Какви елхи ще сложите във вас?

Blinky

Owner
Тъй като стана коледно навън, да си попитам и аз въпроса. Какво мислите да сложите за Коледа и по-конкретно за дръвчето питам. Всяка година слагам малка елхичка на барплота, тази ще е нормална на пода и искам да знам кой какво може да препоръча. Ще е изкуствена, колкото и да не ми се иска, но просто не мога да си представя всичките тези иглички по целя апартамент. :)

Нещо от тук: kolednielhi.com - някой да има специално място, от където пазарува. Чух че в Bauhaus са пуснали също, но не знам какво да очаквам. Друго си е истинска де. :)

Ще се радвам на мнения....
 
Хах , ако питаш жена ми, не какви а колко ....

Чух че тази година елхите ще са скъпи имало голям недостиг.

Аз разбира се съм за живи дръвчета, лошо е че после няма къде да ги посърдя ... то си е за планина, в Бургас умират.
 
Купуваш истинска елха, пръскаш с лак за коса преди да я украсиш и няма да има падащи иглички.
 
Е това казвам съхнат, няма смисъл ако не се хване.
Трябва да се научим къде и как се пресаждат .

Купуваме в саксия и после пред блока :)
Миналогодишната изсъхна. Ще видим тази година.
 
Пластмасовата елха е като климатика - ерзац.
 
аз си взех изкуствена мин година от www.hayesgardenworld.co.uk и съм доста доволен .. като я нагласих изглеждаше като по филмчетата .. по добра от нах добрите истински които съм вземал
проблемът е че не може да се събере толкова добре както като пристигна .. заема си известно място .. хубаво е ако имаш мазе примерно
 
Е това казвам съхнат, няма смисъл ако не се хване.
Трябва да се научим къде и как се пресаждат .
Всичките захващат, но лятото изсъхват. Уж ги поливаме но пак така. Ще видим тази година “реколтата” дали ще оцелее :)
 
Еий ви един стартъп идея. Живи дръвчета под наем. Взимаш дървото, плащаш някаква сума. Връщаш дървото, получаваш обратно част от парите в зависимост от състоянието му.
 
Пластмасовата елха е като климатика - ерзац.
Абе, пластмасовите дръвчета са добра алтернатива по 3 причини, най-вече: Не събираш иглички през цялото време, може да се ползва и други години и не на последно място - спасяваш едно живо дърво. Голям проблем се явява и това къде ще я изхвърлиш, защото е грубо да я плеснеш до кофата, нали?

@Test , това с лака за коса ми изглежда малко шано история. Винаги съм се радвал на първата една седмици от купуването на истинска елха, защото тогава седи стегната, но след това започва да окапва много рязко. А това създава голяма мръсотия и започва да изглежда крипи. :)
 
Трябва да има и антагонист - ей ма на. Мразя коледа, украсите и изобщо цялата комерсиална шитня, която вкарва овецете в кошарата и ги кара да развързват кесията. Коледа ме потиска и нямам търпение да мине следващия месец, който ще протече под мотото ''Дядо Коледа пие Кока кола и джитка с iPhone8''. Eбeнизър Cкрудж съм, и съм против отсичането на живи дръвчета за задоволяване на долен консуматорски инстинкт. Ползвайте пластмаса д'ее..а.
 
Последно редактирано:
Ама той Скрудж накрая повярва в магията на Коледа. :D

Мен още не са ме посетили призраците на отминалите коледи. :D:D:D
 
спасяваш едно живо дърво
Нищо не спасяваш. Коледните/новогодишните елхи се отглеждат специално за тази цел.
Фиданки за гора се отглежда отделно и си се садят в гората.

Дървото е възобновяемо, по естествен начин, за разлика от пластмасата.

Ако искате да сте екологични, минимално ползвайте пластмаса.
ти ни дай акъл, как и де да садим дръвчетата да не стават зян
Голяма част от живите коледни дръвчета се отглеждат само за продажба. Не се отглеждат за засаждане.
Така че е нормално да не се прихващат след употреба. Това си е бизнес, а не екология.
Ако искаш по-ефективно действие, насади си малко иглолистно в по-голям съд, с подходяща смеска, за Коледа си го ползвай, а през останалото време контейнера да е заровен в почвата. Така ще може да се ползва няколко Коледи - докато израства, а като стане много голямо, го занеси в гората и посади.
Другият вариант е да си отглеждаш иглолистен бонсай - не е нужно да е максимално миниатюрен, и да го ползваш много, много години.
 
То и аз предпочитам Нова Година пред Коледа
Да, всички предпочитат Новата година пред Коледа, но пък на Коледа се събира семейството, което малко или много пак е предпочитан празник. Новата година си някъде с приятели, обикновено. :)

@Вискяр Градинаров , напротив. Замисли се. Тази година търговеца е взел 100 елхи за продан, продава 50, защото всички искат да минат на изкуствени. Следващата дали ще се набута с 100 или ще вземе 50-60....съответно този дето го снабдява дали ще зареди толкова. То е верижна реакция. Всяко едно отрязано дърво е труд. транспорт, складиране (абе разход) и пропилян ресурс, ако не се продаде.
 

Горе