Кой предлага най-евтината доставка до САЩ?

Andrey12

Member
Здравейте, колеги,

Можете ли да ми помогнете от личен опит - кои спедитори сте ползвали за пратки от България до САЩ и какви са ви отзивите. Интересува ме кои доставят най-евтино и кои най-бързо?

Мерси!
 
От: Кой предлага най-евтината доставка до САЩ?

Едва ли би имало нещо такова като хем най-евтино, хем и най-бързо. Практически всеки хамериканец би ти бил времето за доставка, дори и цената.

Най-евтино си е с Пишман пощи. Но давам и за справка 3 tracking номера от някои податели на пратки за там: Link и Link 2 (препоръчана с предимство е била). Още последни и актуални „отзиви“:

27.02.2014: Пак ли почнахте тарикатлъците за Щатите?! Пратките не се изспращат масово за там ,закъсняват с 2 месеца..масово!Не си мислете че само писма отиват до там,някой опитват да работят и губят пари заради некъдарноста и грубото ви некомпетентно сметкаджийско отношение ЗА КОЙТО СМЕ ЗАПЛАТИЛИ ПРЕ СКЪПО ..кога ще си поправите грешката и пратките ще си стигат до предназначението на време????Има ли някои в този бастион Българки пощи който да ни обясни какво всъщност става и кога ще нормализирате доставките за там!??;
• И други…
Ето още и още (изглежда, че този Мимо повече ги чатка и има „невидима“/internal информация за trackings).

Кардиналното и професионално решение е изпращане на ВСИЧКИ или повечето пратки, които ще се изпращат за там (и изобщо пратки извън България, които да бъдат макс. бързо доставени и макс. доста професионализъм отнасяне), в т. нар. „Cloud Warehouse Fulfilment Centers“, където пратките ще стоят в наличност (след като бъдат изпратени там през Пишман пощи), ще бъдат готови за справяне & изпращане до клиенти по всяко време, вкл. ако бъдат пуснати за изпращане до еди си кой X час, то ще бъдат ship-нати същият бизнес ден, съответно максимално бързо доставени до клиентите, увеличен buyer satisfaction & experience. Първо обаче преглед кои са те, какви са им цените, таксите, кои ще са подходящи за съответният бизнес модел и пр.:

Относно най-бързо (директно изпращане, без „warehouse-in-the-middle“ център) – може би космическите цени на DHL, FedEx, TNT, Speedy, които като се видят до US какви са и рядко човек се връща на същата страница, а гледа къде се намира „X“-а.

Излишно е да пиша сигурно, че Пишман пощи не отговарят у сурат тефтера си на клиентски запитвания от над половин година, обновления на fB страницата си от юли (по-честите, изключение е този от декември), дори и не вдигат често националният си номер. Всеки се „оправя“ и „спасява“ сам и по единично. Отчети, Повечето станции на пощите работят на загуба.
 
От: Кой предлага най-евтината доставка до САЩ?

И дума не е ставало за най-евтино и бързо на едно място. БГ пощи знам, че не трябва да ползвам. Изпращал съм с DHL, обаче ми излиза много скъпо и търся алтернативи.
 
От: Кой предлага най-евтината доставка до САЩ?

И дума не е ставало за най-евтино и бързо на едно място. БГ пощи знам, че не трябва да ползвам. Изпращал съм с DHL, обаче ми излиза много скъпо и търся алтернативи.

Аз ползвам само БГ пощи до САЩ и Русия и за последните 5-6г. нямам нито една загубена пратка, само няколко забавени.До сащ до 200гр. е 4 лв.+3 препоръка(тракинг)=7 лв., до 0,5 кг. е 22 лв., до 1кг. е 30 и няколко лв. Единствения проблем е, че товарят пратките в едни големи чували и ако не е в кутийка, а в плик, може да се повреди съдържанието. Не знам защо не ги ползваш, но аз съм доволен от нашите пощи.
 
От: Кой предлага най-евтината доставка до САЩ?

А някой запознат ли е как стои въпроса с контейнерите до USA ?
От там на сам знам че има изгодни оферти но по обратния път май нещата не седят тъка
 
От: Кой предлага най-евтината доставка до САЩ?

Up-вам темата, тъй като след НЕвъзможността на „Пишман пощи“ да предлагат от край до край сканиране и проследяване („видимост на продукта“ или „product visibility“) изискванията, които имат от USPS (написано на 17.09.2015) стана актуално сред българските sellers, изпращащи до US customers, продаващи у feeBay, Etsy, AMZN като нов „горещ pre-Xmas картоф“.

Може да се прегледа #2 по-горе отново, както и този пост от 24.09.2015:

„Не се занимавайте с тях по-добре.“ – и куп още тонове abuse към/на/за тях от ползвателите, било купувачи или податели на пратки през „BG Posts“. Мога да дам списък с куриери, които могат да се възползват за Европа, някои за целия свят, но и 100% за major markets – UK/DE:

МЕЖДУНАРОДНИ КУРИЕРСКИ УСЛУГИ (EU/WW)

  • Aramex (VALUE EXPRESS, отдясно са цените);
  • Interlogistica (имат график за обслужване на купища населени места, не гледайте, че нямат офиси);
  • Speedy (DPD ECONOMY);
  • TPost (Тип Топ Куриер) („Международни куриерски услуги“ връзката, по средата на PDF-а са забутали икономичната);
  • Rapido;
  • Крим Експрес;
  • Econt международни (доста са скъпи, но и с опцията за наложен, но в Европа по подразбиране не знаят какво е това „наложен платеж“, пазарят си Cards/PP/PSC/Sofort/IBAN acc директно…, обезсмислят се);
  • TeaHouseTransport (новаци);
  • City-Express (BPP REGULAR, но като цяло със стара тарифа или нерентабилни).
Актуални все така. Да, доста по-скъпичко е пращането в US с частните (недържавни) куриери, но пък е и далеч по-качествено обслужването (в сравнение с държавната), скоростта на получаване, както и даваните кинти за доставяне (несъмнено), както и проследимост.


Сред популярните държави, които отдавна са интегрирали това, което трябва, са известни държави като Албания, Бенин, Аруба, Либерия, Мозамбик, Мавритания, Нигер, Нигерия, Пакистан, Коморски острови, Руанда, Сиера Леоне, Танзания, Тонга, Тринидад и Тобаго, Уганда, Замбия, Ванеату, Кирибати, Гвиана.
 
От: Кой предлага най-евтината доставка до САЩ?

От 24.03.2016г.:

Австрия, Боливия, България, Чили, Доминиканска република, Гърция, Хондурас, Ливан, Парагвай, Русия, Сейнт Лусия, Турция, Уганда, Украйна явно си връщат видимостта през USPS.

Празнувайте!
 
От: Кой предлага най-евтината доставка до САЩ?

То излиза яко неизгодно да продаваш български продукт навън... Имам продукт който тежи към 2-3 килограма и е на стойност $40, а да го пратя до САЩ по пощата ми искат 68лв само за доставката....
 
От: Кой предлага най-евтината доставка до САЩ?

E, със Speedy е 127.6 за 2 и 156.20 лв. за 3 kg. до US, но пък с 1-3 дни доставка експресно, а не 15-25 дни с шанс за Item-not-Received cases. DHL/FedEx/TNT/UPS не коментирам, тъй като там са още по-космически международните им цени. Явно наистина трябва с договори и с high-volume пратки.

За това на Европейския пазар си е добре (с №1 по приоритет DE, ест.) да се продава. Някои sellers почват „странно“ защо от US към EU expand (след време, ако изобщо се достигне) противно на всякаква логика (322M пазар vs. 510M пазар). hahovec изпраща към EU през TNT (но с договор) срещу €8 per, което е ултра изпилено до domestic цените им (€4-€6) на държавите в West EU по техните куриери, но пък за 15K+ volume/месечно, не 5-10-50-500 пратки.

Отделно добра практика е изпращането на множество пратки да залежават в чуждестранен warehouse, напр. 30-40 кила наведнъж пратени, макар и доста дни време да отнеме. International fulfillment centers са коментирани с примери в други теми. И когато се получи order – през админ панелът на warehouse-ът вече поставяне адресът на клиента и ship-ване същият ден дори, съответно получаване на domestic ниво доста бързо. Лошото при тази „схема“ е, че трябва да се хвърля боб за бъдещи обеми и на какво време (30 дни ли, 45 ли, 100 ли) да се изпращат in bulk packages на ЕДНО пращане на база „гадаене“ на бъдещи продажби. А това няма как да се случи, ако клиентите гледат, че доставката НЕ е локална (US-to-US) и бърза, а е международна, съответно отидоха 20-30 дни за тях. Ако обаче е локална, тогава продажбите може би и да скокнат, логично и доставната им цена (която си плащат) ще е по-евтина (освен, ако не се предлага с Free Shipping), от там и повече хъс ще имат да купуват. Съответно изчислените времена, ако се доставят през 45 дни 30-40 кила пратки с времето може да се смъкнат на 40, 35 дни, след като се види, че клиентите купуват (US-to-US на domestic ниво, след като warehouse/fulfillment center-а е в някой си щат) и получават бързо.

Времената и доставната цена играят съществена роля за оборотът (buyer experience).

В днешно време хората дори искат same day shipping & delivery, каквито предлага AMZN в дадени градове срещу допълнителна такса, а не да чакат безкрайно време, както и разваляйки buyer experience, ако не получат нищо, поради retards куриери.
 
Ако някой търси склад в САЩ, който да изпълнява поръчки подобно на Amazon Fulfillment но по-евтино, да ми пише. [email protected]
 
Последно редактирано:
Откъм цена, пощите нямат алтернатива за доставки до САЩ. Колетите, изпратени "по земя", пътуват дълго и понякога, макар и рядко, се губят.
 

Горе