Искате ли да живеете на село?

tanipo

Well-Known Member
Абе какво пречи да съм на село и да си бачкам по проектите, даже плюсовете са следните:

1. Няма много шум и дистракции от съседи.
2. Няма нужда да пилееш време да търсиш къде да паркираш и да изминаваш големи разстояния.
3. Имаш широта, а за нас колкото по нашироко толкова по добре за акъла, можеш да си направиш офисче, ако ще от дъски да си сковеш на двора, да има къде да си закачиш едно табло със схемите на проектите.

И всякакви такива неща....Седиш си на село, трупаш парите по банковите сметки, вечер гледаш звездите докато пушиш една хаванска и пиеш едно шотландско...сутринта ти носи Пена яйца пресни, Гана мляко, дядо Вучко месце....ти хем ядеш истинска храна, а не химическите формули на някой луд лабораторен плъх впрегнат на работа от лошите корпорации...палиш на двора един огън...врътваш шишчетата...през това време може да си цъкаш на лаптопа...
 
С огромно удоволствие бих живял на село. Планирал съм го за след някоя година. Ако нямах деца вече да съм се спасил от тази смрад. Сутрин само докато стигна до офиса и вече съм се нервирал 5 пъти. А живея на 3 само на километра от него.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Е, аз съм си на село. Лошото е, че няма какво да изплющиш. Българи почти не останаха, само мургави.
 
Re: От: Искате ли да живеете на село?

Е, аз съм си на село. Лошото е, че няма какво да изплющиш. Българи почти не останаха, само мургави.

еее ти ме утепа. оФце поне няма ли :)?
 
  • Like
Реакции: Test
От: Искате ли да живеете на село?

jackosz не беше ли жена :)? Винаги можеш да си намериш другарче от вънка, въпрос на маркетинг, малко ли сайтове за запознанства има, кеф ти българи, кеф ти чужденки, можеш да си ги каниш уикендите на барбекю.
 
От: Re: От: Искате ли да живеете на село?

А аз съм на 500 метра от единия от магазините си , и докато ида също ще се ядосам за нещо...или някой ще ме занимаве с някоя простотия...
 
От: Искате ли да живеете на село?

Има брат, 10 овце и 5 кози, ама се чака на опашка :lol: Абе има и една наборка, но с нея трябва да си " На 2 големи" дамаджани по 5 л.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Сори, или заради аватара или заради подобен на някой ник те бъркам. Е, няма ли девойки около тебе, не може да няма нищо...в съседните села няма ли нещо??? Предполагам повечето с мераци за на село, като мене вече са на по над 30г. и с партньори...иначе за някой млад човек може би това би бил проблем за гаджетата намирането.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Лошото на селата е, че обикновено има липса на магазини, както хранителни, така за техника или дрехи, а да не говорим, че в много от тях понятието Интернет липсва и да има, скоростта е убийствено ниска. Именно поради тази причина си живея в малко градче, където всичко от гореспоменатите си е на лице и проблеми с спокойствието нямам :)
 
От: Искате ли да живеете на село?

Бих искала, обаче ще имам проблеми.Първо - нета ще слаб. Второ, няма кой да копа градинката, не си падам цветарка изобщо. Трето - ще ме изядат вълците през зимата - на село къщите така са строени, че като дойде голям студ, канализацията тотално замръзва и се размразява чак напролет. Ако бях някоя яка жена, тип яка кобила, да, ама съм 158 см дребен тип, няма да мога нито дърва да цепя, нито градина да оправям, мани. Мъжа ми не ще да чуе за село по никакъв начин. Трябва да го вържа със сиджир и да го закарам там. Противно му е само като си помисли. Селото е и за хора, които могат да стават рано, защото и да нямаш животни, а аз няма да имам такива, които се ядат, защото няма да мога да ги заколя, при положение че им знам имената и ми са симпатични, все пак ще имаш куче или коте, а то завалията, също ще иска да яде рано сутринта.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Тук хранителни магазини не липсват, 5 са само законните, има фуражен завод, цех за месо и колбаси , цех за птичи продукти, а интернета е 12 мб. Проблема е, че българите са решили да живеят в града в апартамент 50 кв. вместо в къща на 2-3 етажа с двор и басейн. Не го разбирам честно, ходя в града само по работа и бързам да се върна, преди задръстванията в 5 часа. Дори циганите тук живеят в къщи на 2 етажа с алуминиева дограма и климатици.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Кофти е и отоплението. Не знам колко от вас са мислили, но да отопляваш къща си е доста сложно. Има едно лесно и добро решение. но цената му почва от 60 000 и едва ли е по джоба на всеки да го направи на село. Къщата е предимство (тишина, нямаш съседи, правиш си каквото искаш и никой не може да ти каже копче, имаш си някакво дворче в което лятото да отмаряш и т.н.), но и голям недостатък (отопление, почистването на 2 етажна къща отнема по 1 ден на всеки 7 горе долу в чистене, недай си боже нещо стане и няма кой съсед да ти помогне я с бутане на колата в снега я с нещо друго). Другия голям проблем е, че в повечето села черното население наделява 3/1 спрямо бялото. Оставиш ли я тая къща без надзор за повече време и може и тухли да не ти оставят от къщата. Отделно са станали все по нагли и дори през деня ти надничат през прозореца и трябва да се оборудваш поне с 2 кучата и някакво огнестрелно оръжие (за лов примерно...). На мои познати посред бял ден в едно село на 9 км. от гр.Пловдив се е вмъкнал мангал през висока ограда и е надничал през прозореца докато вътре са били жена му и дъщеря му. Нали осъзнавате какво може да стане ако са повече от един или е някой смел...
 
От: Искате ли да живеете на село?

За това след малкия апартамент тук се гледа и за малка къщичка някъде в прованса. По възможност близо до града, в който пребивавате офисиално с бизнесчето си.

Аз го виджам така:

1. Апартамент в големия град, в който сте си сега. Не голям, но за сметка на това уютен
2. Една къща в покрайнините на града - поне на мин. 20-30 км. от него, за да се усети, че си далеч от всичко
3. Един джип за къщата
4. Една малка кола за града

И вече с това как се чувстваш, правиш каквото искаш. ;)
 
От: Искате ли да живеете на село?

Аз попринцип живея извън Варна. На 5-10 минути съм от Варна.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Може пък и да не българско селото. Мен от известно време все ме влече да разглеждам едни селски къщи в Португалия...
 
От: Искате ли да живеете на село?

Аз попринцип живея извън Варна. На 5-10 минути съм от Варна.

Да не си до Аладжа манастира - вилната зона, на горе. Ако си там, си за завиждане. :) То е на толкова от Варна. :)

Това визирам и аз за къща в покрайнините на град, голям град. :)
 
От: Искате ли да живеете на село?

В Америка на това, за което си мечтаем всички му викат предградия. Близките до нашите градове села вече започват да се превръщат в подобно нещо и определено там е истината. Хем да си на 10-15 минути с кола от града, хем да ползваш предимствата на селото.
 

Горе