ОК съм да не дрънкам празни приказки/глупости и да се вайкам без причина. Получих си фактурата, сравних си потреблението - всичко съответства. Няма какво да го дъвча повече.
За инфлацията и покачването на цените - просто е и не веднъж съм го казвал, но премъдрия Бойко за набиването на акъл вече е заключил - не може да се налива насила => имаме икономика, зависима силно от външна продукция и ресурси. Когато там цените скачат - ще скачат и тук. Ако произвеждахме сами повечето неща, които потребяваме и то при максимално завършен/затворен кръг на производство, то тогава нещата може би щяха да стоят различно. Пример - паста за зъби Колгейт на промоция - 4лв, паста за зъби Астера (произвежда се в район Надежда, София) пак с 3 цвята, екстра избелване, прополиси и алабализми - 2.60лв на редовна цена. Нарочно в лева ви ги пиша, че нали сте противници и на еврото докато някои от вас плащат в паундове, други...кой знае в какво. Освен производство ни трябва и контрол над спекуланти/прекупвачи. Ако го имаше тези две неща цените и реалностите в нашата страна щяха да са различни.
Но не е такова положението и не ме питат "абе Ангеле, да вдигам ли цената, какво мислиш". Като не ми харесва - не купувам. Да, може им да се стори странна идеята на тези, които мърморят и продължават да купуват - да се спрат и да не купят нещото, чиято цена не одобряват и да си направят труда да потърсят заместител. Но за това се изисква малко да се поогледаш, малко зор да си дадеш, а българина в масовия случай такива неща не обича. Вместо това дори предпочита да тръшне максимално на всеослушание пари за неща, които очевидно не са му по джоба само и само да се покаже кой е (нищо че на никой не му дреме), но това е друга народна трагедия.