Колко струва (каква е цената на) Predpriemach.com?

Колко струва (каква е цената на) Predpriemach.com?

  • 2 000 - 5 000лв.

    Votes: 11 16.4%
  • 5 000 - 10 000лв.

    Votes: 14 20.9%
  • 10 000 - 20 000лв.

    Votes: 8 11.9%
  • 20 000 - 50 000лв.

    Votes: 15 22.4%
  • 50 000 - 100 000лв.

    Votes: 9 13.4%
  • 100 000 - 200 000лв.

    Votes: 1 1.5%
  • над 200 000лв.

    Votes: 9 13.4%

  • Общо гласове
    67
Аз даже си мисля, че хората тук трябва да се Ок с факта, че не са залети с реклами или не се следват интересите на някой, който си плаща всеки месец и прочие.
Много сме ок :D. Да сравним с Калдатата: банери, банерчета, попъпчета... Е дразни. Не всичко е пари у тоя живот!
 
Нищо не пречи да се тества за една-две седмици. Според мен ще е много повече от 300 лв. на месец... Дали тези банери, дали на адсенс, каква е разликата? Даже и по агресивно да се разположат, на никой няма да пречи, стига да не са поп-ъпи разни...

@biaaro , щото няма голям смисъл, според мен. :) Но някой с форум и бг трафик да сподели, как е на 5,6,10К на месец бг трафик в неговата област, и ще се види дали има смисъл, според мен всичко под 300 лева не месец си е безсмислено. Но ще се радвам на коментари по темата.
 
Ами като се има в предвид, че сайта няма някаква кой знае каква печалба, даже почти никаква и "сделките" между потребителите са кокошарски и няма нищо сериозно, тука всичко е някакви евтини сайтчета с 200 лева месечни приходи от Адсенс, почти никой от тука не изкарва някакви сериозни пари, само заради това, че работи повече от десетина години 2,3к лева не повече. Пък който иска и на 100 милиона долара да го оценява, нека Блинки ме псува свободно... :D
 
Последно редактирано:
Aз се изумявам как в последните 7-8 години хората избират популярното пред практичното и рационалното. Форумните системи имат безброй повече качества от една Фейсбук група, но хората искат блажено да скролват надолу до безкрай. Наскоро чух как бг-мама било умряло за сметка на ФБ групата "Майките на София" или нещо такова. Друго, от което се изумявам е как изчезнаха телефоните с копчета, за сметка на тъч-скрийн идиотията. Всмисъл, те дори нямат алтернатива. Познавам много хора (и аз съм от тях), които си мечтаят за Блекбери от 2009 г., с Андроид от 2017 г. Автомобилите стават все по-сложни и все по-скъпи за поддръжка.

Имам чувството, че светът се превзема от неща, които не работят.

Аз нали съм предприемач, преди 2 години реших да си направя ескейп стая. Започнах я и я направих ей така, с две ръце. И сега си работи, въпреки че бях принуден да продам 50% на по-голям бранд. Но тогава бях единственият, който беше направил такова нещо сам. И знаете ли какво открих? Всичко, що е електроника бъгва. Всичко що е механика, работи. Имам едни машини на времето метър на метър, с неръждавейка отгоре, ами като се схлупят 5 човека с вълнени пуловери около нея и край. Чакам деня, в който отново ще имам телефон с копчета. За форумите май прогнозата е по-лоша. И аз имам 2-3 форума. Умират бавно.
 
И знаете ли какво открих? Всичко, що е електроника бъгва.
Това е нормално поради факта, че електрониката може много по-лесно да се контролира, след колко време да дефектира. С последните модернизации и процесори ремонта става почти невъзможен. От друга страна, как ще се подържа текущата парична система :) трябва да расте потреблението.
 
Хайде пак теории на конспирациите, купуваш боклуци, за да генерираш потребление :D
 
Последно редактирано:
Нищо не пречи да се тества за една-две седмици. Според мен ще е много повече от 300 лв. на месец... Дали тези банери, дали на адсенс, каква е разликата? Даже и по агресивно да се разположат, на никой няма да пречи, стига да не са поп-ъпи разни...
Абе пречи. Имаше една много яка идея преди - не се сещам къде беше.....социален сайт, който даваше на всеки публишър на база съдържание (качество и количество) да сложи своя адсенс акаунт на ротационен принцип, който се определеше именно от гореспоменатото. Например прави по 30 качествени дълги статии и теми за седмица, а общо за седмица има 3000, то взима 1% ротации, което е супер....защото да речем имаш 1 000 000 импресии, ти взимаш (по-скоро твоите Гугъл рекламки) взимат 10 000 импресии за тази седмица....и не си е лошо....но моделът е шитав от към следене за спам и шит, където се сещате колко е много. Но това е друга тема и да не навлизам.... :)

@nehrox5 , не че нещо, но няма какво да псувам... :) Форумът не съм аз и кула само.....сам си прави изводите.. :)

@Casino , хората са идиоти, бате. И ще ти кажа защо....защото си изливат цялата информация в социалните мрежи, после се чудят къде са си писали това, което сега им е нужно, а то е потънало в миналото....и после тъпака отваря стаковърфлоу и там си търси....щото е много социален. :) Не искам да обидя никой, но наскоро ми стана много тъжно....един пичага беше нахранен от админите на една БГ ИТ фейсбук група, защото въпросът му се е задавал от съществуването на групата вече 3ти път. И те са прави, че е тъпо да се появява едно и също нещо толкова пъти, но и потребителя си е прав, че не го намира измежду последните 100-150 поста в групата. Пълна тъпня. Но хората нека си бъдат там социални. Факт е, че истинската и качествена информация я има по сайтове от този ти. Всичко друго е глупост....щом няма добре направен и структуриран архив, минава само за дрънкалница, а не за инфо сайт.

И като някой ми заприказва как социалните сайтове от типа стаковърлоу и форуми замират, може спокойно като потърси проблема си в гугъл и му излезе форум или друг тип сошъл борд, да си го сложи в кошер и някой да го ритне.... кошера. :) Сите програмисти дето са се учили и продължават да се учат, са взимали от такива сайтове....сега седят и обясняват как замират....да може, един сайт замира само ако вече започне да се губи смисъл от съществуването си....нещо, което според мен беше Myspace, Гувеч, Дири (ако си спомняте тази търсачка), Свежо.нет......сега гледам Вбокс7 и подобни. ;)

В момента влизам често и в Digitalpoint, Warrior, Blackhad-а, WebHostingTalks и никак не ми изглеждат замиращи. Да, тия дето си губят времето са във фейса, инстаграм, туитър и т.н. За жалост, тези сайтове пак не могат да докарат таргетирания трафик, който прави Г, което говори едно - плява. :) Абе мога да продължа с часове, но е факт, че умирачката е предимно обвързана с това какъв е сайта и дали е полезен, а не с това дали е форум и че именно този форум не се е пренесъл в соц. мрежите на време. ;)
 
Модерният съвременен свят е един огромен оксиморон:
тръгнах на работа, за да ми дадат кредит, за да си купя кола, за да ходя с нея на работа...
 
Нямам представа каква е цената на форума, но съм сигурен, че в момента той е без алтернатива за БГ. Ако имам някакви забележки, това е, че няма някаква стратегия за мотивация на потребителите към по-качествени, задълбочени и полезни теми, които да изчерпват дадена проблематика. Пускат се теми, които предизвикват моментна реакция, което е запазена марка на социалките. Администраторите биха могли след оценка от потребителите на полезна тема, да дават стимули, като например дофолов линкове към сайта на потребителя, написал темата. Друг начин е да привличат потребителите в някакъв общ проект, от който да имат полза всички и т.н.
Все пак форумът е много полезен и максималното време за отговор и реакция на проблем е потребител е не повече от 4-5 мин., което говори, че форума е много много жив.
Късмет!
 
Да, това за стимула е добра идея. Но ние даваме дуфолол линкове в подписите. Не сме резнали това право още от съществуването. Сега, с новата система, може и да се оцветяват линковете. За публикуване на информационна статия с линк, това го позволяваме също, разбира се ако е добра, авторска и не преписана от някъде си. :) В общи проекти - имахме Успей с нас, където още се пълни групата във фейса от време на време: https://www.facebook.com/groups/44767532545/

Ако някой има иде, ще се радвам. Доста теми се развиват. Аз продължавам да виждам поне в 3-4 стари да се пише още. Едната е за дропшипинга. Което само ме радва. Който каквото има пита и споделя опит. :)
 
Колко струва един сайт и колко е ползата от него са две различни неща.
Аз дадох такава оценка, защото обичайно в темите за цена се твърди, че платената сума за сайт трябва да се върне от негови приходи за 1 година.
А Blinki спомена 4 лв на ден приходи.
 
Можете да сложите адсенс за нелогнатите потребителите. Така няма да пречите на никого във форума, а ще печелите от другите.
 
Forum Statistics
Discussions:
65,522
Messages:
817,211
Members:
28,045

Това е съдържание в тясно специализиран форум с над 10 годишен бранд, който се е наложил като лидер в областта и излиза на челни места в сърча.

За монетизацията, варианти има много, най-малкото може да се отвори един екип програмисти, съветници в сверите за които се пише тук и още много вариации на подобни екипи, т.е да се направи колектив, които да печели пари с бранда Предприемач. Едно е да ползваш услуги от Преприемач, друго е да си намерил Петьо от София във ФБ група. Идеи колкото искаш, а за адсенс при положение, че масово трафика е БГ, смисъла е близо до 0-та. Едно е от Австрия да взимам над 40 евро цента за клик, друго е от БГ да взимам има няма 5-7 цента.
 
Когато се продава бизнес, обикновено, като цена за него се взима печалбата му от последните три години.
 
Когато се продава бизнес, обикновено, като цена за него се взима печалбата му от последните три години.
Така е....ето защо дори и в ниския рейндж в анкетата не би трябвало да влезе форума. Ако някоя голяма медийна група успее да запълни рекламите с техните си клиенти, то тогава може да се даде адекватна на това цена, до тогава ще се визира само това с никаквите продадени реклами и приходите, които носи. :)
 
Не съм съгласен. Собственикът може да притежава огромен ресурс, който да не знае как да оползотворява или по др. причина не може да затвори кръга. Той обаче в повечето случаи напълно съзнава две неща. Първо, че му липсват уменията, контактите или ресурсите, които са нужни за да печели добре. И второ, че това което той притежава може да бъде много полезно за някой друг, който разполага с това, което на него му липсва.

Тогава започват преговорите. Аз знам, че това което имам не ми носи нищо. Но знам, че на теб ще ти донесе много. И тогава такива шаблончета от сорта на 3,5, 20 години - отиват на кино. Ако седна на масата за преговори и наетият от мен посредник започне да хвърля такива шаблони по масата, това със сигурност ще е последния път, когато съм го наел.
 
Това е почти класически форум от миналото, но жив, и то прекалено жив и в настоящето. С много потребители онлайн, може би е в топ 3 бг по този показател.
Струва доста повече, отколкото някой би платил.
Така, или иначе е бранд. Който си заслужава да се запази.
Така мисля аз.
Ест, ако собствениците решат, че си заслужава да го продадат на Х цена, ако има реципрочен интерес - ами това си е техен форум, те си преценяват.
Не знам дали може да се направи аналогия с продавалник и олх...
 
Предприемач изяде Уебмастъра преди години.
За съжаление, Предприемач замира също. Поне това забелязвам. Обезлюдяване. Като гледам статистиката в SimilarWeb май ще изляза прав, за което.
Сами сте споделили за социалните мрежи.
Защо не се добавят плъгини към форума, някаква динамичност и разнообразие? Няма статии, които да привличат вниманието.
Има база от 28 хиляди регистрирани, защо не я ползвате за email нотификации. Ако има нов контент ще е акуратно да ги преслушате.

От Адсенс може да се изкарат от порядъка на 500 - 2500 евро на месец с 1 милион импресии. Адсенс има някакви благинки при голямо количество импресии. При положение, че тематиката е бизнес и предприемачество - по-скоро към горната граница.

Иначе, ако приемем, че потенциалните приходи са 2500 евро на месец х 24 месеца = минимум 100к лева. Гласувах за 200к++
 
Стойността на този сайт е в качествената аудитория. През годините тук съм се запознал с много стойностни хора. С някои от тях сме и съдружници вече. Изкарал съм и немалко пари през форума. Купил съм и няколко сайта. Мога да кажа, че тук се случва реален бизнес и има много готини хора. Забелязвам, че и доста младежи навлизат чрез този сайт в бранша.

Именно по тези причини гласувах за цена 100 000 - 200 000 лева. Може и да е над 200 000 лева.
 
@momcheto , нре си прав. Не знам този колко се водиш от симилар уеб, но форума е яко слаб в топли дни, празници и като цяло в дни, в които явно никой не му се пише. Да, през годините понамаляха малко постовете на ден, но за форумен сайт, все още държи не лоша активност. За жалост, виждам доста хора изнесени в социалките, но това и да искаме не можем да го преборим, освен с една голяма силна група, която на практика пък обезсмисля идеята за пазене на информация за всеки нов потребител. Ни така, ни иначе е малко ситуацията. А да седиш админ в група и да си копи пействаш инфото за всеки с един въпрос, малко си губи идеята.

@alexinfoag , да, това никой няма да го отчете, но е факт. От тук се запознах с един от най-добрите ми приятели вече....даже съм кръсник на едното му дете. За мен форума е много безценен и определено ще гледаме да го държим жив и на ниво. Мерси за оценката. :)
 

Горе