Кой телефон да избера?

Доста мнение и като цяло не прочетох почти нищо градивно. Първият и най-важен въпрос е - за какво ще използваш телефона. Имаш ли нужда от сто ядра и за какво са ти те. Според мен един от факторите по който трябва да се ръководиш най-много е как го усещаш в ръцете си.

Така. За мен самсунга е изключително неудобен. Страшно голям телефон (да се има предвид, че когато взех моят беше един от малкото телефони с 4.3 инча и по оно време се водеше прекалено голям), дори за мен който съм почитател на сравнително големите телефони ми идва в повече. Неудобен е за работа с една ръка. Усещането в ръцете е все едно държиш евтина китайска пластмаса. Точно това най-много ме дразни в Самсунг. Не може да изкараш телефон, който да се води Top of the class и да ти носи усещане все едно си взел нокиа с фенер за 20 лева. И да се върна на големината - колкото по-голям дисплей, толкова повече батерия заминава, нали сте наясно?

За Единствения, какво да кажа. Добър телефон, определено, но не е това което се очаква от HTC. Поне е трудно сравним със Самсунга. Хардуера му може да се счете като отживял на фона на това, което предлага С4. Друг е въпроса, че със сравнително по-малките си размери, а и усещането когато е в ръцете, оставя впечатлението, че е в пъти по-висока класа изработка. Единственият му минус е "несменяемата" батерия. Да, нарочно е в кавички. Всички батерии се подменят и процедурата отнема не повече от 10 минути. Проблема е, че не се отваря просто едно капаче за да ти цъфнат вътрешностите на телефона. За мен лично това не е проблем. Който сам не може да си смени батерията, отива в сервиз, оставя го за 30 минути докато пие едно кафе и е готов.

А сега ще поговоря за моят тазгодишен фаворит. Sony Xperia SP. Да, правилно сте прочели SP, не Z. С този телефон се получи същото, каквото се случи с HTC One X и HTC One S - Флагшипа се оказва по-слаб от телефона, който би следвало да е едно ниво под него. Къде е уловката? Xperia Z ползва почти идентичен чипсет и процесор като One, идентичен GPU, но тези компоненти вече са на повече от година. Сега ще питате какво отличава тези телефони от SP. Ами просто е, SP е двуядрен телефон. Да, но за сметка на това ползва последният куалкомски чипсет и съответно последният крейт двуядрен процесор, които може да се каже, че са доста силна конкуренция на старите 4 ядрени. Сглобката му е повече от превъзходна, не мога да намеря забележка, а си играх доста време с него. И тук отново минуса е "несменяемата" батерия. Другият минус е - малкият ъгъл на видимост. За съжаление ако сте решили да показвате ютюб клипчета на приятели, докато държете телефона в ръцете си - това не е телефона за вас. Имайки предвид, че този телефон е на цена с близо 500 лева по-евтин от телефони като One, S4 и Xperia Z .. мога само да заключа, че ако си търсите качествен смартфон на поносима цена - това е телефона за вас.

За да ви улесня, тестовете тук - http://www.gsmarena.com/sony_xperia_sp-review-924p5.php
 
От: Кой телефон да избера?

Ако няма да монтирате холивудски филми в HD формат на телефона си или да се занимавате с други подобни щуротии, но искате все пак да имате повечето възможни екстри за без пари препоръчвам Lenovo A660. Сега струва около 100 долара и има дори GPS. Аз съм с такъв от известно време и нямам забележки. Само да спомена, че е водоустойчив и подсилен. Отговаря на стандарта за tough телефони. Единствената уловка е, че трябва да му сложите друг фирмуер, защото с китайския е почти неизползваем. В някои магазини дори го дават готов префлашнат и рутнат с превод на български. Тук примерно.
 
това леново е страхотно :) и за парите си е чук... едниствено че някъде от европа хубаво да се поръча да не отвиси някой на митницата цял ден за 30 лева

аз бих си го купил
 
От: Кой телефон да избера?

Аз го взех от DX.com и пристигна за десетина дни без да го спират на митница. От тоя сайт са много печени и знаят как да пакетират нещата така че да не предизвикват подозрение, че вътре има нещо скъпо.
 
Ще го имам на предвид :)

иначе ако някой се чуди какво струва $100

http://www.gsmarena.com/lenovo_a660-4985.php

нещо по доборо от zte blade 3 който не е лош но го продават без договор заключен към мтел за 300лв
 
много се зарибих по него хаха направете това с 1000 левов телефон на изплащане ако ви стиска

original-waterproof-dustproof-lenovo-a660.jpg




ето в това видео го топят в чаша вода




[video=youtube;9GUMHmLAQkw]http://www.youtube.com/watch?v=9GUMHmLAQkw[/video]


ревю на тела не бози а е с ics

[video=youtube;M_1IjUSuBok]http://www.youtube.com/watch?v=M_1IjUSuBok[/video]
 
Последно редактирано от модератор:
От: Кой телефон да избера?

Утрепа магарето с правата лопата - НТС Оне и S4 Излезнаха по едно и също време почти на почти идентични цени (самсунга е малко по скъп) след една година виж какви ще са цените втора употреба а пък след две даже няма да може и да се прави сравнение.

А разликата между S3 и S4 е доста голяма от където и да го погледнеш, дали си заслужава обаче е отделен въпрос за мен лично зависи дали можеш да използваш 4G интернет - Тук в УК от есента го пускат няколко оператора и донякъде се обезсмисля да си купиш този телефон ако си на оператор който няма да пусне 4G интернет в следващите няколко месеца. В БГ не съм чувал някой от операторите да планира в скоро време да пуска 4Г и от тази гледна точка аз не бих си го взел в БГ.

Знам кой, кога е излезнал. Мисълта ми беше, че ако вземем за пример S3, който излезна приблизително преди 1 година на цена 1000 лв (грубо), днес може да се намери за 500 лв. втора ръка с гаранция и добро състояние. Това са 500 лв. обезценка за година. Казвам, че бързо се обезценява защото го сравнявам с iPhone 4, който в момента върви 400-500 лв, а е на около 3 години. Същото ще се случи и с с4.

От всички премиум телефони "най-премиум" ако мога така да се изразя определено е HTC one, Може би по хардуер изостава леко от с4 но пък алуминия е уникален. Също така едва ли ще загуби част от стойността си толкова бързо. Поне за мен това е единственият Андроид телефон, който бих си взел на таква висока цена.

Иначе и аз съм #onlyiOS
 
От: Кой телефон да избера?

Всеки има право на предпочитание обаче такава томахавка като Айфона нема - Малък дисплей - ниска разделителна - несменяема и слаба батерия - елементарни екстри и за всичко по читаво се заплаща допълнително - И всичко това на безумни цени специално подбрани за балъци дето си мислят че са тарикати щом са с айфоно
 
От: Re: Кой телефон да избера?

много се зарибих по него хаха направете това с 1000 левов телефон на изплащане ако ви стиска

original-waterproof-dustproof-lenovo-a660.jpg
Ха,вече и аз съм навит за смартфон
 
От: Кой телефон да избера?

Между S4 и Note2 бих ти препоръчал... да изчакаш :) Изчакай още 1 месец и си купи S4 Active - здрав смартфон, за който си заслужава да дадеш 1000 лева. Разликите са, че Active версията е с TFT вместо със Super AMOLED дисплей, както и downgrade на камерата от 13 на 8 MP. Обаче телефона е tough :) Или пък HTC One , обаче черен!!!!! Няма такава красота :/ На мен една кака в глобула специално ми го изкара, за да ми го покаже. 5 минути го гледах само и бях на косъм да кажа "Давай!!!!" :lol:
@test - колко време ти държи батерията и как го ползваш това Lenovo? Че аз съм се навил да си взема Defy+ за 120$ , но и това Леново не е никак лошо. Малко офтопик се получава, но... Ето и сравнение между тях - по-новият с цяла година Леново има двуядрен процесор, с графичен ускорител, има два пъти повече вградена памет, както и андроид 4. Обаче ми звучи кофти по-голям дисплей, с по-ниска резолюция и по-малко пиксели. Камерата на Моторолата също е по-добра. А това Леново с доставката и другия ром става 140$, китайците дали ще могат да го пишат 80-90, че да е под летвата?
Как мислиш?
 
От: Кой телефон да избера?

Батерията държи около 4 дена. Когато не ползвам GPS, Wi-Fi и т.н. ги държа изключени, за да пестя ток. Сложил съм още Greenify и Battery Doctor. Засега съм зареждал само няколко пъти и сигурно батерията все още не работи на пълен капацитет. Ром няма смисъл да се плаща допълнително. Има много безплатни в нета. Аз си дръпнах от един руски форум и съм доволен. После инсталирах Locale Select и го настроих на български, но основният език на операционната система съм задал да е английски. На пакета с телефона китайците не бяха писали какво има вътре, а декларираната стойност беше $8. :) Никъде няма и лого или адрес на сайт, тъй че на митницата трудно могат да заподозрат нещо. Това важи за DX.com. Не знам другите китайски сайтове как са. По принцип DX държат малко по-високи цени винаги, но си заслужава. В пакета имаше и две екстри, които не бяха написали, че дават - силиконова обвивка против удар и плъзгане, и допълнителен протектор за екрана, който можеш да си сложиш ако искаш. Аз още карам с протектора, който си беше на телефона и не съм ползвал допълнителния.
 
От: Кой телефон да избера?

Е, след като разговора се измести и аргументите май се изчерпаха да споделя и аз:
Мен пък ми хвана окото Oppo Find 5. Казвам "впечатли", а не "ползвам го". Нов производител, първи модел, но влизат доста сериозно с хардуер и характеристики. Скоро потвърдиха и следващото си творение - Oppo Find 7.
Иначе по темата - някой по-горе спомена Lumia. От както стиснаха ръце с Microsoft ги преглеждам отгоре-отгоре и то само заради блога. Иначе за мен Нокиа вече са загубена кауза...
 
От: Кой телефон да избера?

Note 2 го изключи, ако ти трябва голям дисплей Sony Xperia Z ultra, а ако ти трябва нормален S4 е идеален, но с тез бъгове на Самсунг, ако се паднеш на читав екземпляр ще е много добре. Самсунга е малко банален вече всеки го има, но в момента е най-доброто на пазара
 
От: Кой телефон да избера?

Аз го взех от DX.com и пристигна за десетина дни без да го спират на митница. От тоя сайт са много печени и знаят как да пакетират нещата така че да не предизвикват подозрение, че вътре има нещо скъпо.
Зависи, аз съм поръчвал телефон за 39 долара от там и ми го задържаха на митницата :)
 
От: Кой телефон да избера?

От двата модела S4 е -по-добър. Иначе HTC One е още по-добър. Обаче това с източването на батерията си е проблем за всички тия нови смартфони от по ново поколение. Да не споменаваме и славоболията с излишни ъпдейти на всички приложения, които са инсталирани.
Аз например ползвам Нокиа Е72 от 4 години и не мисля да го сменям скоро. Батерия зареждам на 10тина дни. Дразни ме само липсата на кирилица при писане на мейл и смс заради глупавия Симбиан, но и това си има решение с руски кирилизатор. Освен това телефона е здрав, красив и лек.
Успех с покупката!
 
От: Кой телефон да избера?

И аз съм с нокиа е72. Силно препоръчвам е72 особенно ако не ти трябват "гъзарски" функции, които никога няма да ползваш.
То и на е72-ката има толкова много неща вградени, дето средния потребител няма да ползва, ама карай.
Ако ти трябва за говорене, нет, поща, смс, навигация, и тук-таме снимки - това е телефона.

ПС. Учудва ме как симбиан на 5+ години има много повече вградени неща от днешните андройди (за иос даже не говорим). Симбиан - може би най-добрата мобилна ОС правена някога, която тъпаците от нокиа преебаха с финес, вместо да я развият за тъч скриин.
 
От: От: Кой телефон да избера?

И аз съм с нокиа е72. Силно препоръчвам е72 особенно ако не ти трябват "гъзарски" функции, които никога няма да ползваш.
То и на е72-ката има толкова много неща вградени, дето средния потребител няма да ползва, ама карай.
Ако ти трябва за говорене, нет, поща, смс, навигация, и тук-таме снимки - това е телефона.

ПС. Учудва ме как симбиан на 5+ години има много повече вградени неща от днешните андройди (за иос даже не говорим). Симбиан - може би най-добрата мобилна ОС правена някога, която тъпаците от нокиа преебаха с финес, вместо да я развият за тъч скриин.

Аз предпочитам да няма никакви вградени неща и да избера кое да си сложа :)
 

Горе