За референдума на Слави

90% от информацията, която се линква в раздел Политика е пълна смешка и дори не си заслужава да се коментира. Да копнеш някакъв линк и да гледаш сеир не е представяне на аргументи. Щом с две изречения мога да ви оборя източниците на информация, прави си сметката колко са читави. Становището на "великите" политолози е откровена манипулация, защото разглежда недостатъците на новото предложение без да посочва предимствата му спрямо сегашната система за избор на депутати. Няма система за избор на народни представители, за която да не могат да бъдат намерени един ферман с аргументи против. Важният въпрос, който политолозите не са разгледали, е дали предложената система е по-добра от старата? За мен няма абсолютно никакво съмнение, че е така. Изводите също са съмнителни, особено тази глупост: "няма основание да очакваме положителните ефекти върху политическата ни система, които вносителите подчертават", която не почива на никакви аргументи и няма как подобно нещо да бъде изведено като извод от предходните им съждения. Това е псевдонаучен стил на изразяване. Пишеш разни глупости и после представяш изводи, които нямат нищо общо с изложеното в статията.
 
Щом с две изречения мога да ви оборя източниците на информация, прави си сметката колко са читави.

КАК точно ги "обори" не разбрах? С изречението "Потърси научните трудове на тези тъй наречени политолози и ще разбереш колко може да се вярва на разсъжденията им." УАУ! Ти си готов за дебати по БНТ! Хаха Коми-тактиката е на ниво, определено.

Становището на "великите" политолози е откровена манипулация, защото разглежда недостатъците на новото предложение без да посочва предимствата му спрямо сегашната система за избор на депутати. Няма система за избор на народни представители, за която да не могат да бъдат намерени един ферман с аргументи против. Важният въпрос, който политолозите не са разгледали, е дали предложената система е по-добра от старата? За мен няма абсолютно никакво съмнение, че е така.

Аргументирай се тогава след като за теб няма никакво съмнение, че е така. Или да ти се доверим просто. Хайде, дай аргументи. Смешна работа...дървената философия те тресе отвсякъде.
 
Какви аргументи да дам срещу тъпата тролска тактика да се обвинява всеки, с който някой не е съгласен, че е комунист? Това е най-висшата форма на безсилие в един спор и когато бъде приложена считам, че съм спечелил по възможно най-категоричния начин.
lFNRbTg.jpg
 
ОБОЩЕНИЕ:

EGraphix
: Показва статия за това как над 30 университетски преподаватели от Българската асоциация по политически науки са излезли с АРГУМЕНТИРАНА позиция по въпроса за промяна на избирателната система.

Test: Казва, че по научните трудове на тези политолози се разбира, че не може да се вярва на разсъжденията (аргументите) им.

ЕGraphix: Изтъква, че когато Test не може с аргументи да обори дадена теза, маргинализира източника на информация (коми-тактика)

Test: Не дава аргументи, но според него важният въпрос, който политолозите не са разгледали, е дали предложената система е по-добра от старата? За Test няма абсолютно никакво съмнение, че е така.

RealMoney: Иска аргументация на твърдението на Test.

Test: Казва, че няма да дава аргументи защото е спечелил "по възможно най-категоричния начин"

tumblr_njqe76RH0v1rrx588o1_500.gif
 
Опитват се да ме убедят, че спускането на партийни парашутисти в парламента ще се прекрати, ако вместо да избирам преференциално между 20 партийни кандидати, за когото аз си избера, ми се спусне един единствен кандидат, който партията, която подкрепям си реши. Кажи честно? Изборът на един единствен е по-плуралистичен от изборът между 20 !? Щял съм да бъда по-добре представен, защото "народният избраник" щял да бъде с 50% +1. Кажи честно? Когато моят избраник отпадне на балотажа, макар да е събрал 49%, кой точно ще представлява моите идеи и виждания в парламента? Опонента му, който аз не понасям ли? Ами нали ако съм искал, той да ме представлява, съм щял да гласувам за него. Доверието в депутатите избрани с 50+1 на втори тур, щяло да бъде по-голямо. Кажи честно? Нима, когато ме задължат да избирам между двама кандидати, които не харесвам подкрепата ми към един от тях е истинска? Ами хайде тогава да сложим квадратче "не подкрепям никого" на балотажа и да видим кога ще си изберещ каквото и да било с 50+1 гласа
1f609.png
Който си мисли, че мажоритарният вот ще промени статуквото в парламента, може да погледне резИлтатите от последните местни избори и да види от кои партии са кметовете. О, извинявай има и изключения като Ценко Чоков! Вероятно тази промяна се търси в парламента?
 
Тука малко риториката е интересна, кой какъв бил преди и видиш ли нямал тежест ...
Тест, тук е показан проблема с first past the post:
Пича ме съмнява да има някакви политически взимания давания, така че може си спокоен, ако онези експерти са просто "експерти"
Нали говориш за по-добри неща, та е ето ти алтернатива:

И най-добър модел:

Надявам се да не намериш косури, че е използвал примери с животни и затова да не става ...
 
Тези клипчета са интересни, но в тях са разгледани проблемите на американската избирателна система. Те са президентска република, а ние парламентарна и имаме съвсем различно политическо устройство и избирателна система. При нас и проблемите са съвсем различни, тъй че не виждам приложими моменти от клипчетата. Както вече писах в темата, всяка система си има своите проблеми, въпросът е да изберем нещо по-добро от това, което имаме в момента. Безпроблемни решения няма. Сега на изборите за Народно събрание реално не избираме кои ще са депутатите. Народните представители не са никакви народни представители, а някакви анонимни фигуранти, които са там само защото са верни на партията си и толкова. До момента не съм виждал на живо човек, на който да му харесва това.
 
Не е истина как всички медии отрязаха конференцията на Слави от живо излъчване. Даже bTV я спряха на десетата минута...
 
Не е истина как всички медии отрязаха конференцията на Слави от живо излъчване. Даже bTV я спряха на десетата минута...
Цирк и пак няма да ни зачетат въпросите, не се минават тия 50%. Супер. :) Направо да благодарим на хората, които защитиха позицията си (каквато и да тя) като не гласуваха за референдума. :)
 
Не е истина как всички медии отрязаха конференцията на Слави от живо излъчване. Даже bTV я спряха на десетата минута...

КонспЕрация ? :) Доволен ли си от мажоритарното гласуване? Радев и Цецка, ай да ти е честито.
 
КонспЕрация ? :) Доволен ли си от мажоритарното гласуване? Радев и Цецка, ай да ти е честито.
От мажоритарното гласуване съм доволен, а резултатите от президентските също са напълно нормални с оглед на вариантите, които бяха предложени за избор.
 
От мажоритарното гласуване съм доволен, а резултатите от президентските също са напълно нормални с оглед на вариантите, които бяха предложени за избор.
Абе честно казано нещо не е наред, Цачева не трябваше да е с такъв вот според това, което лично ние си правим като допитване към приятели и познати. Почти не познавам, да не кажа, че не познавам, човек, който да си е дал гласа за нея, пък отива на балотаж. Нещо пак изглежда крива работата. :) Ама какво да се очаква. Колкото до референдума, за което е и темата - и аз съм доволен от това какво се е получило като краен резултат. :)
 
Колкото до референдума, за което е и темата - и аз съм доволен от това какво се е получило като краен резултат. :)

И какво се получи като краен резултат? Слави напомпа мускули и надъха феновете.
 
  • Like
Реакции: Sky
И какво се получи като краен резултат? Слави напомпа мускули и надъха феновете.
Още нищо, гледам, че още се клати около 47-50% по предварителни данни. Не се знае дали ще мине. Поне аз нямам такава информация. Дано има промяна в това отношение. Все пак много добре се разграничават двете крайности в самата анкета от 3 въпроса. :)
 
Добре че не мина идиотския референдум. Това ни остава да имаме мажоритарен вот и тогава няма да се отървем от дву-партиният модел.
Аз гласувах с 2 не-та, само на третия въпрос за субсидиите гласувах ЗА.

Също съм много против задължителното гласуване!!! Въобще задължителните неща са гадно нещо!
 
Почти не познавам, да не кажа, че не познавам, човек, който да си е дал гласа за нея, пък отива на балотаж.
И аз не познавам, но сигурно защото има доста хора, които ги е срам да си признаят.
 
И аз не познавам, но сигурно защото има доста хора, които ги е срам да си признаят.

Да, затова и резултатите на Марешки бяха по-високи от предвижданите. При него има скрит вот, хората ги е срам да си кажат.
 

Горе