Зареждането на български Paypal акаунт вече е факт!

Мда, май нещо такова има: https://www.paypal-topup.bg/

Ще видим защо се случва това. Аз реално нямам много логично обяснение, но мисля, че нашите банки може да са частично от причината за това. Лошото е, че не видях от кога е анансмънта като дата, за да можем да го засечем с някое друго събитие.
 
От: Зареждането на български Paypal акаунт вече е факт!

Услугата се спира и за RO, и за GR. Няма да си затворят всички банкови акаунти (навярно само някои от тях) в BG/RO/GR, тъй като merchants ползват услугата им за получаване на domestic payments. Относно причината:

Due to the general decision of our company and PayPal, TrustPay won't provide you with this service in your country anymore. For more information about how it will be possible to top-up your PayPal account after this date, please, contact PayPal directly.

This message has been added on 4/11/2015 exactly. <--- 04.11.2015 като отговор на #41

We won't provide you with this service in these countries (Bulgaria, Romania and Greece) due to the internal decision of TrustPay and PayPal.
Услугата за мен беше нерентабила и неизползваема, отделно това авт. водеше до „link“ на local bank acc с PP, тъй като TP са link-нати пък с PP. Едно е просто някаква карта да бъде linked с тях, ДРУГО Е цял bank acc. Така, че дали ще я има или няма, за мен поне е все тая. Надявам се обаче това да НЕ е продуктирано от „internal решение“ на PP да добавят задължителното изискване за local domestic bank acc в такъв вид PP accs (за BG и RO, GR си го имат от доста отдавна) или простичко казано: „local bank confirmation“ (който е правил на Skrill знае за какво става въпрос).
 
Последно редактирано:
Алтернатива на TrustPay за захранване на Paypal баланс

Чета в акаунта, че вече не могло да се захранва баланса в пейпал, чрез TrustPay

On January 1st, 2016, PayPal Instant Top Up service in Bulgaria will no longer be provided by TrustPay (not on December 18th, 2015, as earlier communicated)

Да знаете някакви други алтернативи за захранване, освен money exchange с друг потребител?
 
Re: Алтернатива на TrustPay за захранване на Paypal баланс

А за какво ти е да го захранваш въобще, защо направо не си линкнеш карта и не плащаш така?
 
От: Re: Алтернатива на TrustPay за захранване на Paypal баланс

А за какво ти е да го захранваш въобще, защо направо не си линкнеш карта и не плащаш така?

Не искам да си линквам картата, много ги точат.
 
От: Зареждането на български Paypal акаунт вече е факт!

дръж си сметката празна с електронно банкиране, и не ти точат картата, а крадат паролата на акаунта с фишинг и троянци!
 
От: Зареждането на български Paypal акаунт вече е факт!

Колеги, сега в крайна сметка, след като услугата Top Up е деактивирана за България, може ли някой да сподели алтернативи за зареждане на акаунт?
 
От: Зареждането на български Paypal акаунт вече е факт!

Активират, деактивират, тези от Пейпал май не знаят какво искат.
 
Захранване на Paypal сметка от България

Здравейте,

От скоро започнах да се интересувам от PP.

Прочетох темата "Зареждането на български Paypal акаунт вече е факт!" във форума. До колкото разбрах от началото на тази година системата Topup вече не работи.

От google видях, че някои българи изпълняват ролята на трета страна и предлагат захранване на PP сметка през еконт и по други начини. Това ми се струва малко съмнително. Освен това и комисионните, които взимат за трансфера ми се виждат доста надути.

Имам няколко въпроса:
1. Какви са все още активните начини за превеждане на пари от България в PP след промените в края на миналата и началото на тази година(без да се посочва банкова сметка)?
2. Може ли да се захрани сметка на PP, чрез линкване на дебитна карта (напр. Visa Electron) от България(без да се посочва банкова сметка)?
3. Има ли сигурен и надежден начин за захранване на PP през трета страна в България?
4. Има ли и други начини за захранване на PP акаунта.

Благодаря ви предварително за отговорите.
 
Последно редактирано:
От: Зареждането на български Paypal акаунт вече е факт!

1. Преди Top-Up-а на TrustPay НИКОГА през годините не е имало вариант за захранване на PP през самият акаунт официално и легално. Т.е. говорим си за годините от 1999 до август 2013, а това са 14 години има-няма. Top-Up-а беше между август 2013 и края на декември 2015г. Едва ли е било проблем 14 години да я е нямало тази услуга, и никой да не е и разпитвал кога изобщо ще има такова нещо;
2. Не може. Никога не е и било възможно с Card да се захрани;
3. Няма. Само 3rd party exchangers, кои сигурни, кои не. Така или иначе размяната на PP пари е принципно грубо нарушение на PP AUP:

Prohibited Activities:

… (h) involve currency exchanges or cheque cashing businesses
Иначе всеки 2-ри щеше да го прави. Замисли се примерно аз що не го правя и множество др. хора, а не е като да нямаме такива възможности, нали?
4. Да. От осъществяване на легални продажби на физически или дигитални предмети, имайки доказателства за пращанията, sent items, etc., за да не може при последващ dispute/claim/chargeback отсрещния да си върне кинтите, т.е. върнати от твоя PP Balance.

Така, че единствения засега метод си остава простото… осъществяване на продажби. PP не се използва само за „покупки“, добре е да се използва и останалата част от функциите му.
 
От: Зареждането на български Paypal акаунт вече е факт!

Колеги, сега в крайна сметка, след като услугата Top Up е деактивирана за България, може ли някой да сподели алтернативи за зареждане на акаунт?

Колега мога да предложа такава услуга, имам няколко хилки в Paypal акаунта и ако искаш може директно със кешово плащане от твоя страна да те зареждам когато поискаш. Комисионна няма да ти взимам. И за мен добре и за теб. Последните години много теглих към банката и се чудя кога ли НАП ще ме погне за данъци.
Също и със биткойн да ми превеждаш е алтернатива.
 
За Trustly ccb акаунта трябва да е този с електронния подпис, нали? Няма да мина с light версията....
 
За Trustly ccb акаунта трябва да е този с електронния подпис, нали? Няма да мина с light версията....
Хм, лайт версията е предимно за наблюдаване, не може да се правят операции. ;) Което пак е нещо, но не съвсем. :)
 
А при коя банка не се изисква ел. подпис за акаунт с пълни права, който мога да използвам за да пълня PayPal-а.
 
Почти на всички. Да някои са със сертификати де. Знам, че пощенска са с кодове, а райфайзен с токън генератор. ДСК и Юникредит Булбан си имат също много интелигентно решение - юзър и пас. ;) НО нека хората дадат повече инфо,
 
Когато пробвам през ДСК ми изписва:
This payment method is temporarily unavailable, please try again later. :(
Някой със съвет за добра банка, подходяща за пълнене на пейпал? (без ел. подпис и добри такси)
 
Едно въпросче - при теглене на пари по сметка имаше ли такса?

Превалутирането виждам, че става по курса на банката получател, ако е левова сметката и важат таксите за получаване на пари, но има ли такса от самите пейпал?
 

Горе