:О Видях, че има нов отговор и не обърнах внимание изобщо, че е стара...Темата е от 2015, най-вероятно бърни отдавна е разчистил.
Иначе мангустите я вършат чудно тая работа, ама трябва яко да ги контролирате какво правят, а и да внимавате да не е за горене, че после всички го дишаме тоя въздух.
Принципно в София големите боклуци могат да се оставят до контейнера, но не ги взимат баклукчиите - те нямат това задължение. Има си общинска организация която прави това с едни бели самосвалчета минават от време на време.
Много като вас правят така, а други със знанията че могат да го възстановят го взимат изхвърленото и го правят като ново, не малка част от ''новите '' мебели реално не са нови. Брат ми миналата година беше в германи, натоварил буса с мебели, които възстанови и ги продаде с доста голяма печалба. Разход около 1700 лв, печалба чисто около 4 000 лв.... Боклука за един е злато за друг казали 'ортаБаси как съм се прецакала.
Миналата година изчистих тавана, при което целият двор се превърна в клошарско сборище. Като дойдоха мангустите с камиона да изхвърлят кофите (седмичния график) ги попитах дали може да натоварим всичко директно в камиона. Падна един пазарлък, докато ме изнудиха да ги "черпя" за услугата - 30 лв. На всичко отгоре, тия си харесаха повечето неща и си ги отделиха, вместо да мятат отзад при боклука. Така хем си взеха някакви полезни за тях неща, хем си им платих като поп... Европейска работа.![]()
Теб определено ще те номинирам за предприемач номер 1 за 2018 година!:О Видях, че има нов отговор и не обърнах внимание изобщо, че е стара...
Много като вас правят така, а други със знанията че могат да го възстановят го взимат изхвърленото и го правят като ново, не малка част от ''новите '' мебели реално не са нови. Брат ми миналата година беше в германи, натоварил буса с мебели, които възстанови и ги продаде с доста голяма печалба. Разход около 1700 лв, печалба чисто около 4 000 лв.... Боклука за един е злато за друг казали 'орта![]()
Защо, аз си се занимавам с уеб дизайна, но имам хоби да оправям разни стари неща и да ги реновирам, не съм продавал, правя ги за себе си или подарявамТеб определено ще те номинирам за предприемач номер 1 за 2018 година!
Защо, аз си се занимавам с уеб дизайна, но имам хоби да оправям разни стари неща и да ги реновирам, не съм продавал, правя ги за себе си или подарявамАз по-скоро съм в дъното на предприемачеството, може би и под него
![]()
По-горе ако прочете, точно тук сие бизнес, но с предлог че се продава за новоТова също е предприемачество и като цяло става за много добър бизнес, но за съжаление не е и в Байганистан...
По-горе ако прочете, точно тук сие бизнес, но с предлог че се продава за ново![]()
![]()
Но, да ако например намери някой стар класически гардероб от ония огромните и тежките, надали ще го възстанови да го продаде, всеки ще го разпознае и всеки ще каже, бе ти луд ли си тоя китук
![]()
![]()
![]()
Инак, имам позант в Англия се занимава само с това, от времето когато даваха едни по Дискавъри англичанитре, не американците
Ние сме писюри, тука масово старите мебели или се изгарят или гният в някой двор, много рядко отиват да се изпозлват, реновират и т.н.Продават го нов за да лъжат балъците. Последните 2 години ползвам стари мебели за изработка на едни сандъци. С колкото дърводелци работех при рязането на ПДЧ-то всички се кефеха на качеството му. И чоерк разбираш винги би избрал реновирана мебел от преди 30 години пред нова от картон
Точно.Има и друго старите мебели от 80-те са с ПДЧ - 20 мм, новите са 10-12 мм
То да е само ПДЧ-то, едни си купиха комплект маса със столове на промоция за 150 лв. Е аз като видях какви сламки са тия столове паднах, тежа 64 кила, като седнах на единия, като се разклечи целия и толкова му беше, другите оцеляха малко повече времеСтарите мебели нямат трошене, масивно дърво, само лека реставрация и като нови. Новите пдч боклуци само на външен вид ги изпипат и като седне някой попрекалил с пиците се пръскат по шевовете.