Колко пари мислиш, че РЕАЛНО можеш да изкарваш с Affiliate Marketing?

Колко пари мислиш, че РЕАЛНО можеш да изкарваш с Affiliate Marketing?

  • Николко, пари с АМ не се изкарва

    Votes: 13 7.0%
  • Джобни, колко за кафето

    Votes: 39 21.0%
  • Допълнителен доход, да си плащам сметките

    Votes: 37 19.9%
  • Достатъчно за да се издържам

    Votes: 37 19.9%
  • Толкова, че да си живея много добре

    Votes: 33 17.7%
  • Повече от Бербатов

    Votes: 27 14.5%

  • Общо гласове
    186
Дано темата ти се е видяла информативна. Да си кажа честно, не е никак за пренебрегване, даже има доста интересни моменти. И ще продължава да има. Ще се опитам да ти отговоря на въпросите ти.

1. Тези "професионалисти" понякога не са много наясно, че има и тънки моменти, който реално ти можеш да направиш по-добре. Извинявам се за нескромното изказване, но почти не е имало програма, на която ние да не сме си правили Sales Copy-итата. :) И в момента вярвам, че webmaster-ите ще се справят, само с базови знания. ;) А и е един клик повече все пак. :) Но ако си само с аф. линк, нямаш друг избор. :)

2. Ако ще промотираш там, не очаквай големи резултати. А и някой се оплакват, че социалните сайтове банвали някакви такива техники - да си пробутваш аф. програми с често спамене. Но и да си кажа честно, бих правил, правил съм, но за да съм четен - трафика тук се излива по повечко от търсачките, и чак тогава пада някой купувач.

3. За какви статии става дума? За ревюта, Sales Copy, инфо (но инфо статиите реално само могат да подканят към ходене на друга страница, не и купуване)? Мисля, че им хора, които биха се ангажирали с това. ;)
 
За първия въпрос - казано на кратко, разчита или те да ти направят продажбата, или ти. Да, в началото и аз и много други маркетъри са разчитали на програмата, но след натрупване на опит и знания - определено са поели нещата в свои ръце. Това исках да кажа. Или обобщено, по-добре е да се разчита на тях, когато не може да се разчита на човека, промотиращ продукта, да направи по-добър лендинг пейдж. ;)

А за третия въпрос, да кажем, че става дума за ревю. То е достатъчно силно, за да се опрдели като продаващ текст. Може да пуснеш тук и тук обява, и мисля, че ще си намериш човек. Но да знаеш, че това струва пари, все пак не е обикновена статия за пчелите и лятото, например. :)
 
От: Колко пари мислиш, че РЕАЛНО можеш да изкарваш с Affiliate Marketing?

Най-глупаво са отговорили тези 7.23%, според които с Affiliate Marketing не се изкарват пари. Как може някой да твърди, че нещо не е възможно само защото той не е успял да го направи?!? Аз не мога да правя задно салто, но никога няма да проявя тази глупост да кажа, че е невъзможно човек да направи такова салто.
 
Последно редактирано:
Да, най-малкото има сайтове и хора, които доказват това всеки изминал ден. Каква ще им е далаверата на всички тях, ако наистина няма смисъл от този метод за изкарване на пари онлайн. ;) Виждал съм през практиката си сайтове, които изкарват както по $4к на месец от афилиейт програми, така и такива, които правят по $200 на месеца, а и големи гиганти, които докарват по $50К и нагоре на месец. Няма невъзможни неща, няма такова животно, като дадено нещо не работи, а съществува. :)

За мен, моментните резултати ми говорят само едно нещо:

- 12 от хората в анкетата никога не са пробвали да правят пари с афилиейт програми, или са пробвали, но бързо са се отказали.

- 34 са имали желание, но не и идея как да го развият, за да изкара повече от джобните им на ден.

- 33 са на правилната посока и смятам, че за да успят - трябва да вярвам и да са търпеливи, естествено, и да си продължат с работата. ;)
 

Горе