тези страни. То също демонстира, че ген.-майор Авитал, бивш командир на елитен разузнавателен отряд, който беше назначен за командир на новосформирания Дълбочинен корпус на ИОС (единица, формирана през 2011, за да координира операциите на ИОС с далечен обсег, както и операциите дълбоко във вражеска територия), може да разчита на достатъчно бойци.

Израелските военноморски сили също са подсилени - подводници са били добавени към флота на Червено море. В реч за повдигане на морала от 1 февруари началникът на генералния щаб на израелската армия генерал-лейтенант Бени Ганц заяви, че страната трябва да мобилизира всичките си военни ресурси за действие, в случай че икономическите санкции не успеят да спрат Иран в усилията му да разработи ядрено оръжие. Остава много малко време за учебни игри, защото след не повече от година Иран може би вече ще бъде ядрена страна, каза Ганц.

Той беше първото израелско официално лице, което заяви изрично, че Израел и армията й планират въоръжени действия срещу Иран.

Ганц също така призна, че Иран и съюзниците му са постигнали поне едно важно преимущество пред Израел: придобитите от тях балистични ракети с дълъг обсег им позволяват да атакуват всяка една точка от картата на Израел.

http://warsclerotic.wordpress.com/2012/02/03/israels-military-girds-up-to-strike-iran-this-spring/
Източник: Debkafile
 
От: Започна новата световна война

Де Мезиер: Малко вероятен е успехът срещу Иран

Германският министър на отбраната Томас де Мезиер предупреди, че успехът на Израел при военен удар срещу Иран е малко вероятен, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите му, за сметка на това, вредата в политически план ще е огромна.

Министърът е убеден, че ефектът от наложените на Ислямската република санкции до този момент показва, че това е начинът и така трябва да продължи.

Слухове за военен удар срещу Иран през пролетта и израелски обвинения за подготвяни ирански ядрени бомби се появиха по-рано.

САЩ също засега не подкрепят такава атака, а търсят изход от конфликта чрез дипломацията.
 
От: Започна новата световна война

Турция "вика" НАТО заради сваления самолет

Турция иска извънредна среща на НАТО по силата на член 4 от Хартата, уреждаща заплахи за сигурността на членовете на организацията, съобщава АП.

Постоянните представители на държавите-членки на НАТО ще заседават във вторник, след като Турция е помолила за консултации заради свалянето на неин военен самолет от Сирия.

Междувременно стана ясно, че останките от сваления самолет са открити. Те са локализирани на 4 200 фута дълбочина в сирийски води, съобщиха турски медии.




.............................



Айдийййй, това беше търсения повод да шибат Проститутката на Москва - Асад

В сряда самолетоносачите вече ще дебаркират в Средиземно море, а в неделя след финала на Европейското по футбол първите удари от базите на НАТО в Авиано или Измир ще бъдат Факт.

До 27 юли когато е откриването на Олимпиадата всичко трябва да е приклчило по познатия ни от "братски славянски" Шумадистан сценарий

PS

Юдейчето от КГБ Владимир Шаломович Путкин може да си налага вето в ООН колкото си иска, резултата ще е нулев.....за да не остане разочарован би могъл да направи една Бибитка на Кофи Анан
 
От: Започна новата световна война

Niks, оставам с впечатление, че си на страната на турците. Що така бе брат?
 
Последно редактирано:
От: Започна новата световна война

Аз съм само и единствено на страната Българите

Приятелите на враговете ни са и наши Врагове, в случая мастията на Кремъл - Асад въоражавана от Путин трябва да бъде наказана, като урок какво очаква руските хазари цапащи Българска Земя......а и за да може да стигнем да истинския сблъсък между братята Иранци и Хазарския Каганат Незаконно построен върху изконни Палестински Земи
 
От: Започна новата световна война

Сирия разполага войски близо до турската граница

Сирийски войски се струпват на 15 км от границата с Турция, обяви отговорен представител на бунтовниците, окачествявайки този акт като „демонстрация на сила", съобщи АФП.

„Това е демонстрация на сила пред лицето на турците, които засилиха присъствието си на границата със Сирия след инцидента със сваления самолет", посочи Мустафа Ал Шейх, председател на Върховния съвет на Свободната сирийска армия, воюваща срещу войските на режима в Дамаск.

В четвъртък турски медии съобщиха, че Турция е изпратила към границата със Сирия колона от военни автомобили и ракетна батарея земя-въздух, след като турски самолет бе свален от сирийската ПВО миналата седмица, цитирани от ИТАР-ТАСС.

.........................

Аскера ще изпробва достиженията на Руската (Сирийската) военна промишленост.....след финала на европейското ще има патаклама:twisted:
 
От: Започна новата световна война

Аз съм само и единствено на страната Българите

Приятелите на враговете ни са и наши Врагове, в случая мастията на Кремъл - Асад въоражавана от Путин трябва да бъде наказана, като урок какво очаква руските хазари цапащи Българска Земя......а и за да може да стигнем да истинския сблъсък между братята Иранци и Хазарския Каганат Незаконно построен върху изконни Палестински Земи

Niks-e, ама те руските хазари са на страната на Иранците. Някак си не виждам да има сблъсък между Русия и Иран, нещо бъркаш филма..


А поведението на дюнметата е повече от дразнещо. Ега ги сринат с земята!
 
От: Започна новата световна война

Niks-e, ама те руските хазари са на страната на Иранците. Някак си не виждам да има сблъсък между Русия и Иран, нещо бъркаш филма..


А поведението на дюнметата е повече от дразнещо. Ега ги сринат с земята!

Ич не бъркам, Владимир Шаломович го боли фара за Иранците той си защитава военната база в Средиземно море и Клиентите на оръжие

Те чети :

Защо Русия подкрепя режима в Сирия?

Военна база

Русия има военно-морска база в пристанищния сирийски град Тартус. Това е единствената средиземноморска база на Москва. Тя е и единствената извън територията на страните от бившия Съветски съюз.

Бизнес

Руският износ за Сирия само през 2012 възлиза на над 1 милиард долара, посочва Business Insider. Руските инвестиции в страната достигат почти 20 милиарда долара през 2009. Руската компания за строителство на газопроводи Stroitransgaz е инвестирала 1.1 милиарда долара в Сирия и има екип от над 80 руснаци, работещи там.

Оръжие

Русия е един от основните износители на оръжие за Сирия. Настоящите договори за доставка на въоръжение възлизат на над 4 милиарда долара. Почти всички сирийски бойни самолети, хеликоптери и ракетни системи са руско или съветско производство, подчертава Business Insider.

.................

Нека проверим колко му струват Оръжието и Хеликоптерите
 
Последно редактирано:
От: Започна новата световна война

Турция разположи и бойни самолети F-16 до Сирия

Турция е изпратила шест бойни самолета F-16 близо до границата със Сирия, след като сирийски хеликоптери са преминали близо до границата, съобщиха от турската армия, цитирани от БиБиСи.

Шест самолета са изпратени в района в отговор на три инцидента в събота, се казва в съобщение на турската армия, като се допълва, че не е имало нарушение на турското въздушно пространство.

Четири самолета са били разположени още в събота във въздушната база Инджирлик по повод преминали близо до провинция Хатай два сирийски хеликоптера, се казва в съобщението на армията.

По-късно два самолета F-16 са били разположени в база близо до Батман, в югоизточна Турция, след като сирийски хеликоптери са преминали близо до провинция Мардин, допълват от армията.

============

Преди олимпиадата ще има голем Кютек, усещам аз.......даже от другата седмица започват провокациите
 
От: Започна новата световна война

Турция разполага ракети земя-въздух на границата със Сирия, съобщи Анадолската агенция

22 юли 2012 | 17:20 | Агенция "Фокус"

Анкара. Турция разполага ракети земя-въздух на границата със Сирия. Това съобщи Анадолската агенция, цитирана от АФП.
Влаков конвой, превозващ няколко ракетни батареи, пристигна във вилаета Мардин в Югоизточна Турция, на границата със Сирия.
Според кадри, заснети от Ен Ти Ви най-малко пет превозни средства в конвоя са транспортирали ракети за въздушна отбрана.

===================

Аскера първи ще открие Олимпиадата преди официалната церемония:-o

Хазарина Путин ще е само зрител........за пореден път:lol:
 
От: Започна новата световна война

Нещата не вървят изобщо на добре.
Турция може да духа супата скоро време , а и ние както сме тръгнали да ставаме ГЪСТИ с Израел да не го отнесем и ние :(

"Бранейки режима на Асад, Китай и Русия бдят на стража не само на дипломатическия фронт. През юни се разбра, че двете държави планират мащабно военно учение съвместно със Сирия и Иран - и то не къде да е, а на сирийска територия и в сирийските крайбрежни води."

Ето и цялата статия

Китай е готов за Третата световна война

http://www.dnes.bg/world/2012/08/01/kitai-e-gotov-za-tretata-svetovna-voina.165244
 
От: Започна новата световна война

Дали САЩ и Израел имат сили срещу Китай, Иран и Русия? Аз не мисля, че имат голям шанс, но зависи кои ще въвлечат заедно с тях.
 

Горе