Колко Сайта Притежавате?

Колко Сайта Притежавате?

  • 1

    Votes: 143 23.0%
  • 2-5

    Votes: 249 40.0%
  • 5-10

    Votes: 106 17.0%
  • 11-50

    Votes: 87 14.0%
  • 51-100

    Votes: 11 1.8%
  • 101-500

    Votes: 8 1.3%
  • 501-1000

    Votes: 2 0.3%
  • 1000+

    Votes: 17 2.7%

  • Общо гласове
    623
От: Колко Сайта Притежавате?

Определено ще има такива пулове и в бъдеще. Така всеки от нас придобива пресдтава какво вършат устаналите и как се справят. Правят се за придобиване на усет и инфо по въпроса, а ако бяхме хейтъри - щяхме да се цакаме на база инфото тук.;)

Всеки от нас има новини идей превръщащи се в сайтове и това ще се отрази и на самото портфолио от сайтове. Което в преспектива е повече от нормално и добре. Важното е да се има в предвид, че ако следвате даден стил и той работи да се стремим да го доусъвършестваме, говоря предимно в контекста на темата.;)
 
От: Колко Сайта Притежавате?

Лично мой .. 2-3. Иначе, които поддържам хммм 11-50! :)
 
От: Колко Сайта Притежавате?

2 поддържани и 2 автопилотни
 
От: Колко Сайта Притежавате?

Добре поддържани около 5.
2-3 съм поизоставил.
В момента планувам и разработвам още около 5...
 
От: Колко Сайта Притежавате?

Не съм гласувал тук, тъй като се размиват понятията за собственост и за предприемачество.
Първо, на всеки, който има над стотина сайта, а дори и по-малко, е ясно, че няма как да ги поддържа сам, за това няма чисто физическа възможност, колкото и да се автоматизират процесите. Няма как да не се ползва наемен труд. Т.е., се минава към мерене на количествени натрупвания, които повече зависят от уменията за управление на активи и персонал, отколкото от конкретната работа по даден сайт на тук пишещите. Правиш матрицата, определяш условията, наемаш персонал, определяш си процента, минаваш на следващия проект - стандартна схема, но не за форум, където повечето са уебмастъри.
Второ, от сайт до сайт има разлика. 10 персонални страници не са равни на който и да е сайт за запознанства. Фирмен сайт на автопроизводител не е равен на сайт за малки обяви за автомобили (без значение голям или малък). Има огромни разлики в насоките. Целта на някой сайт е да прави имидж или да продава стока офлайн, а на друг е да прави кликове или импресии. Един гони печалба от абонамент, а друг пуска повече свободно съдържание за трафик и т.н., и т.н.
Третият проблем е истинността на отговорите на допитването. Наскоро тука мернах участник, който беше подел темата кой каква кола кара (не беше за да гони статистическа извадка), та подобно допитване си е направо балзам за подобни тийнейджъри. Какво значение има всъщност това във форум за оптимизатори (предимно)? Това си е типично ученическо ***омерене. Не че ще ме учуди, ако се окаже, че повечето от нас карат по-хубава кола от Matt Cutts примерно, но колко от нас са по-добри от него в това, което би трябвало най-вече да обсъжда този форум?
 
От: Колко Сайта Притежавате?

Бате, въпроса е яко прост. Не му се налага талкова голямо анализиране. Повярвай ми. А че има теми в офтопика - всякакви има. Даже и аз се учудвам. Няма съмнение в това. :) А меренето на полови органи не е на лице тъй като анкетат е анонимна. Само данните са публични.

Менеджирането на 100+ сайто определено изисква наемането на външни услуги или сдобиване с персонал. Физически е адски невъзможно, освен ако всеки едни пуснат сайт не бъде захвърлен на заден план и връщането му на дневно четене в рамките на няколко изтекли дни/седмици/месеци/години.

Но има и друго - ограничаването с един сайт не е опция, освен ако не говорим за голям проект с много голям преоритет и потенциал. А за какво ще е той - това е друг въпрос. Как ще печели - друг.

Ако сте собственик на абоут.ком, всеки друг проект трудно ще настигне първия, но тук идва и думата предприемачество - впускане в нещо друго, ново и иновационно, както и различно, имащ някакъв преспективен поглед върху него. Примерно Г са търсачка, нали? Вече имат поща, както и от скоро и собствен браузър. Да областите са различни, но и при сайтовете, пазарите могат да бъдат различни. Въпрос на преценка и виждания за нещата. ;)

А и никой който е отворил печелевш бизнес, не е спрял само с него. Има магазин за хранителни стоки, после иска да направи още едно в друг регион. А след това си прави и един магазин за алкохол и цигари....и така....това е работата на един предприемач. Да мисли върху това като цяло.
 
От: Колко Сайта Притежавате?

Няма как да ти повярвам дали не трябва да се анализира, не е въпрос на вяра :) Все пак в това отношение аз съм професионалистът между нас двамата. Отделен е въпросът дали точно тук му е мястото, но качествен форум за оптимизатори в България както не е имало, така и няма да има скоро, този поне има някакви количествени натрупвания, съответно коментирам въпроса тук. Може и да стане интересно на някого.
За мятането от бизнес на бизнес също не си прав, това не е присъщо при развитите пазарни икономики. Когато пазарът не е развит или няма нормална конкуренция, то е логично, че ако си бил добър в недвижимите имоти, то по същия начин ще изтепаш и туризма (имотите се бяха развили в България малко по-бързо от туризма, затова давам този пример). Обикновено майсторът търси сходни на основния си бизнес ниши. Мятането от бизнес в бизнес повече се дължи на лесно натрупан основен капитал или невъзвръщаеми кредити, но при първите проблеми става мазало. Примерът със строителите в момента е повече от ясен. Сульо и пульо се метнаха на големите обороти и сега горят. Ако бяха останали да продават чорапи нямаше да изгорят толкова лесно, защото имаха понятие от този бизнес за разлика от този, в който се втурнаха презглава, примамени от лесни кредити и печалби.
Т.е. както даваш пример за магазините - при нормални пазарни условия, ако имаш магазин за цигари лесно ще направиш и за алкохол, но ще се затрудниш в пробива за кучешки храни да кажем.
Следователно, най-често срещаните варианти са два. Първият е да си иноватор - хрумва ти някаква нова идея и печелиш, защото си пръв. Вторият вариант е да си оптимизатор - измисляш най-оптималния вариант за вече съществуващ бизнес или стратегия.
И при двата варианта въпросът "колко сайта (магазина, вратовръзки, коли, гаджета, апартамента и т.н.) носи само изтъкващ заряд, но не дава конкретна полза или знания при обсъждане на предприемачески стратегии.
 
От: Колко Сайта Притежавате?

Ох, добре бате. Ти ги знаеш нещата. Няма какво да кажа.

Само за форума да кажа, че ми стана интересно. Първо на първо форума е Web 2.0 и като такъв активното му пулнене на инфо зависи не само от нас, но и от всички потребители в него. Както и качеството му се определя изцяло от това. Второ, ако няма такъв то това означава че няма такива общност, което е следствие на това че няма такива хора. Демек не намираш (поне ти) такива тук, което е жалко. :)

Не е важно дали специално ти даваш такива неща на форума, но поне не се отклонявай от темата, както сти се случва напоследък.;) Темата е за колко сайта притежавате. И мисля да се продължи....това беше шоследния ми диалог с теб...

И само да подълня, че сме имали един голям сайт, който беше изхвърлен от индекса, но за щастие бе захапан от другите търсачки, както и брендинга му беше силен. В тозе ред на мисли крепенето на доходи върху един сайт е меко казано рисковано. Никога не се знае как ще продължи живота му в мрежата. Всичко е възможно.;)
 
От: Колко Сайта Притежавате?

Развивам темата точно по случая, но явно не обяснявам добре или не разбираш.

Доколкото ви схванах идеите, тукашната теза е правиш нещо, после го мултиплицираш и караш на количествени натрупвания (поне така разбрах поясненията с блогчетата). ми аз просто ти казвам, че количествените натрупвания не са полезни, когато не водят до качествени изменения..., дали като иновации, дали като оптимизации. И тъй като тема "колко едикво си имаш" косвено защитава подобна количествена грешна теза, то я оборвам. Кво не ти е ясно толкова и що не намираш връзката не ми е ясно.
п.с. а за неграмотността във форума наистина не издържам и се впрягам, това е вярно, но защо и вие не разберете, че тя също е показател за качествата на бизнес-партньора и може да провали която и да е сериозна сделка, просто увисваш отсреща с лапсусите и това е. Така, че не трябва да се подценява и тя.
 
а като си стигнеш топ 10 за киурдите които ти е проекта следва само подръжка и следващият проект)

пп (може малко по конверсита да се работи и други дребни работи) а ако преживееш едно деиндексиране като си с малко сайтове ще почнеш да мислиш за повече
 
От: Колко Сайта Притежавате?

2 сайта, отделно поддържам и още 1 фирмен.
Единия от двата си ми е ей така за кеф и го обновявам често, не с цел печалба, въпреки че има минимални $ от адсенс, но не разчитам че за ~2$ на ден ще забогатея или, че ще ги усетя някак.
Другия ми е лично портфолио и го имам за показ, ако се наложи някъде да покажа върху какво по-свястно съм работил.
 
От: Колко Сайта Притежавате?

Направил съм няколко, но се занимавам само с 3 от тях:

- личен сайт
- фенсайт на компютърна игра
- фенсайт на музикална група
 
Последно редактирано:
От: Колко Сайта Притежавате?

В момента се занимавам с три сайта:
- блог
- музикален сайт
- един проект, който все още е в процес на разработка :)
 
От: Колко Сайта Притежавате?

3 професионални, разделени в категории:
- онлайн игра
- сайт за запознанства
- новини
Както и 2 фирмени, т.е. общо 5 :)
 
От: Колко Сайта Притежавате?

1,5:)
Един експериментален,и още един почти завършен.
Макар,че е трудно да се каже за сайт,хоп завърших го:)
 
От: Колко Сайта Притежавате?

ахаха е батккааааа ако ми кажеш как 1 и 2 спрени прави 4 сайта ... :D :D :D ... хахаахах

сигурно е печатна грешка де ама пак си е яко :)
 
От: Колко Сайта Притежавате?

ахаха е батккааааа ако ми кажеш как 1 и 2 спрени прави 4 сайта ... :D :D :D ... хахаахах

сигурно е печатна грешка де ама пак си е яко :)
Поправих се, малко съм натиснал 4-ката вместо 3 :) :eek:
 

Горе