Кой е най-добрият смартфон?

blackout8

Well-Known Member
Все ми е тая дали телефона ми ще е на отхапаната абълка или не. Кой от кого копира не е ясно.
Безмълвен съм:
27655488_1626398510812839_4683369168110024817_n.jpg
 

Attacker

Well-Known Member
Такива спорове са малко безсмислени. За всеки влак си има пътници и за всеки телефон - купувачи. :)

Не съм фен на Епъл и наистина не харесвам някои от политиките им, но не мога да отрека, че в някои отношения устройствата им са най-доброто на пазара. В други отношения пък са доста назад. Всичко зависи от това какво търси човек.
 

hristonev

Well-Known Member
За тебе тогава кой е най добрия телефон ?
Xiaomi предлагат доста добри продукти, не говоря само за телефони. Иначе на съпругата ми като избирах се чудех м-у OnePlus One и S6 на Самсунг, та взех единицата. Иначе моя телефон е един очукан Sonim от тия с копчетата (бяха изчерпали ония с шайбите).

OnePlus е на 2 години с Андроид (Сияноген) и не съм чул да се оплаква от забавяне. Аз в редките моменти като остана без компютър и понатъпквам игрички :)
 
Последно редактирано:

BurnX

Well-Known Member
Ако се гледа най-добрия телефон трябва да събира най-много точки при съотношение цена/качесто. И точно заради цената айфоните не са там. Има телефони като xiaomi и други брандове , които просто като се вземе всичко предвид са просто по добрата и правилна покупка.
 

blackout8

Well-Known Member
Как искате да се води дискусия, след като базови понятие си нямат някой хора.
Да Samsung пусна "лицево разпознване", от което не само, че те болят очите, но за да го активираш трябва да го гледаш тъпо на 20 см от очите, като над 95% от позите не ги хваща, голяма иновация :D Face ID работи в останалите 95%, случаи, но видиш ли нямало иновация :D


Хора не гледайте какво пише на хартия, а как е в действителност - гледайте какъв е опита ви с него, а не хардуера. Защото може си вземеш джип, който е 4х4 и да го дават офроуд, но при 5 санта сняг, да умре на асфалта, както имаш опция със същите параметри, но да ти пори джунглата ...
 

CopyTheFunk

Active Member
Гледай в действителност ти.. едва ли най мечтаната екстра е да си отключваш телефона като ти разпознава лицето. Ползвам s8 имам и няколко приятеля с ноутове и десетяки и никой не ползва този тип отключване. Аз даже и не ползвам пръстовия отпечатък, защото е на тъпо място.
 

blackout8

Well-Known Member
Гледай в действителност ти.. едва ли най мечтаната екстра е да си отключваш телефона като ти разпознава лицето. Ползвам s8 имам и няколко приятеля с ноутове и десетяки и никой не ползва този тип отключване. Аз даже и не ползвам пръстовия отпечатък, защото е на тъпо място.
Не казвам, че това е най-мечтаната, а казвам, че е нещо, което работи на 100%, вместо някаква базова версия на "иновация" :)
 

CopyTheFunk

Active Member
Като технология е по добра от тази на Samsung. Но и двете не улесняват по никакъв начин потребителите, да не кажа че ги затруднява. Най добре щяха да направят ако бяха сложили пръстовия като на Razer телефона
 

desoe

Well-Known Member
Не ме интересуват толкова спецификите, интересува ме дали операционната система ми е удобна или не. Откакто имах Андроид, повече никога не бих се върнал към него. Ужасен е. iOS ми е с пъти по-удобен и приятен за работа.
 

Kiril

Active Member
Ха, много хора биха казали точно обратното, че Андроид им е с по-удобен интерфейс! Върпос на свикване/привикване ;)
 

Websolut

Well-Known Member
Ерата на смартфоните свършва, вие спорите кой е най-добрия смартфон:D
До няколко години смартфоните ще са толкова умни, че ще почнем да ги наричаме с имена:D, което ще ги превърне в нещо повече от просто "умни телефони", може да почнат и да се обиждат.
Шегувам се разбира се, това ще стане един ден, но след 10-20 години може би, изкуствения интелект набира скорост...

Най-добрия смартфон е новия смартфон, понеже технологиите се менят светкавично, винаги е добре да си на гребена на вълната с последния модел - с пет камери, 50x зуум, 200 мегапиксела и 5G, ако е възможно;)
 

D.Ivanov

Well-Known Member
Според мен пък смартфоните ще заменят обикновените компютри. Може би вече няма да ги наричаме смартфони, а просто няма да имат име, защото ще извършват всички финкции :). Например няма да кажем "Чакай да си взема телефона" ами ще казваме " Чакай да си го взема". Това "то" ще е устройстовото, нещото, което ще върши всичко и понеже има хиляди функции няма да можем да му дадем подходящо име, а просто ще е...ще е... А това може и да няма физически смисъл, може да е някакво такова като чип в ръката вграден или в главата или пък може да се раждат бъдещите деца с такова нещи, генетично да го вкарат.

Като пък искаме компютър да използваме или някоя игра да играем, холограмни клавиатури, мишки, 3д, 4д и какво ли още не... :) :) :)

...Това е малко фантазия от мен, но като се сетя, че като малък не съм си представял нито чък някой от Вас да може да гледаш телеяизия, играеш игри или пък вършиш всичко от телефона си...а то сега е реалност. То аз като бях малък (90тте) компютрите бяха мираж още, а сега да малко отживелица за масовия юзър, защото има таблети и смартфони, които пак нали са компютри ама на съвсем друго ниво, от друга ера.
 

AseasRoa

Well-Known Member
защото има таблети и смартфони, които пак нали са компютри ама на съвсем друго ниво, от друга ера.

От друга ера са само дисплеите им с вграден сензор за допир, така че те са просто модерни дисплеи с вграден слаб компютър зад тях. Нали iMac технически е същото нещо, само че е по-голямо на размер и няма touch, защото няма нужда от touch. Тука въпроса е не само на технология, а и на удобство на използване.

Ако исторически първо да бяха се пръкнали смартфоните, то неминуемо някой щеше да си помисли "Абе, ще ми се да можех да работя на 10 пъти по-голям дисплей, намиращ се на поне една ръка разстояние от мен". И тогава мониторите, мишките и клавиатурите щяха да са голямата работа. Просто е въпрос на интерфейс. Не виждам защо големите монитори, мишките и клавиатурите да изчезнат, ако са удобни за ползване. През 90-тте даже да пробвали какви ли не варианти на мишки, но не са се наложили просто защото не са вършили по-добра работа от обикновения мишок. Холограмна мишка дали ще върши по-добра работа? Съмнявам се. Същото се отнася и за клавиатурите.

Най-много телефоните да могат да се връзват към монитор, клавиатура и мишка, и така вместо голяма кутия да имаме нещо много по-малко. От тази идея едва ли някой ще се оплаче, но докато малкия размер на компютъра (телефона) все още означава много по-малка мощност, то едва ли по-сериозните потребители ще си го причинят. Аз имам лаптоп и телефон, но въпреки това работя на компютър с 3 монитора и геймърски клавиатура и мишка. По-бързо и по-удобно ми е.

Сигурно теоретично може да се направи система дето да се управлява гласово, но не си се представям как по цял ден седя и диктувам, съмнявам се че би ми било удобно да правя това продължително. Най-технологично би било да измислят как да управляваме тия неща с мисъл, може би визуалната информация да се прожектира някак в мозъка ни.
 

Websolut

Well-Known Member
Ще почнем да бъркаме кое е реалност и кое не, ако фантазираме малко по-напред в бъдещето, въпреки, че никой не може да гарантира, че и дори в момента не сме във виртуална реалност, може би суровата реалност няма да ни хареса ама въобще и си е така до някъде, представете си да виждаме микробите или радиовълните и така нататък, ще луднем направо, така, че аз не искам да виждам истинския свят:D

Отплеснах се малко, ама смартфоните неминуемо ще се променят до толкова направо да станат част от живота ни, неразделна имам предвид, не че вече не са станали де, като зомбита сме, но мисля, че ще става и по-лошо.
 

hristonev

Well-Known Member
Ами, как пък ще заменят удобството на големия екран, клавиатурата и мишката. Аз дори на лаптоп не мога да работя, или ако ми се наложи се изкривявам. Дизайнер, програмист, 3Д/2Д Кад си трябва настолна щайга по мое мнение. За качествата на камерите им също няма да коментирам :D. Тоест като погледнеш какво ти дава умнофона, то е доста малко, но има едно предимство 1001 функции в 1 корпус ;).
 

Горе