1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Кога и как разбрахте, че искате да се занимавате с бизнес

Дискусията в 'Старт в Интернет Бизнеса' стартирана от Kortes, Ян 19, 2016.

 1. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,485
  Харесвания:
  1,419
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Много интересни неща може да се чете тук, наистина. :) Супер сте, че споделяте. Историите са доста интересни. С кеф ги чета. :)

  Продължавайте.....мисля, че няма да има 1 към 1 еднакви. И каквото живота предлага не мисля, че има по-добър сценарии от това, колкото и да седнеш и да го мислиш. :)
   
 2. vito

  vito New Member

  Рег.:
  Ноем 25, 2012
  Съобщения:
  16
  Харесвания:
  4
  Точки:
  3
  Не съм я питал да ли поетапно или на един път. Тя живя дълго време в Австрия. След това се прибра в България със семейството си.
  Аз може и да съм бил в 4ти клас, дали 4ти или 5ти, не си спомням с точност, но беше този период.

  Аз помня този период и съм горд с него, защото изкарах много добри печалби за първи път като дете. Емоционален е за мен. Имах и други финансови постъпления от частни дейности по-късно, в които участвах като тинейджър и юноша.

  След падането на строя и времето с червени и сини вратовръзки в училище, когато имаше само държавна работа, по затвореното мислене в този период, за да бъде човек предприемчив, той трябваше да бъде различен спрямо останалите и се искаше смелост, свободно и разкрепостено мислене, риск и инвестиции на пари. Много качества.

  Сигурен съм, че всички хора които за изживели тези моменти и са успели в тези трудни времена и частния сектор са щастливи и горди от постигнатото.
   
 3. Desp3rado

  Desp3rado New Member

  Рег.:
  Дек 27, 2017
  Съобщения:
  5
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Здравейте!
  Гледам, че доста интересни историйки качвате, та реших да споделя и аз за първите си стъпки така да го нарека.
  Може би съм бил на 10-11 като с приятелите ми от "махалата" решихме да правим пари, събирахме се около 5-6 човека(всички с огромното желание да правим пари-сами, хаха..) и всеки даваше разни идеи, как и колко ще изкараме от дадено начинание.
  Първият ни опит беше да продаваме метали. Ходехме по къщите си и измъквахме всичките непотребни метали от дворовете, дори се сещам, че семействата ни, ни подкрепяха и се радваха, че правим нещо смислено(тогава много от децата на нашата възраст пушеха и пиеха, като се смятаха за вървежни, то май и сега е така..).
  Парите както се очаква бяха нищожни, но бяхме страшно щастливи, че със собствени усилия сме изкарали нещо.
  Премина тоя период, мисля, че ни омръзна с железариите, решихме да опитаме нещо по свежо- бране на липов цвят. Взехме тоя пример от по-големите момчета от махалата и започнахме да изпробваме метода. Значи.. бяхме станали като маймуни, по 3-4 часа бяхме по дърветата и обирахме липовия цвят, макар и за 4-5 лева на ден, чувството беше незаменимо, дори се сещам, че имаше хора, които на път към пункта за изкупуване ни спираха и откопуваха набраното за деня.
  Най-хубавото беше, че го правихме с огромно удоволствие, можи би не чак толкова заради парите, защото на тая възраст, не ти минава през ума, че може да си в тежаст на семейството си.
  После започнахме да продаваме стари, непотребни обувки на улицата...Незабравими времена бяха :):)
   
  Иван Диков и Kortes харесват това.
 4. xainov

  xainov Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 7, 2013
  Съобщения:
  1,065
  Харесвания:
  58
  Точки:
  48
  Пол:
  Мъж
  Май моята история ще е по-различна от вашите. Винаги съм искал нещо мое и още смятам, че не съм го постигнал. С детските си изпълнения няма да ви занимавам. Избрах да следвам в Русе и трябваше да се работи, така че в 3ти курс започнах работа на рецепция нощна смяна в 1 хотел в Русе. Старият шеф беше най-голямата стипца, която съм виждал. Стар боклук, намазал от времената на приватизациите. Държеше се с подчинените си като с клошари, обаче винаги ще помня как една Събота дойде и ми даде книгата на Доналд Тръмп: "Пътят към успеха...". Това е книгата, която ми отвори очите. Така де. след като с продаване на хотдоци някой може да направи пари, значи не е трудно. Книгата ме накара да мисля за това какво искам да правя. Много ясно - искам да съм шеф. Обаче за да го постигна, да изградя своето нещо и да има хора, които да работят за мен, трябва да си избера ниша. Не исках да си направя магазин, идеята ми се струваше леко глупова, тривиална. Исках нещо друго. И така един ден пред очите ми изкочи обява за продажба на сайт. Прищрака ми и започнах да се оглеждам за такива обяви. Хареса си сайт за преводи, купих го и започнах да се занимавам с преводи и легализация на документи. След него последва сайт-афилиейт на Грабо и откриването на широките възможности в онлайн търговията. Предстоят ми и други проекти, имам планове, които следвам и се надявам след някоя годинка да се похваля с нещата, които описах, че искам. Не желая цял живот да работя за някого. Най-важния урок, който научих е, че "без риск няма печалба".
   
  Dreamer и Kortes харесват това.
 5. MateiMAtei

  MateiMAtei Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2017
  Съобщения:
  117
  Харесвания:
  25
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  На 1 година започнах с продажбите. На 2 години имах свой бизнес , на 14 години бях магнат ... Айде по-сериозно. Ако на 12 години си изкарал 12.00 лева от продажба на джапанки , едва ли изобщо в главата ти е било , че ще станеш предприемач. Вкарвате прекалено много романтика с тези изказвания. Всичко е до мотивацията и това да станеш от леглото и да направиш нещо за себе си, така , че да не се ограничаваш и да се чувстваш добре. Всички сме постигнали нещо , защото сме имали силна нужда от пари или сме искали финансова независимост. С много упорит труд и много четене сме изградили "СЕБЕ СИ" като продукт и тези умения ги продаваме. Всеки от нас умее нещо от което хората имат нужда , за това сами по себе си сме уникални и продуктивни. Относно мотивационните книги , дали за бизнес , дали за продуктивност , дали за психология на човека , дали за това как работят парите е една много добра първа стъпка. Според мен точно от тази стъпка трябва да тръгне всеки един млад предприемач , защото всяка една прочетена клина отваря нови и нови врати , погледа към бизнеса и парите става все по-широк и по-широк и ставаме все по-добри. Тези книги те подбутват да направиш нещо , повечето писаници като "Богат татко , беден татко" винаги сме ги знаели вътре в себе си , просто не сме обръщали внимание , а те ни подбутват да обърнем внимание и да направим нещо с всичко това , което знаем или ще научим. Също така , трябва да има талант , насока , цел и преходни цели докато постигнеш главната цел. Няма как без никакъв талант към продажбите или изграждането на "СЕБЕ СИ" като продукт да постигнеш каквото и да било. Един глупак , колкото и да се мотивира , той най-много да стане мотивиран глупак , за това има работници има и работодатели , въпроса е "От коя страна на нещата искаш да си ?".

  П.С : Има едни царе на късия разказ където имат повече трудов стаж спрямо годините си , това е смешно.
   
  TouchDown харесва това.
 6. waldes

  waldes Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 9, 2011
  Съобщения:
  2,997
  Харесвания:
  422
  Точки:
  83
  А кога ще има въпрос - кога разбахте, че НЕ искате да се занимавате с бизнес:)
   
  Saviour харесва това.
 7. VMiloykov

  VMiloykov Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 20, 2012
  Съобщения:
  1,764
  Харесвания:
  111
  Точки:
  63
  Както каза @MateiMAtei всеки е направил този избор поради дадени прични. Със сигурност за 90% началната мотивация/цел се е променила през годините. При мен се промени поне няколко пъти. Точно тези промени те карат да израстваш и да развиваш "себе си".
  Аз лично направих първите си пари, сам, чак на 14 години(доста късно сравнение с другите постове). Сумата беше 40лв, нищо особено, не бях направил нищо кои знае какво, но го бях направил сам.
   
 8. biaaro

  biaaro Well-Known Member

  Рег.:
  Май 27, 2008
  Съобщения:
  2,548
  Харесвания:
  514
  Точки:
  113
  Място:
  в кюпа
  Сега се сетих, че аз го разбрах това на 28 АПРИЛ 2011 г. :) Я виж какво съм писал тогава - Шибаан онлайн бизнес!
  След тези събития имаше и още по тежки, ама ги изкарахме и тях. Сега сме добре :)

   
  M0LTENz0r харесва това.
 9. MateiMAtei

  MateiMAtei Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2017
  Съобщения:
  117
  Харесвания:
  25
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Шибан бизнес няма , както и шибана работа ... дори и да си метач , трябва да бъдеш най-добрия метач. Когато метеш , трябва да си толкова добър , че всички да те гледат.
   
 10. biaaro

  biaaro Well-Known Member

  Рег.:
  Май 27, 2008
  Съобщения:
  2,548
  Харесвания:
  514
  Точки:
  113
  Място:
  в кюпа
  Добре че ми каза! Ти четеш ли какво пиша изобщо или си пишеш каквото ти дойде. Ти през 2011-та с какво се занимаваше? Има шибан бизнес, има и шибана работа. Ти като искаш бъди най-добрия метач, аз предпочитам да съм най-лошия милионер :)

   
 11. MateiMAtei

  MateiMAtei Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2017
  Съобщения:
  117
  Харесвания:
  25
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  E , да ама не си , ти пак си бъди лош
   
  M0LTENz0r харесва това.
 12. biaaro

  biaaro Well-Known Member

  Рег.:
  Май 27, 2008
  Съобщения:
  2,548
  Харесвания:
  514
  Точки:
  113
  Място:
  в кюпа
  Е как реши, че не съм? Не ми каза ти с какво се занимава през 2011 г. Също прочете ли темата, към която линкнах или просто така реши да се направиш на умен.

   

Сподели страницата