Как работи Пропагандата, при нас!

От: Как работи Пропагандата, при нас!

Даже не се и крият вече....

12281606_1248046831888044_690271787_o.jpg


пп

Копирам поста на @RealMoney понеже е добър но остана на предната страница.


Основни характеристики на проруските сайтове и медии в България

Най-лесният начин да ги разпознаваме е по главните опорни точки, които неизменно присъстват в повечето сайтове и медии, разпространяващи лъжите на Кремъл. Те все пак, се придържат към идеите на путинизма и рядко можем да видим креативност и нещо различно в руската пропаганда, бълвана от подобен сайт.
Важно е за българските граждани е да бързо да разпознават отдавна създадените с цел манипулация сайтове и медии, както и нововъзникналите такива. Те всички имат почти еднакви отличителни белези. Да изброим някои от тези опорните им точки:


Лошият Запад. Една от основните характеристики на тези сайтове и медии е показването в лоша светлина на Запада (ЕС и САЩ). Тези пионки на Кремъл винаги ще ни изтъкват проблемните аспекти на тези страни, но никога няма да ви кажат предимствата, които са в пъти повече от тези на Русия.
Руска пропаганда и нейната стабилностОбективността в журналситиката изисква да се показват и недостатъците за ЕС, но е абсурдно за пример и добра алтернатива да бъде давана Русия и да бъдат премълчавани и скривани нейните недостатъци. Списващите тези медии трудно биха могли да бъдат зачислени към понятието журналист, но е факт че се водят такива.
В техните сайтове ще видите тиради на възмущение от „еврогейщината“ и „толерастията“ на западняците, но няма да прочетете нито думичка за превъзхождащия им стандарт на живот. Няма и да видите коментари и снимки с абсурдните неща в Русия, прилягащи повече на страна от третия свят.
„Евроатлантическите ценности“ пък са отъждествявани с нещо лошо и неморално. Това е един от множеството примери за криворазбраната европеизация при българина. Също така, другарите рубалджии през ден ни напомнят, как ЕС и НАТО се готвели за война с миролюбивата и с нищо не провокираща съседите си Матушка Россия. Как смеят да се защитават от Мечката тия „агресори от Гейропа“?

Митът за това колко е лошо да сме в ЕС и НАТО. Евроатлантическите ни партньори, противно на истината, са представяни, като колонизатори, които искат само и единствено да ни грабят. Публикуващите тези манипулации си дават сметка, че читателите им не разбират, че няма как да имаш изгода в дългосрочен план от слаб партньор и да го грабиш постоянно.
Те пренасят същността на руската държава и методите на управляваща клептокрацията на Путин, внушавайки че на запад правят така. Тези сайтове упорито разпространяват лъжи за „грабителите от запад“, обещавайки ни благоденствие в „Евразийския съюз“.
Фактите за финансовото и политическото подпомагане на България от страна на ЕС са тема табу и тях рядко или почти никога няма да видите в подобни медии.

Теории на конспирацията. Окултното и вечният заговор са магнит за податливите на руска пропаганда. Уеб сайтове, носещи предимно трибуквени имена (ПАН, ПИК, ШОК и т.н.) обикновени винаги пред заглавията на подобни „новини“ слагат думите „шок, скандал, ужас, сензация, бомба, ексклузивно, само при нас“, последвани от няколко удивителни или въпросителни.
Този род публикации винаги са тип: „Ние ви отваряме очите безплатно! Събуди се, Българино! На оръжие! Докога ще търпим?! Всички ще умрем!“
На практика обаче това са таблоди, в чиито статии няма и грам истина, но статиите са написани така увлекателно за податливите на зомбиране, че звучат правдоподобно. Най-често срещаните злодеи в тези приказки са разбира се, американците, юдео-масоните, европейците и други противници на Путиновия режим.
В злокобните си планове за унищожение на руската държава, те използват супероръжия, като ХААРП, сеизмични бомби, кемтреилс, оръжия за лошо време и т.н. Излишно е да казваме, че и тук Русия никога не фигурира, като извършител на подобни действия.
Изобличаването на несъществуващи заговори е един от начините манипулаторите служещи на Кремъл да настройват българите един срещу друг, да очернят имиджа на съюзниците ни и да ни тласкат към бездната наречена руско влияние.

„Славянско братство“ и дълг към Русия. Обслужващите руски интереси залагат на русофилията и усилено внушават колко са ни близки „братушките“. Разчитайки на това, че някои хора продължават да живеят в 19 век, манипулаторските медии продължават да ползват клишетата от миналото. Врагът е всеки друг от миналото, но не и Русия.
Те налагат мнението, че трябва да сме вечно признателни на руснаците за Освобождението и без значение какви гаври вършат сатрапите от Кремъл, ние трябва да търпим. Благодарността за Освобождението, според класическата руска пропаганда, трябва да е оправдание за 45 годишното робство, което искат да се върне.
Панславизмът е сред основните опорни точки на Русия, която се „превежда“ от агентите ѝ за ползване у нас.

Възхвалата на Путин. Путнолюбството, съвсем естествено, е силно застъпено в медиите и сайтовете на Петата колона. Разпространяващите руската пропаганда трудно могат да издържат няколко дена без да отразят поредното чудотворно деяние на Вожда.
„Превъзходството“ му спрямо лидерите на другите страни е безпрекословно. Всяко негово действие е отразено от тези манипулатори, като гениален шахматен ход, който оставя западняците в див ужас и удивление, примесени със страхопочитание.
Ще си помислите, че решенията на Путин и неговата банда винаги са правилни, а всичко руско е превъзходно, ако четете тези сайтове.

Критика на политици и общественици, които открито се противопоставят на руското влияние. Една от най-важните задачи на руската пета колона в България е атаката срещу тези, които излагат на показ руските домогвания. Според това дали са общественици или политици подходът е различен.
Принципът и целта обаче винаги са еднакви – който говори против Русия бива заклеймяван, а действията му, изкривени под призмата на ортодоксалната руска пропаганда, са представяни като предателски.
Политиците у нас не са светци в никакъв случай, но начинът да разпознаете сайтовете на петата колона е по това, че те винаги критикуват едни и същи хора, които имат мнение различно от това на русофилските кръгове. Извън полезрението им винаги попадат политиците, журналистите и обществениците, служещи на Петата колона на Русия у нас.

Търсене на „социална справедливост“. Този тип статии са може би най-правдоподобно звучащите статии, публикувани от рубладжийските медии. Те се скриват зад някоя социална несправедливост, която действително е обществено актуална и проблематична, но нападат само неудобните на Кремъл.
Да речем, за бедността са виновни само управлявалите без благоволението на Москва правителства. Алтернативата на всички проевропейски правителства досега е, разбира се, съюзяване и подчинение на новия СССР, който може да предложи нещо по-добро на българите, според манипулаторските медии.
„Не ходете при богатите (ЕС), там ще сте бедни. Елате при бедните (Евразийски съюз), там няма да ви прави впечатление че сте бедни.“ Това е едно позабравено мото, което идеално приляга на тази опорна точка.
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

Наличието на про и анти руски/западни медии и журналисти в България говори най-вече за непрофесионализъм. Това е отдавна неактуален начин на говорене, още повече, че Русия и САЩ са съюзници през последните 20 години. От двете държави само САЩ се опитват да създават изкуствено напрежение, за да имат оправдание пред народа си за гигантските военни разходи, които правят. Студената война е толкова стара и многократно претопляна манджа, че който посегне към нея най-вероятно ще получи сериозна диария.
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

Аз 5 про-американски партии в парламента не съм виждал. При нас едните си имат държава.. в световен мащаб си прав.
Отново глупости. Нито една от партиите ни не е нито изцяло проруска, нито изцяло проамериканска. Те са "бизнесмени", които се слагат на тия, които дадат повече. В последно време това са американците. Плювнята го изключвам, защото според мен този човек е психично болен.
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

Ред, забравили бялата златка?
БКП/БСП-то вече почва се отрича от Путин с изказването на Миков, че им купува петрола. Нашите ще го раздават май евро цоцалисти.
АБВ-то са с тънка про руска линия.

Ето ти 3 в управлението. За другото си прав.

Да не казвам реди видни леви крайни и комунисти ... ами новият проект на Русия - Енчев какво ще е по-нормална версия на юруш ли?

Само ДПС-то го цъка както трябва - яко на запад го слага и на изток, схемата с ЮП милиарди щяха прилапат, то нали и затова бутнаха Орешака...
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

Не забравай и ГЕРБ... пресен пример - Премиера слънце каза, че Сидеров не трябва да бъде задържан и изведнъж съда се разработи в малките часове и ги пуснаха заедно с Чукалов.
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

Арестът на Сидеров беше напълно незаконен и лишен от смисъл. В случая Борисов е прав. Тези видове арести за 24 и 72 часа имат за цел незабавна превенция на нови престъпления или укриване на престъпника. Един месец по-късно вече няма законен смисъл от такъв арест. Трябваше или да го арестуват директно в НАТФИЗ, или изобщо да не го арестуват. Този цирк, който организира прокуратурата само добави допълнителни проценти към бъдещия изборен резултат на Атака.
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

Въпроса е защо Борисов изобщо трябва да го споменава? Ако не го беше казал той, щеше ли да има такъв отзвук. Просто са в един отбор хората и си подават топката. Именно ако не бяха от един отбор, щеше да е арестуван още след НАТФИЗ. Тогава защо нямаше изказване от премиера - "защо не е арестуван Сидеров"?
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

По принцип не му е работа да се изказва така, защото това е намеса в независимостта на съдебната система, но в ГЕРБ не се славят с особен разум. Цветан Цветанов е шампион в говоренето на глупости. По едно време му бяха забранили да говори пред медиите и нещата малко се бяха нормализирали, но напоследък гледам, че пак се вихри в студията и е все така тъп, както преди.
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

По темата.. страшни дебили :D

Държавният департамент уличи руския вестник "Известия" в публикуване на фалшиво писмо.

http://clubz.bg/30727-kogato_zaigrae_cherveniqt_himikal
А щото тия от клубЗ са много убави, това е най-слабоумният сайт, който може да съществува. Грешки прави всяка медия, едни публикуват фалшиви писма, други фалшиви снимки от събития ;)
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

Щом ти го казваш, значи е така. Вярвам ти. Това какъв сайт е клубЗ трябва да повлияе, някак си на самата новина ли? Не ти разбирам логиката. Нещо тези грешки много зачестиха последните дни... за НБУ нищо не каза, разследва ли се, имало ли е Алах Акбар или е нямало? :)


Още новости от НЕ-руските партии:

В Каварна, БСП (подкрепени от ГЕРБ) заменят Джулая с ново сборище тип яз. Копринка.

http://offnews.bg/news/Kultura_33/Nov-festival-v-Kavarna-Dni-na-ruskata-kultura_594336.html
 
Последно редактирано:
От: Как работи Пропагандата, при нас!

Това е същото, като изявлението на Путин за имигрантите - че Русия нямала нужда от тях и прочее, сещаш се. Сигурен съм, че и този цитат е плод на някой българин с руско самосъзнание и развинтено въображение.
 
От: Как работи Пропагандата, при нас!

Това е същото, като изявлението на Путин за имигрантите - че Русия нямала нужда от тях и прочее, сещаш се. Сигурен съм, че и този цитат е плод на някой българин с руско самосъзнание и развинтено въображение.

Именно, което е още по-лошо.
 

Горе