Какво ще ги правим "бежанците"?

От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Пич, убеден съм, че ти си убеден, че всичко разбираш
Сигурно като атеист разбираш всички религии, но щото ги разбираш, просто ги отхвърляш
Също и като глобалист разбираш всички традиции, с изключение на танца за дъжд, който ти бърка в ауспуха,
та така, разбираш ги, но точно защото ги разбираш ги отхфърляш
Изкарал си най-голям резултат на теста за хуманист, който е правен от също толкова големи умници като тебе
Боже, какъв е този гений, всичко знае, но разбира или не разбира всичко отхвърля:lol:
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Кое точно им е различно?

Християнството и исляма не са много различни. Особено в съвременната им версия (към която се придържат повечето от съвременните хора, които си мислят, че вярват в тези религии). През средновековието за това, което правим щяха да ни изгорят всички на клада, защото сме еретици.

Да не би да вярваш, че сирийците са някакви религизони фанатици, които като се приберат от работа за разнообразие убиват по някой неверник, след това пребиват жена си и децата си?
Вярвам, че сириийците са религиозни, а ние не сме. А отношението на исляма към жените си личи по това как ходят жените им - всички са като нинджи. От исляма до радикалния ислям крачката е малка. Ако не са те, могат да са децата им. И преди да ми напишеш някоя глупост, потърси за радикализацията на младите мюсюлмани в Европа, има достатъчно материали в интернет.

Жокер - Young, British Muslims 'getting more radical'
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Разбира се, че се става патриот. Възпитава се. Чувствата и любовта към нещо се възпитава от средата, в която растеш.


Относно втората част - съгласен съм. Само съм махнал "родители". Защото не всички имат или ако имат може да не изпълняват ролята истински.
Средата...т.е. мястото (Родината). Има общо с Националната идентичност. Ти се привързваш към мястото на което си роден (от там и Родина) - няма как да се привържеш по същия начин към друго място.
Затова казах, че не се "става". Иначе ясно е, че може да объркаш коя Земя да обичаш - примерно роден си на друго място, но ти не знаеш - и обичаш чужда земя :)

Оказва се, че в същност някои атеисти познават много по-добре религиите, отколкото "вярващите" в съответните религии.

Да! Тук си много прав и това е един от най-големите проблеми.

Вадим пари и ги наливаме в българската икономика - ето ти патриотизъм в действие. Не мисля, че някой от нас тук е шовинист, който да мрази всичко което не е българско.

съвсем се обърках..националист или патриот?
ти го правиш защото си патриот(националист) ли? :shock:
да си кажем честно - използваме ги. То и така трябва. Защото и те ни използват.
Защо тогава сте против ЕС (примерно) - не е ли по-добре да останем и да извлечем пълните възможности?

ако ще го правим, то тогава не трябва да сме националисти (или не толкова открити - говоря за свастики и т.н.)
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

И двете съм :)
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Глобалисти, европуйски демократи и всекви други неопределени и неосъзнати тамтирирам
Обръщам се към Вас на няколко езика и три ракии, тъй че слушайте внимателно:mrgreen:
[video=youtube;KnJtKkrRu84]https://www.youtube.com/watch?v=KnJtKkrRu84[/video]

КОЙТО РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ :lol::lol::lol:
 
Последно редактирано:
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Вярвам, че сириийците са религиозни, а ние не сме. А отношението на исляма към жените си личи по това как ходят жените им - всички са като нинджи. От исляма до радикалния ислям крачката е малка. Ако не са те, могат да са децата им. И преди да ми напишеш някоя глупост, потърси за радикализацията на младите мюсюлмани в Европа, има достатъчно материали в интернет.

Жените в ислямските държави ходят "като нинджи" не по своя воля. Като излязат извън държавата веднага махат смешните костюми.

А тези от Сирия не ходят като нинджи, само си слагат кърпа на главата (хиджаб). Жените от Дамаск даже носят дрехи подобни на тези, които се носят от жените в София и Ню Йорк (и не носят традиционни дрехи):

No one in Damascus wears traditional Arab clothing (the colorful abayas and jilbabs you see in the souq). Everyone wears Western clothing, i.e., long skirts (denim is really in), pants, jeans etc. …. Most women here wear hijab, and many also wear the monteau. Monteaus are basically chic coats, similar to the kind women wear in the U.S. over a suit or a dress, but they are ankle length, and worn over normal clothes when a woman goes outside of her home. It’s like a jilbab, but it’s not loose or flowy, but more fitted. The typical Syrian hijab is tucked in, tight around the face, and not flowy or big. Women almost always wear high-heeled shoes, and a coordinating purse. The overall effect is a look that’s “smart” in the British sense of the word: Women always look well-dressed, neat, ironed, and well-groomed, with nothing shabby or untidy.

http://www.joshualandis.com/blog/the-status-of-women-in-syria-a-debate/

То и християните има възможност да се радикализират. Трябва ли тогава да не допускаме християни в държавата и да изгоним? Атеистите също биха могли да решат да вярват в някаква религия и да се радикализират. Хайде и тях да изгоним.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

И двете съм :)

нали беше едно и също? само, че едните са пасивни, а другите активни?
как така си и двете?

Един мин. председател за да се справи с имигрантите не е задължително да бъде националист.
Ако той е патриот - ще работи са благоденствието на своя народ и държава.
Следователно добри закони (то и сега има добри, но не се спазват).
А защо не се спазват - причините са много. Една от тях е, че се печелят пари на гърба на народа.
Т.е. не си никакъв патриот.

Националист никога няма да управлява държавата (за добро или лошо).
И пак питам - защо тогава не се "преквалифицирате"? (защото и така ви е добре? какви Патриоти сте тогава?) По-горе написах как може Патриот да се справи с един огромен проблем :)

Глобалисти, европуйски демократи и всекви други неопределени и неосъзнати тамтирирам

Не съм глобалист. Налага да бъде по-отворени, защото иначе ще ни изолират (и това няма да е добре за страната - който я обича не би го допуснал). След като се налага, трябва да използваме всички позволени инструменти за забогатяване. Ние просто не го правим :) затова виждаме само лошото.

Иначе във интернет всички сме глобалисти! Както каза @lastsentinel. Интернет трафика извън пределите на страната трябва да бъде ограничен (по твоята логика).
Защо ти имаш онлайн магазин в UK, a един англичанин да не може да има един офлайн в София?
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Понякога имам чувство, че имаш някакъв ментален проблем. Ще ми кажеш ли колко атентата са извършени от християни? Къде си чул християните да са заплаха за нещо? Ислямизмът е болест, която в момента пълзи в размирните арабски държави. Преди половин година взривиха автобус с евреи в Бургас, ти ми говориш хипотетично, че християните можели да се радикализират. Кога е имало радикализирани българи християни самоубийци бе? Какви са тия глупости. Ами ако утре някой взриви софийското метро и убие няколко хиляди души тогава какво ще пишеш? Никакви подобни индивиди не трябва да се допускат тук, нито един. И един процент вероятност да има с тях да се промъкне ислямист, трябва да се блокират и екстрадират всички. Не искам утре детето ми да умре, защото някой си развивал псевдохуманистки теории. И вярвай ми, ако такова нещо се случи, тогава ще стане много по-страшно, отколкото сега да им откажем убежище.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Нортрант, каква е целта на постоянното ти заяждане и дълбаене в три думички? Всичко съм аз - националист, патриот, родолюбец. Каквото се сетиш.

Само националисти могат да работят за благото на държавата, другите работят за хуманността, европейската толерантност, нашите евроатлантически партньори и прочее. Националист може и ще управлява държавата. Националист управлява в момента Унгария и Унгария хвърчи напред напук на всички евроболшевики.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Едно от нещата, които различават християните от мюсюлманите е това, че според християнството самоубийството е грях.

Иначе християните си имат своя версия на джихад - кръстоносния поход. За щастие от доста време насам не се практикува.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Не ми е известно православни християни да са извършвали каквито и да е кръстоносни походи.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Нортрант, каква е целта на постоянното ти заяждане и дълбаене в три думички?

Според мен Сидеров НЕ е Патриот (в действителност)! И от тук твърдението ми, че патриот не може да избереш кога и дали да станеш за разлика от национализма.
Действията на Сидеров никога не биха събудили у мен предположението че е Патриот. Той не е патриот и затова е решил да стане националист (и без това е имало свободна ниша).

Аз все още не мога да разбера как обикновен човек става националист.
Айде за политиците знаем - говориш врели не кипели. Но за обикновен човек като мен - какво задължително трябва да направя утре?
Патриот съм - обичам Родината и гледам да не й вредя. Какво повече се изисква?

(сериозен съм! Да не мислиш, че си правя майтап)
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Национализмът е политическа идеология. За да изповядваш дадена идеология, трябва да си се запознал с основните и схващания и да ги подкрепяш. От там нататък ще търсиш начин по който да ги приложиш на практика и да се бориш за тяхното прилагане на практика.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Има ли партия (някоя по-неизвестна с хубава програма) която изповядва тази идеология? Атака въобще не я броя - тя е синоним на ДПС.
 
От: От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Макар, че не одобрявам социализма (Айнщайн е бил социалист и противник на частната собственост) не бих оспорил Теорията на относителността, като се позова на това, че Айнщайн е бил глупак, защото е бил пушач (документирано е как е пушил лула) и социалист.

Хе, това вече е твърде сложно за повечето, които пишат тук. :D
Повечето текстове тук се базират на Вярата, а не на фактите. Вяра, изградена от CNN репортажите.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

redrum, гледам, че пак те прихваща параноята от различните. За разлика от теб аз съм работил с араби и точно религиозността им ги прави честни и почтенни в работата. По-страшно нещо от атеиста няма. Той няма причина да бъде добър, честен и да му пука за останалите, т.е. няма причина да е патриот. По подобие на животните атеистите само от тояга ги е страх.
Относно "нинджа облеклото": И в България някои баби носят кърпи на главите по подобие на "опасните" бежанци. Не разбирам защо се притесняваме от това как еди-кой-си решил да се облича. Нали уж живеем в свободна държава?
Относно атентатите: Който е малко по-умен може да порови за инфо и да разбере кой точно организира тези атентати. Съмнявам се мъж, който има жена и камара деца, да ги зареже и да тръгне да се прави на камикадзе ей така за кеф 'щото му била злодейска религията.
Не бежанците се оказаха злодеите, а шепа наши нацисти, които нападнаха и наръгаха сирийски малчуган. Не е случайно, че някои бежанци са се опитали да избягат от България без да чакат да получат бежанския статут (нашите власти се похвалиха, че са ги заловили). Навремето се е говорило, че българите са гостоприемни хора, а сега сме се превърнали в параноици страхуващи се от всичко, което е различно от нас.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Unwise, за разлика от теб моите чувства са базирани на обективни факти. Аз имам познати араби, които живеят в България, но те са светски хора, които са точно толкова религиозни, колкото и ние. Самите араби тук не са на седмото небе от щастие заради пришълците.

Има няколко неща, които не са ти ясни:

- първо, тези хора над 50% не са сирийци. Второ са само мюсюлмани, въпреки че милиони християни живеят в Сирия.Защо?
- те не бягат от война, а идват от турската държава, защото от половин година Турция затвори границата си със Сирия. Следователно, не са бежанци. Идват контролирано и за това има доказателства.

Бабите, които носят кърпите на главите си ги използват като шапки или ги носят заради траур. Не от религиозни съображения. Въобще е несравнимо облеклото на мюсюлманките с това на някоя опечалена баба на село. Едното показва траур, а другото показва религиозна принадлежност. Също не забравяй, че освен свободна държава сме и светска държава.

Относно атентатите: Който е малко по-умен може да порови за инфо и да разбере кой точно организира тези атентати. Съмнявам се мъж, който има жена и камара деца, да ги зареже и да тръгне да се прави на камикадзе ей така за кеф 'щото му била злодейска религията.
Ти ли ще понесеш отговорността, ако утре някой взриви метрото? Само семейни ли идват тук, няма ли несемейни млади мюсюлмани, като този който наръга Вики? Онзи ден в Русия една жена взриви автобус, така че и това че са жени пак не е гаранция за нищо.

Не бежанците се оказаха злодеите, а шепа наши нацисти, които нападнаха и наръгаха сирийски малчуган.
Верно ли? Май злите нацисти съществуват само в нечия фантазия, защото министър Йовчев каза по случая това:
"В случая, което е важно, по описанието, което дава: два шамара, два ритника, нямаме намушкване, имаме порезна рана, която тепърва ще се изяснява от какъв предмет е и дали е възникнала в следствие от нанесените му удари."

Не били компютри, а компоти. Не сме ги били внасяли, а сме ги били изнасяли. За пореден път се убеждавам, че либерализмът е болест.
 
От: От: Какво ще ги правим "бежанците"?

По-страшно нещо от атеиста няма. Той няма причина да бъде добър, честен и да му пука за останалите, т.е. няма причина да е патриот. По подобие на животните атеистите само от тояга ги е страх.

Atheists don’t commit as much crime as the Religious do.
22 предпоставки с които религията способства за престъпност
Как религия порождает преступность

Относно "нинджа облеклото": И в България някои баби носят кърпи на главите по подобие на "опасните" бежанци. Не разбирам защо се притесняваме от това как еди-кой-си решил да се облича. Нали уж живеем в свободна държава?

И аз си спомням, че баба ми и даже прабаба ми носеха кърпи на главата (наричаха се "шарпа", в мн. ч. "шарпи"). Не знам дали са вярвали в някаква религия, не са говорели на религиозни теми с мен. Може би са били християни.


Относно атентатите: Който е малко по-умен може да порови за инфо и да разбере кой точно организира тези атентати. Съмнявам се мъж, който има жена и камара деца, да ги зареже и да тръгне да се прави на камикадзе ей така за кеф 'щото му била злодейска религията.
Не бежанците се оказаха злодеите, а шепа наши нацисти, които нападнаха и наръгаха сирийски малчуган. Не е случайно, че някои бежанци са се опитали да избягат от България без да чакат да получат бежанския статут (нашите власти се похвалиха, че са ги заловили).

И аз си мисля, че има нещо гнило. Няма никаква логика някой, който обира магазин да наранява с нож невъоръжена продавачка. По-лесно е просто да вземе парите и да избяга. Има някои групи, които имат изгода от етнически конфликт.

conspiracy.jpg


Навремето се е говорило, че българите са гостоприемни хора, а сега сме се превърнали в параноици страхуващи се от всичко, което е различно от нас.

Съгласен съм, съвременните българи нямат нищо общо с българите от миналото.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Съгласен съм, съвременните българи нямат нищо общо с българите от миналото.
Аз пък мисля, че не знаеш нищо за това какви са и какви са били българите. За да ме обориш искам да ми покажеш части от етнографски изследвания, анализи на народни песни или каквото друго искаш, които да показват как българите едно време са били толкоз либерални и широкоскроени. Защото обратната теза мога да ти я защитя с доказателства - българският народ е бил силно затоврен, пазещ със зъби своето, народ с патриархално мислене, който е имал силно развито чувство за чест, дълг и мъст.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Бабите, които носят кърпите на главите си ги използват като шапки или ги носят заради траур. Не от религиозни съображения. Въобще е несравнимо облеклото на мюсюлманките с това на някоя опечалена баба на село. Едното показва траур, а другото показва религиозна принадлежност.

Баба ми е носила кърпа на главата редовно и не съм забелязал да е била в траур. Защо смяташ, че сирийците носят кърпи на главата си от религиозни съображения?

Ти например носиш ли тениска и дънки от религиозни съображения или защото модата е такава? А вратовръзка слагаш ли, защото вярваш в религия, която изисква носене на вратовръзка? А защо носил панталони и дънки, а не пола? Нима има религия, която ти забранява да носиш пола? А шотландците дали носят шотландски поли, защото религията им го изисква или просто защото модата е такава?
 

Горе