Какво мислите за Исторически парк?

Attacker

Well-Known Member
Край Варна се изгражда Исторически парк за 50 млн. евро. Малко странно защо никоя по-голяма медия не го отразява, а и като цяло никъде не намирам дискусии в интернет по темата. Какво мислите за идеята за такъв парк и според вас има ли бъдеще подобен обект?

П.П. За заинтересованите се предлагат и акции, от които се очаква доста добра доходност по думите на екипа, движещ проекта.
 
Прекалено надценено и супер агресивно продаване с редица червени флагове, но най-важните - сами си продават акции, а не през Инвестиционен Посредник, продават някакви невероятни % доходност след Х време, а както сам каза никой никъде не ги отразява, т.е. те първа трябва да развиват цялостен пазар и то на международно ниво.

Запитай се как оценяват нещо в бъдещето, което е неразработено дори и на идейно ниво в главата на нас самите българи, а да не говорим за чужденците. Защо толкова "доходоносен" проект не се предлага за листване на борсата, а се търсят хора на дребно за гаражна покупка на акции?
 
Последно редактирано:
Благодаря, силно ценя мнението ти като специалист и варненец. :)

Не съм експерт, ама въобще, но и според мен задачата им въобще няма да е лесна да развиват този пазар, особено в размерите, в които им се иска. Ако не се лъжа, прогнозите им за доходност се базират на 400-500К посетители годишно, което не съм сигурен дали е реално постижимо, особено в първите години. Но все пак ще се радвам проектът да успее. :)

Относно предлагането на акции, може би има логична причина. На прима виста се сещам, че може би правят някакъв подбор на инвеститорите - доколкото виждам всеки отделен инвеститор трябва да организира "среща", ако иска да си купи акции. Или пък искат повече акции да бъдат заделени за клиенти на Together. Ако е така, явно търсят инвеститори с определен профил.
 
Последно редактирано:
Тогедърджийте го бутат този проект заедно с някакви китайски "инвеститори" аз лично съм силно скептичен ...
 
Меко казано съм скептичен - Together са нищо повече от едни продавачи, но прекалено агресивни и по-бързата процедура ... а дупките им се виждат. Хвърли поглед например тук -
а мога ти дам клипче от вчера където този малкия вече бил на 1/5 от целта - .

Сам засечи периода време и си задай въпроса този малкия да няма пряка връзка с Бъфет и Сорос, но от коментара на на Together са разбира, че били от продажби ... е не знам как се правят 500 хилки чиста комисионн за няма и месец.

Това за мен е в сферата на тотото - ако ми покажат одитиран счетоводен баланс на комисионните им свалям шапка и бих платил 10к евро да ме обучат в продажбите, явно са богове ...

Кое е по-добре на всеки да му отделяш време и енергия, към това добави счетоводство и администрация, за да вкара няколко хиляди лева или ще дадеш няколко десетки хиляди лева на даден ИП, за да те поеме и да те листне на борсата и да намериш 50 милки евра от големите играчи, които се чудят как да изцедят някоя десета от % за повече доходност :)
 
Последно редактирано:
Много интересно. Тъкмо бях започнал да търся повече информация за парка и Together. Благодаря, че ме насочи в правилната посока.

Едит: Променям си оригиналния пост, тъй като откакто го написах, прочетох допълнителна информация и мисля, че разбрах схемата на момчето от клипа, което планира да "стане милионер до година". Изглежда, че ще го постигне не от комисиони от продадени застраховки, а от намиране на дребни инвеститори в Исторически парк, които не могат да си позволят да си купят минималния пакет от 200 акции, и консолидиране на средствата им и закупуване на акции с тях, като в процеса вероятно част от акциите остават за него като един вид комисион. По този начин, ако успее да намери достатъчно малки инвеститори, може да стане "милионер" на хартия, като богатството му ще се състои предимно от акции на Исторически парк, при това вероятно ще ги смята дори не по текуща продажна стойност (28К за 200 акции), а по очаквана (70-98К за 200 акции).

Явно работата на консултантите от Together е свързана освен с продаване на застраховки, също и с продаване на акции от Исторически парк. С един куршум - два заека.

Относно парка, най-големият въпрос за мен е дали изобщо може да се привлекат половин милион туристи на година, интересуващи се от историята по нашите земи, при това като се има предвид, че някои неща от парка може да не отговарят на историческата реалност. И също така дали реалните разходи по привличането на тези туристи не са по-високи от планираните. За съжаление не успявам да намеря подобни обекти из Европа, с които да направя паралел. Но пък от друга страна, щом две различни китайски компании са видели някакъв потенциал, сигурно има такъв. Или имат излишни пари, които се чудят в какво да вложат.
 
Последно редактирано:
Да, това и писах - Together са продавачи и до там.

И за мен това е питанката и нищо не мога да кажа по различно от това, че трябва да разработват цялостен пазар в историко-развлекатлния сектор.

А иначе спокойно могат да кажат, че и американци са идвали както и пичове от ЮАР ... а от виждането на потенциал, до наливането на милиони има голяма разлика, която те я представят като нищожна ...

ПП Мнение не може да се счита за база на взимане на каквото и да е инвестиционно решение свързано с покупка-продажба на ЦК!
 
Последно редактирано:
Да си строят хората, само
 
С тези строежи да не мине и тук Ирма, както сега почиства в америките.
 
@blackout8, май си станал известен. :) Някой явно е показал темата на Ивелин Михайлов и той отговори защо Исторически парк го няма на борсата.

 
@blackout8, май си станал известен. :) Някой явно е показал темата на Ивелин Михайлов и той отговори защо Исторически парк го няма на борсата.

Не знам дали става за нашия, но, ако е точно за този - явно инвеститорът, които му е дал инфо си няма представа от капиталов пазар(а това е лошо за нашия форум), а спрямо отговора на на г-н Михайлов, май и той не е запознат, а това вече е наистина лошо.

Прав е, че масово се пишат глупости из форумите, но тук таме има и нещо по-различно от това ... и май съгласието ми с неговата теза е до тук.

Никой не е набирал капитал през БФБ, елементарна справка:
Сирма Груп Холдинг АД набра 11,5 млн. лв. от борсата

Именно защото инвеститорите не са шарани и искат информация, за това има нещо наречено проспект:
http://www.sirma.bg/wp-content/uploads/2016/09/01_Проспект_Регистрационен-документ-_-Част-1.pdf

Качваш се на фондова борса не заради престижа, а за капитала, в случая компанията набира 11,5 милки, за под 200к разход по поемане. Честно казано не е зле престижа плащащ по малко от 2% за близо 12 милки увеличение на капитал ...
http://www.sirma.bg/wp-content/uploads/2016/09/02_Проспект_Ценни-книжа_Част-2.pdf

Щом тезата ти е да знам, че има малко инфо в нета, затова ми се обадете и ще ви обясня всичко, вместо да напишеш една камара с информация, означава, че или не цениш времето си или не ценищ времето на потенциалните си клиенти ...

Всичко, това няма общо с жизнеността на проекта и способността му да се реализира, че и да е печеливш, но не може с такова поведение, да чакаш да дойдат големите и сериозните играчи. Ако е такъв играч от световно ниво взима си инвестиционен банкер, плаща си проспекти и листване и набира за нула време средства, ако е толкова рентабилен проект, а няма да ходи да си губи времето в гаражно емитиране на акции. То си личи, че таргета му е малки играчи, обръщенията в нета, как нямал време за нищо, но пък имал време да дава инфо на всеки по отделно и барабар с това да си дава вид на единствения обучител в БГ. Обучител, който не знае какво се случва на фондова борса ... това идва да ти говори за цялата цялостност и почтеност на мениджмънта.

Отново казвам, ако иска да се прави на такъв каквото си дава вид, вместо да дава видео обръщения и да си губи времето търсейки дребни играчи, щеше да направи един road show през всички големи Инвестиционни Посредници в БГ, за да си осигури тези 50 милки евра ... А в добавка, може да намери и финансиране от вън, но пак ще трябва да има една камара с данни, няма как да мине с малкото и оскъдно инфо, което е към този етап.


Всеки има глава на раменете си, аз никога не съм инвестирал в компания при най-меко казано протоворечив мениджмънт и никога не бих, но пък с удоволствие бих отишъл в този парк, ако в бъдеще се окаже реалност.

ПП Пусни тема в инвестор.бг - чудно ми е какво ще кажат :)
Мнение не може да се счита за база на взимане на каквото и да е инвестиционно решение свързано с покупка-продажба на ЦК!
 
Последно редактирано:
Край Варна, вече има един "завършен" проект от подобен тип, отново на г-н Михайлов "Неолитно селище" Неофит Рилски. Честно казано бях доста разочарован от посещението. Всички бъдещи "инвеститори" могат да го посетят и да преценят до някаква степен, качеството и възможностите на бъдещия Исторически парк. Та на въпроса на колегата - акциите на Исторически парк, могат да се конкурират с доживотните акции на SCI (Saveway) :)
 
Случайно преди 2 години бях в същия хотел в Боровец където имаше тийм билдинг на Together. Такъв Содом и Гомор си спретнаха цяла нощ с полу голи танци в ресторанта, а на обяд (тогава се събудиха) всеки се показваше не от собствената си стая с разбита прическа (предимно жените). Другото, което ми направи впечатление беше, че всичките им фирмени брандирани коли бяха последни модели на БМВ и то не малолитражни ами от високия клас двигатели. Имаше и едно Ауди А8. Тогава се поинтересувах от тази група и се оказаха с доста съмнителни капитали и дейност. Ако имате взимане даване с тях, съветвам за повишено внимание ако не тотално отбягване.
 
@blackout8, май си станал известен. :) Някой явно е показал темата на Ивелин Михайлов и той отговори защо Исторически парк го няма на борсата.

Ха, да беше споменал форума. :) Шегувам се. Да, хората винаги са скептични когато става дума за нещо, което ще се прави тук и е на база добра воля. Лошо или не, те започват да вярват при някакви видими резултати. Винаги е така. Не знам дали става дума за този или друг форум, но хората пишат това, което чувстват, не се правят на велики или не избиват комплекси, просто изразяват мнение, ако имат смелост (може би и на няколко големи), ще си го кажат и на глас, ако им искат мнението. Просто интернет е лесно достъпен за изразяване на мнение и да стигне до повече.

Тъй като често пътувам до Варна, ще съм един от първите посетили този парк. Нямам търпение да стане готов и да заведа и поколението. :) Силно се надявам да правят и шоу програми там, възстановки и цели спектакли. Истински пожелавам на г-н Михайлов да продължава все така и вярвам, че има нашата подкрепа на 100%. Поне от моя страна. Ще се радвам и да му дадем гласност тук при евентуално пускане в експлоатация. ;)
 
Поне от моя страна. Ще се радвам и да му дадем гласност тук при евентуално пускане в експлоатация. ;)

Ами отиди и купи 200 акции, след като го подкрепяш на 100% - тя темата е именно за това :)
А и спрямо оскъдната им информация, до 5-та година може да имаш почти 500% увеличение на инвестицията ...
Мнение не може да се счита за база на взимане на каквото и да е инвестиционно решение свързано с покупка-продажба на ЦК!
 
Последно редактирано:
Ами отиди и купи 200 акции, след като го подкрепяш на 100% - тя темата е именно за това :)
А и спрямо оскъдната им информация, до 5-та година може да имаш почти 500% увеличение на инвестицията ...
На кое гише да се наредя. :) Кой ги представлява като фонд, посредник, нещо. Или на ръка и ми дават акциите. Виж, имаме няколко неща в БГ, които ще се развиват, ако умни хора стоят зад тях. Едното е туризма. Не виждам нещо лошо да сложиш пари на това. :)
 
На кое гише да се наредя. :) Кой ги представлява като фонд, посредник, нещо. Или на ръка и ми дават акциите. Виж, имаме няколко неща в БГ, които ще се развиват, ако умни хора стоят зад тях. Едното е туризма. Не виждам нещо лошо да сложиш пари на това. :)
Нямат фонд, няма посредник - отиваш и на ръка :) щом ги подкрепяш на 100% няма да ти е проблем да им чукнеш 20к инвестиция и да станеш акционер.
Мнение не може да се счита за база на взимане на каквото и да е инвестиционно решение свързано с покупка-продажба на ЦК!
 
Последно редактирано:
Нямат фонд, няма посредник - отиваш и на ръка :) щом ги подкрепяш на 100% няма да ти е проблем да им чукнеш 20к инвестиция и да станеш акционер.
Еее, така малко неуредено ми изглежда. :) Как така на ръка, и къв документ се получава? За собственост. А как е гарантирано всичко, в смисъл застраховано или? За да е на ръка е нужно и много документация да се изпише, нещо което на практика посредника урежда. Един вид представяне пред инвеститорите. Но и нека си го кажем - високорисковите инвестиции са си привлекателни по свои си начин. ;)
 
На ръка, в контекста, че директно с тях сключваш, каквото ще сключиш - дали ще издадат нови акции или ще откупиш от някой не знам, вдигаш телефона и ти казва, нали така съветва Михайлов, във видеото.

Явно могат да си позволят да загубят толкова много ресурс, на всеки по отделно да изяснят какво представлява и след това цялата документация - много чист метод :)

Какви гаранции?
 
Последно редактирано:
Аз нещо се обърках...

Тоя изтупания младеж с милионите уж е на 18, а от 2003 работи във фирмата като консултант, даже "Главен финансов консултант".
От целия разговор с тоя Ивелинчо, с многото фирми, стана ясно, че секса им пречи, харесват ГТР и че образователната система била дяволска.

Тва няква гей секта ли е?
 

Горе