Как се справяте с проблема с очите?

От: Как се справяте с проблема с очите?

Добра рекламка, но с две думи казано най-важното е: добър монитор, добро осветление, добри очила и почивка от време на време.
 
Визин, почивки и хубав монитор. Това гледам да са топ нещата. другите са: повече витам Е, което се съдържа в морковите, добро разстояние от монитора и скоро се замислям за очила за компютър. Кофти е, но като си го сметна колко време имам пред компа даже се чудя още как не съм окьоравял. :)
 
От: Re: Как се справяте с проблема с очите?

Визин, почивки и хубав монитор. Това гледам да са топ нещата. другите са: повече витам Е, което се съдържа в морковите, добро разстояние от монитора и скоро се замислям за очила за компютър. Кофти е, но като си го сметна колко време имам пред компа даже се чудя още как не съм окьоравял. :)

A бе и аз това се чудя, ама с годините всичко ще си окаже влияние.Все още сме млади :>
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

Това е много хубава тема. Аз лично имам проблеми с очите. Преди 1 година ходих на лекар. Изписа ми очила с диоптър, тогава беше 1,5 и 1,25. Отидох в оптиката купих си стакла за компютър (мисля, че бяха някакви японски). И за тази една година какво да видя.... 2.0 и 1.75- МНОГО ЛОШО. В момента си капя 2 вида капки и пия Неовиста. Решил съм да дам ако трябва и 500лв за очила но стига да са качествени и да мога да си запазя зрението, защото компютъра е моята работа. Та въпроса ми е някой ползвал ли е стъкла специално за компютър и да е доволен от тях ?
 
@ Билнки витами А е в морковите (бета каротин) за очите... витамин Е е зад друго :)

@ mymall то от това не се пести въпроса е да не ти продадът стъкла от 15-20 -30 лева за 150 и да си мислиш че е нещо различно :) освен това с диоптър като твоя първоначално пердполага нередовно носене (в 95% от случаите можеш и без тях) а точно заради нередовно носене и напрягане може да качиш... (жените качват от напрягане при раждания) освен това сигурен ли си че правилно са ти опредлелили диоптъра отначало... по принци е хубаво да идеш на пълен преглед при които ти слагат разширяващи зениците капки и тогава да те преглеждат (после в следващите чаове нито можеш да караш нито да седнеш на комп нито телевизия) но поне знаеш че всичко е като хората направено... освен това аз съм на мнение че носенето на контактни лещи спира качването на дипотъра, някои може да е несъгласен но такива са ми впечатленията неудобни са ако много си на комп че изсъхват от прекалено малкото мигане но може да ги сваляш и да слагаш очилата... другия вриянт нон стоп с очила...

пп тук само аз ли залагам немското качество и класиката в жанра карл цайс гледам тук всички споменавате японски стъкла (по какво се познават че са такива а не някакви други, че в Бг на нйкои да нямаш вяра освяен ако не ти е приятел.... карл цайса както казах си има лазерна гравировка)
 
Последно редактирано от модератор:
От: Как се справяте с проблема с очите?

@coolice Аз забравих да спомена, че през останалото време, когато не съм с очила задължително ползвах лещи. През тази 1 година не съм оставал без очила или лещи и пак се е вдигнал диоптъра. Не мога да кажа, че правилно ми е измерен диоптъра. Ще отида на цялостен преглед и ще стане ясно как стоят нещата. Този път ще е при друг лекар, защото имам някакви съмнения относно лекаря. Дано не съм прав.
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

Чувал съм, че имало някакви упражнения за очите и се оправял диоптъра. Проблема е, че се иска постояноство и става бавно.
 
Re: От: Как се справяте с проблема с очите?

@mymall нали не си направи първо очилата и после да си вземеш лещи чe e грешно така, лещите трябва да са с малко по малък диоптър от очилата защото са по близо до очите, освен това много трябва да внимаваш да не си ги размениш като са близки че диоптри че и двете очи ще се товарят ...

значи гледам че фирмата ти не е софииска но може да доидеш на преглед тези са най добрите за лещи в БГ според мен... съвсем до гарата и автогарта в софия се намират зад хотел принцес... значи може да си направиш един преглед за лещи там и да поискаш и бележка за очила да ти напишат

http://www.eyeopticsbg.com/
Очна оптика и корекция АД е правоприемник на Научно
производствената лаборатория към Медицинска академия и съществува повече от 40
години.Разполага със съвременна апаратура и високо квалифицирани кадри.


http://www.eyeopticsbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=34&lang=bg
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

@http://www.predpriemach.com/member.php?u=2851coolice Това за разликата в диоптрите лекарката ми каза, че е само ако диоптъра е над 2.5 о_О. Ама по мой спомен миналия път рецептата за лещите се различаваше от другата за очилата с 0.25 , а сега тази ми каза това за над 2.5 диоптъра.... Или аз не схващам нещо или тази 2 пъти ми говори две различни работи. Най-добре да се посъветвам с друг доктор.
 
мдам най добре се посъветвай че е пълно и с недоучили доктори мен са ми го казвали още преди много години и си го знам като правило под 2,5

Нали си я чувал тази мъдрост от по ново време която си е направо за народна поговорка вече : Като се знам какъв съм инжинер, направо ме е страх да отдиа на лекар...

Третия админ на форума беше прищипъл нерв от фитнес и му седеше като изтръпнала ръката, в токуда му беше казал някакъв лекар че ще го оперират добре че е страхлив от лекари и отиде да получи друго мнение оправихаго се само с един месец физеотерапия 2 пъти седмично... иначе можеше да го резнат за едното нищо...
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

E винаги трябва да се търси и второ лекарско мнение, за по - голяма сигурност.
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

Ходих на очен лекар съвсем скоро и с радост ми казаха, че имам все още перфектно зрение, въпреки че стоя на компа по повече от 12 ч. всеки ден. Имам антирефлексни очила, за които преди години дадох 120 лв. (не знам марката, забравил съм) и препоръчвам на всеки работещ с компютър да си вземе.
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

Някой бе писал по-рано за гимнастика.

Една от най-добрите гимнастика за очите е - смяна на фокуса и разстоянието.
Когато четем - пред пц-то, книги, бачкаме на компа и т.н. трябва се сменим погледа на нещо далечно - най-добрия случай е хоризонта. Аз имам възможността да имам прекрасна гледка към морето и примерно стоя известно време пред компа и после стоя пред прозореца и гледам хоризонта.

Знам за хора с уверждане на очите, да им се предписва по 2 часа да се гледа хоризонта на ден. Идеята е при смяната на фокусите, окото тренира и не закърнява в една позиция. Иначе съм съгласен с горе изброените аргументи. Бих добавил още 1 аргумент, който за мен е от голям фактор - купете си голям дисплей над 19", 22 е за предпочитане - сега съм с такъв, дори мисля купувам по-голям.

Отделен е факта, колко вреди щайгата и кво магнитно поле и не знам си кво излъчване има дето ни уврежда "нашите малки бели плувци" и като цяло тялото. Аз затова съм си взел едни руски магнитни неща дето се слагат на компа и променят магнитно поле и има някъв ефект, чувствам се по-добре като цяло :)

Моля дайте ми инфо - марка и модели за такива очила и кои параметри да се гледат.
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

Абе хора, като искате толкова много очила и ако искате наистина да си направите нещо и да знаете че е от тази марка за която плащате аз съм насреща - едни от бизнесите ми е именно такъв. Мога да ви консултирам и в тази тема безплатно. А ако някой си поръча мога да правя отстъпки, да давам гаранции ала бала. Няма да си рискувам ряпата във форума за 2-3 чифта очила и да ви прекарам :). И за компютър мога да ви направя, и слъчеви с диптър и слънчеви с диптър и поляризация и фотосоларни с поляризация ( тия дето са по 300лв стъклото, само дето аз ги взимам директно от фабриката :) ). Та се учудвам че има такова търсене, да взема да измисля нещо за колегите. Дори и на ваша стара рамка може да се направи нещо - пращате и слагам новите стъкла. Тия с лещите пак мога да ги уредя на по ниски цени и доставки с куриер. ААА за лещите винаги има разлика и + и - в зависимост от това дали очилата са + или -. Та ако наистина има интерес , да взема да правя един сайт, да мятам рамките на сайта и да почвам да продавам. А тези от Варна могат да дойдат намясто :).
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

Преди години и аз си мислех, че на мен не може да се случи, но сега съм с два диоптъра цайси. Без да се усетя ми намалявало зрението, а аз го отдавах на преумора и смотан монитор и постепенно се прецаках здравата. После разбрах, че ако съм взел мерки навреме нямаше да стане така. Сега на година качвам по четвърт диоптър, де ще му излезе края не знам....

Малко да усетите нещо, бягайте веднага на лекар, защото после процесите са почти необратими. До към 30 очите издържат, обаче после...
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

Колега не можеш да качваш така по четвърт диоптър на година освен ако не си над 40 и то тогава това касае само близкото виждане.
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

Аз проявявам интерес, но в момента нямам финансовата възможност, че съм захванал много неща а и ми предстои излизане извън България, но при първа възможност ще се възползвам от услугите ти, а иначе ако направиш едно такова сайтче с добра оптимизация със сигурност ще има продажби, много наболял проблем е в IT сферата.
Поздрави,Галин!
 
От: Как се справяте с проблема с очите?

Е ти какви суми си представи , аз и за по 50на лв мога да направя сносни очила :) точно за компютър. Не е както го каза човека на видеото специално за стъклата. Даже ако някой си намери рамка из интернет мога сигурно да поръчам и намеря същата не е проблем. Просто имам голям мерак да развия някакво такова сайд бизнесче за колеги от бранша - що да даваш 200 като може и за 60-70-80лв. Само ще дам един съвет - първо преглед и после очила за компютър.

Може и на бартер да работим - събмити, преводи ала бала :).
 

Горе