Избори за Народно събрание 14.11.2021

Ще гласувам за

  • ИМА ТАКЪВ НАРОД

  • ГЕРБ – СДС

  • БСП за БЪЛГАРИЯ

  • ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

  • ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ

  • ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ

  • ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА

  • ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ- НФСБ и ДРУГИ НЕИЗВЕСТНИ

  • АТАКА

  • ВМРО

  • ВОЛЯ

  • ВЪЗРАЖДАНЕ

  • Бонус Партия (Жан го нема, това е най-близкото) - РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО

  • Няма да гласувам


Резултатите ще са видими само след гласуване.
"Стратегическият план е документът, на чиято база в следващите години българското земеделие и селските региони ще бъдат финансирани с 8 милиарда евро..."
...за да *бът *айката на българското [биологично, геннонередеактирано] земеделие и селските райони (някой ако не се сеща, нещо не е в час). В тоя смисъл "върнат план с 200 забележки" - най-вероятно поради невежество - звучи повече от положително и като рядка възможност за малко протакане на унищожаването на [биологичното, геннонередактирано] българско земеделие и селските райони.

Просто прегледайте например как още преди април миналата година ЕС призоваваше за „ преосмисли“ относно ГМ култури .

На 11-и май списание European Biotechnology Magazine съобщава :
Европейската комисия започна своята последна консултация относно дерегулацията на новите техники за развъждане в селското стопанство
Което е горе-долу нещо такова, цитат:

"За да цитирам Националния институт по селскостопанска ботаника (NIAB), законодателството би „извадило определени техники за прецизно отглеждане извън обхвата на ограничителните правила за ГМО“ .

По същество това ще види новите „генно - редактирани ” храни като различни от старомодните „генетично модифицирани ” храни и следователно не подлежат на същите правила и надзор.

Заявената разлика е, че редактирането на гени , за разлика от генетичната модификация , не въвежда ДНК от други видове. Следователно, на практика, просто ускорява това, което потенциално би могло да се случи естествено с течение на времето.

Сега може да си помислите, че това е само семантика и че такъв закон просто ще осигури вратичка за ВСИЧКИ „генетично модифицирани“ храни, за да могат просто да се ребрандират като „генетично редактирани “ храни и по този начин да избегнат регулация. Но това е отвратително цинично и те е срам, че дори си го помисляш."

Във Великобритания вече дялкат проектозакон-вратичка.
Който се интересува, или се съмнява в това, просто може да погледне цялата топ медия и научните медии напоследък. (Има една цяла интригуваща статийка по въпроса, дето съм постнал в друга тема. Но мн дълга.)
 

Къде си Бойко Рашков? Вече бизнесмените и бизнесдамите изчезват хахах
 
В момента в 'неделя 150' Лорер обяснява как приготвят последното хапче против корупцията - закон според който по донос(сигнал) министърът на финансиите може да отнема имущество, да налага банкови запори и т.н.
 
Има ли ги реално тези 25 ст за бензина или няма. Има ли го някъде по някои бензиностанции.
 
Има ли ги реално тези 25 ст за бензина или няма. Има ли го някъде по някои бензиностанции.
Още не. В момента изчакваме да ги вдигнат с 50 ст. на литър и чак тогава ще ги намаляват с 25 ст.
 
Уауу, явно отдавна не съм влизал в тая тема, доста променени нагласи виждам за кратък период от време хах.

Почти всички с проруски нагласи гласуваха за най-проамериканската партия. Ти да видиш обективното им мислене с подписи на руски... :)
 
Всъщност ги избраха хората на ДБ. Там не знам колко проруски нагласи може да има. И разбира се, тия от ИТН, където не може да се говори за преобладаване на руски нагласи. Може да се види, кои паднаха с най-голям процент при вторите избори на СК. След 32 години останките от СДС все още нямат риторика, която да смени анти-комунизъма. Въпреки, че комунизъм няма отдавна. Съответно и ще се борят за минаване на границата.

Проруските нагласи дойдоха от припознаването на Радев и някои с най-голям рейтинг от СК, например Стефан Янев. На следващи избори сигурно ще е още по-раздробено. На сумати места гласовете за Радев в изборите за президент и тези на ГЕРБ за Парламент бяха диаметрално противоположни. И въобще доколкото е вярна социологията, а колкото и да е чудно обикновено познават. И без значение дали Янев ще се пише консерватор, Радев дистанциран от Русия, и в двата случая повечето, които гласуват за тях са проруски настроени. А вероятно важи и за Манолова.

Така, че долу-горе може да се направи една сметка, при положение, че ДБ все пак влезе в Парламента, колко точно е разликата между про и анти-руски и американски настроени, и разликата е около двойна. В момента има едни 20-на процента ПП+
ДБ+ИТН., реално под 10, а колко ще е активността, еми пак ще е малко.

Доста хора и тук се опитват да демонстрират "златната среда" но не се получава.
 
“В най-скоро време ще бъде организирано посещение във Франция на президента Румен Радев и премиера Кирил Петков. В тяхната делегация ще има и представител на външното ни министерство. В Париж се очаква те да одобрят предложение на Еманюел Макрон, което да вдигне ветото за започване на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

Това съобщиха пред БГНЕС участници в последния коалиционен съвет, който се проведе в петък вечер, 27 май. Източниците ни са от различни политически формации и всеки един от тях поотделно потвърди информацията, която съобщаваме.”
 
Били сме на 2-ро място по поскъпване на хранителните продукти в ЕС.
Само допреди година някакви икономисти разправяха колко вредни за икономиката са стойностите близки до нула, защото инфлацията дърпала икономиката напред...
 
 

 
Разбираш, че форума е мъртъв когато и след подобен цирк никой не пише за него ;)
Даже не знам за какво говорите. Няколко дни не съм се интересувал от новини. Та за какво става въпрос?
 
Селско изпълнение от страна на дебилчето от кировата партийка. Не, че и Костадинов постъпи правилно, като се върза на провокацията.

Ето, реанимирахме форума, изваждайки го от комата. Ура, другари!
 
Даже не знам за какво говорите. Няколко дни не съм се интересувал от новини. Та за какво става въпрос?
Защото беше зает да търсиш снимки на младата Урсила Дер Лайнен и да ги сравняваш с тези на Шарапова. :D
 
Защото беше зает да търсиш снимки на младата Урсила Дер Лайнен и да ги сравняваш с тези на Шарапова. :D
Просто си направих един timeout от светските неща.
 

Горе