Това възможно ли е ? Щото съседите не те харесват да те принудят да се изнесеш от апартамента ти????
Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок до три години:
а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и
б) (изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.
Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.
lowriderzzz, по принцип като привикат някой в полицията за такова нещо единственото което правят е да го накарат да се подпише, че е предупреден (с най-общи думи) да не прави повече така. В тази връзка има право да се запознае с жалбата която е пусната с/у него. Обаче е много по-вероятно да не чете нищо, а просто да се подпише. В повечето случай така става. Така няма да знае за твоите показания. Ако се стигне до дело си ДЛЪЖЕН да се явиш и да дадеш показания, устно в съда. Съветвам те да не се отклоняваш от това което си дал първоначално в полицията, че могат спокойно да те обвинят в лъжесвидетелство. Колкото до това как да реагираш към съседа ти. Според мен не му дължиш никакво обяснение. Ако случайно се заговорите и стане дума за това, просто кажи, че си казал това което си видял и чул, защото не искаш/можеш да лъжеш. А ако започне да ти прави проблеми и на теб, двата с другия съсед можете да го съдите за тормоз. Което е още една дълга, сложна и тромава процедура която струва много нерви. Но ако го оставиш да ти се качва на главата ще е още по-лошо. Минал съм по тоя път и знам от опит.
Да. Ако всички са задружни и искат едно и също. Иначе е мъка!
Случайно да си от ПловдивЗащото снощи заварих подобна сцeнка пред един блок.. караници полиции комшии и тн.
Ако си.. може да измислим нещо за съседа. хехе![]()
Другия вариант е да се снишаваш докато бурята отмине и да играеш и с двамата. От теб зависи...
Вероятно няма да те викат повече, понеже едва ли ще се образува производство. Мен с призовка ме вика следовател преди месец и ходих в прокуратурата да му се обяснявам, но повече не са ме викали. Дръж се малко по-мъжки, че тоя ако вземе да налита на жена ти, пак ли тук ще търсиш приятелски съвети? Викай му и ти полиция всеки ден като трябва и да не те бърка
Хората тотално изтрещяха. Нервни, смотани, глупави и ощетени от всичко. Това поражда и кретенско поведение. Така, че гледайте да не им се връзвате. Вижте ги тези по улицата, същото е и като са в статично положение. Пълна анархия. Някакви елементарни морални норми липсват в повечето.![]()
Ръстът не е критерий за нищо. Не бъди агресивен, обаче не показвай че те е страх. Няма значение колко е висок и колко здрав, откъде знае, че не си по-луд от него и нямаш една малка ножка, с която можеш да го направиш на пастърма? Мазниш ли се на такива типове, рано или късно ще ти се качат на главата. А пък да живееш в страх, не е работа. Ако трябва, съюзи се с другите от кооперацията и го разкарайте (може да му ограничите достъпа до собствения му апартаментИ това го има. Не го знам дали се кефи или не, по скоро си търси някой да му обърне внимание. Ама незнам и срещу теб да има някакъв с 2 глави по-висок, гол до кръста и да пръхти, дали няма да те е страх.
И в РПУ-то да ходя да свидетелствам ме беше страх, ама го направих...
Ръстът не е критерий за нищо. Не бъди агресивен, обаче не показвай че те е страх. Няма значение колко е висок и колко здрав, откъде знае, че не си по-луд от него и нямаш една малка ножка, с която можеш да го направиш на пастърма? Мазниш ли се на такива типове, рано или късно ще ти се качат на главата. А пък да живееш в страх, не е работа. Ако трябва, съюзи се с другите от кооперацията и го разкарайте (може да му ограничите достъпа до собствения му апартамент. Говори с домоуправителя и вземете някакви мерки - всички собственици в сградата.
Не съм от Пловдив от Варна съм, ама то по хората ходи явно все....
Предприемаческа идея, която ми хрума е... както има вече частни линейки на повикване, защо да няма и часта полиция (или то май му се вика СОД ) ха.
Айде ставам, че работа имам за вършене - стига съм се занимавал с глупости. Че довечера и за startup weekend-a трябва да се готвя.
Ако няма кой да се оправи можете да си наемете професионален домоуправител, ще плащате малко повече месечно, но предимствата са безспорни. Идва домоуправител с 1-2 яки момчета и събира таксата - тези дето не искат да плащат окапват веднага. Ако някой прави проблеми се обаждаш на домоуправителя и той вика полицията. Ако се налага пращат нотариални покани като коледни картички. Въобще поемат кофти работата и си я вършат съвестно![]()
Аз знам от къде си. Познаваме се.Но олигофренията в големите градове и малките села си е все същата. Това е от хората, не толкова от локацията.
![]()
Много кофти, но във всеки блок или кооперация има такива кретени, които са решили, че са в правото си да правят глупости, и всичко що не е на тяхното мнение е хейтърско или "идиоти", но това е нормално. Всеки уж е прав за себе си и грам не му пука.
Във Варна видях за пръв път как може да бъде шумно на едно не толкова заселено място, по никое време. Прост съседа през 2 къщи е решил, че работното му време ще е между 2-4, което нали се сещате през уикенда колко е ОК. Като си олигофрен, обикновено е за цял живот. Полицията не дойде да ги предупреди при 3 телефонни обаждания, защото ... цитирам: "Нямаме свободни екипи"... или казано по друг начин ... "Мързи ни да правим някой, но ти продължавай да плащаш данъци..." Слизайки по-късно надолу към града видяхме, че "заетият" екип спи под едно дърво до пътя.Две спящи красавици на по 100+ кг.