Какви сметки за ток получихте за Януари месец?

ОК съм да не дрънкам празни приказки/глупости и да се вайкам без причина. Получих си фактурата, сравних си потреблението - всичко съответства. Няма какво да го дъвча повече.
За инфлацията и покачването на цените - просто е и не веднъж съм го казвал, но премъдрия Бойко за набиването на акъл вече е заключил - не може да се налива насила => имаме икономика, зависима силно от външна продукция и ресурси. Когато там цените скачат - ще скачат и тук. Ако произвеждахме сами повечето неща, които потребяваме и то при максимално завършен/затворен кръг на производство, то тогава нещата може би щяха да стоят различно. Пример - паста за зъби Колгейт на промоция - 4лв, паста за зъби Астера (произвежда се в район Надежда, София) пак с 3 цвята, екстра избелване, прополиси и алабализми - 2.60лв на редовна цена. Нарочно в лева ви ги пиша, че нали сте противници и на еврото докато някои от вас плащат в паундове, други...кой знае в какво. Освен производство ни трябва и контрол над спекуланти/прекупвачи. Ако го имаше тези две неща цените и реалностите в нашата страна щяха да са различни.

Но не е такова положението и не ме питат "абе Ангеле, да вдигам ли цената, какво мислиш". Като не ми харесва - не купувам. Да, може им да се стори странна идеята на тези, които мърморят и продължават да купуват - да се спрат и да не купят нещото, чиято цена не одобряват и да си направят труда да потърсят заместител. Но за това се изисква малко да се поогледаш, малко зор да си дадеш, а българина в масовия случай такива неща не обича. Вместо това дори предпочита да тръшне максимално на всеослушание пари за неща, които очевидно не са му по джоба само и само да се покаже кой е (нищо че на никой не му дреме), но това е друга народна трагедия.
Нищо общо с реалността. Българските стоки винаги са по-скъпи, поради причината, че тъпото правителство не субсидира нищо, само зърнарите. Сравни цените на бълагрски краставици и домати с гръцки или турски примерно ;)

Нищо общо с реалността. Българските стоки винаги са по-скъпи, поради причината, че тъпото правителство не субсидира нищо, само зърнарите. Сравни цените на бълагрски краставици и домати с гръцки или турски примерно ;)
Не живеем в планова икономика за да чакаме държавата (т.е. ние гражданите) да доплащаме за всякакво производство. ;)
Какво да се субсидира на крушки, торби цимент, плочки, паста за зъби, аналгин, потници, колела, автомобилни гуми, яйца? Държавата не трябва да субсидира нищо. Искаш бизнес - поемаш необходимите рискове и се бориш да си конкурентен и търсен. Като не можеш - вън от пазара и да идва следващия.

Не живеем в планова икономика за да чакаме държавата (т.е. ние гражданите) да доплащаме за всякакво производство. ;)
Какво да се субсидира на крушки, торби цимент, плочки, паста за зъби, аналгин, потници, колела, автомобилни гуми, яйца? Държавата не трябва да субсидира нищо. Искаш бизнес - поемаш необходимите рискове и се бориш да си конкурентен и търсен. Като не можеш - вън от пазара и да идва следващия.
С доста розови очила си, брат. На теория тези неща изглеждат перфектни демокрация, всеки получава каквото е заслужил - който се труди и старае повече е възнаграден. Реалностат няма нищо общо с това - мафия, корупция, рекети, изнудвания - държавата те мачка отвсякъде, измислят се абсурдни закони не само на локално ниво но ни пробутват и тези от други държави.

То заради това хората си изхвърлят продукцията на боклука, щото много бизнес възможности има. Не може да ти изкупуват млякото на 50 ст, а в магазина да е 3.50. Зелето ти го изкупуват на 20 ст, в магазина 1.5. Краставиците ти ги изкупуват на 3 лв, в магазина 8-10. Страшен бизнес модел за прекупвачи, но не и за производители.

Тоест сте ОК да плащате повече, от локумите на теб и Блинки само това става ясно?
Пак не си разбрал, момче. ;)
Не сме ОК, просто така вървят нещата. Другото е да не го приемаш и да се гръмнеш.
Важно е да се чете с разбиране. Иначе е зяпане в монитор.
:)

Не сме ОК, просто така вървят нещата. Другото е да не го приемаш и да се гръмнеш.
Важно е да се чете с разбиране. Иначе е зяпане в монитор.
:)
Да, той винаги е така. Изпушил в UK.
Скоро в темата очаквай линк от никъде, който няма нищо общо с темата. Черта на всеки изявен шизофреник.

Тоя Крумов не е много наясно, че покачването е от много време, ама като живееш при неграта и си бъркат с лъжиците по чая, няма как да знаеш какво се случва тук от има няма 2020-та. Пълна скръб. В опита си да бъде максимално негативно настроен към ЕС и всичко западно, е готов всякакви тъпни да избълва.

Всичко разбирам, бате. Просот така върятва нещата, н есъм ок ама така си вървят нещата 🤣 🤣 🤣

Човек така са ви смачкали и са ви дресирали, че няма повече накъде.... Ти минаваше за що годе прогресивен и нормален преди ама явно си се заразил покрай останалите безполезници...
Тоя Крумов не е много наясно, че покачването е от много време, ама като живееш при неграта и си бъркат с лъжиците по чая, няма как да знаеш какво се случва тук от има няма 2020-та. Пълна скръб. В опита си да бъде максимално негативно настроен към ЕС и всичко западно, е готов всякакви тъпни да избълва.
Безползени, Крумов рев от 4 години из няколко теми тук какво ви причинява ЕС и как ви боцка на сухо когато му е кеф. Докато сум тук за мен няма проблем вас да ви клатят защото това е схемата скупо там евтино тук. Само, че като се прибера след 1-2 години няма жлеание да ме клатят. Проблема идва от вас защото вече сте свикнали и даже почва да ви харесва и сте забравили какво означва нещата да са добре и нормални. Само погледни новините за последните 10 дни има над 15 смъртни случая + не знам си още акви схеми и останалите престъпления. Правят ви на маймуни а ви само свивате ушите щото така вървели нещата 🤣🤣🤣

Всичко разбирам, бате. Просот така върятва нещата, н есъм ок ама така си вървят нещата 🤣 🤣 🤣

Човек така са ви смачкали и са ви дресирали, че няма повече накъде.... Ти минаваше за що годе прогресивен и нормален преди ама явно си се заразил покрай останалите безполезници...

Безползени, Крумов рев от 4 години из няколко теми тук какво ви причинява ЕС и как ви боцка на сухо когато му е кеф. Докато сум тук за мен няма проблем вас да ви клатят защото това е схемата скупо там евтино тук. Само, че като се прибера след 1-2 години няма жлеание да ме клатят. Проблема идва от вас защото вече сте свикнали и даже почва да ви харесва и сте забравили какво означва нещата да са добре и нормални. Само погледни новините за последните 10 дни има над 15 смъртни случая + не знам си още акви схеми и останалите престъпления. Правят ви на маймуни а ви само свивате ушите щото така вървели нещата 🤣🤣🤣
Да, мачка ни ЕС. Много, смачква ни. Ама за разлика от теб не сме емигрирали. Намерили сме начин да сме щастливи там където принадлежим. Такива като теб трудно може да съжаляват такива като нас, ако ме разбираш правилно. ;)

Ще се прибереш, ама след 1-2 години ще сме доста по на дълбоко в ЕС, така, че моята препоръка е да продължиш още на изток и на север. ;)

Навсякъде мре народа. Тук лошото е, че няма хванати и осъдени. Да, ако си проспал и това, тук съдебната система не работи. Защото много неща ти убягват и говориш като паднал от Марс.

Да, мачка ни ЕС. Много, смачква ни. Ама за разлика от теб не сме емигрирали. Намерили сме начин да сме щастливи там където принадлежим. Такива като теб трудно може да съжаляват такива като нас, ако ме разбираш правилно. ;)

Ще се прибереш, ама след 1-2 години ще сме доста по на дълбоко в ЕС, така, че моята препоръка е да продължиш още на изток и на север. ;)

Навсякъде мре народа. Тук лошото е, че няма хванати и осъдени. Да, ако си проспал и това, тук съдебната система не работи. Защото много неща ти убягват и говориш като паднал от Марс.
Вярно много ще ви е по-дълбоко като се празнят ес политиците в задниците ви направо през устата ще плиска. Споко, таман ще е узрял народа да грабва вилите и факлите и да търси сметка на "елита"

То заради това хората си изхвърлят продукцията на боклука, щото много бизнес възможности има. Не може да ти изкупуват млякото на 50 ст, а в магазина да е 3.50. Зелето ти го изкупуват на 20 ст, в магазина 1.5. Краставиците ти ги изкупуват на 3 лв, в магазина 8-10. Страшен бизнес модел за прекупвачи, но не и за производители.
Като не им харесват изкупните цени, могат да си направят сдружения, фермерски пазари и магазини - както правят на запад. Само че на Запад са организирани и действат заедно, докато нашенеца все гледа сам, недоверчиво, завистливо, а сам далеч не се стига в сектора за който говориш.
По-горе @palen_ta_ak споменава как държавата пречила със законите и регулациите от ЕС. Ами че нали тези регулации се прилагат за целия ЕС, как на едни държави не пречат, а само на нашата регулациите са й криви? :D Елате да видите как синчетата на добричлии правят състезания край Варна лятото със спортни коли а'ла сина на Тони Стораро (забравих му името, ...къде му се замъгляваше екран ли беше, мозък ли, какво ли). Все от изстрадал български фермер се купуват.
Точно затова казах, ама кой да го разбере - държавата не трябва да се бърка. Трябва да съдейства при нужди като напояване, може би и с някакви облекчени процедури. Ако не го прави - протести тип френско-белгийски биха помогнали, но не виждам това да се случва. Затова приемам, че щом никой не протестира, значи всичко е както трябва да е. ;) Нали съм с розови очила.

Вярно много ще ви е по-дълбоко като се празнят ес политиците в задниците ви направо през устата ще плиска. Споко, таман ще е узрял народа да грабва вилите и факлите и да търси сметка на "елита"
Също и речника му е под всякаква критика, селската пръчка, емигранта копейка.
Ще хване....народа ще хване дилдото и ще те уважи подобващо.

Горе