Какво ще ги правим "бежанците"?

От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Плюя на националните интереси на всички държави еднакво. Интересите на хората трябва да бъдат над интересите на всяка една държава.



Настаняването на бежанци в близост до определено населено място по никакъв начин не нарушава човешките права на живеещите в това населено място.

Аз съм твърдо против бежанските лагери в този им вид (особено тези от "закрит тип" - това са си де факто затвори). Преминаването на границата не би трябвало да е престъпление. Добре е да се помогне на тези бежанци или имигранти ("нелегални имигранти" не трябва да съществува като понятие - имиграцията трябва да се декриминализира), но само ако те желаят това (и действително имат нужда). Ако не - да не им пречат като им бавят документите. Повече от един час да отнеме издаването на документи е неморално.

Как така преминаването на границата не би трябвало да е престъпление???Особенно когато си нелегален емигрант- е тези масово създават проблеми.
А какво е тогава? Защо тогаво по цял свят има граници и те се пазят:cry:
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Дали преминаването на граница е престъпление:
Като за начало първо трябва да ни е ясно какво е престъпление.
Наказателен кодекс, чл. 9, ал. 1: Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.
Наказателен кодекс, чл. 13, ал. 1: Не е общественоопасно деянието, което е извършено от някого при крайна необходимост - за да спаси държавни или обществени интереси, както и свои или на другиго лични или имотни блага от непосредствена опасност, която деецът не е могъл да избегне по друг начин, ако причинените от деянието вреди са по-малко значителни от предотвратените.
Наказателен кодекс, чл. 279, ал. 1: Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева.
Конституция на Република България, чл. 28: Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
След като посегателството над живота се счита като най-тежко престъпление, защо толкова много наблягате на по-простото провинение преминаване на границата.

Евала на президента и премиера (макар все още да му искам оставката) за изявлението, което е що-годе същото на това, което вече написах.
Страх от ислямизация, асимилиране и тем подобни може да има само у хора, които нямат идеи и ценности, които да ги определят като българи или като каквито и да е. На човек, който има ясни идеи и разбирания за живота, трудно ще му бъдат инсталирани други. Пълни се в празно, а не в пълно.
 
Последно редактирано:
От: От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Unwise, ако българите разсъждаваха като тебе държавата ни щеше да е спряла да съществува преди стотици години. Сърбите, гърците и турците щяха да са ни унищожили без остатък. Дори в музеите нямаше да има останки от България. Имаш право на самоубийствени мисли, но философията ти не би довела само до твоето унищожение, но и на всички нас, тъй че няма как да мине номерът. Нежеланието за допускане и изхранване на хиляди нелегални емигранти, с които ни дели цивилизационна пропаст, не е ксенофобия! А и да е, все ми е тая. Интересите на България винаги трябва да са на първо, без значение от цената.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Страх от ислямизация, асимилиране и тем подобни може да има само у хора, които нямат идеи и ценности, които да ги определят като българи или като каквито и да е. На човек, който има ясни идеи и разбирания за живота, трудно ще му бъдат инсталирани други. Пълни се в празно, а не в пълно.
Ти излизаш ли от вас? Колко нелегални имигранта си подслонил?
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Страх от ислямизация, асимилиране и тем подобни може да има само у хора, които нямат идеи и ценности, които да ги определят като българи или като каквито и да е. На човек, който има ясни идеи и разбирания за живота, трудно ще му бъдат инсталирани други. Пълни се в празно, а не в пълно.

На бас ,че българските владетели преди завладяването на България от турците са си мислели същото...
Израза ,който ми идва наум е It takes two to tango -гарантирам ти ,че няма да срещнеш подобна толерантност не само в държавите от които идват тези хора ,а дори и в гетата населени от тях в ЕвропаРеципрочна верска толерантност в ислямския свят НЯМА-никъде
Да ти кажа ли колко християнски храма има построени в Саудитска Арабия например.......позна 0
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Надявам се да не е обидно, но ми се струва, че unwise не е българин.

Относно коментара ти. Това не е страх, това е реалността, в която децата ни ще живеят.
И това не зависи от ценности и прочие писанията ти за разбирания на живота, а е елементарна математика плюс реални виждания за нещата от живота.
Можеш ли да сметнеш колко време ще им е необходимо на 1 млн. от тези, за да станат повече от българите (като махнем от общия брой в момента разните малцинства?) на база сегашната депопулация? Ниска раждаемост, висока смъртност и благодарение на пришълците - още по-засилена емигрантска вълна към по-добри места за живот от БГ?

Тези иначе толкова симпатични люде дори и сега имат наглостта да заглеждат жените по улицата, а са още само малки групи. Не знам какво ще е после.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

happyslacker и Unwise са некви извънземни сигурно
Те не знаят кво е национална сигурност и държавни интереси
Дай да спасим всички гладни и мизерстващи и да настаним в нашия двор всички етнически групи без собствена държава
Абе ви да не се явявате на конкурс за Мис Хамерика :lol:

Щели след войната да се върнат в собствената си държава, че те повечето нямат такава
Турция ни препраща кюрди и секви други араби и африкански племена
Що ни ги препраща на нас, щото не иска да си увеличава кюрдското население и другите малцинства на тяхна територия
Много малко са сирийците, които търсят убежище при нас, защото те наистина чакат края на войната в турските лагери за бежанци и ще се върнат после в Сирия

Мислете малко какви могат да бъдат последствията
Ако им дадем статут на бежанци, след това няма отърване, защото и на Запад да отидат ще ни ги връщат, както групово ни връщат циганите

Всички нелегално влезли в България, да се експулсират!
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Странно как изпоилзвате понятието "национална сигурност" като синоним на "панически страх". Сигурността идва с мира и реда, а не със свободно разкарващи се скинари по улиците, които бият който сметнат за недостатъчно симпатичен. "Българин" не бива да бъде синоним на страхлив човек паниращ се от всичко, което е различно от него и неговите представи. Ето един интересен материал, на който попаднах. Евала на немците, тъй като е очевидно, че само с нашите възможности трудно ще се помогне на толкова хора. Все пак не сме всеможещи (във връзка с това, че dintronix реши, че трябва да спасим всички хора по света) и е редно повече държави да помогнат. А тези 1 млн бежанци (броят им не знам от кой джоб ги изкара и не знам как реши, че трябва да се мисли сериозно за тяхната интеграция.
Мисля, че прекалено много се подвеждате от медиите, които пък гонят определени партийни цели (как иначе Атака и ВМРО ще получат достатъчен вот). Не е случайно, че толкова и по такъв начин се тръби по медиите точно преди евроизборите и преди вероятните парламентарни избори (т.е. след като Орешарски най-сетне благоволи да си подаде оставката). Бежанците не са въоръжена армия, която се опитва да ни завземе (във връзка със сравненията с турската армия, която ни е завладяла преди няколко века). Те са просто уплашени хора, които бягат. Бежанците не са ислямистки фундаменталисти, които искат да завладеят света, а са хора идващи от светска държава каквато уж се води и нашата. Намирам сравнението със Саудитска Арабия за крайно неуместно в случая. Огромна заблуда е, че някой ни пробутва емигранти/бежанци. Порових се малко за броя на бежанците в други държави: Турция - 492687, Ливан - 748608, Йордания - 531768, Ирак - 190857, Египет - 124373, Мароко, Алжир и Либия - 14289. В Европа са подадени около 50000 молби от бежанци като Германия и Швеция са прибрали всяка по около 14000-15000 бежанци (т.е. около 30000).
Ето малко данни и от един по-официален източник (числата са леко по-големи, тъй като това отчитане е с по-нова дата). Бежанците в България по неофициални данни са около 10000 и се очаква да нарастнат вероятно до 15000. Сами виждате, че бежанците не са завоевателска армия, а уплашени хора бягащи с предпочитание към държави с подобен на техния бит (т.е. предимно към арабски и братски по религия държави). От числата е видимо, че най-голяма тежест са поели съседните на Сирия страни, което включва и Турция. Това говори колко са абсурдни твърденията, че Турция искала да ни инсталира някакви опасни хора, които макар да били сирийци, щяли да прокарват турска политика за завладяване на България и Европа.

Сега нека се върнем назад в историята, тъй като някои се пробваха вече в тази тема:
На силови провокации и военни действия е нормално да се отговори със сила. Затова ги има войните. България е воювала многократно по различни причини. Ясно е, че преди няколко века турците са ни надвили в силовата борба за власт и дълго време са ни управлявали. Турция с целия си период на владичество върху нас не са успяли да ни асимилират като нация въпреки насилственият начин на управление. Основна опасност за нашата нация са били не турците и турската власт, а гърчеенето, т.е. модата, която тогава е тръгнала да се срамуваме от това, което сме и да се опитваме да станем като някои други (в момента са налице същите опити). Ето един откъс от много уважаван български автор будител (сами се сетете кой):
Но поради що ти, глупави човече, се срамуваш от своя род и се влачиш по чужд език? Но, рече, гърците са по-мъдри и по-културни, а българите са прости и глупави и нямат изтънчени думи. Затова, казва, по-добре да се присъединим към гърците. Но виж, неразумни, от гърците има много народи по-мъдри и по-славни. Оставя ли някой грък своя език и учение и род, както ти, безумни, оставяш и нямаш никакви придобивки от гръцката мъдрост и изтънченост? Ти, българино, не се мами, знай своя род и език и се учи на своя език! По-добра е българската простота и незлобливост. Простите българи в своя дом приемат и гощават всекиго и даряват милостина на ония, които просят от тях. А мъдрите и културни (гърци) никак не правят това, но и отнемат от простите и грабят несправедливо и повече грях, а не полза ще получат от своята мъдрост и култура. Или се срамуваш от своя род и език пред учените и търговците и славните на земята, защото българите са прости и няма от тях много търговци и грамотни, и вещи, и знаменити на земята в днешно време, но повечето от тях са прости орачи, копачи, овчари и прости занаятчии?
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Значи може би съм пропуснал в темата, че не са проблем сирийските бежанци (ако можем да вярваме, че те ще си се върнат в държавата после), а всичко останало, което минава заедно с тях.
Обаче точно цифрите, които цитираш може да се вземат предвид, че в държавите около тях са бежанци, които чакат да се върнат в родината си. Тия, които идват при нас - надали.

Цифрата милион я изкарах, тъй като никой не казва колко народ, който реши, че не му харесва в Африка ще можем да поемем в България. Пък ние сме просто пътеката, иначе инвазията си е Европа като ц
Като погледнеш населението на държавите, от които са основно емигрантите цифрата 1 млн дори изглежда скромна. Естествено това би могло да се случи ако разградения ни двор си остане такъв и не се предприемат мерки.

А, .. ето и нещо по темата за ислямизацията
Най-вече частта в третата минута: http://www.youtube.com/watch?v=i7ympF_grrA#t=187
[video=youtube;i7ympF_grrA]http://www.youtube.com/watch?v=i7ympF_grrA#t=187[/video]
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Защо толкова се страхувате от този ислям? Това е религия като много други, която се приема (ако се приеме) доброволно. Ако искаш да бъдеш такъв, ставаш такъв. В нашата държава всеки сам решава в какво да вярва и не вярва. Аз знам в какво вярвам и какви са ми разбиранията и идеите, така че както вече казах, на такива като мен трудно ще се инсталира чужда идеология. Ето защо не се притеснявам от тези параноясали теории са масова ислямизация. Всичката тази политпросвета/пропаганда е с цел активизиране на електората чрез настройване на определени обещствени групи в обществото едни срещу други (не само в България се върти този филм). Така на принципа "разделяй и владей" политическите уж врагове като феодали си разпределят народа. Затова вместо да нападаме (словестно) политиците, които са виновни за ситуацията в момента в България, ние се нападаме едни други (който не вярва да се зачете из темите в този раздел) в защита на назначения ни феодален лорд (уж наш народен представител).
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Странно как изпоилзвате понятието "национална сигурност" като синоним на "панически страх". Сигурността идва с мира и реда, а не със свободно разкарващи се скинари по улиците, които бият който сметнат за недостатъчно симпатичен. "Българин" не бива да бъде синоним на страхлив човек паниращ се от всичко, което е различно от него и неговите представи.
Изключително нагъл си. Не става въпрос за страх, не ни е страх от никой. Редът е нарушен още с нелегалното проникване на територията на България. Законите са потъпкани. Законите трябва да се спазват. Нищо повече не искаме. Ако не се спазват законите, ще възникват инциденти и ще се наруши "етническия мир".

Другото - гостоприемството си има граници, защото гостоприемството е = пари, а ние сме бедни. Пак те питам, ти колко бежанеца си подслонил в дома си?
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Защо толкова се страхувате от този ислям? Това е религия като много други, която се приема (ако се приеме) доброволно. Ако искаш да бъдеш такъв, ставаш такъв. В нашата държава всеки сам решава в какво да вярва и не вярва. Аз знам в какво вярвам и какви са ми разбиранията и идеите, така че както вече казах, на такива като мен трудно ще се инсталира чужда идеология. Ето защо не се притеснявам от тези параноясали теории са масова ислямизация. Всичката тази политпросвета/пропаганда е с цел активизиране на електората чрез настройване на определени обещствени групи в обществото едни срещу други (не само в България се върти този филм). Така на принципа "разделяй и владей" политическите уж врагове като феодали си разпределят народа. Затова вместо да нападаме (словестно) политиците, които са виновни за ситуацията в момента в България, ние се нападаме едни други (който не вярва да се зачете из темите в този раздел) в защита на назначения ни феодален лорд (уж наш народен представител).
jihad-2-2j2-web.jpg


Ето така действат ислямистите. Също и взривяват автобуси, метра, влакове, самолети. Тоя първо ще ти отреже главата, а след това ще те пита дали искаш да приемеш исляма.

Специално в Сирия са избити хиляди християни и са разрушени безброй много църкви. Древни църкви, паметници на културата. Ислямският фундаментализъм е брутален, той не се интересува от твоите либерални схващания. Той налага ислямът със сила и оръжие.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

„Християните трябва да бъдат избити”, „жените и децата им да останат за нас”, „поклон пред тези, които режат глави и залагат бомби”, "държавата ще стане халифат, а всички хора ще станат мюсюлмани, както доброволно, така и с меч".

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/165196-им...ити-жените-и-децата-им-да-останат-за-нас.html
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

О, неразумни Unwise-е, на глобалист ли се правиш, интернационалист ли искаш да се назоваваш, или си просто тъпа блондинка:mrgreen:
Що ми даваш примери с Германия, Франция и Англия, че то в Лондон и Париж няма местни, а само паплач, и в София ли искаш да стане така?
Запада тепърва ще си сърба попарата, заради колониализма и сега модерния неолиберализъм
Защо България да поема тяхната съдба и да прави техните грешки
Защо да приемаме чужденци, толковат далече от нашите разбирания и култура, то те са направо от друг свят
С какво ще им помогнем или с какво ще помогнат те на нас??? с нищо
Те ще се капсулират в свои малки групи, няма даже да научат български, ще се създадат нови цигански квартали
и ще увеличим малцинствата, които не могат и не искат да се интегрират
Следва създаване на напрежение в държавата, етнически и религиозни конфликти
ТИ ТОВА ЛИ ИСКАШ???
Разсъждавайте малко ве, не сте на конкурс за миски
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

1470360_645118258874320_1098078310_n.jpg


aз се чудя огради като тези в дясно не пречат ли на естествения преход на някой животни? 8)
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Защо толкова се страхувате от този ислям? Това е религия като много други, която се приема (ако се приеме) доброволно. Ако искаш да бъдеш такъв, ставаш такъв. В нашата държава всеки сам решава в какво да вярва и не вярва. Аз знам в какво вярвам и какви са ми разбиранията и идеите, така че както вече казах, на такива като мен трудно ще се инсталира чужда идеология. Ето защо не се притеснявам от тези параноясали теории са масова ислямизация. Всичката тази политпросвета/пропаганда е с цел активизиране на електората чрез настройване на определени обещствени групи в обществото едни срещу други (не само в България се върти този филм). Така на принципа "разделяй и владей" политическите уж врагове като феодали си разпределят народа. Затова вместо да нападаме (словестно) политиците, които са виновни за ситуацията в момента в България, ние се нападаме едни други (който не вярва да се зачете из темите в този раздел) в защита на назначения ни феодален лорд (уж наш народен представител).
Толкова си заблуден ,че чак не е смешно
Лошото е ,че имаме двама подобни за президент и премиер
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Защо толкова се страхувате от този ислям? Това е религия като много други, която се приема (ако се приеме) доброволно. Ако искаш да бъдеш такъв, ставаш такъв. В нашата държава всеки сам решава в какво да вярва и не вярва. Аз знам в какво вярвам и какви са ми разбиранията и идеите, така че както вече казах, на такива като мен трудно ще се инсталира чужда идеология. Ето защо не се притеснявам от тези параноясали теории са масова ислямизация. Всичката тази политпросвета/пропаганда е с цел активизиране на електората чрез настройване на определени обещствени групи в обществото едни срещу други (не само в България се върти този филм). Така на принципа "разделяй и владей" политическите уж врагове като феодали си разпределят народа. Затова вместо да нападаме (словестно) политиците, които са виновни за ситуацията в момента в България, ние се нападаме едни други (който не вярва да се зачете из темите в този раздел) в защита на назначения ни феодален лорд (уж наш народен представител).

"В скорошно интервю за телевизия „Ал Джазира” Захран Алуш ясно изрази своите виждания за бъдещето на Сирия. Според него, то се заключва във „възраждане на империята на Омеядите” (Вторият ислямски халифат със столица Дамаск) и „очистване” на Сирия от иранците, шиитите и алауитите. Подобно на повечето бунтовнически лидери, той възприема религиозните малцинства в Сирия като кафири (неверници), които или трябва да приемат неговата салафистка интерпретация на исляма или да бъдат убити. За гражданското общество и демокрацията Алуш се изказа още по-определено: „Ислямът не може да дойде на власт чрез демокрация. Както истината не може да се смесва с лъжата, така и ислямът не може да съществува заедно със секуларизма”."
Това е замислил лидера на "свободната сирийска армия " за своя народ-навит ли си да отидеш да му обясниш как не може да ти инсталира исляма.Такава колумбийска вратовръзка ще ти инсталира ,че няма и да разбереш.И само от любопитство защо примера със Саудитска Арабия да не е уместен-пак ще те попитам-колко християнски храма има там...?
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Изключително нагъл си. Не става въпрос за страх, не ни е страх от никой. Редът е нарушен още с нелегалното проникване на територията на България. Законите са потъпкани. Законите трябва да се спазват. Нищо повече не искаме. Ако не се спазват законите, ще възникват инциденти и ще се наруши "етническия мир".

Другото - гостоприемството си има граници, защото гостоприемството е = пари, а ние сме бедни. Пак те питам, ти колко бежанеца си подслонил в дома си?
Това да не четеш написаното и пак да твърдиш същото, което е очевидно невярно, не знам като какво да го квалифицирам. Законите трябва да се спазват, но първо трябва да се запознаеш с тях. По-назад в темата цитирах релевантните по случая откъси от НК и Конституцията. Нямам информация във връзка с бежанците законите да не се спазват, а ако това се прави, то са частни случаи. Като говорите за закони е хубаво първо да ги прочетете.
Иначе за гостоприемството не са нужни кой знае какви пари. Колкото имаме, толкова. И без това не можем да дадем каквото нямаме. Бедността не е в джоба, а в душата.
И тъй като за пореден път ме питаш (redrum) какво съм направил за бежанците, ще ти отговоря. Макар и само веднъж съм участвал в събиране на средства (т.е. съм дал) за подпомагане на един от бежанските лагери, които в момента поради мизерията в България, ни е ясно в какво положение са.

Обръщение към тези, на които им свършиха теориите и доводите:
За да запомня личните ви нападки несвързани с темата (глобалист, заблуден, извънземен, интернационалист, небългарин, тъпа блондинка и т.н.) по-лесно, моля, подреждайте ги под азбучен ред и ако може по едно на ред или поне ги разделяйте със запетайки. Тъй като са само лични нападки и не са свързани с темата, може да ми ги пращате и на ЛС, за да не задръстваме темата със спам.

Във връзка с мнението преди моето:
Отговорът на твоя въпрос се корени във фразата "свободната сирийска армия". Вероятно знаеш, че това не е официалната власт, а групировка, която по мое мнение трябва да бъде прибавена в списъка с терористични групировки на България и ЕС. Всяка силова структура, която сее терор и иска по насилствен начин да налага идеите си, трябва да бъде обявявана за терористична.
Проблемът в арабския свят идва основно от инсталираните от някои западни държави "революционери", "освободители", "свободни армии" и т.н. Така е създадена и Алкайда.
 
Последно редактирано:

Горе