Кога смятате да емигрирате?

От: Кога смятате да емигрирате?

Рускините май
 
От: Кога смятате да емигрирате?

Банко, ти не беше ли женен?8)

Преди е споменавал, че жена му не чете форума тъй, че де е проблема?

Аз съм се замислил за Словакия, нещо туй онуй?
 
От: Кога смятате да емигрирате?

Не си, спокойно :wink: Още повече и щом не си "много" шавал - тогава може:D
А къде жените са най най, от хората, които са пообиколили. Аз реално не съм шавал много много, но съм чувал за бразилките, рускините, полякините...някои други? Изключвам българките, те са най най. :)
А иначе мога да ти кажа кои със сигурност не стават - северно ирландките /моята не знам дали чете форума, за това съм толкова краен в изказа си:wink: /
 
Re: От: Кога смятате да емигрирате?

Не си, спокойно :wink: Още повече и щом не си "много" шавал - тогава може:D

А иначе мога да ти кажа кои със сигурност не стават - северно ирландките /моята не знам дали чете форума, за това съм толкова краен в изказа си:wink: /

Не си краен, просто и малко неутрален в мненията си. :)

Питам, защото искам да знам. Защото наскоро познат на брат ми се върна с добра кариера и перспективи в чужбина точно заради кофти жените. Иска човека семейство, но нещо нито го грабват тамошните жени, нито вижда семейство с някоя от тях. Държавата е Англия, нали, каква изненада. :)
 
От: Кога смятате да емигрирате?

За някои емиграцията е вид "мазохизъм" но този вид спада единствено към хората които са свикнали с методите "Познавам този няма никакви проблеми плащаме и си свиркаме" или "Ще го направим без никакъв проблем никой не гледа и не обръща внимание на тези неща" или най-често срещаното "Защо да не говоря по телефона докато карам аз съм най-добрия шофьор даже почти ме поканиха от Наскар". Голяма част от Вас слушат оплаквания от така наречените "Бай Гошо човека за всичко от а до я".

Ето Ви малко причини за размисли относно тези които се оплакват че не било като България или били животни - роботи и с всякакви други прякори.

- Возиш се без колан на задната седалка - 120 euro
- Разговаряш по мобилния докато шофираш или си спрял на светофар - 100 euro
- Не си подадеш документите за беластинг - до 500 euro (Примерно ако получаваш 3500 - 4000 euro но ако получаваш над минималната за сферата в която работиш ти плащаш данъци за парите които си получил над минималната т.е ако си вземал по 4000 euro на месец а минималната е 3000 euro ти плащаш данък за тези 1000 euro)
- Кучето ти се изходи на обществено място независимо дали е пред дома ти, центъра, парка или където и да било и ти не почистиш след него - очаква те сериозна глоба нямам спомен колко беше тя.
- Разделяне на домакинските отпадъци на пластмаса, хартия, стъкло и като се има в предвид че всеки един вид отпадък има различен ден за събиране от службите и всички те са в различни чували пример пластмаса - син чоп, общи отпадъци (обелки от банани, някакъв вид храна, тоалетна хъртия, плат и т.н) - жълт чоп и т.н. - Ако отпадъците ти не са разделени не ти вземат чувала с отпадъците и мисля че имаше глоба но не съм много сигурен за глобата защото никога не ни се е случвало но за това че не ти вземат чувала го знам защото съм го виждал с очите си от така наречените съседи.
- Плащаш данък за земята по която стъпваш.
- Плащаш данък за въздуха който дишаш.
- При спиране за рутинна проверка от полицай или някоя друга служба и открият нарушение и за да не се регистрира това нарушение им предложите подкуп - чака те затвор и някоя друга глоба.
- Автомобила ти се повреди ти си задължен да го заведеш в оторизиран или лицензиран сервиз за да се поправи повредата но ако решиш да извикаш комшията който разбира от всичко и всички да ти рови по колата пред дома - очаква те глоба.
- Не спазваш ограничението за скоростта на пътя - Глоба, Отнемане на шофьорската книжка.
- Паркиране на тротоара и на всички места където не е упоменато с пътен знак и ленти за паркиране - глоба + скоба

И много други закони които 80% ги има в България но просто в България в края на законовия кодекс с главни букви е написано - СЪЕДИНЕНИЕТО, РУШВЕТИТЕ, ОБЕЩАНИЯТА И НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИ ПРАВИ СИЛАТА.


Какво е в България.

- Убийство на човешко същество но ако имаш познати било то в полицията или в съдебната система или на по-горно ниво - максимално до 1 година затвор или в повечето случай забавянето на делото с няколко години докато избуги давност или просто получаваш пробация.
- Разговаряне по телефона по време на шофиране или престой на светофар - никой нищо няма да ти каже така че си говори на воля.
- Неспазване на ограниченията за скоростта - Ако те спре полицай - глобата ти по неофициалния път ти е между 50 и 100лв ако случайно се обърка може да те удари и 500лв (Но това си е рядко явление поне за Русенския регион)
- Кучето ти се изходи на обществено място - Кучето си свършва работата без никакви действия от страна на стопанина и се оставя подарък за печелившия който не си гледа в краката или люботнито ти малко дете което се чуди какво е това на земята.
- Паркиране на тротоара - Това е неписано задължително правило! Винаги паркирай на детски площадки, тротоари и навсякъде където може да се качиш с БМВ-то на газова инжекция.
- Данък за въздуха - Такова нещо не съществува но те другите данъци не се плащат какво останало да се плаща за въздух.
- Данък за земята - Прочети горното но замени плаща за въздух с плаща за земята по която стъпва.
- Автомобила ти се повреди - Викаш комшията който е номер едно на двигателите от Лада, ВАЗ, Москвич и е убеден че той е един от създателите на двигателите с впръскване на бензина в дюзите. Но ако случайно мине полиция най-много да спрат да погледат и да обменят някое друго мнение за проблема.
- Разделяне на домакински отпадъци - Има такива контейнери но се виждат по 2-3 в град обикновено се хвърля всичко накуп в един контейнер след което се заравя на сметището заедно с другата камара и нито един от тях не е чувал за предимствата на разделното изхвърляне на отпадъците че като например могат да се рециклират и да се използват за нещо друго или основно любимото на България да продаде суровината за жълти стотинки и след което да се раздели печалбата измежду джобовете на политиците.

И така нататък няма нужда да изреждам неща които ги знаете и се сблъсквате всеки ден с тях и за повечето от нас това е ежедневие и е немислимо да се опитаме да ги спазваме.

Но не забравяйте че има хора които не емигрират в друга страна заради безработицата а заради беззаконието, и бащинията в всички институции защото тук документите и знанията ти не значат нищо ако имаш проблем и имаш правилния роднина, приятел, платен приятел в институцията проблема ти е решен и ти се поставя чадър докато си плащаш. Но ако всичко ти е редовно нямаш никакви нарушения и в този момент ти дойде проверка от НАП и те ти кажат по 300лв на месец за да не те бутат защото нарушения бързо се изценирали (Бил съм свидетел на такъв момент).

Има и много други неща но просто сега по една или друга причина не ми се споменават защото всички Вие ги знаете всички тези неща.
 
От: Кога смятате да емигрирате?

Връщах се няколко пъти в България с развети знамена, натъпкан с порядъчна доза оптимизъм и огромно желание за промяна. Излизал съм от страната с ясната идея, че е само временно и ще се върна преди да съм забравил как изглеждат улиците на Бургас. Впоследствие обаче всичките ми опити да се стабилизирам и да изградя нормален живот в ненормалната обстановка у нас се провалиха. И в това няма нищо необичайно - пораженията в тази страна са твърде много, твърде надълбоко и на всички нива.

Преди няколко дни се събудих със следната, лъснала като неонов надпис мисъл в главата - "България става само за напускане". Със сигурност ще се връщам за по месец - два, но този път смятам да се установя за по-постоянно някъде, където отношенията между хората са по-нормални и търпими. Тук успяха да ме накарат да се чувствам като чужденец в родния си град.
 
Последно редактирано:
От: Кога смятате да емигрирате?

Това е заблудата на капиталистическия запад ! Уж им е хубаво и уредено всичко , това е само привидно , всъшност това е тотален контрол над действията , мислите , зомбиране на робота . Те са такива , хюманоиди , с настройки . Като излязат от средата си , примерно се объркат да дойдат на море - гледай какво става - тия са пустиняци бе - обувките си не могат да вържат , за това всичко искат да им е all inclusive , за да няма засечка на системата , да няма error 404 .

Както казват на село , много говориш , малко е**ш . Мии там чиниите или каквото правиш , и се прехласвай по високия интелектуален , културен и социален западен модел .

90% от Хората тук недоволстват от 10% данък , които плащат , ти сега ела разправяй за данък върху земята по която ходят , върху въздуха , които дишат . Абе направо те сгаштих от първия ред че си НАПАДЖИЯ и си дошъл за тараш . Няма да го бъде . Узурпатор ! Как не те е срам тебе? Ауууу .
 
От: Re: Кога смятате да емигрирате?

А къде жените са най най, от хората, които са пообиколили. Аз реално не съм шавал много много, но съм чувал за бразилките, рускините, полякините...някои други? Изключвам българките, те са най най. :)
Обиколил съм състезания, познавам какви ли не нации. Споделям от личен опит :
Рускините са красиви, НО не са верни, смисъл за жена много много не стават, ще връткат още по 2-3 мъже встрани. Иначе са много "лесни", if you know what i mean, в леглото почти нпмат равни...... ;) Имат един проблем яко пият водка. Имах моменти когато влизам във метрото вечерта, и там мерише на водка.
Германки не са кой знае какво, малко са груби и като отношения и като лице/фигура.
НАЙ-Красиви са във ШВЕЦИЯ, всички руси, високи, с хубави форми, хубава кожа, много приятелски настроени, бих взел за жена такава без да се замислям, имайки предвид че там има много малко истински "МЪЖЕ", за туй грабвайте ги.
Холандки като Шведки, но по-дребни като размери и говорят много секси език ) фламандски, звучи мног готино.
Датчанките също са уникално красиви, пак руси, но повечето със зелени очи.
Англичанките..... Не..... Е има тук там хубави, но повечето не кое знае какво, повечето са рижави.
Полякини и Беларуски са един от най-красиви славяни, дори по-хубави от рускини.
и
БЯХ ИЗУМЕН ОТ КРАСОТАТА НА ЯПОНКИ!!! Гледалили сте анимета? нали сте виждали момичета във шарени полички,странни дрехи, Токио е пълно със такива момичета. Имах случай, на ескалатор във мола, тръгнах да пропускам момичето първа за да мине.... тя ми правеше път на мене. Японки много ценят мъже. Много са срамежливи и повечето дори не смеят да те гледат във очите, МНОГО ВЕРНИ и свестни хора. Ако СТЕ РУС и ВИСОК, параушта ви е отворен, за Японски жени РУС мъж е нещо невиждано,и те са готови за РУС мъж на всичко ;) аз не съм рус :D
И сега за моя Държава - Грузия
Повечето говориме и на Руски, момичета са 90% са брюнетки с дълга права коса. Ние сме като Българи откъм всичко, но имаме една особенност, повечето момичета се "пазят" пред сватбата, много добри готвачки са, грижат се за мъжете. Освен това в Грузия е още по-евтино да живееш, но е много хубаво : ) особено морето.
Та толкова :D
 
От: Кога смятате да емигрирате?

За някои емиграцията е вид "мазохизъм" но този вид спада единствено към хората които са свикнали с методите "Познавам този няма никакви проблеми плащаме и си свиркаме" или "Ще го направим без никакъв проблем никой не гледа и не обръща внимание на тези неща" или най-често срещаното "Защо да не говоря по телефона докато карам аз съм най-добрия шофьор даже почти ме поканиха от Наскар". Голяма част от Вас слушат оплаквания от така наречените "Бай Гошо човека за всичко от а до я".


Значи който иска да емигрира е съвестен гражданин/жертва, а който не иска е престъпник и мафиот и му харесва в България понеже е беззаконие?

Нали се сещаш, че вината за ситуацията тук е моя и твоя и на всеки. Като си търсиш правата и разлаеш кучетата рано или късно ще има резултат. Ама е по-лесно да хленчим по форумите и да сравняваме с "чужбината".

Проблемът ни е че не си гледаме в собствената паница а говорим само как все чуждото е по-добро. Всички псевдо-мафиоти и мутри се правят на интересни, единствено защото биват толерирани от безхарактерните и страхливи хорица, на чиито гръб печелят. На всички, които са се примирили със статута си на жертви и мижитурки - прав им път в законово уреденият, справедлив запад ;)

П.П. За чуждите девойки, по моите впечатления скандинавките и рускините водят в класацията откъм външен вид, след българките разбира се :)
 
От: Кога смятате да емигрирате?

Уж им е хубаво и уредено всичко , това е само привидно , всъшност това е тотален контрол над действията , мислите , зомбиране на робота . Те са такива , хюманоиди , с настройки . Като излязат от средата си , примерно се объркат да дойдат на море - гледай какво става - тия са пустиняци бе - обувките си не могат да вържат , за това всичко искат да им е all inclusive , за да няма засечка на системата , да няма error 404 .
Това е абсолютна истина - ограничени до дупка в ежедневието си - бачка, дом, бар/пъб около 2 пъти в седмицата - разцепване и после пак бачкаторство и нищо странично, а да и венъж в седмицата, я идат на църква, я не.
 
От: Кога смятате да емигрирате?

Това е заблудата на капиталистическия запад ! Уж им е хубаво и уредено всичко , това е само привидно , всъшност това е тотален контрол над действията , мислите , зомбиране на робота . Те са такива , хюманоиди , с настройки . Като излязат от средата си , примерно се объркат да дойдат на море - гледай какво става - тия са пустиняци бе - обувките си не могат да вържат , за това всичко искат да им е all inclusive , за да няма засечка на системата , да няма error 404 .

Както казват на село , много говориш , малко е**ш . Мии там чиниите или каквото правиш , и се прехласвай по високия интелектуален , културен и социален западен модел .

90% от Хората тук недоволстват от 10% данък , които плащат , ти сега ела разправяй за данък върху земята по която ходят , върху въздуха , които дишат . Абе направо те сгаштих от първия ред че си НАПАДЖИЯ и си дошъл за тараш . Няма да го бъде . Узурпатор ! Как не те е срам тебе? Ауууу .

1. Не съм мияч на чинии а си движа интернет бизнеса.
2. Не съм НАП-аджия и не съм дошъл за тараш. Но така като гледам ти си дошъл да си чешеш езика с несвързани и нелоялни мнения.
3. Може ли превод за "Узурпатор" не намирам думата в речника нито съм чувал такъв термин.
4. Свободата на словото ми дава пълното право да обсъждам всякакви теми включително и данъците и законовата структура на дадена държава.
5. Няма от какво да ме е срам защото заставам зад всичко писано от мен и до момента съм писал в теми в които съм наясно за какво иде реч а не просто за бройката.
 
От: Кога смятате да емигрирате?

1. Не съм мияч на чинии а си движа интернет бизнеса.
2. Не съм НАП-аджия и не съм дошъл за тараш. Но така като гледам ти си дошъл да си чешеш езика с несвързани и нелоялни мнения.
3. Може ли превод за "Узурпатор" не намирам думата в речника нито съм чувал такъв термин.
4. Свободата на словото ми дава пълното право да обсъждам всякакви теми включително и данъците и законовата структура на дадена държава.
5. Няма от какво да ме е срам защото заставам зад всичко писано от мен и до момента съм писал в теми в които съм наясно за какво иде реч а не просто за бройката.

Доста точно! В коя държава живееш в момента? Правя си проучване за себе си. В момента ми е за цел да посъбера някой друг лев и да се преустановя в някоя друга държава.
 
От: Кога смятате да емигрирате?

Шегувам се бе , тоя па - ха , Движи бизнеса , движи , щом ти е сила :)
Как няма да знаеш какво е Узурпатор ? На Мишо Шамара , Узурпатори му бяха дясната ръка 90-те , заедно с Конса :) (Полезна информация!)
Абе ти кои речник гледаш ? https://bg.wikipedia.org/wiki/Узурпатор
А честито , научи нова думичка днес :)
Няма от какво да те е срам бе , освен че се наричаш още българин , на западните колонисти не им се нрави идеята да се делиш като не-гражданин на света . Българин , ха , това е някакво такова , прекалено симплистично , не е за теб , мани .
 
От: Кога смятате да емигрирате?

Абе хора, цялата тема изобилства от лингвистични бисери...
 
Последно редактирано:
От: Кога смятате да емигрирате?

Това пък с пазенето преди сватбата никога не съм го разбирал, иначе знам че от другата страна на черно море много приличат на нас с тази разлика и грузинци и арменци. По мои наблюдения девойката в днешно време не е ли сменила 2ма, 3ма преди сватбата и не е ли яла сопа от някой дебил не може да оцени свестния мъж.
 
От: От: Кога смятате да емигрирате?

Това е абсолютна истина - ограничени до дупка в ежедневието си - бачка, дом, бар/пъб около 2 пъти в седмицата - разцепване и после пак бачкаторство и нищо странично, а да и венъж в седмицата, я идат на църква, я не.

значи имам съученици които се изселиха през 89 посока Босфора.Някои от тях доста се пооправиха а бяха завършили по един селскоистопански техникум, а други веке са пенсионери.Мои съученици пенсионери!!!знаеш ли какво е да си пенсионер на 42 години.В турция правилото е било 5хиляди часа и ставаш пенсионер, но доколкото ми казаха променили го като при европейците чакаш 65г.И лятото повечето се прибират по родните си места с пенсии от по 1000 лири и си живуркат.Разговарял съм с тях , споделят там си като роб -Работа в къщи, От къщи в работа -само това правиме , но в крайна сметка са почнали от нулката и сега имат по 2 апартамента купени, ане наследени, като тук.Там е толкова скъпо че за заведения не става и дума.За 9 години един ми сподели че е излизам всичко на всичко 3 пъти!Но това е към босфора там порядките и обичаите са други, затова съм им пълни и хотелите.Случка в заведение - Седиме и си хапваме с един българин живеещ в германия , поръчва си сирене по шопски, а хляба беше от вчера само претоплен, ето това ни е държавата гледай да преебеш.В Швеция хляб от днес е забранео да се продава утре.Затова вечерта е безплатен и имигрантите си го взимат!
Нека съм роб да работя по релси , но децата да спзват всички закони които спомена nsevimov
всъшност точно и подробно го е описал nsevimov
А Бат Боъко спомена матряла нещо в България веке е такъв!
 
От: Re: Кога смятате да емигрирате?

А къде жените са най най, от хората, които са пообиколили. Аз реално не съм шавал много много, но съм чувал за бразилките, рускините, полякините...някои други? Изключвам българките, те са най най. :)

чехкините най-дащни
 
Re: От: Кога смятате да емигрирате?

Това пък с пазенето преди сватбата никога не съм го разбирал, иначе знам че от другата страна на черно море много приличат на нас с тази разлика и грузинци и арменци. По мои наблюдения девойката в днешно време не е ли сменила 2ма, 3ма преди сватбата и не е ли яла сопа от някой дебил не може да оцени свестния мъж.

Да, така е. Аз съм съгласен с това. ;)

@dreambench, направо си за книга брат. :)
 
От: Кога смятате да емигрирате?

Харесва ми хаоса тук, мога да отида където си искам тук и никой не ми държи сметка за това какво правя:).
Колеги, това тук е изчезващ Дивия Запад и дайте да му се насладиме:)

И ако към това работиш по чужд стандарт, тука ставаш цара на бара.

Аз лично не точно емиграция, но планирам да пътувам много по работа, просто щото е яко да се месиш в чужди цивилизации и култури, да преживяваш различни социални реалности и т.н. Иначе и аз много си обичам Родината, най-вече заради свободната анархия :D

Иначе съм и пътувал, и живял, и работил на доста други места посветаюнас. И ще продължавам :)
 

Горе