Как оптимизирахте сайта ви?

Дискусията в 'Оптимизация за Търсачки' стартирана от Sofia Stankova, Ян 6, 2019.

 1. Sofia Stankova

  Sofia Stankova New Member

  Рег.:
  Ноем 11, 2018
  Съобщения:
  6
  Харесвания:
  1
  Точки:
  3
  Пол:
  Жена
  Здравейте, интересува ме как оптимизирахте сайта ви, сами ли се обучавахте или с помощта на SEO специалисти? И с оптимизацията сайта ви на първа страница ли излиза?
  При мен дефицита е времето, опитвам се всеки ден да добавям нещо, но сайта ми излиза в трета страница на търсенията в гугъл. Не съм използвала услугите на специалист, въпреки че добавям по-подробна информация даже имам чувството, че отива по-надолу в търсенията.
   
 2. devilx

  devilx Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2008
  Съобщения:
  1,871
  Харесвания:
  148
  Точки:
  63
  Може да излезеш на 1 страница ако имаш не силно конкурентна ключова дума.
   
  EliaCapaccio харесва това.
 3. Gabriela Yosifova

  Gabriela Yosifova New Member

  Рег.:
  Апр 2, 2019
  Съобщения:
  18
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Жена
  За оптимизация можеш да опиташ и сам и да се довериш на специалисти. При пирвия вариант можеш да четеш статии, блогове, съвети. Това че добавяш подробна информация не означава на 100%, че ще отидеш на по-предни позиции при търсене. Важно е правилно подбраните ключови думи, проучването на търсенето в твоята ниша, уникалността на съдържанието. Също така не само текста е важен за доброто оптимизиране и ранкване на по-предните страници, трябва да включиш и външна оптимизация на сайта.
   
  Dafa Web харесва това.
 4. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,415
  Харесвания:
  2,046
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Здравей. Според мен това, че сега си на 3та страница е добър сигнал. Направи си он пейджа и после си търси някакви връзки и споделяния. ;) НО ако искаш попрочети малко повече и ще успееш да разбереш къде ще може да пипаш повече. Определено си в правилната посока. Оптимизацията не е само бухане на линкове, улекотяване на зареждането на сайта, слагане на контен и там други такива технически. Тя е също анализ на временното състояние на сайта, проучване на конкуренцията, и най-вече изготвяне на стратегия за достигане челните места. Да, много хора правят всичко толкова набързо и джаста-пляста, че това не е на дневно четене. :)
   
  EliaCapaccio харесва това.
 5. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  481
  Харесвания:
  105
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Този ред го цитирам, че е важно, след ''набързо'' и ''джаста-пляста'' идва чичи гугле поУицай бот и нанася няколко щети като накаже за лошата бързина и незаконно действие :D Така че е редно да се внимава... П.П. Има един лаф Self Spammed, демек сам си спами своя сайтъ и такъв вариант има да те накажат :D
   
 6. EliaCapaccio

  EliaCapaccio Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 4, 2018
  Съобщения:
  699
  Харесвания:
  335
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Когато магазинът ми беше на първа страница в Гугъл, на 4-5 позиция по търсене на супер общата дума "ножове" - не съм правил никакво SEO, нито съм разбирал от SEO. Да, разбирах леко от уеб дизайн, затова и сам си поддържах шопа. Първо имах базова HTML страница, после минах на Zen Cart, и накрая на Open Cart.

  Най-много поръчки и посещения имах на Zen Cart, но това не се дължеше толкова на SEO. Имах продажби заради "от дума на дума". Клиентите споделяха, и идваха още. Идваха и такива от Гугъл, да, но не съм правил никога оптимизации. Просто правех кратки и ясни заглавия, и в описанието добавях до 300 букви описание и характеристики на продукта.

  Въобще, целия тоя SEO... Просто гледай да описваш нещата както са, и нещата би трябвало да тръгнат. Дори да не излизаш на много обща дума като при мен, ще излизаш по някоя друга дума, която никой не ползва. Аз се издигнах в позиции за общи думи, когато посещенията ми скочиха и ме научиха. Няма как да се издигнеш за думата "компютри" за една седмица, нито за една година. При мен отне между 1 и 3 години някъде.
   
 7. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,415
  Харесвания:
  2,046
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Било е и от части късмет. Но нека не забравяме, че си имал натурален офпейдж, където някъде е бил и файръл - демек хареса ли са те, споделили са те, други са видели това и са последвали примера. Това си се води един вид SEO. Да, не е като в повечето случаи правено от собственика на сайта, но погледнато малко по-глобално си е пак от собственика. Защо? Защото той е направил всичко така, че да стане ценен ресурс за споделяне. А това пак си се води стратегия за оптимизация. Добър пример за това могат да бъдат добре написаните информационни статии, мемета, видеа и др.
   
  Dafa Web, s.ivanova и EliaCapaccio харесват това.
 8. EliaCapaccio

  EliaCapaccio Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 4, 2018
  Съобщения:
  699
  Харесвания:
  335
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Не знам дали е точно късмет, тъй като се класирах на първо място, първа страница за думи като Benchmade и Бенчмейд, Spyderco и Спайдърко, Kanetsune и Канецуне, и подобни специфични марки. Разбира се - на принцип локация. Ако някой си включи локация САЩ няма да му изляза, или ще съм на страница номер 500.

  Видеа, статии нямах. Но пък пишех по форумите за оръжия и ножове доста. Оттам имах линк в подписа и кликаха предполагам. Пак казвам, супер Спартанско и набързо беше всичко, не съм отделял време да чета и гледам статистики и репортс, защото нямах, занимавах се и с имоти и нямах време.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice