Как САЩ зароби България и сие

Ами стилът е такъв.
На мен пък ми е тъжно. В крайна сметка - що ручахме жабетата?
Някои хора слушахме Дойче Веле, Гласът на Америка и Радио Свободна Европа. И имахме представа какво има отвъд Желязната завеса.
Сега четете статистиките на СБ и нямате критерии за реалност. Човек може да харчи по-малко от 2 $, но да живее много по-добре от човек харчещ 50$. И въобще да не е беден!
СБ и МВФ са собственост на САЩ. Самите Щати имат много сериозни проблеми с населението си и бедността му. Но тях няма да ги намериш на сайтовете на тези банки. Не са скрити - на днешно време няма нищо скришно.

Апропо: Човек, взел бърз кредит - било за лотарийни билети, било за коледни подаръци, богат ли е или беден?
Ето ти ги критериите и аз не бях наясно с този 1,9(то по точно като прочетох инфото се сетих, че взимаха крайни маргнилани стойности), но като цяло е сумарна стойност на нивото на бедност на 15-те най-бедни страни. Ето ти повече инфо:
http://www.worldbank.org/en/topic/poverty/brief/global-poverty-line-faq

How do you come up with a global poverty line?

We start with national poverty lines, which usually reflect the line below which a person’s minimum nutritional, clothing, and shelter needs cannot be met in that country. Not surprisingly, richer countries tend to have higher poverty lines, while poorer countries have lower poverty lines.

When we want to identify how many people in the world live in extreme poverty, however, we cannot simply add up the national poverty rates of each country, because this would mean using a different yardstick to identify who is poor in each and every country. We therefore need a poverty line that measures poverty in all countries by the same standard.

In 1990, a group of independent researchers and the World Bank proposed to measure the world’s poor using the standards of the poorest countries in the World. They examined national poverty lines from some of the poorest countries in the world, and converted the lines to a common currency by using purchasing power parity (PPP) exchange rates. The PPP exchange rates are constructed to ensure that the same quantity of goods and services are priced equivalently across countries. Once converted into a common currency, they found that in six of these very poor countries the value of the national poverty line was about $1 per day per person, and this formed the basis for the first dollar-a-day international poverty line.

After a new round and larger volume of internationally comparable prices were collected in 2005, the international poverty line was revised based on 15 national poverty lines from some of the poorest countries in the World. The average of these 15 lines was $1.25 per person per day (again in PPP terms), and this became the revised international poverty line.

And again this year, we used the poverty lines of those same 15 poorest countries from 2005 (holding steady the yardstick against which we measure) to determine the new global poverty line of $1.90 in 2011 PPP.

ПП. Проблема не е в тези стойности на сайтовете, а във формулировката на държавно ниво и манипулациите на стъкмистиката - другото е пропаганда.
В САЩ 3/4 живеят от заплата до заплата и 47% от населението или трябва да продаде нещо/тегли кредит за да посрещне неочакван разход от 400 долара ...

Инфото си го има нета и никой не го крие, просто масата са по час на лъжичката на нечии интереси:
imrs.php
 
Последно редактирано:
нечии интереси
Това имам предвид статистиките на СБ и МВФ. За мен те не мога да бъдат обективен критерий.
Уважавам статистиката, но за неща като "Колко ябълки е произвел Балканският полуостров".
Само в България има много хора - и бедни, и богати, които ги няма в статистиката.
Вярно е, че човечеството става все по-богато като цяло (на комшията сина заявил, че сме били много тъпи навремето, понеже сме бъркали бетона за строеж на къщи на ръка и в задруга (понеже дядо му е оставил в наследство бетонобъркачка)), но също така е вярно и че богатите стават все по-малко и все по-богати, а останалите стават все по-бедни.
 
Също е вярно, че живеем в цоцализъм и сред огромна държава, която буквално изземва стимулите за развитие, като те дондурка ... отделно, че ограничава бизнес и създава монополи, като е монополизирала най-важната стока - ПАРИТЕ! От там насетне няма как тези до властта да не стават все по-богати, а тези на държавната хранилка да са бедни - и да е пълна картинката има едни дето не са на хранликата на държавата и не са с държавата т.е. предпримачите, които създават стойност и огромна стойност бива иззеета от тах от държавата и порочният цикъл си върти ... т.е. в момента има една огромна неефективност в икономиката на света, която ако се изчисти всичко ще се промени. Пак казвам стимулите са различни - дядото с бетонобъркачката е вкарвал стойност и развитие а наследниците използват на готово всичко и като се капутне машината, щото машината е продукта на акумулираната стойност(която липсва в наследниците), после що имало бедни на държавна хранилка :D
 
Последно редактирано:
Също е вярно, че живеем в цоцализъм

Пак почваш с Г.Жеков стайл. Как ви не пресъхна устата с тези термини не знам, знаете си само социализъм и комунисти. Това ще си го повтаряте цял живот и това си е!
 
Пак почваш с Г.Жеков стайл. Как ви не пресъхна устата с тези термини не знам, знаете си само социализъм и комунисти. Това ще си го повтаряте цял живот и това си е!
Не знам кой е този, но това, което знам е че не четеш виж какво пиша ЦОЦАлизъм - комбинация от цоцане и изъм - все пак за разлика от теб знам не само понятията на всяка политическа система, но и техните проявления.
Какво да направя, че текущата система е квази-капитализъм и по разговорно му цоцализъм - мека форма на фашизъм от гледна точка на срастване на власт/бизнес(едните продават власт, другите купуват услуги) и социализъм/комунизъм в проявленията на малоумният социален модел и изземване на стимули и проактивно дондукране на лешпери.

Докато не се смени модела и не стане пазарна икономика, нищожна държава и огромна лична(а не колективна отговорност) термини социализъм/комунизъм няма се изтъркат ... а то и няма как иначе след като по дефиниция всички политически модели следват Кейнсиянският модел на икономика, а той е чист манифест на меката форма на социализма ... най-забавното, е че политиците са наясно с малоумнният икономически модел, но пък благодарение на него си оправдават харчове и програми ... а от там и яростно го защитават целият цоцализъм.

Само едно не разбирам, защо си фен на социализма/комунизма, че така се възмущаваш, когато някой ги ползва ... по различно предназначение от твоето? Все пак за мен човек да се мисли за предприемач и да защитава социализъма си е пълен оксиморон, но какво ли разбирам аз ...
 
Последно редактирано:
През 1989 г. в наследство от соца новата система получава една развита промишлено-аграрна страна, зад която с големи обещания застанаха най-богатите държави в света. След реституцията в земеделието и ликвидацията на ТКЗС-тата България от водещ износител на земеделски продукти става вносител на плодове и зеленчуци.

30 години се краде и руши и още има какво да се разваля.

Едва ли някой е фен на соца от този форум, но използването на термините за щяло и нещяло и с тях да се оправдават някакви тъпотии си е малоумие
 
Не знам кой е този, но това, което знам е че не четеш виж какво пиша ЦОЦАлизъм - комбинация от цоцане и изъм - все пак за разлика от теб знам не само понятията на всяка политическа система, но и техните проявления.
Какво да направя, че текущата система е квази-капитализъм и по разговорно му цоцализъм - мека форма на фашизъм от гледна точка на срастване на власт/бизнес(едните продават власт, другите купуват услуги) и социализъм/комунизъм в проявленията на малоумният социален модел и изземване на стимули и проактивно дондукране на лешпери.

Докато не се смени модела на пазарна икономика, нищожна държава и огромна лична(а не колективна отговорност) термини социализъм/комунизъм няма се изтръкат ... а то и няма как иначе след като по дефениция всички политически модели следват Кейнсиянският модел на икономика, а той е чист манифест на меката форма на социализма ... най-забавното, е че политиците са наясно с малоумнният икономически модел, но пък благодарение на него си оправдават харчове и програми ... а от там и яростно го защитават целият цоцализъм.

Само едно не разбирам, защо си фен на социализма/комунизма, че така се възмущаваш, когато някой ги ползва ... по различно предназначение от твоето? Все пак за мен човек да се мисли за предприемач и да защита социализъма си е пълен оксиморон, но какво ли разбирам аз ...

Колега използваш някакъв термин, който няма правна стойност. Това е първо, второ мразя, когато хората използват клиширани и заучени фрази. Нищо конкретно към теб в момента, но има хора тук, които като чуят комунист и повтарят всичко заучено от психо дясното. И трето мога да защитавам всичко, което пожелая и харесвам.

П.С: Когато лявото не се гледа обективно, се ражда психодясното, а то е не по-малко зло от режима на Хитлер например.
П.С2: Къде съм казвал, че се мисля за предприемач? Ако не се мисля за французин, това да не би да ме спира да живея във Франция?!
 
Хайде другият фен на комунета да се включи - ако сме имали толкова силно наследво, защо БГ прави мараториум по плащане на дълг и то няколко месеца след 89 ... на прост език, защо фалира?
Другата дъвка износител на плодове и зеленчуци ... това ли ти е представата за икономика, плодове и зеленчуци? В БГ се внасят плодове и зеленчуци за няколко стотин милиона ... само а спорта износът ни храни е няколко милиарда ....

Да защитаваш термин, които показва емпиричен провал на политики-икономичен модел и да държиш да не се петни ... то си е още по-голямо малоумие!
 
Последно редактирано:
Колега използваш някакъв термин, който няма правна стойност. Това е първо, второ мразя, когато хората използват клиширани и заучени фрази. Нищо конкретно към теб в момента, но има хора тук, които като чуят комунист и повтарят всичко заучено от психо дясното. И трето мога да защитавам всичко, което пожелая и харесвам.

П.С: Когато лявото не се гледа обективно, се ражда психодясното, а то е не по-малко зло от режима на Хитлер например.
П.С2: Къде съм казвал, че се мисля за предприемач? Ако не се мисля за французин, това да не би да ме спира да живея във Франция?!

Ами то мисля, че всеки с малко сиво вещество и чувство за ирония, ще усети, какво се влага в думата цоцализъм! Дори и да не се базикам, а да използвам думата със "с" пак няма да сбъркам - има адски много проявления и затова сме на този хал!
Това, че има хора, които са ватници или такива, които повтарят като папагали какво общо има с темата?

Принципно е нямало ляво преди да дойде Хитлер, но както и да е ... имало е война, репарации, крах на Ваймерската икономика с една хиперинфлация ... щото и тогава са били много умни политиците!
Това, че лявото е мизерно или дясното ... принципно рядко води до ултра форма на малоумние или в вляво или в дясно!
Явно съм се объркал, а и малко странно, след като не се мислиш за предприемач да си в този форум - или ти искаш се развиваш като такъв? Ок но пак ще е валиден оксиморона - или ти си пишеш ей така за емпирично провалите се модели и убеждения?
 
@blackout8, като заговори за разликата между капитализма и строя, който следват повечето западни държави в момента, винаги съм се чудил докъде трябва да се простира държавата според австрийците. Гледам, че на идеи клониш към тяхната школа, нали не греша? Та каква трябва да е ролята на държавата в една пазарна икономика?
 
Ами то мисля, че всеки с малко сиво вещество и чувство за ирония, ще усети, какво се влага в думата цоцализъм! Дори и да не се базикам, а да използвам думата със "с" пак няма да сбъркам - има адски много проявления и затова сме на този хал!
Това, че има хора, които са ватници или такива, които повтарят като папагали какво общо има с темата?

Принципно е нямало ляво преди да дойде Хитлер, но както и да е ... имало е война, репарации, крах на Ваймерската икономика с една хиперинфлация ... щото и тогава са били много умни политиците!
Това, че лявото е мизерно или дясното ... принципно рядко води до ултра форма на малоумние или в вляво или в дясно!
Явно съм се объркал, а и малко странно, след като не се мислиш за предприемач да си в този форум - или ти искаш се развиваш като такъв? Ок но пак ще е валиден оксиморона - или ти си пишеш ей така за емпирично провалите се модели и убеждения?

Моля те не минавай и ти с номера за иронията. Жалко е, изтъркано е, тъпо е! Моля те образовай се малко, нямало ляво преди Хитлер, говориш АБСОЛЮТНИ глупости.

"П.С2: Къде съм казвал, че се мисля за предприемач? Ако не се мисля за французин, това да не би да ме спира да живея във Франция?!"

А къде съм казвал, че не съм се мисля за предприемач? Използвай думата ирония, когато не само знаеш определението, но и можеш да уловиш, когато някой ти говори с такава.
 
@blackout8, като заговори за разликата между капитализма и строя, който следват повечето западни държави в момента, винаги съм се чудил докъде трябва да се простира държавата според австрийците. Гледам, че на идеи клониш към тяхната школа, нали не греша? Та каква трябва да е ролята на държавата в една пазарна икономика?
Да изповядвам същите идеи.
Като цяло няма точна дефиниция колко да е голяма държавата, колкото по-малка толкова по-добре примерно под 10% от БВП.
Държавата има няколко основни функции, и всичко друго е отнемане на права от масата - като цяло една държава трябва да е в рамките на създаването на правовият ред и неговото опазване. Буквално задава рамката от права и задължения.
От тук произлиза и търсенето на възмездие, ако някой ти премине твоите права - в случаят частна собственост и лична такава(над живота).
Отделно държава трябва да и в защитната функция - и тук говорим повече за външни фактори - т.е. армията.
Другото е вътрешна защита и то на базови функции - не че и частника това не може го прави, но примерно може да има паралелна структура.

Реално погледнато в САЩ през 19 век, държавата е била няколко % от БВП и са се фокусирали над law & order - принципно визията на Адам Смит за ролята на държавата в особено чист вид. И резултата е ясен от плюнка стават икономически хегемон за 1 век, от 50-та на сам както те и другият огоромен икономически хегемон Швеция, отиват у ряката ... именно щото държавата в момента контролира всеки аспект на живота и бизнеса!
 
1. Татко Маркс е на почит почти във всяка развита държава. Само терминологията е изменена. Например - вече никой не ползва пролетариат и буржоазия.
2. Ляво и дясно имат реален смисъл единствено в първоначалната си употреба - кой къде седи в камарата. Всичко друго е риторика.
 
Моля те не минавай и ти с номера за иронията. Жалко е, изтъркано е, тъпо е! Моля те образовай се малко, нямало ляво преди Хитлер, говориш АБСОЛЮТНИ глупости.

"П.С2: Къде съм казвал, че се мисля за предприемач? Ако не се мисля за французин, това да не би да ме спира да живея във Франция?!"

А къде съм казвал, че не съм се мисля за предприемач? Използвай думата ирония, когато не само знаеш определението, но и можеш да уловиш, когато някой ти говори с такава.

Ти не правиш разлика между относителна и абсолютна стойност, пък си седнал да даваш наклон над историята ... я да видим през Ваймарска Германия, каква степен от факторите за идването на Хитлер на власт са били леви? Щото тезата ти е провал на лявото и идва псевдо дясното ... ултра дясното:
Когато лявото не се гледа обективно, се ражда психодясното, а то е не по-малко зло от режима на Хитлер например.

А в риториката ти за предприемачът няма ирония, а само патос от детската градина - едно, четене между редовете е достатъчно да се достигне до извода, че се правиш на интересен - все едно хлапетата от детската градина.

Ок, ако си предприемач - тогава какъв го дириш в този форум при положение, че със социалиситически убеждения?
Ок, ако не си предприемач и искаш да станеш такъв и затова пишеш в този форум - то тогава пак е валиден аргумента с убежденията?
Ок, ако не си предприемач и не искаш да си, тогава изкача въпроса ти целенасочено ли пишеш и защитаваш умрели идеологии в предприемачески форум или ти се плаща за това?

Това са 3-те възможни опции - без ирония и без патос ... та коя опция избираш?

ПП Само за спорта знаеш ли кога се прегръщат левите идеи и политики? Т.е. кога става от маргинално течение в тренд? И много ми е чудно да науча какви са левите проявление в Германия след ПСВ?
 
Последно редактирано:
1. Татко Маркс е на почит почти във всяка развита държава. Само терминологията е изменена. Например - вече никой не ползва пролетариат и буржоазия.
2. Ляво и дясно имат реален смисъл единствено в първоначалната си употреба - кой къде седи в камарата. Всичко друго е риторика.
Много си прав, затова по-горе писах проявлението на даден термин е важно, а не свободната му употреба ...
Стил био домати дето ги лепят;
Био домат 3-4 лв килото и какво му е био-то ами по-малко торове, пестициди и повече лайна ползваме ...
 
Държавата и двете домашни кокошки за яйца!
Ако искате да имате една-две кокошки за яйца за лично хапване, ето какво сте длъжни да направите:

Чл. 137. (1) (Изм. – ДВ, бр. 7 от 2013 г.) Собствениците или ползвателите на животновъдни обекти подават заявление за регистрация по образец до директора на съответната ОДБХ, към което прилагат:

• копие от документ за собственост или право на ползване на обекта;
• копие от документ за въвеждане в експлоатация на обекта, когато такъв се изисква съгласно Закона за устройство на територията;
• копие от договор с ветеринарен лекар за профилактика, лечение и диагностика на болестите по животните, които ще се отглеждат в обекта;
• документ за платена такса в размер, определен с тарифата по чл. 14, ал. 2.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 84 от 2007 г., бр. 7 от 2013 г.) В срок до 7 дни от подаване на заявлението директорът на ОДБХ със заповед назначава комисия за извършване на проверка за съответствието на обекта с ветеринарномедицинските изисквания за отглеждане на животни и хуманно отношение към тях.

(3) Комисията в тридневен срок представя на директора на ОДБХ становище с предложение за регистрация или отказ.

(4) Когато при проверката се установи, че обектът не отговаря на ветеринарномедицинските изисквания, комисията дава писмено предписание на заявителя, в което определя и срок за отстраняване на пропуските.

(5) Когато заявителят е отстранил пропуските преди изтичане на посочения в предписанието срок, той писмено информира директора на ОДБХ, който в 7-дневен срок изпраща комисията за извършване на повторна проверка на обекта. Комисията съставя протокол за резултатите от проверката и го представя на директора на ОДБХ.

(6) (Изм. – ДВ, бр. 7 от 2013 г.) В тридневен срок от представяне на становището по ал. 3 или протокола по ал. 5 директорът на ОДБХ вписва животновъдния обект в регистър и издава удостоверение за регистрация или мотивирано отказва регистрацията, когато обектът не отговаря на изискванията, определени с наредбата по ал. 10.

(7) (Доп. – ДВ, бр. 7 от 2013 г.) Отказът по ал. 6 се съобщава и може да се обжалва по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

(8) Регистрацията на животновъдния обект е безсрочна.

(9) Регистърът по ал. 6 съдържа:

• номер и дата на издаденото удостоверение;
• ветеринарния регистрационен номер на обекта;
• (доп. – ДВ, бр. 7 от 2013 г.) име и постоянен адрес на собственика или ползвателя на обекта;
• адрес/местонахождение и вид на обекта;
• (доп. – ДВ, бр. 7 от 2013 г.) капацитет на обекта, с изключение на пчелините, за които се вписва брой отглеждани пчелни семейства;
• вид, категория и предназначение на животните в обекта;
• технология на отглеждане на животните;
• номер и дата на заповедта за заличаване на регистрацията;
• промени във вписаните обстоятелства.

(10) (Нова – ДВ, бр. 7 от 2013 г.) Ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти се определят с наредба на министъра на земеделието и храните.

Чл. 137а. (Нов – ДВ, бр. 7 от 2013 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 14 от 2016 г. , в сила от 19.02.2016 г.) Ежегодно в срок до 1 ноември собствениците или ползвателите на обекти, регистрирани по реда на чл. 137, сключват с регистрирани ветеринарни лекари договори за профилактика, лечение и диагностика на болестите по животните и за изпълнение на мерките по програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози. Образецът на договора в частта му за изпълнение на мерките по програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози се утвърждава от изпълнителния директор на БАБХ след съгласуване с БВС.

(2) В срок до 15 ноември ветеринарният лекар изготвя списък на обектите, които ще обслужва по силата на сключените договори. Списъкът и копие от договорите се предоставят на официалния ветеринарен лекар на съответната община.

(3) (Изм. – ДВ, бр. 14 от 2016 г. , в сила от 19.02.2016 г.) При прекратяване на договора собственикът или ползвателят на животновъдния обект е длъжен в 7-дневен срок от прекратяването му да сключи договор с друг ветеринарен лекар и да изпрати копие от договора в частта му, отнасяща се до изпълнението на мерките по програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози, на официалния ветеринарен лекар на съответната община.

(4) Смяна на ветеринарния лекар по ал. 1 по преценка на собственика или ползвателя на животновъдния обект може да се извършва до два пъти в рамките на една календарна година през месец януари, съответно месец юни, при условие, че собственикът или ползвателят на животновъдния обект е изплатил дължимите суми по договора по ал. 1 на ветеринарния лекар, който до момента обслужва животновъдния обект.

(5) Собственик или ползвател на животновъден обект, който желае да смени ветеринарния лекар по ал. 1, уведомява писмено директора на съответната ОДБХ в срок най-малко 7 дни преди датата на сключване на договор с друг ветеринарен лекар.

(6) Директорът на ОДБХ със заповед определя комисия, която в срока по ал. 5 да извърши проверка на документацията, свързана с ветеринарномедицинското обслужване на животновъдния обект.

(7) В състава на комисията по ал. 6 се включват официалният ветеринарен лекар по здравеопазване на животните, отговарящ за съответната община, началникът на отдел „Здравеопазване на животните“ в ОДБХ и служител от същия отдел, който отговаря за обслужването на Интегрираната информационна система на БАБХ.

(8) Комисията по ал. 6 съставя протокол, който съдържа констатации от извършената проверка. Протоколът се съставя в три екземпляра – по един за ОДБХ, ветеринарния лекар, който до момента е обслужвал животновъдния обект, и за ветеринарния лекар, с който ще се сключи нов договор.

(9) В присъствие на комисията по ал. 6 ветеринарният лекар, който до момента е обслужвал животновъдния обект, с протокол предава ветеринарномедицинската документация на обекта на ветеринарния лекар, с който ще се сключи новият договор.

(10) Директорът на съответната ОДБХ изготвя списък на ветеринарните лекари, сключили договори по ал. 1, който изпраща в Централното управление на БАБХ за публикуване на интернет страницата на БАБХ.

Чл. 137б. (Нов – ДВ, бр. 7 от 2013 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 14 от 2016 г. , в сила от 19.02.2016 г.) В обектите, в които се отглеждат животни само за лични нужди, профилактиката, лечението и диагностиката на болестите по животните и изпълнението на мерките по програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози се извършват от регистрирани ветеринарни лекари, сключили договор със собственика на животните.

(2) За договорите по ал. 1 се прилагат изискванията на чл. 137а.

Чл. 137в. (Нов – ДВ, бр. 7 от 2013 г., изм., бр. 14 от 2016 г. , в сила от 19.02.2016 г.) Когато в срок до 31 октомври собствениците или ползвателите на обекти, регистрирани по реда на чл. 137, или собствениците на животни, отглеждани само за лични нужди, не са сключили договор по реда на чл. 137а, съответно чл. 137б, БВС съгласувано с директора на съответната ОДБХ определя ветеринарен лекар, с който да се сключат договорите.

Да са ви сладки домашните 1-2 яйца наден!
 
Ами Вискярски хората искат държавата ги регулира и контролира - те не искат пазарен контрол - какво си седнал да ревеш.

Обмислям земеделски/селски бизнес т.е. над няколко проекта гледам в момента - и по-малоумни глупости няма, просто не съм чел!
Мисля и за пчеларски бизнес - най-ме пръсна малоумната регуалция - пчелар не може продава пчелните продукти на примерно в масовата хранителна мрежа ... само прекупвач може.
Друго имаш къща за гости и имаш градина, нямаш право да им продаваш доматите :D ... а за кокошките и яйцата абсурд :D

После некви заблудени пускат теми, кой ни заробил, а други пускат някви малоумни коми блянове, щото имало провал на "пазарната икономика" къде е тази пазарна икономика в БГ с тонове регулации и държавно гарантирани монополи ... в страната където се ходи в данъчните с дискета ....
 
Ние си имаме стари традиции: ТЖ бил нелегален и се криел, ма полицията не го търсела.
Те така и с пазарната икономика - тя е в продавалника и фб групите.
 
Ние си имаме стари традиции: ТЖ бил нелегален и се криел, ма полицията не го търсела.
Те така и с пазарната икономика - тя е в продавалника и фб групите.
Да само интернет простанството остана последният бастион на пазарни отношение ... ама като гледам западните малоумници какви зъби му точат, а нашите малоумници с новият закон за тероризма и те да не останат по назад!
 
Текста към снимката е:
Вие от кои сте - левите или десните?

леви десни.jpg
 

Горе