Каква е разликата между бедните и богатите?

Богатите хора се концентрират върху състоянието си, докато бедните се концентрират върху доходите си.

Това ми звучи малко подозрително и е в разрез със всичко останало, не трябва ли да е на обратно?
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

:) докато карат коли за 1000лв и имат телефони за 1200лв :) няма се оправят хората
това са сигурно 80-90% от Хората под 30 годишна възраст имащи книжка
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Или нещо като Притчата за ЖЕЛАНИЯТА

На края на Вселената имало един магазин. По него нямало рекламни табели отдавна – веднъж ги отнесъл ураган, а новият собственик не забил и един пирон повече, защото всеки местен жител знаел, че магазинът продава желания.

Магазин бил огромен, човек можел да си купи почти всичко: огромни яхти, апартаменти, брак, пост вицепрезидент на корпорацията, пари, деца, любима работа, красива фигура, спечелен конкурс, луксозни коли, власт, успех и много повече. Не се продавали само живот и смърт – с това се занимавал централният офис, който се е намирал в друга галактика.

Всеки, който влизал в магазина (имало и такива, които никога не са ходили в магазина – само си седели у дома и сами си желаели…) първо научавал цената на своето желание.

Цените били различни. Например, една любима работа струвала отказ от стабилност и предвидимост, готовност самостоятелно да се планира и структурира собствения живот, вяра в собствените си сили и разрешаване на себе си да работиш там, където искаш, а не там, където трябва.

Властта струвала малко повече: било необходимо човек да се откаже от някои свои убеждения, да бъде в състояние да намери рационално обяснение за всичко, да бъде в състояние да отказва на другите, да е наясно с това каква е цената му (и тя трябва да бъде достатъчно висока), да си позволи да казва „Аз“, въпреки одобрението или неодобрението на другите.

Някои цени изглеждали странни – брак можел да се получи почти без нищо, но щастливият живот бил скъп: личната отговорност за собственото щастие и способността да се радваш на живота, да знаеш собствените си желания, отказ да се съобразяваш с другите, способността да цениш това, което имаш, да осъзнаваш собствената си стойност и значение, риск от загуба на приятели и познати.

Не всеки, който влизал в магазина бил готов веднага да си купи желание. Някои виждали цената и веднага се обръщали и си тръгвали. Други дълго стояли в размисъл, като броели парите си и се чудели откъде да вземат още.

Някои се оплаквали от високите цени, искали отстъпка или се интересували от промоции. А имало и такива, които давали всичките си спестявания, за да получат заветното си желание.

Щастливците били оглеждани със завист от другите купувачи, които говорели, че собственикът на магазина е техен приятел, и затова им е дал желанието така, без никакъв труд. На собственика на магазина често му предлагали да направи цените по-ниски, за да се увеличи броят на купувачите. Но той винаги отказвал, защото качеството на желанията ще пострада.

Когато питали собственика дали не го е страх, че ще разори, той поклащал глава и отговарял, че по всяко време ще има смелчаци, готови да поемат риска на живота си, да се откажат от познатия и предвидим живот, способни да повярват в себе си, имащи сили и средства, готови да платят за да се изпълнят техните желания.

А на вратата на магазина вече стотици години висяла обява: „Ако желанието ви не се изпълнява – това означава , че все още не е платено….“
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Ето още една интересна историйка, която започва като виц за мутри и има неочакван край:)

Хубава история.
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Роба се ражда РОБ, господаря се ражда Господар- Конфуций!

в това се крие разковничето и истината за бедни и богати
 
От: От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Роба се ражда РОБ, господаря се ражда Господар- Конфуций!

в това се крие разковничето и истината за бедни и богати

Това означава, че вярваш в предначертаноста на съдбата, демек който му е писано ше забогатее останалите не се морете нема смисъл.
Остави малко надежда и за бедните плебеи де:)
 
От: От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Това означава, че вярваш в предначертаноста на съдбата, демек който му е писано ше забогатее останалите не се морете нема смисъл.
Остави малко надежда и за бедните плебеи де:)

ти така ли го разбра?
има 2 варианта- единия ти , който каза и другия значи
ако по душа си роб роб ще си цял живот,
господар ли си по душа дори и беден да си
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Така ми прозвуча:)
Ясно, че който се роди с робско мислене няма как и т.н.т......., това предполагам имаш в предвид?
Но може да бъде разбрано и по друг начин интерпретации колкото искаш.
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Няма значение дали си таксиметров шофьор, земеделец, шивач или каквото и да било. За да забогатееш трябва "здраво бачкане", както е написал колегата, но не само. Не може да мислиш, като работник и да станеш началник. Главно е въпрос на мислене. Успеха за таксиметровия шофьор е днеска да вози примерно 50 човека и да прецака 40... Успеха за работниците във фирмите и предприятията е да се скатават поне час от работното време. Говорил съм с доста колеги работници, умни, млади момчета, по-големи от мен с повече опит в живота, но с "бедно" мислене. Питал съм ги защо не търсят по-добра работа, защо не опитат нещо... Не може да си 30-40 годишен човек и да живееш с 400 лева заплата. 90% от тях никога не са и мислили за собствен бизнес, повечето отговори са от сорта на - "А да бе друга работа.. От 400 лева да мина на 500 и за какво... Тука съм свикнал, знам как да се скатавам..." и така нататък, но 100% от тях си мразят работата. Не го разбирам това...

От обяснението ти не става ясно как със здраво бачкане се става богат? А само, че определени хора обичат да се скатават, други да мамят и така да съществуват без да забогатяват.
Какво значи "да опиташ нещо ново"? Още повече мъже по-големи от теб? Ти конкретно какво би опитал с ... богатото си мислене? И какво си открил, че би работил, което да не мразиш и да забогатееш едновремено?
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Попринцип мислих да не отговарям на остроумния ти отговор .. Якото бачкане е да започнеш собствен бизнес и да блъскаш яко докато го докараш до ЦЕЛТА , към която се стремиш . Защото да правиш пари или да си богат се постига след като станеш финансово независим , което е следствие на много работа ,правилно планиране и много грешки , които се трупат с работене .
А за богатите земеделци отиди до Добрич да видиш колко са бедни земеделците .

Много грешна представа имаш и за ученето , успешните хора четат и учат постоянно . Ходят на курсове и други форуми за личностно израстване .

Ти изглежда си от онези хора които си мислят ,че да станеш богат от беден трябва да измислиш ГОЛЯМАТА ИДЕЯ и бум на следващия ден си No1 :D :D

Не мисля, че отговорът ми е толкова остроумен, но мерси за оценката.
Аз съм от хората, които обичат да им се обяснява простичко и с примери.
Не знам по Добрич как са, но по повечето села и земите около тях пустеят и не виждам по външни белези да просперират и да са богати.
Напротив, голяма част от хората излизат в чужбина, за да работят и да "забогатяват" със здравото бачкане. Колко забогатяват и то там е друг върос.
Не може да е толкова лесно да си направиш собствен бизнес и от утре да започнеш да богатееш. Не става просто. Трябва ресурс и възможност. Толкова е трудно, че ако зависеше само от работоспособност и кой колко декара домати може да прекопае щяхме да се разберем.
Бизнес за какво? Финансово независим лесно се става единствено като крадеш, а не като продадеш една ябълка или щайга, а после вложиш спечеленото в дърво с ябълки и изведнъж компанията ти станала "Епъл".
За това не харесвам теоретиците.
Представата ми за ученето е различна от това което знам за ерудираността, да. Но това не означава, че решавайки да учиш и кандидатстваш медицина ще успееш да се изучиш. Чисто физиологично мозъкът ти е ... "изхабен". Баба ти или родителите ти как се справят с компютрите? В този смисъл, не че е лошо, но няма как до безкрай да успяваш да се научиш на нещо.
Който може и има възможност не пречи, но .... сетих се наскоро като разговарях с една жена на 30 + която е била добра програмистка, но сега вече не се занимава с програмиране. Питам я "Защо?" (т.е. това не й е професията от която да богатее), и тя обясни, че само като наблюдавала и имала впечатления от младите си колеги ... не може да ги стигне дори да чете денонощно. Мозъците им са устроени по друг начин сякаш- бръсначи, машини.

Накрая, аз съм от онези хора, които съм видяла много повече богати, които са станали богати не със здраво бачкане, отколкото такива, които са се гърбили цял живот и продължават и след пенсия, но просто не могат да си създадат собствен бизнес, защото вероятно са ... с недостатъчно креативно и вдъхновено мислене, опит и добри и точни близки за "съпорт" и ще си останат само с якото бачкане.

За това, ако може по-конкретни примери и съвети от забогатяли :twisted: с "акцент" на вида "бачкане", за да съм сигурна, че ако от другата седмица отивайки да бера череши аз при всички положения ще забогатея берейки ги ден и нощ, докато започнат да ми викат Каси-Черешата 8) ще забогатея немедлено!
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Каси-Черешата 8) ще забогатея немедлено!

а защо да не е сливи?
Их че кеф знаеш ли Каси-Сливата ни подмина с лимузината :|
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Толкова си забавен ...
Ако не си ти да ме усмихваш никога нямаше да знам какво е веселие.
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Толкова си забавен ...
Ако не си ти да ме усмихваш никога нямаше да знам какво е веселие.

важното е да има щастливи хора!
но я ми кажи
мъж ли си или жена
възраст
семейно положение
рабта :)
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

OFF

А сега де!! Нещо почваме да се чувстваме излишни в темата, ако пречим ... само кажете :lol:
важното е да има щастливи хора!
но я ми кажи
мъж ли си или жена
възраст
семейно положение
рабта :)
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

OFF

А сега де!! Нещо почваме да се чувстваме излишни в темата, ако пречим ... само кажете :lol:

tal_pa брат не я свалям
но, явно и плащатда стои тук
 
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

Ето как хората изкарват милиони и се забавляват докато го правят:)

Между другото сори, че пиша в темата обаче ми се струва, че броя на мненията на някой хора вкл. и аз е паднал поне с 200 надолу, а @Cassiopeia ми се струваше, че имаше над 1000, а сега гледам, че има 471 мнения което не е възможно:), не че нещо, но ми се стори странно.

Бавно но славно обедняваме откъм мнения или се трият теми:).
 
Последно редактирано:
От: Каква е разликата между бедните и богатите?

@Купиповече, черпя :wink:
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=53589&page=2

Ето как хората изкарват милиони и се забавляват докато го правят:)

Между другото сори, че пиша в темата обаче ми се струва, че броя на мненията на някой хора вкл. и аз е паднал поне с 200 надолу, а @Cassiopeia ми се струваше, че имаше над 1000, а сега гледам, че има 471 мнения което не е възможно:), не че нещо, но ми се стори странно.

Бавно но славно обедняваме откъм мнения или се трият теми:).
 

Горе