Колко печелят VBOX7?

Колко печелят VBOX7?


  • Общо гласове
    155
От: Колко печелят VBOX7?

Четеш между редовете. Помислил ли си колко техника захранва този сайт, ами интернет канала му?
За ток колко може да изхарчи ? А за интернет канала точно това имах в предвит. Едва ли от вбокс плащат за интернет. Ако вбокс реши да отреже някоя голяма мрежа представи си колко обикновенни клиенти ще изреват в офисите на по-малките доставчици, а те от там ще задават въпроси на доставчика от който купуват нет. Та всеки има файда да има вбокс ....
 
А Гугъл пък сигурно нямат никакви разходи за интернет. Доставчиците си прекарват UTP кабели до дейта центровете им и им се молят да се свържат, защото всеки има файда да има Гугъл...
Защо пишеш глупости и се излагаш още с първите си мнения, след като нямаш идея как стоят нещата?
 
От: Колко печелят VBOX7?

Окей сигурно си прав и се излагам .... това си е твое мнение, както по-горното си е мое мнение и не го натрапвам на никой. Ти можеш да си мислиш че те имат 500 хил. за разходи, а аз ще продължа да си мисля, че нямат толкова ;) Аз не казвам, че те нямат разходи, но знам какво е да спре някакъв голям сайт за малка мрежа ( за около 1000 клиента говора ) и се почва в офиса да се звъни защо този сайт не се отвара и т.н.
 
От: Колко печелят VBOX7?

имам приятел, който работи в нетинфо и от него бях чул, че в най-доброто време преди кризата печелили по няколко хиляди на ден от реклама. това не е официална статистика или отчет, малко като той чул от някой, който видял нещо и т.н.
сега не ги знам, ама нетинфо са част от санома - мои хора, финландци :D не че имам нещо общо със санома, имам с финландците хах
аз гласувах за 30 хиляди ама на месец :D

аа сега се зачетох в темата, може пък и да са на загуба - знам ли ги, няма лошо все пак има и други по-интересни сайтове
така или иначе почти не ползвам бг сайтовете, щото в много от тях имам банове като дата и подобни тъпи сайтчета...
 
От: Колко печелят VBOX7?

Българска му работа! Колко печели тоз, колко онзи...ти колко печелиш? ай сиктир!
подивявам като видя такива теми..
 
От: Колко печелят VBOX7?

Добре де, според вас колко им струва хостинга и ресурса?
 
От: Колко печелят VBOX7?

на мен по ми е интересно как така не им правят проблеми за авторските права или само в България го има това
 
От: Колко печелят VBOX7?

Правят им проблеми естествено, но хората имат ресурс и желание да си отстояват позициите.
 
От: Колко печелят VBOX7?

Плащат си и затова не им правят проблем за авторки предавания и етц. А за това колко плащат само те могат да го кажат това ако и те го знаят де, защото предполагам те плащат накуп за цялото си оборудване. Но като се замисля имат поне 2 сторидж сървъра с поне един еьпандер. Една машина конвертиране и поне 2-3 машини, които да стоят отгоре. Една да кажем, която прави лоадбаланса и 2 да си разпределят натоварването на потребители. Това е според мене ней-семплия вариант.
 
От: Колко печелят VBOX7?

и youtube имат ресурс но редовно ми излиза черния ектран с текс че клипа е изтрит поради авторски права :|
 
От: Колко печелят VBOX7?

Според мен огромният проблем на VBOX7 е, че не ПРОИЗВЕЖДА съдържание. В мига, в който предоставянето на авторско съдържание в интернет стане достатъчно ценно, неговият автор ще си защити позициите и ще го спре от VBOX и/или ще ги ожули здраво с такси.... не вярвам VBOX7 да плащат на bTV, Нова, БНТ и т.н. за това, че им ползват съдържанието?!

Втори проблем: вече имаме YouTube. По-вероятно е да бъде преведен изцяло на български и големи компании като Universal Music и SONY да си промотират там артистите, по този критерий VBOX7 пак ще издуха супата... в края на краищата, по-големият изяжда по-малкия...

Та с две думи, колко печелят е безсмислен въпрос, ако бъдещето не е сигурно... и според мен не печелят толкова много, защото въртят Гугълски реклами, защото както споменах нямат авторска продукция, а именно затова идва и усещането за "пиратски привкус", което допълнително възпира рекламодателите.
 
От: Колко печелят VBOX7?

YouTube отдавна е преведен на български, но това не изглежда да оказва влияние на Vbox. YouTube също нямат авторска продукция, защото са сайт за качване и гледане на клипове, а не продуцентска компания. Vbox има чара на продукт, който има много силни позиции в България и е създаден за да обслужва само и единствено българите, в което се крие и силата му. Ако не се лъжа Vbox е най-посещаваният чисто български сайт и е грешка да се смята, че в него няма перспектива.
 
От: Колко печелят VBOX7?

Ами аз мисля, че и Diri.bg има "чара" на нещо българско, но не може да измести Гугъл :) И основният проблем е, че в YouTube ако си забелязал продуцентите сами качват нови клипове (напр. във VEVO), а във VBOX7 се качват от потребителите, слагат си лога (дори с листа на марихуана) и т.н. .... Т.е. YouTube в генезиса си е поставил пиратите на мястото им, докато VBOX7 засега са пропуснали шанса да не изглеждат като пиратски сайт... но това е лично мое мнение :)

YouTube освен това вече започват да приемат ролята на "продуцент" - излъчваха на живо някакви модни събития от Ню Йорк наскоро, Оскарите, на живо от Либия (това само в последните две седмици) и още доста събития... във VBOX не съм виждал подобно нещо :)
 
От: Колко печелят VBOX7?

VBOX е най-популярният български сайт и това е факт. Без значение каква е международната конкуренция, дали се качват нередни неща и т.н. Направили са го, поддържат го, номер едно са. Това е положението. За Diri.bg досега не бях чувал.
 
От: Колко печелят VBOX7?

В Youtube се дава възможност на хора да качват авторски клипове, като ако те са достатъчно качествени и привличат много хора ИМ СЕ ДАВА ПРОЦЕНТ ОТ ПАРИТЕ, КОИТО ИЗКАРВАТ РЕКЛАМИТЕ В ТЕХНИТЕ КЛИПОВЕ.

Това във Vbox ако стане ще е много добре, иначе си е чиста проба бардак и никога няма да произведе нещо качествено, нито пък ще успее да измести телевизиите и техните предавания, както прави youtube :) YouTube се превръща в една истинска онлайн медия, докато Vbox ще тъпче на едно място, защото няма с какво да стимулира качествените режисьори и автори на клипове да качват там своите творения и да привличат голяма аудитория.

Има хора които правят хиляди долари на месец от своите клипове в youtube, но за жалост за сега е възможно само за хора от определени държави. Обаче има тенденция за развитие, след като вече и от Иран допускат авторски клипове с възможност да печели пари автора от рекламите в тях :)
 
От: Колко печелят VBOX7?

Кофти, но е истина. Даже там си имат и наименование YouTube Star. Тази медия е на светлини години от тукашния и клонинг, ако мога така да го нарека. Няма да е лошо да погледнат как се правят пари от "батковците" в този бизнес. Но то всичко е при желание. Всеки артист, тв медия, музикант, група и какво ли още не си има канал, който е тяхния начин да стигнат до аудиторията си, като изключим другите социални сайтове. Всичко е мислено с една единствена цел - да бъде № 1 и естествено да е бизнес, а не хоби.

Може да са досадни и рекламките в клиповете, но ето още нещо иновационно от тяхна страна. Ако сравните и дизайните, ще ви стане ясно кое се приближава повече до съвремения и удобен начин на употреба. Къде е видите по YouTube нещо от рода на Tyxo или даже statscounter или каквото и да е друго, влизащо в дизайна им така грозно. Абе тук много може да се говори, има какво да се промени. Успешните и стабилни лидери на пазара винаги гледат в бъдещето и никога не остават някой да бъде по иновационен от тях, защото това е проява на слабост - отстъпване на място № 1, което явно е предопределено само за един играч.

Vbox са лидери тук просто поради някои причини, които определено са жалки: няма голям пазар (за бг говоря), много ресурси (сървърно пространство) отнема, явно не се печели много.

Спомням си, че не отдавна имаше една мацка, Гери май беше (ще ме прощава мацката, ако съм объркал името й), която се опита по този начин да докара трафик, разказвайки стихове пред камера и качвайки ги в Vbox. Идеята ми хареса, да не споменавам това, че го правеше оскъдно облечена и определено хващахе око. Но успя малко да го практикува и напоследък не съм виждал нещо ново от нея. Не знам каква може да е причината, но не изключвам това, че не си и струва. Виж в YouTube, там вече си заслужава, и не лоша популярност ще натрупа - от световен мащаб.

Та заключението ми като цяло е, че трябва всеки сайт, който претендира да е голям и в топ 10 в бг да може да седи там с гордност, а не да се носи циклично там, защото другите са по-зле от него (подобни на него) и нон стоп да подобрява себе си. В крайна сметка ние сме онлайн и сме облагодеталствани (гаджети, отворен и моментален шеринг....и какво ли още не) от към хиляди неща, които да подобрят качеството. НО всичко е до желание все пак. Ако Vbox не предприеме нещо по въпроса в близко бъдеще нещата ще са в 2 основни направления - ще си остане същия скучен сайт, който ще бъде посещаван, защото даден бг клип го няма другаде, пулнещ се с пубер коментари и хейт. А другата, да преостанови съществуването си.

Каквото и да направят със сигурност му трябва силен PR, за да се отърси от сегашния си имидж на блудкаво местенце за губене на време и да наложи малко по атрактивен имидж, като истинска медия. Ако успеят да го направят, както е YouTube с %товото разделени на рекламния бюджет, ще привлекат защо не и рекламодатели и други такива. Все пак 2 мин. интервю по телевизията за продукт или фирма е далеч по-скъпо от това да го пелснеш (било то и вид интродукция на бизнеса ти) в някоя онлайн (говоря за Vbox, ако решат да се ориентират натам някога) медия и си платиш за топ 40 да седиш един ден. Има много възможности, но желанието е замряло. Или поне това се вижда.
 
От: Колко печелят VBOX7?

Значи то или си в топ 10, или не си. Мястото там не се определя от претенциите на създателите на сайта, а от цифрите на брояча. :)
Не е случайно, че Вбокс нямат конкуренция. Просто поддръжката на подобна услуга е много скъпа, а печалбите са съмнително малки. YouTube дълги години работи на загуба, дори след като ги купи Google. Едва напоследък вкараха яко реклами, но дори и в момента не съм сигурен, че са успели да излязат на някаква печалба. Кой в България може да направи на Вбокс такава финансова инжекция, каквато удари Google на YouTube? Никой. За да предложат пари на потребители с авторско съдържание, от Вбокс трябва да имат някакъв бюджет за това. Ако имаха възможност със сигурност щяха да го направят, но реалностите в България са други.
 
От: Колко печелят VBOX7?

Вибокс са лидери в БГ, защото:

1. Пълно е с чалга!
2. Кифлите и дришковците не могат да напишат youtube посмъртно
3. Българите сме лентяи и сеирджии и по цял ден гледаме "смешни" клипчета и скечове, в youtube е пълно с образователни и артистични клипчета от друга страна. И естествено и техния порок - светските клюки.
 

Горе