Кога SEO не помага

Дискусията в 'Оптимизация за Търсачки' стартирана от alabam4eto, Авг 23, 2011.

 1. alfa1

  alfa1 Member

  Рег.:
  Май 7, 2016
  Съобщения:
  51
  Харесвания:
  14
  Точки:
  8
  Последното (засега) мнение е че потребителя TheNet е толкова смотан, че дори не може да формулира собствена мисъл. С това мнение съгласен ли си?
   
  scorebg харесва това.
 2. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  229
  Харесвания:
  142
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Съгласен съм с последното мнение!
   
 3. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  412
  Харесвания:
  94
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Рекламата в момента дава ТРАФИК и кликове, НО НЕ И потенциални клиенти. По-скоро може да е допълнение, към СЕО, но не и само на реклама да се разчита. ДОйде скоро при мен клиент, който е давал по 1500 лв МЕСЕЧНО, за гугъл реклама, направил си е добре настройките, ключови думи, ограничение по държава и дори втора реклама с ограничение само за Софийска област. Момчето ми каза следното, и го казвам буквално. ''Цъкат ми на ркеламите, плащам, кливнти от сайта... няма. Питам всеки един който ми се обади от къде е дошъл'', повечето му клиенти идвали от обяви и рядко от гугъл. Сега потока от ненужни псоещения в сайта му е намален и има таргетиран народ към него с 80 процента клиенти ;) Познайте какво се случи... Оплаква ми се че го скъсват от работа :D ВСИЧКО е според зависи, естетсвено комбинирах и с гугъл реклама, но все още потока към сайта не идва от там. Целта с рекламата е друга, като и дневния бюджет е намален :)

  Всичко е според зависи, а това че се взима мега голяма сума от доста колеги е друг въпрос. НО ВСЕ пак си е труд и то НЕ МАЛЪК! Който прави и знае как се прави, знае колко работа е нужна, особео при много ключови думи :)
   
 4. optimeon

  optimeon Member

  Рег.:
  Дек 15, 2017
  Съобщения:
  62
  Харесвания:
  7
  Точки:
  8
  Пол:
  Мъж
  ЗА правилното SEO се препоръчва да изградите лист с важните за вас ключови думи и да направите проучване как влияят на конкуренти уебсайтове! Това е първата ви стъпка!
   
 5. bobby2w

  bobby2w New Member

  Рег.:
  Ян 12, 2018
  Съобщения:
  29
  Харесвания:
  14
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Ако правилно съм разбрал въпроса, 'Kога SEO не работи?', говорим за случаите, в които всичко е направено правилно - подходящи ключови думи, качествени беклинкове, ранкингът е на лице, но няма бизнес резултати? Иначе щеше да е "Защо SEO не работи?", нали така?

  Мисля, че физическите бизнеси в малки населени места нямат нужда от SEO. Давам пример: Моето село е от порядъка на 2500-3000 души население. Има 3-4 кафенета и 3-4 магазина. Почти всички са разположени в централната част на селото. На такова място всеки познава всеки и има много по-важни фактори - връзките с обществеността, имиджа на собственика, цената и качеството на стоките, обслужването и др., а не local SEO например. Това до някаква степен се отнася и за кварталните магазинчета, понеже те основно разчитат на трафика от хора живущи в дадения район.

  SEO не е нужно и за бизнеси, които се занимават с много големи проекти. Примерно голяма строителна фирма, която строи хотели, жилищни комплекси или нещо друго което отнема цялата работна сила на фирмата за 2-3 години напред. Няма нужда да си на първа страница при положение, че като имаш 1 клиент няма да можеш да поемеш друг в близкото бъдеще. Но ѝ да сме честни, такива сделки няма сключиш след случайно търсене и обаждане в интернет, а по-скоро ще кандидатстваш за проекти или ще "пуснеш връзки". Тоест инвестицията в SEO няма да носи добра възвръщаемост. Все пак не е лошо да има сайтче, страничка ей така за портфолио, но няма нужда от оптимизация.

  Ако говорим черно на бяло, за всичко което хората обикновено не биха търсили в интернет, SEO не работи.
   
  Последно редактирано: Ноем 23, 2018
  Dafa Web и razdumka харесват това.
 6. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  412
  Харесвания:
  94
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Аз например бих потърсил в интернет строителна фирма, ако става въпрос за къща. АКо ще правя хотели, значи ще познавам логически и други баровци, които ще ми препоръчат след запитване някоя строителна фирма и въпроса е решен. За строителни и довърпителни ремонти на по простолюдните всеки търси в интернет. Само пример дадох... :)
   
 7. SomethingSpicy

  SomethingSpicy New Member

  Рег.:
  Ноем 28, 2018
  Съобщения:
  14
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  какъв е бюджета?
   
 8. Torbalan Trolski

  Torbalan Trolski Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 1, 2013
  Съобщения:
  2,143
  Харесвания:
  491
  Точки:
  83
  @Blinky къде са репите?
   
 9. cuam4o

  cuam4o Member

  Рег.:
  Ян 20, 2019
  Съобщения:
  38
  Харесвания:
  11
  Точки:
  8
  Пол:
  Мъж
  Съгласен съм. За някои неща хората си искат лична препоръка, а не разчитат на съвети онлайн (де да беше така и с болежките!).
   
  Dafa Web харесва това.
 10. Стефан Стоянов

  Стефан Стоянов New Member

  Рег.:
  Окт 2, 2018
  Съобщения:
  12
  Харесвания:
  1
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Аз разбирам малко по-различно въпроса - кога SEO не работи, в смисъл, при какви обстоятелства дори и качествената оптимизация е безсилна. Като оставим настрана локалните примери от сорта на "моето село", мога (от опит) да заявя, че нито Adwords рекламата, нито всевъзможни SEO машинации не помагат при НЕКАДЪРНО изработен сайт. И тук не говоря за тагове, sitemaps и т.н. а за най-елементарна структура и user-friendliness. Когато липсват, от SEO няма смисъл.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice