Затварят Замунда и Арена!!

krasimir_770

New Member
Явор Колев: Ще затворим "Арена" и "Замунда". Вести.бг пусна статия по темата:

Ще затворим "Арена" и "Замунда" - сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с есемеси, заяви пред Про.бг началникът на сектор "Компютърни престъпления" при ГДБОП Явор Колев.
Ще изчистим пространството от интернет пиратите и ще сложим легални платформи, добави се той.
Не е проблем, че дребните юзъри свалят, проблем е когато тези пирати ограбват труда на авторите, подчерта Колев.
По думите му печалбата на посочените сайтове е около 200-300 хил. лв. месечно.
Според информацията на службите сирийски гражданин с името Ахмед стои зад "Замунда", а руснак - зад "Арена".

Делата от преди четири години срещу "Арена" и "Замунда" предстои да влязат в съда, но обвиняеми по тях в момента са само хората, които прибират парите, припомни Колев.
По неговия израз торент-сайтовете доставяли нелегално "няколко мола с интелектуална собственост".
Правото на свобода и обмен на информация не трябва да бъде ненакърнено. Трябва да бъдат приети такива закони, че авторите да контактуват директно с потребителите - такава позиция изрази пък блогърът Асен Генов, който пък е инициатор на протестите срещу следенето в интернет.
Според него дори и да бъдат забранени, торентите ще намерят друга среда.
Генов намира за притеснително, че за да се бори с интернет-пиратството МВР сключи "тайно споразумение с частна бизнес-структура", имайки предвид подписания преди два дни меморандум между вътрешното министерство и организациите на звукозаписната индустрия (IFPI) и издателите на бизнес софтуер (BSA)
Достъп на медиите до документа не бе осигурен.
Освен това по думите на Генов Сдружението на издателите на бизнес софтуер и Международната федерация на звукозаписната индустрия не представлява авторите и потребителите, чийто права са нарушени в интернет, така че с подписването на това споразумение става дума за лобиране.
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Забави се с пускането на темата, за това ще прехвърля това което писах в "другия" форум:
Арена и Замунда се намират в Холандия, която е офшорен тип страна - т.е. много рядко се закачат подобни сървъри. Вярно е, че и те си имат асоциация като нашата с кодовоте название BRAIN, които в последно време успяха да прогонят доста големи warez сайтове, като katz.cd от Worldstream Datacenter в китай (или някъде там май се намира в момента). Та първото и основно нещо - ГДБОП са с вързани ръце, защото сървърите се намират в страна върху която те нямат юресдикция. Второ - дори и от БРЕЙН да им укажат помощ, колко време ще е неубходимо да се преместят сървърите в Китай, Панама, Бруней и т.н.? Според мен това си е чиста проба популизам - Американеца се обади за пиратството и тоя нашия хубавец се появи от нищото, след като не се е появявал в медийното пространство от месеци (ако не година). И варианта с филтрирането, пак не е вариант, защото се сещаш, че не само замунда и арена ползват хостинг от leaseweb, а датацентъра им наистина не е малък. Това означава да се отрежат може би повече от 1/3 от хостваните в Холандия сайтове. А има и опция за рерутиране, като се ползват други АйПи адреси :) Та .. приказки, ей така, колкото да се каже, че се върши нещо.
А и сега се сетих за едно малко допълнение към темата:
afasta.com - 85.14.38.170 - ip info - Това дори си е колокирано в България. Линк за това какво се върши чрез този сайт - тук
rapidadd.com - 85.17.6.75 - ip info - Това вече е в Холандия! За съжаление не ми се праща смси, за да видя как точно им бяха събдомейните на сървърите, но информацията (филмите) се държи в България, поне български бяха адресите преди.
Първият сайт ползва днси - забележете - *.mp3-bg.com.
Вторият сайт ползва дните на медиауан, което си е българска история.
Та както е казано - не хванеш питомното, гониш дивото.
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Доколкото знам замунда се води собственост на някакъв казакстански ром, който са го накарали да подпише и никой си няма идея кой е и къде е :)
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Абе не знам ром ли е , ама е някакъв рязан май - "Мечо"

Според информацията на службите сирийски гражданин с името Ахмед стои зад "Замунда"
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Ще затварят Арена и Заминда...хахаха. Смешковци. :)

Малкто трудно без да имащ юриздикцията, необходима за да направиш това. Това да не му е на БГ сървари тук, където хостинга тук се задължава да го направи. Там е малко по-сложно, да кажа невъзможно. Ама нека се пробват. Като ги гледам всички в това правителсто е с големи топки, като се почне от лидера им. Абе палячи, да си е*** мамата. :)
 
Хъм онзи ден като излязоха новините за срещата на министъра на вътрешните работи са били подписани два анекса които казаха че са засекретени и не одговориха на журналистическите въпроси за тях. Та с това май дадоха жокер какво пише в анексите

няма да ги затворят ще им пресечът печалбите с смси от България (да се абонираш да гледаш филми онлайн без да сваляш) и може би рекламата...

И явно ще се опитат да въведът на пазара някои легален играч въпросът е колко ще струва легалният... че ако е 2,40 на филм едва ли ще има много потребители.....
 
Последно редактирано от модератор:
От: Затварят Замунда и Арена!!

Ако искат наистина могат да им ударят шалтера. Имам някои идеи, но няма да ги споделя, нека ЯК (Явор Колев) да си мисли сам ... хахахаха
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

На един народ му трябват хляб и зрелища. С парите, които получава българският може да си позволи само едното от двете. Съответно народът си купува хляб и остава без пари за зрелища. Когато Явор Колев, Бойко Борисов и компания осигурят на народа си достатъчно пари за хляб и зрелища, тогава да спират Арена, Замунда, Задунда и квото там им пречи. Дотогава да си опичат акъла, че като чувам тези глупости за вдигане на ДДС-то, май ще има ново проваителство изхвърлено насила от властта. Цъфнали сме и завързали, пенсионерите ядат по цял ден пържоли и кебапчета, че погнаха интернета - последната радост на гладния и озверял българин.
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Най-много да задължат интернет доставчиците да блокират достъпа до торентите, но това пак няма да е проблем, защощо може да се заобиколи. Въпреки това за потребителите, които не разбират много от интернет може и да подейства.
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Мда и ще се увеличи бройката продадени VPNи :) Нещо което е препоръчвано от arenabg.com за достъп от чужбина - http://fvpn.com/ който може да се тества безплатно, но е платено. Та .. и да блокират портове и да принудят интернет доставчиците да филтрират трафик към определено IP, българина е хитрец и ще измисли вариант :)
Та, пиратство ще си има, а господин Колев да му мисли.
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Не вярвам да успеят да направят нещо ама знаели се. Дори да ги затворят няма да намалят пиратството, нета е пълен с места от където да си свалиш каквото си искаш. Забраниха порното и какво стане няма порно нали? Под дърво и камък да търсиш няма да намериш. :lol:

Както каза @VtoriChepik голямата част от народа е беден и да иска няма как да си позволи да купува софтуер, филми, музика и т.н.

Пак искат да вдигнат шумотевица за да отклонят народа от истинските проблеми ми се струва. Бизнеса е на доизживяване, всеки ден нови безработни те са хванали за торентите. Те че нарушават авторските права ги нарушават ама мисля, че има по-важни работи с които да се занимават вместо да харчат парите на хората за глупости. :)
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Пътищата в страната са по-ужасни от всякога. Почти няма място без дупка. Аз често пътувам от София до Видин през Петрохан и само който минава от там знае за какво става въпрос. Цялата държава се разпада, а те тръгнали с пиратството да се борят. Пълна пародия е това.
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Ще се възродят DC Хъбовете :) :) :)
 
От: Затварят Замунда и Арена!!

Абе и ние не сме прави. Никой не обича да му копират съдържанието от сайтовете нали? Това е същото.

Отностно това, че има по-важни проблеми - вярно е, но неможе да се таботи само по някои проблеми. Свалянето на музика и филми колкото и да не ни се иска си е кражба. Не мисля, че има някои от присъстващите тук, на който му е приятно след 10 дневен труд по писане на статии и търсене на подходящи снимки, целият му труд да буде най-нагло копиран и поставен на друг сайт без никакво упоменаване на източника.


Според мен, решението е в изработнване на платформа, чрез която може да си заплатиш за гледането на филм или свлянето на някоя песен. Определено трябва да се помисли и за цената. Все пак за да ида да гледам дилм на кино плащам 3-4 лева. За да го сваля и гледам около 1 не е зле. Може да се направи и плащане с СМС или месечен абонамент.
 
ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Днес попаднах на тази статия и се чудя, как ще спрат сайтовете, щом се водят на чужди граждани и са хостнати извън България?
 
От: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Еми погледни го с каква мутроподобна депотатска маса се решава проблема (ако този на снимката е този, за който си мисля). Еми има начини да се спрат, но това го знаят хора, които има мозък и могат да мислят стратегически. Тия тук няма да се справят. Познаваме си стоката. ;)
 
Re: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

А къде изобщо се пращат sms-и? Какви ги дрънка тоя? Това го имаше преди години в арена само. Той дори не знае за какво става дума милия ...
 
От: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Еми не знае. Нали това разправям, абсолютни калъфи са ги сложили там.

СМСс се пращат при датата, за да се ускори свалянето, но пак е досъпно. Да всеки път с + 45 сек., но е достъпно. Абе не се притеснявайте. За да направиш това (таква крачка) ти трябва мозък, хъс и опит. Тоя не му чета в очита ди има и една стотна от едно от тези неща. Но нищо, нека някой като него се занимава с това, за да не направи нищо, че някой друг туко виж има шанс. И това ли трябва да е визията на един човек, който се показва пред медиите. Прилича на мутра, ама тия тия дето се бият по крайните квартални кръчми, защото анцунга му е леко по евтин от този на другия хомо саписенс. Егати пародията. Абе енджой дъ шоу. :)
 
От: ГДБОП спира "Арена" и "Замунда"?

Когато спират сайтове, знам, че директно спират достъпа до даден домейн за потребителите на дадена държава. То сайтът си продължава да съществува, но не се зарежда в България.

Примерно YouTube е забранен за някои държави поради авторски права.
 

Горе