999888

Member
Имам сайт с 200 посетители дневно - всички от Германия.
От гугъл адс печеля по около 120 евро на месец. Като сложа хостинга, и като декларирам остатъка нищо не остава.

Доколко е нормално сайт с 6000 уникални месечни посетители от държава където рекламите са скъпи гугъл да плаща около 120 евро. Моля който иа опит да сподели?

П.С. Трафика е изцяло органичен от гугъл - нямам реферал трафик нито ботове нито нищо друго освен органик

PavelAndreev

Well-Known Member
Модела да печелиш от адсенс отдавна не е актуален. Трябва да монетизираш трафика по друг начин. А ако имаш достатъчно голям трафик, за да печелиш от адсенс, то има много други варианти, за да изкарваш повече пари от него.
Тоест смени си бизнес модела.

contra

Well-Known Member
Нелоша печалба за Адсенс.

Виж дали има някоя рекламна мрежа дето да плаща повече + работи на немския пазар.

Firefly

Well-Known Member
Ако от 200 посетители вземаш толкова пари, евала. Не знам какво повече искаш от гугъл адс при положение, че това е минимум посещения :) Работи в насока да си увеличиш посещаемостта просто. Направи ги 2000 и ето ти 1200 евро примерно...

Green Bars

Well-Known Member
Зависи на каква тематика ти е сайта де, ако е нишов и/или свързан с определен тип продукти, то се пробвай да ги продаваш/рекламираш чрез афилиейт

999888

Member
Ако от 200 посетители вземаш толкова пари, евала. Не знам какво повече искаш от гугъл адс при положение, че това е минимум посещения :) Работи в насока да си увеличиш посещаемостта просто. Направи ги 2000 и ето ти 1200 евро примерно...
на мен това ми е целта, но много трудно се ранква по хубави думи, конкуренция голяма, с 200 статии в блога ако ги ъпдейтна ще подскочи по някои думи, ама как се ъпдейтват толкова статии, трудна работа

999888

Member
Зависи на каква тематика ти е сайта де, ако е нишов и/или свързан с определен тип продукти, то се пробвай да ги продаваш/рекламираш чрез афилиейт
чел че амазон дават 3 % (освен за дигитални абонамети на прайм където дават 20), това ми се струва много малко - и съм чувал че кукито им било 3 дневно, което е супер тъпо. Статиите повечето не са ми много подходящи, но вероятно и това ще пробвам скоро. Блгодаря

999888

Member
Модела да печелиш от адсенс отдавна не е актуален. Трябва да монетизираш трафика по друг начин. А ако имаш достатъчно голям трафик, за да печелиш от адсенс, то има много други варианти, за да изкарваш повече пари от него.
Тоест смени си бизнес модела.
Да - в момента го сменям с мембършип модел. Обаче началните резултати са зле - имам 100 регистрации за месец и половина, но никой не се е конвертнал на платено членство. Аз исках да има и това и реклами от адсенс, защото мисля не пречи. Даже мисля че не пречи да имам и афилиет линкове т.е. всичко възможно каквото се сетя.

Сега се опитвам да разбера, какво пречи на конверсиите, странно как пък никои досега не плати членство, може би е скъпо, аз им искам 30 евро (а в тях даже има ДДС) - освен да се пробвам с по ниски цени

Green Bars

Well-Known Member
Мани го тоя модел на мембършип, значи ти е калпава нишата щом си се ориентирал към този модел.
Смени си нишата с нещо по-масово ориентирано - техника, детски стоки, почивки и тн

PavelAndreev

Well-Known Member
Да - в момента го сменям с мембършип модел. Обаче началните резултати са зле - имам 100 регистрации за месец и половина, но никой не се е конвертнал на платено членство. Аз исках да има и това и реклами от адсенс, защото мисля не пречи. Даже мисля че не пречи да имам и афилиет линкове т.е. всичко възможно каквото се сетя.

Сега се опитвам да разбера, какво пречи на конверсиите, странно как пък никои досега не плати членство, може би е скъпо, аз им искам 30 евро (а в тях даже има ДДС) - освен да се пробвам с по ниски цени
Така като чета какво пишеш, според мен си адски далеч от нещата и даже не ьнам какво да те посъветвам. Адски смешно изглежда мембършип+адсенс реклами. Изобщо като видя реклами в сайт различен от новинарски и затварям.
Поогледай малко конкуренцията си.

DurRiad

New Member
Здравей, колега,
На моя блог съм писал статия за Ezoic - това е технологична компания в сферата на рекламата, партньор на Гугъл. Те използват изкуствен интелект и арбитражни методи, за да "вдигнат" печалбите на сайтове от реклами /показват повече подходящи за потребителя реклами в най-различни формати/.
За тях съм виждал, че успяват да увеличат доходите няколко пъти от реклама на сайтове от развитите страни.
Минусът на тях е /както и при други технологии за реклами/, че доста често сайтовете зареждат по-бавно.
Езоик обаче имат свои начини на кеширане, така че този проблем може до някъде може да се преодолее.

alexkuzmov

Well-Known Member
Имам сайт с 200 посетители дневно - всички от Германия.
От гугъл адс печеля по около 120 евро на месец. Като сложа хостинга, и като декларирам остатъка нищо не остава.

Доколко е нормално сайт с 6000 уникални месечни посетители от държава където рекламите са скъпи гугъл да плаща около 120 евро. Моля който иа опит да сподели?

П.С. Трафика е изцяло органичен от гугъл - нямам реферал трафик нито ботове нито нищо друго освен органик
Какво предлагаш на сайта?

alexkuzmov

Well-Known Member
Брат, то е ужас за позлване, реклама след рекламата след рекламата, изкачащи прозорци и какво ли още не.
Ако е сайт за обяви, направи го сайт за обяви, защото в момента е сайт за реклами.

$INeed$

Well-Known Member
Адсенс доколкото знам се позлва от сайтове с значително по-висок трафик. Не е чудно, че си на такива пари. ;)

Както писаха по-горе колегите - пробвай афф., пробвай някакъв дропшипинг, друга мрежа. Няма ли нещо локлано там?

IvanKirov

Well-Known Member
А защо ползваш външен хостинг, и не си пуснеш тукашна фирма с 10% ДОД?
Туй нещо и на стара щайга ще върви у вас.

$INeed$

Well-Known Member
А защо ползваш външен хостинг, и не си пуснеш тукашна фирма с 10% ДОД?
Туй нещо и на стара щайга ще върви у вас.
Това пък що за съвет е. :) Човекът иска да изкарва повече пари от сайта, не са спестви и да прави скъсаняшки изпълнения. Трябва му трафик, интерактивност (уникланост) и определено идея защо да съществува този сайт.

Горе