Искате ли да живеете на село?

От: Искате ли да живеете на село?

Ха, сега докато взема квартира бях в Борово при брата на приятелката ми

1. Всяка вечер под балкона без изключение се събират пияници и викат ама до сутринта
2. Понеже е до кръстовище на булевард 24 часа имаш чувството че танкове ти минават през главата, на сутринта се събуждаш с главоболие още в 5 като тръгнат автобусите и трамваите и няма минутка без шум, ама минутка
3. точно под балкона ( на 5ти етаж е ) има някакъв супермаркет дето денонощно му бучи климатика, та чак витрините на библиотеката вибрират

Как изкарах там не знам, втори път няма да се подложа на такова нещо, но не знам тия хора които живеят там как издържат. И във Варна съм в центъра ама такова чудо няма....
 
От: Искате ли да живеете на село?

1. Всяка вечер под балкона без изключение се събират пияници и викат ама до сутринта

Този проблем е най-лесно решим. Забранено е да се пие алкохол на подобни обществени места и можеш да подадеш сигнал до полицията за нарушаване на обществения ред. Те имат право да ги предупредят, глобят и разгонят. Не е проблем да се подава много пъти сигнал в случай на рецидив.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Ми не знам, казаха ми че било така от години, не ми се вярва никой да не се е опитал да направи нищо по въпроса. Явно тия са някакви непоправими. Иначе аз ако живеех там щях 100% да дигна скандали
 
От: Искате ли да живеете на село?

Важно е да се държат под контрол кварталните пиянки, защото ако ги оставиш да правят каквото искат може да стане инцидент. Нашите веднъж бяха запалили едни гуми близо до блока. Аз изобщо не се замислих и се обадих на пожарната. Дойде кола и ги угаси. Не знам после какво са им казали, ама повече не е имало проблем. Пак си пият на една пейка, но вече не пречат на никого. Просто трябва да се действа твърдо и безкомпромисно, но без да се стига до крайности.

А иначе, селото си е мечта. Особено тези, които са на няколко километра от голям град. Получаваш спокойствие и бърз достъп до всички услуги на цивилизацията. Какво по-добро от това?
 
От: Искате ли да живеете на село?

За цигарата ок, ами представете си да ви се изсипе цяла кофа с боклук на главата!!! Това се случи на един мой приятел. Градчето не е толкова голямо - 70 000, но все пак. Вървим си ние и някаква смряд се изсипва на главата му, представете си изумлението на всички, когато го погледнахме и от него висяха обелки от картофи, черупки от яйца, мазни торбички и всякакви такива приятни неща. Другото интересно нещо е манталитета на хората.

Случка 1
Пътувам с автобус към Чехия, картинката ясна - пълно с работници, предимно мургавички, но има и по-бели, не съм расист и не ми пречи, но като цяло пътуването е ад. Никой не се съобразява с другия, най-честа картинка - някой си сваля маратонките, с които е от 2-3 дена и настава адската смрад, към него се присъединяват още 5-6 участника и екстаза е пълен. Телефон на високоговорител бумка ретро чалга тип - Слънце мое, Доко-доко - проблем никакъв. В автобуса пътуваха едни французи и просто ме досрамя, когато им гледах физиономиите. Не бяха раздразени, а изумени

Случка 2
В градчето, което живея сложиха нови кошчета за боклук навсякъде. Кмета излезе печен и прави доста ремонти по града, може да си краде ама поне върши някаква дейност. 30 дена след обновяването им местния вестник публикува сегашното им състояние - смазани от шутове, изкъртени, откраднати и т.н. Много е мъжко да ритнеш кошче, това определено значи, че си супер опасен и не трябва да се занимават с теб.

Селенията е пълна, както в столицата, така и в останалите градове. Най-лошото в случая е, че обвиняваме политици, медии, америка, папата и кой ли не за състоянието на страната, а жалката истина е, че ако България можеше да обясни на българите, колко струват и за какво стават, щеше да има кървави сълзи. Не може да твърдиш, че си европеец, да се водят преговори за развитие на страната, а в същото време ученичките да снимат порно клипове по класните стаи, учениците да се друсат, а населението да не излиза от кръчмите. Ние знаем само да се оплакваме и да разрушаваме. Какво бъдеще има държава, в която идоли са Андреа, Алисия, Преслава, Слави Трифонов и компания, а управляващите са бивши мутри, разследвани от КГБ и т.н Подвижен цирк.
 
От: Искате ли да живеете на село?

да разбира се .......какви големи села има пълни с готини п*тенца...... с язовир и гора..... кеф ти пресни марулки краставици доматки каквото се сетиш без химия в него ..........чист въздух........дори и джойнт пресен може да си сееш :lol:
 
  • Like
Реакции: Alf
От: Искате ли да живеете на село?

Че големите градове се превърнаха на села.Събрани са от кол и въже.Като дете си спомням,че в петък пред блока децата се брояхме на пръсти,нямаше ги колите на пракинга,всички отиваха на вилите си-родните места.
 
Искате ли да живеете на село? Селото - моето място за живеене!

О, Блинки, съвсем насокоро това с цигарата ми се случи. Падна до мен, добре че минах по-вдясно, а не по тротоара. "Човека" дори не беше на балкона, май по инерция си я беше хвърлил.
Аз имах месец, в който 2 пъти ми се случи. Само в единия случай успях да забележа ловкия пушач и му направих забележка, в другия, не успях. И тези прасета ще възпитават деца. Дупе да ни е яко на всички. Сина му сигурно след цигара, ще изхвърли и жената през прозореца, защото е приключил и с нея. До там ще стигне деградацията по мой нескромни наблюдения. Но дано не съм прав. :) Като човек оптимист силно се надявам да има оправия, но затъпяването започна да става масово явление. Хората не мислят и защо да го правят. Това е труд и време, а и примера за подражание в стил "Много като тебе плакаха" не вдига много летвата. Та всичко си има логично развитие на нещата.

И край нас има такива. Проблемът е сезонен и повсеместен. За съжаление на полицията не й пука и оставя идиотите да правят каквото си искат. На всичкото отгоре повечето мотори са нерегистрирани, без номера и застраховки.

Край всеки, който е около булевард или главна улица има такива. Но и за да успокоя и другите, ще кажа, че все повече камикадзета го практикуват и по малките улици в ранните часове. За това, да кажем, че са навсякъде. Не е да мине кротко на 2ра, тихо. Няма такова нещо. Колкото по-ефектно, толкова по-добре. Пък и да може като седне на ракия и салата с другите недоразвити паразити да имам какво да им разправя. Примерно как е събудил половин Надежда или нещо такова.

За това още се придържам към алтернативата (което ще ми стане някой ден основно) - къща. Много кретени има тук. И сега някои дупенца не са си сменили гумите и допълнителен ефект е свиренето им. Лошото е, че има вероятност да кара с тях и зимата. :)

Много минуси последно време има града и основен фактор за това е човека живеещ там. Просто селска работа.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Аз живея в село на 5 км. от голям град и единствените предимства на живот в големия град, което виждам, е ако си наемник в града пътуването ще е по-малко, по-голям избор за любителите на нощния живот и за незадомените по-голям шанс да си търсят половинка. Всичко останало е само минуси, които понижават качеството на живот. В селото в което живея има 5 магазина, 1 от които голям, основно училище, детска градина, няколко джипита и зъболекари, магазин за строителни материали и домашни потреби, 2 аптеки, няколко заведения, административни сгради, редовен транспорт до града, половината улици са на асвалт, интернет покритие от всички оператори, изобщо всичко, което му е нужно на човек в ежедневието. А за по-екзотични стоки или нужди - града е на 10 минути с кола и не се усеща като нещо далечно и трудно достижимо. Някой спомена за трудностите с отоплението на къща, по-специално за хамалогията и мръсотията от отопление на твърдо гориво. Това наистина е така, но от една страна може да се мине на климатик, както и много хора в града го правят, а от друга страна изборът на алтернативно отопление е много по-голям в сравнение с града. Дори има възможност да се избегнат недостатъците на отопление с твърдо гориво(мръсотия, зависимост от електроенергия, хамалогия), чрез изграждане на локално парно в избено помещение и да се използва естествена циркулация на водата с по-широки тръби, и съседно помещение за горивните материали. Пак ще има малко хамалогия, но при една добра изолация и дограма, поддръжката ще е по 15-20 минути на ден. Не вярвам на някой да му дотежи толкова, като се имат предвид плюсовете от живот в самостоятелно жилище. :)
 

Горе