Така е. Например слагането на втора ограждаща запетая след подчинените изречения е такава рядкост, че като видя някой да го прави, все едно съм видял Мойсей. Ето един пример, за да разберете за какво говоря:
Разбрах, че онзи, когото видях вчера, е англичанин.
Да беше само това, как да е, обаче далеч не е... А колко несериозно ми изглеждат фирмите, които не знаят как се членува например...
Някои хора, както знаем, не искат да учат изобщо. Те и без това не стават за нищо, така че не е голям проблем. Обаче ВИЕ, т.нар. "предприемачи", да не знаете собствения си език, това не ми го побира главата. А уж предприемачите били елитът на обществото. Основните правила (членуване, пунктуация, правилно използване на местоименията и на учтивата форма, както и на бройните форми) са толкова елементарни, че нямате
АБСОЛЮТНО НИКАКВО оправдание за полуграмотността си! Отнема едва няколко часа да се научат изброените от мен неща и въпреки това виждаме каква е ситуацията с правилното използване на езика.
P.S.
Тази тема ще ви направи по-грамотни от около 90% от българското население, така че ако имате желание, дерзайте.