Какви карти за разплащане ползвате?

Дискусията в 'Банки - Банкови Карти' стартирана от coolice, Ноем 11, 2009.

?

Какви карти за разплащане ползвате?

 1. Дебитна

  97 глас(ове)
  68.3%
 2. Кредитна

  7 глас(ове)
  4.9%
 3. Имам и двата вида

  35 глас(ове)
  24.6%
 4. Нямам карта

  1 глас(ове)
  0.7%
 5. Непълнолетен съм и нямам карта

  2 глас(ове)
  1.4%
 1. rds100

  rds100 Premium

  Рег.:
  Май 14, 2013
  Съобщения:
  523
  Харесвания:
  43
  Точки:
  28
  Място:
  Varna
  Пичове, безплатно е само сиренцето в капана за мишки. Ако "печелите" от транзакции, значи ще ви товарят с месечни или годишни такси за картата, сметката и т.н.
  Иначе да, картовите схеми наистина споделят част от таксите за транзакции с Card Issuers. Но все пак и тези Card Issuers трябва да печелят от някъде.
   
 2. ¦•••SHERIFA•••¦

  ¦•••SHERIFA•••¦ Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 1, 2010
  Съобщения:
  1,710
  Харесвания:
  394
  Точки:
  83
 3. VladB

  VladB New Member

  Рег.:
  Ноем 2, 2017
  Съобщения:
  9
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Въобще не са размити.. това, че имаш кредит по сметката, не прави картата ти кредитна! В тази връзка е и възможността при кр.карта да оспорваш неоторизирани плащания!
   
 4. AseasRoa

  AseasRoa Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 22, 2014
  Съобщения:
  904
  Харесвания:
  286
  Точки:
  63
  Сякаш има значение как се нарича картата, когато кредит ти виси на врата :eek:

  На предната страница много говорите за рейтинги, привилегии, преференции, връщания, отстъпки, стимули и подобни илюзии. Наистина всяка една от думите дето съм написал я има там, само в една страница на форума! Пичове, не се превръщайте в баби! Срамота е във форум с името Предприемач.

  Я грабнете по един, че май сте гладни...
  [​IMG]
   
 5. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,119
  Харесвания:
  496
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Срамота е наистина в форум за предприемачи , да не си наясно , че привилегии има и не са илюзии а реалност за хората , които са наясно как да ги ползват. А бабите - карти не ползват , редят се в локалния пощенски клон и чакат на опашка.
   
  cross и VladB харесват това.
 6. AseasRoa

  AseasRoa Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 22, 2014
  Съобщения:
  904
  Харесвания:
  286
  Точки:
  63
  @BurnX, и ти забогатя от тия привилегии или какво? В подписа ти липсва реферален линк към някоя банка. Ти доста защитаваш плащанията с пластики и абсолютната илюзия, че който ги ползва ще е по-напред финансово или кой знае как. А това е по-голяма измама и от Националната Лотария. За теб един Snickers от тези дето са 2x :)
   
 7. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,119
  Харесвания:
  496
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Не съм забогатял не това е идеята. А примерно да избиваш досадните годишни такси примерно... Националната лотария е печеливш бизнес за собственика и - за останалите риби дето търкат билетчета и чакат да станат по-богати остават мечтите.
  Сникерс не ям - гледам да го карам по здравословно вече.
   
 8. VladB

  VladB New Member

  Рег.:
  Ноем 2, 2017
  Съобщения:
  9
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Мерси за сникърсите, но интересното.. че форумът е за "какви карти за разплащане.." сигурно трябва да мълчим, или не е така!? Вчера излезе някаква инфо за оутстндига по кредитни карти в САЩ и цифрата спомената там е за над 1 трилион, след коледа и нова година..! Може би не е впечетляваща за теб.. !? Но вероятно за други да, и за това и темата я има и вълнува други, но не теб и знаеш кво следва... подминавай, лесно е!
   
 9. VladB

  VladB New Member

  Рег.:
  Ноем 2, 2017
  Съобщения:
  9
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Относно бабите ... ! бабата на мойте деца, която е на 85години (майка ми), като иска да им купи нещо.. винаги си дава картите и пин-а записан на ръка на листче :) (то и заради сейф паймънт кодовете на Виза&Мастер, де .. ), останалото аз го правя..... :) а децата посочват джадажата ... и всички са щастливи, е най-вече децата ....
   
 10. AseasRoa

  AseasRoa Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 22, 2014
  Съобщения:
  904
  Харесвания:
  286
  Точки:
  63
  За бабите казвам, когато видят промоция в някой магазин и почват да се бутат за бананите, да не изпуснат евтиното.

  @BurnX, честно казано не знам дали съзнаваш, че получаваш тези "преференции" от същите, които преди това те товарят с така досадните годишни такси. Ти малко като тези жени дето мъжете им ги бият, а после очакват да получат малко любов.

  @VladB, виждам за какво е темата и съм гласувал в опцията "Дебитна", макар че никога не съм използвал карта в магазин за да плащам нещо. Но ми се струва нереално във форум в който би трябвало да се говори за правене на пари, да се говори с такова доверие към банките и за спестяване на жълти стотинки. И даже за кредити от картите - това е най-ниското финансово стъпало, на което може да стъпи човек. Много по-ниско е от нулата.
   
 11. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,119
  Харесвания:
  496
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Естествено , че ме товарят . Нали искат и те искат да смучат пари. Въпрос на финансова дисциплина и култура е да си покриваш изхарченото в кредитната карта в гратисния период за да не ти свалят кожата с лихви. Както и естествено да ползваш преференциите , които предлагат. Имам и онлайн банкиране , плащам на хора за разни услуги като работим заедно , без да ходя в банката. Плащам си и битовите сметки с 1 клик. Плащам си и храната с карти онлайн ми я докарват до вратата. Пазарувам разни джаджи от другия край на света пак с карта. Буквам си почивките пак с карта (ама през афф линк за да си върна пак някой процент). Абе някак си ми е удобно - де да знам....
   
  Последно редактирано: Ян 13, 2018
 12. AseasRoa

  AseasRoa Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 22, 2014
  Съобщения:
  904
  Харесвания:
  286
  Точки:
  63
  Виж сега, ако си стигнал до там че да използваш кредит под каквато и да е форма, това оначава че вече си останал без пари и си под нулата. С други думи - бедняк. Не знам как това ти е удобно o_O
   
 13. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,119
  Харесвания:
  496
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Не е кредит - ползвам кредитна заради кеш бека който връщат. Не ползвам никакъв кредит , защото на всяка дата в месеца си връщам картата на 0 и нямам никакви лихви. Заради кеш бека си избивам годишната такса и отгоре.
  За да ти нарисувам картинката , лимита на кредитната ми карта е дадено цифра. В банката имам сметка с 10 пъти повече пари от лимита ми. За първи път чувам че човек ползваш кредитна карта е бедняк....
   
 14. AseasRoa

  AseasRoa Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 22, 2014
  Съобщения:
  904
  Харесвания:
  286
  Точки:
  63
  Е като избиваш 20 лв за цяла година, та какво? Сега ще ми кажеш и че нямаш разходи за трансакции. Сигурно всичко ти идва пред вратата необременено от излишни таксички, та чак се надпреварват да ти продават нещата по-евтино.

  Пък аз за да си ползвам кеша нямам никакви такси за които да се чудя как да минимизирам, това въобще не подлежи на дискусия между предприемач-баби или дори обикновени баби. Има ли някъде из форума тема, в която участниците си споделят варианти за това как да избегнат такси, да си говорят за неудобствата от пренасянето на дебели или тънки пачки, да се оплакват от това че джоба им тежи от жълти и бели стотинки? Няма такова нещо и няма да има. Защото не е проблем за никой. Да не кажа че е удоволствие...

  И не че пазаруването онлайн не е добра идея, чудесно е да можеш да си купиш каквото и да е без да си събличаш пижамата. Аз критикувам начина по който това се прави в момента - това че се случва през банки. Ти може и да си намерил начин да се възползваш от тях (или поне така си вярваш), но в повечето случаи банките се възползват от клиентите си. Годишните таксички са най-малкия проблем, толкова са незначителни спрямо всичко останало, че не разбирам защо въобще са подхванати за обсъждане.

  Бедняк е който ползва кредит под каквато и да е форма, не конкретно пластика. На който не му стигат паричките и взима на заем от банката - за него говоря. При това положение се развива и навик за влизане в кредит и фалшиво доверие към банката, че каквото и да стане тя е насреща да помага финансово. А всъщност тоя човек е на ръба на оцеляването и е достатъчно само да го уволнят от работата за да капитулира финансово и психически. Не е въпроса за 20 лв, а за доста по-големи навици и принципи.
   
 15. cross

  cross Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 2, 2015
  Съобщения:
  2,044
  Харесвания:
  217
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Копирайтър, WordPress специалист
  Място:
  София
  То зависи какво ползваш и колко харчиш... аз специално имам доста карти, някои от които ко-брандирани точно заради дивидентите, и те не са за 20 лева. Повечето ми дават допълнителни отстъпки при авиокомпаниите, и то такива, каквито никой друг не ти дава. Трябва да ти кажа, че ако знаеш как да ги ползваш тези неща, можеш да излезеш на печалба. Разбира се, че като на месец ти постъпват по тази карта към 1000-2000 лева няма да спечелиш нищо, даже и ще се набуташ, говориш като плащаш много и получаваш много. Да не говорим, че колкото повече пари минават през твоята банка, толкова повече са склонни да ти отпускат солидни овърдрафти със смешни лихви, да ти дават кредитни карти с все по-голям кредитен лимит и по-ниски лихви и още много.

  Тези бонуси не са направени да забогатееш от тях, неслучайно се казват бонуси. И стига с тея баби - то е пределно ясно, че и гений да си, като имаш 200 лева на месец и в най-блестящата програма за лоялни клиенти на банките не можеш да печелиш никакви дивиденти. Относно банковите такси - що реши, че са незначителни? По стандартните карти, да, повече от 10 лева на месец не ти взимат, но не е така при другите.

  Този бунт и опит за революция на "самата птичка", която пролет искала да прави, няма да го добуташ до никъде. Гледай да ти е добре на теб, а не гледай какво правят банките и какви изедници са. Нито някой ти казва да държиш повече пари от гарантирания влог в една сметка, нито че можеш да забогатееш от бонуси. Банковата система никога не е била на загуба, няма и да бъде. Освен да се опиташ да спечелиш и ти покрай тях, друго не можеш да направиш.
   
 16. boikov

  boikov New Member

  Рег.:
  Авг 10, 2017
  Съобщения:
  13
  Харесвания:
  1
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Аз имах преди 3 кредитни карти, като едната беше немска, наскоро ги разкрих и си оставих само една.
   
 17. BlueH

  BlueH New Member

  Рег.:
  Май 30, 2018
  Съобщения:
  11
  Харесвания:
  7
  Точки:
  3
  В интернет плащам само с Виза Електрон специално създадена за такива неща. В нея не държа пари.
   
 18. Nurie

  Nurie New Member

  Рег.:
  Юли 28, 2018
  Съобщения:
  2
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Жена
  Maistro
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice