За Uber

От: За Uber

от как го спряха uber се върнах на старата схема - drink and drive

иначе има и по читави таксита в София, една две компании държат приемливо качество, но като и там ми се случиха кофти водачи/измислени тарифи реших жълта кола повече не.
 
@blackout8, да зле са много. Тук намаляне на цени никога няма да има. :( Напротив, ако могат още да ги вдигнат ще е супер. :)

@Rechstanwalt, не, не е така, защото фирмите дават хляб, и от там вече каиша е изпусна яко. мен като краен потребител, както съм и на uber, не ме грее кой знае колко каква е фирмата, че си е изпълнила еди какво и че е сертифицирана. Аз реално виждам един идиот, а като влезна преди това в таксито бранда на фирмата, към която е. Натам не ме интересува кой какъв. Както и теб сигурно не те интересува, че при 2-3 лоши рейтина на някои шофьор от uber, излита от системата. Нали? За това фирмата е изцяло отговорна за това и всичко друго не е логично. А те ако искат да ги дават на рента и на маймуни да ги карат, но аз като клиент си търся качеството. За жалост не го намирам и за мен фирата е виновна, защото по системата на долу е стигнала до това ниво.

Всички знаем за кой си писани законите, и ще е много наивно да си мислим и че се изпълняват за всеки. По тази логика с uber трябва да излетят копърките, както и тези, които взимат от някой кола на рента и реално не се води към фирата, а на рента към някой, който е към фирмата. Което за мен е пак някакво прескачане на закона, но това явно е малко неудобно за някои, защото и това е един вид двуличие. Така, че бате, някак нещата, ако ще са законни пак трябва да имат друг вид. :) За това казвам, че закона и само за "не наши" хора, за другите някак е Ок всичко. А то реално не е ОК. ;)
 
От: Re: За Uber

Овче, козе, бате щом те кефи сегашното качество на таксиметровите шофьори....заповядай, изцяло са твои. :)
От yellow съм супер доволен. Имат и апп-че с което можеш да повикаш директно такси, без да има нужда да звъниш. Има рейтингова система и прочее. Има картово плащане в такситата (въвеждат го). Значи, аз разлика с прехваления убер и тях не виждам. Освен, че не са нелегални, разбира се.
 
От: За Uber

[video=youtube;ms2fVUK0BLA]https://www.youtube.com/watch?v=ms2fVUK0BLA[/video]
 
Не съм се возил на тях, само Ок-ите, 1 долаф, 1 евро и тия кретени от 1682, или нещо такова. Супер зле са и 4-те. Като последните удрят дъното по всички точки. :)

Иначе апове, супер че имат. Това си е еволюция, определено. И разработено при това. ;) А как са с цените, защото те и зелените бяха идея май по-дебели. ;)
 
От: За Uber

Качвам се на такси. Наложи се. Млад, мазен, натокан мангал! Но колата е чиста, без смрад, приятна музика.... Викам аферим, бравос значи. Ши го фаля тоз. Но!
Но поглеждам по едно време брояча, поглеждам километража, после пак и опааа, тоя ме... извозва... на дубъл. Доставя ме на адреса и ми иска 4.30 лв. Давам 5.00 и той - мерси!
- Шшшшш, алооооу, ми нямали да ми върнеш ресто, а? - е не толкоз просташки, де, аз.
- Ми 4.30 е...
- Да, бе, 70 стотинки....
- Ми нямам. Имам само 50 ст.
- Ами добре, бе, що ти не ми вземеш 4,00 лв., а аз трябва да ти дам 5,00.
- Добрееее, бееее ето ти един лев.
Вземам го и тръгвам. След малко чувам да се свири след мен. Вървя си. После чувам и топуркане. Обръчам се - младия ромски морж се набира подире ми.
- Ай кат си много отворен, ти що не ми върнеш сега ти 70 ст.?!
- Съгласен! - на момента аз - ама нали си неграмотен, та не ми се обяснява, та ей ти 29 ст., толкоз имам.
- Ей, много мангал съм возел, ама такъв като тебе не съм - умозаключи шифиорчето.
Няма да влизам в подробностите от разговора/монолога му, свързани с... ти знайш ли кой съм аз, знам ти номера на колата, ей сега ш'звънна и т.н. Попитах го простичко - искаш ли да те счупя от бой?
Искаше..., ама да съм изчакал да звънне на баща си, братята, комшиите, колегите, Тони Стораро, неговия баща, син и комшии и прочие...
Е, ако беше без Тони Стораро как да е, ама така...не мога... тръгнах си.
Оставих го да се чувства велик победител и да направи почетен тур за обиране на овациите! Абе направо Волен Сидеров пред клекшоп.
А аз страхливо и тихомълком се заоглеждах, накъде беше арменски поп, че само той ни остана да се оплакваме!

Ив. Ив.
 
От: За Uber

Защото темата е за Юбер, затова ли акцентът е колко са ужасни таксиметровите шофьори?
Май забравяме, че навсякъде (почти) отношението е такова.
В смисъл...почти навсякъде някой се опитва да "преметне" отсрещната страна, отношението е грубо (често просташко), така че тя обстановката като цяло в БГ е една такава...озъбена и смърдяща.
 
От: Re: От: За Uber

Uber за Китай:
...Uber обещава да се съобрази с новите изисквания...
Значи като става дума за 1млрд държава можело да се съобразят а тук отказват дори съдействие на органите. тцтцт цт.
 
Re: От: За Uber

Ами...в държавите, където ще се съобразят, ще съществуват.
В останалите...не.
Това ще е май единствения голям бизнес внесен от вън, който ще се съобрази с нещо тук. :) Много ме кефят някои...uber онова, uber това, и отиде да си купи неконтрабантни цигафи от Лафка. :) Супер....и го има момемта, че в едни държави лиценз се взима по един начин , други - по съвсем различен. ;) Тук знаем реда на взимане и как става. Няма да се учудя, ако са искали в началото, но са ударили греда... Ако се опитват да минат тънко...и аз съм против съществуването им...но имам чувството, че нещо друго е водещо тук.
 
От: Re: От: За Uber

Това ще е май единствения голям бизнес внесен от вън, който ще се съобрази с нещо тук. :) Много ме кефят някои...uber онова, uber това, и отиде да си купи неконтрабантни цигафи от Лафка. :) Супер....и го има момемта, че в едни държави лиценз се взима по един начин , други - по съвсем различен. ;) Тук знаем реда на взимане и как става. Няма да се учудя, ако са искали в началото, но са ударили греда... Ако се опитват да минат тънко...и аз съм против съществуването им...но имам чувството, че нещо друго е водещо тук.
Blinky, нормално е лицензионният режим в различните държави...да е различен:)
Но, според мен, не са се опитвали да извършват дейност съгласно националното законодателство.
Все пак те се опитват да прокарат една нова идея, която е различна от това, което много(не само нашето) законодателства не познават.
Така, че наистина позицията спрямо тях не може да бъде крайна - от една страна спазването на законите, но от друга - все пак законите трябва да се изменят според промените в обществото. Сега нещата не са като преди 10 години. И от тази гледна точка, да има промени, които да допускат иновативните идеи на пазара.
На мен лично съществуването на Uber ми допада. Не може да съществуват само "старите модели".
Но, какво пък значи на мен лично, когато на практика са в разрез със закона? Хубав или лош, той е такъв към момента и трябва да се спазва.
Не мога да игнорирам"професионалното си изкривяване" и да не проследя цялото поведение в производството пред КЗК. Двете дружества "отнасят" И глоба за отказ за предоставяне на информация.
Любопитна съм много какво ще реши ВАС, но това няма да бъде скоро. :)
 
От: Re: От: Re: От: За Uber

За това си говорим....и това е що годе добре. :)

И 2-те таксита бяха чисти и миришеха приятно. Единия шофер си мълчеше, другия се разговори но с нормален разговор.
Или сменяй града или се откажи от такситата.
 
От: Re: От: Re: За Uber

Как каква е? Такситата остават - Uber изчезва. :) Ако ще ме вози съден за убийство шофьор, предпочитам да се влача по корем до там, за където съм тръгнал. :)

Аз се отказвам.
 

Горе