Идея за инвестиция?

Anonymous24

New Member
Здравейте, моля да ми дадете някакви идеи какво мога да направя в двуетажна сграда с обща площ 500кв/м намираща се в малко населено място (село). Идеите да не са от рода на заведение или хранителен магазин защото в този район няма смисъл от това нещо. Разполагам с 30 000лв. Имам някаква идея за производство на разсад, но не знам на какво точно да бъде.
 
От: Идея за инвестиция?

За гъби култивирана Печурка мисля, че ще стане, но с климатик/ци. Ако имаш и двор, може и пчелни кошери плюс овощни дървета. Обаче и за двете неща трябва доста четене. Магазин "всичко по левче", ако няма. Колкото до твоята идея за разсад, разходи се до най-близкият пазар и виж какво се предлага и търси. Успех! :)
 
От: Идея за инвестиция?

Строителен склад / железария.
Между другото идеята за производство на разсад не е никак лоша, какъвто и да е разсада според мен първо трябва да се проучи пазара и да се свържеш с евентуални бъдещи клиенти (оранжерии , земеделски производители и подобни), не всички си отглеждат сами разсада.
 
От: Идея за инвестиция?

Мислил ли си освен сградата, да придобиеш и земя някъде наоколо и да се занимаваш с растениевъдство или животновъдство. Има и европейски програми за субсидиране на такива проекти, може да проучиш. Освен това натуралното производство в момента е фоста търсено и много хора купуват зеленчуци, млечни продукти, месо от малки ферми, градини и т.н , така че вероятно няма да имаш проблем с пласиране на продукцията. За село това е единственото, което си заслужава според мен
 
От: Идея за инвестиция?

Нещо с замеделие, защото има много търсене и много европеиски приекти. Дори финансират 100 % определени неща на тази тема.
 
От: Идея за инвестиция?

С 30к, можеш да вземеш точно 100 кошера - тук говоря, за най-ефетквините на пазара конструкции + пчели.
Ако има около селото в радиус на 3 км, гора/земеделски площи и не си алергичен към пчелите е чудесно.

Ако до селото в 10-15 км в радиус има каравеферма можеш да вземеш торта и да го ползваш за храна на калифорнийски червеи, които после преработват торта в био тор. С 30к, ще са дори и много при допотопното отглеждане, което е сега в БГ.

С разсадат е добре също.

Още мога да изброявам, но ти трябват солидни познания в това, което ще правиш.
 
От: Идея за инвестиция?

Интересни идеи ми дадохте за което съм благодарен, но днес се замислих дали не мога да ползвам част от помещенията за склад на авточасти и да направя онлайн магазин, а след време ако потръгне и физически магазин в някой от по големите градове. Как мислите дали е добра идея или пазара е пренаситен с такива онлайн магазини?
 
От: Идея за инвестиция?

Направи разсадник за краставици, домати като например :)
 
От: Идея за инвестиция?

В какъв район се намира, обитаван ли е, кой ще работи в обекта- местен или някой ще пътува, охраната? Все неща които може да обезсмислят всякакво начинание при наличие на хиляди свободни складови площи в големите градове на много добри наеми.

Относно онлайн магазин за части- вече почти никой не държи такива на склад, а работят на процент с големите вносители, отделно мисля че всеки има по някой познат монтьор или продавач в такъв магазин и се урежда с намаление при нужда.
 
От: Идея за инвестиция?

За шафран трябва да има гоеми площи до колкото знам, а той разполага с двуетажна сграда[emoji6] въпроса е какво може да се отглежда в затворени помещения, защото на село складове и тем подобни е безмислено, не са много вариантите според мен, ако сградата разполага със земеделска площ около нея вариантите ще са повече.
 
От: Идея за инвестиция?

За какво например?

Според мен един овощен разсадник ще добре, продава си фиданките и ако се труди няма да остане гладен. А ако селото е близо до голям град може и декоративен, но там продажбата на растения е малко по сложна.
 
От: Идея за инвестиция?

А какво мислите за ферма охлюви? Уж имало пари там, а и едва ли ще измрат....
 

Горе