Как да успея...?

От: Как да успея...?

rombeca - Нищо, че не съм пълнолетен, пак могат да ме бутнат спокойно. Проформите за домейн и хостинг са на името на баща ми, телефонните номера посочени в сайта също. Реално мен няма да ме докоснат, обаче ако се усетят ще хакнат глобите на "шефа"...

Тогава рискувай от името на "шефа" :).
Ако те гепят... млад си ще успееш да му върнеш парите.
Гледай сега, много се кефя че си млад, пробил си, изкарваш кинти и и даже си достатъчно разумен да се притесняваш за законността. Не си струва да се тормозиш, няма да те хванат. Е.. то зависи от много неща де, как получаваш парите, дали някой клиент няма да изпищи за фактура и т.н.
Но най тъпо ще е, ако някой "доброжелателен" завистлив плъх вземе да те натопи. :)

И че не искаш съдружник си прав. Ей така се развалят приятелства.
Иначе ако успееш да намериш истински доверен човек, който да ти узакони нещата и да ти ги прехвърли като станеш пълнолетен ще е най добре.
 
От: Как да успея...?

От хостинг фурмата също много ме притискат, понеже е било възможно ако ме "набарат" мен и те да изгорят, понеже доставят своите услуги на незаконен продавач... Кофти ситуация...
Единственият начин е да си намеря отнякъде фирма. Имаме си позната, която е счетоводителка и само да и кажа и ще ме научи на всичко, обаче...
Имах и друга идея - да ползвам фирмата на един конкурент, който също продава часовници, но оффлайн. Целта е поне на сайта да се показват данните на фирмата, понеже бях чел някъде, че КЗП и НАП бутат тези сайтове, които нямат обявена фирма, а тези които си имат изявена фирма не ги закачат и техните проверки остават стандартните.
 
Последно редактирано:
От: Как да успея...?

Е, тогава имаш три варианта:
1. Спираш да работиш 8 месеца, след което правиш нещата както трябва.
2. Работиш незаконно още 8 месеца и се надяваш някой да не те хване и след това правиш нещата както трябва.
3. Перкаш незаконно до край и си свиркаш (както някои от форумците тънко ти подсказаха) - ти си преценявай дали добре те съветват :)
 
От: Как да успея...?

3. Перкаш незаконно до край и си свиркаш (както някои от форумците тънко ти подсказаха) - ти си преценявай дали добре те съветват

Все някога ще го хванат заеби :)

Търси някакво временно съдружие, срещу процент. И внимавай много с кого си имаш работа.
 
От: Как да успея...?

Точно пък от интернет да намеря съдружник си е много рисковано за мен. Да кажем че имам партньор, който е от Варна. Да, обаче аз пък примерно съм от Русе и как ще се предават тези касови бележки много ми е чудно. Трябва първо на него да му изпращам пратката, пък после той да опакова отново пратката, като сложи касовият бон вътре и чак тогава да се изпрати на получателя. Това са двойно повече пътни разходи и повече от 2 дена забавяне на поръчката...
 
От: Как да успея...?

Следователно това не е вариант.
Намери си човек в Русе, който да ти вярва и да знае какво точно ще продаваш. Той ще ти пуска фискалните бонове, но ще трябва да удържа от сумата поне ДДС 20%.
 
От: Как да успея...?

Точно пък от интернет да намеря съдружник си е много рисковано за мен.

Не виждам проблема в съдружник от интернет въпроса е да намериш такъв сериозен. А и всички ако почнем да мисли че в нета всичко е измама какво правим в него?
 
От: Как да успея...?

Аз съм работил така на процент, но с много близък приятел с който всичко беше точно.
 
От: Как да успея...?

Де да бях от Русе пак щеше да е добре, но живея в скромно и малко градче. То най-близките за мен хора,които си имат фирми не искат да ми издават касови бележки, въпреки че им предлагам по 30% заплащане за всеки продукт, защото ги е било страх от данъчните, камо ли някой от интернет ще се навие да ми помага.
 
От: Как да успея...?

Редактирай си поста и не пиши откъде си!!! Тук не се знае кой още чете !
 
От: Как да успея...?

Благодаря за съвета, точно и поради тази причина, преди да отворя темата премахнах подписа ми.
 
От: Как да успея...?

Редактирай си поста и не пиши откъде си!!! Тук не се знае кой още чете !

И това го казваш ти, който му се накара и едва ли не го обвини, че той бил виновен, че ти си плащал данъци, замълчи по-добре.



КЪМ АВТОРА НА ТЕМАТА



ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ПРОДАВАШ, НЯМА НИТО ЕДИН ЧОВЕК, КОЙТО РЕАЛНО Е ГЛОБЕН ОТ НАП ЗАРАДИ ОНЛАЙН МАГАЗИН



ПОВЯРВАЙ - НЯМА!!! ВСЕКИ КАЗВА И РАЗПРАВЯ - ГОШО КАЗАЛ НА ПЕТЬО, ЧЕ ИВАН БИЛ ГЛОБЕН И Т.Н. - ДОСЕГА НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕ, ЧЕ ЛИЧНО Е ГЛОБЕН ОТ НАП ЗАРАДИ ТАКАВА ДЕЙНОСТ, ПРОСТО ТАКИВА ЛИПСВАТ.

ВСЪЩНОСТ ПРЕДИ 3-4 ГОДИНИ НЯКОЙ СЕ БЕШЕ ОПЛАКАЛ ТУК, НО ОБЖАЛВА И НИЩО НЕ СТАНА, ТАКА ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАЙ НАПУК НА ХОРАТА КАТО ИВОК, КОИТО ЗЛОБЕЯТ, ЧЕ СА ПРОСТИ И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СА СУПЕР ГОТИНИ КАТО ПЛАЩАТ НА ГЕРБ.
 
От: Как да успея...?

Вижте какво намерих:
Глоба за продаване на стоки без регистирана фирма - от 500 до 1000лв.
Глоба за продажба без касов бон(когато имаш регистрирана фирма) - от 500 до 2500лв.
То излиза, че е по изгодно да работиш без фирма...
 
От: Как да успея...?

Продължавай си без да се притесняваш, винаги можеш да се измъкнеш и да ги хвърлиш в трета глуха ако те "хванат" - тоест някой като ивок да те натопи.
 
От: Как да успея...?

Привет и то мен...

Първо искам да те похваля че на тази възраст си се ориентирал как да изкарваш пари сам, при това от собствен бизнес!

Тъй като сам каза че продаваш в продавалник паралелно със сайта предполакам че рисейлваш стоки от чужбина...

Когато стане въпрос за фирма, отварянето на фирмата според мен ти е най-малкия проблем... Моята препоръка е да си помислиш за допълнителните разходи които ще имаш тогава, които неминуемо ще рефлектират на цената на продуктите ти, печалбата от продажбите и търсенето от клиентите...

Ето някои разходи които е хубаво да вземеш в предвид:

Създаване на фирма: ЕООД е най-добрия вариант - 200лв в най-добрия случай - ако имаш кой да ти подготви документите и всичко друго

Осигуровки: 108лв на месец. Като собственик на фирмата трябва да се осигуряваш всеки месец!

Фактури за стоките: всяка стока която продаваш трябва да имаш документ от къде си я придобил... ако говорим за най-масовия случай, поръчка на стоки от Китай и препродажба тук... това са едни 25% оскъпяване на продукта + плащане за доставка и минаване на митница....

Счетоводство: Магазините за стока на дребно са доста непредпочитани от счетоводителите тъй като са доста занимавка... Тук обаче добрия счетоводител играе много важна роля! Добрите счетоводители могат да ти спестят много пари а лошите, уви, могат да ти струват скъпо ... Тук имаш един допълнителен разход между 100- до 300лв на месец!


Спирам до тук въпреки че има още доста неща....


Моя съвет е да си пресметнеш нещата отново и да видиш дали печалбата ще може да покрива разходите и да продължава да те издържа...


Какъвто и да е резултата след калкулацията не се отчайвай... Щом толкова рано си започнал да се занимаваш има как да успееш :)


Поздрави!
 
От: Как да успея...?

И това го казваш ти, който му се накара и едва ли не го обвини, че той бил виновен, че ти си плащал данъци, замълчи по-добре.


Това е само в твоята глава, която явно е доста объркана.

Надявам се, че той си е направил изводите и ще си направи нужните корекции, за да може наистина да постигне нещо. Ако се надява да е нелегален кокошкар, все някога ще изгърми и ще съжалява много повече.
Лошото е, че е има хора с висока репутация тук, които му дават акъл единствено водени от своите политически убеждения!
 
От: Как да успея...?

По-скоро е възможно да ме глобят заради подадено оплакване от клиент към КЗП. Че мога да продавам и без фирма ми е ясно, но какво да кажа на хостинг фирмата, която постоянно ме притиска, че трябвало да публикувам фирмените данни в сайта...
 
От: Как да успея...?

Е, как какво - кажи им, че Alanfort ти е казал да го духат :lol: Пък де да знаеш, може и аз да те топя пред хостинг компанията :lol:
 
От: Как да успея...?

DKunev , ако си студент пак ли трябва да се осигуряваш? :)
 
От: Как да успея...?

Ако пробваш с някой чуждестранен хостинг, дали ще се получи.....
 

Горе